Seuraa 
Viestejä45973

kuka osaa sanoa, miten paljon sähköä kuukaudessa (30 pv) vie tietokone, joka on kytketty internetiin ja käyttöaika 8 tuntia päivässä?

Miten paljon vie sähköä jääkaappi joka on 2 osainen, kapea, alaosa pakasteena ja yläosa jääkaappina, Electrolux-tyyppinen.

Paljonko sähköä nielee vedenlämmitinlaite, joka kiehuttaa hetkessä veden Inspiration Melissa, puolen litran nopea kiehutus?

jos vielä kysyisi mikrouunin sähkönkulutuksesta jos sillä lämmittää huoneenlämpöistä ruokaa kuumaksi? Tai kuumentaa pakasteen ransk. perunat ?

TAI- kertokaa miten paljon oma tietokoneenne vetää sähköä. Onko kenelläkään tietoa kwh suuruusluokasta.

Kommentit (7)

Vierailija
syreeni
kuka osaa sanoa, miten paljon sähköä kuukaudessa (30 pv) vie tietokone, joka on kytketty internetiin ja käyttöaika 8 tuntia päivässä?

Tuo on niin väljästi määritelty, että mitään yksiselitteistä vastausta olisi mahdollista antaa. Sinun täytyy hankkia jonkinlainen virrankulutusmittari.

simson
Seuraa 
Viestejä124

Arviolta pc vie 200-500W tehon, riippuen minkälainen laite ja mitä tehdään. Pelit kuluttavat paljon, netin selailu taas on suhteellisen kevyttä puuhaa.

Eli 8 * 0,2 = 1,6 kWh päivässä ja 30 * 1,6 = 48 KWh kuukaudessa, noin 4,5€

Tai 8 * 0,5 = 4 kWh päivässä ja 30 * 4 = 120 KWh kuukaudessa, noin 11€

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuorempana minäkin mietin paljon sitä, että kuinka olisi mahdollista mitata kodin käyttämä energiankulutus kohtalaisen yksinkertaisilla keinoilla.

Tuolloin kun vaihtovirtatekniikka oli paremmin mielessä, niin kyhäsin kytkennän kondensaattoreista, keloista ja vastuksista vanhaan AVO-kiertokäämimittariin (komponenttien tehonkesto huomioitava tarkasti). Toimii varmaan vieläkin, josko vaan kytkennän jostain löytäisin.

Nykyisin AVO-kiertokäämimittari korvattasiin piirturilla taikka sopivalla mittauskortilla ja tietokenohjelmalla.

Siis, AVO-mittarilla tuolloin todettiin vain se, että hetkellisarvot pitävät paikkansa. Piirturilla taasen olisi ollut sellainen urakka edessä, että olisi tullut ryhtyä leikkaamaan saksilla piirturin piirtämä alue paperilta ja laskemaan piirturin piirtämä pinta-ala, leikatun paperin pinta-alan painon ja piirturin paperin ilmoitetun tiheyden perusteella.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546

Syreeni. Tuolta kun käyt hakemassa tuollaisen mittarin, niin ei sitä laskutoimitusta juuri helpommaksi saa:
http://www.clasohlson.fi/Product/Produc ... d=38213936

Kytket tietysti vain yhden laitteen kerrallaan mittarin perään.Tietokoneen tietysti kaikkine oheislaitteineen.

Lisätääns vielä, että se malli 1, joka maksaa 21,10 €.

Se halvempi näyttää näköjään vain resistiivistä kuormaa (VA).

Ertsu

Se halvempi näyttää näköjään vain resistiivistä kuormaa (VA).Kyllä kuvauksessa puhuttiin myös wateista, amppeereista ja jopa kWh:sta..

Stringer
Ertsu

Se halvempi näyttää näköjään vain resistiivistä kuormaa (VA).

Kyllä kuvauksessa puhuttiin myös wateista, amppeereista ja jopa kWh:sta..

Niin, mutta se edelleenkin osaa mitata vain resistiivistä kuormaa, täten se ei näytä kuin resistiivisen kuorman mittauksia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat