Seuraa 
Viestejä45973

Miten on, entäs jos sen koko ydinvoimalan rakentaisi maan alle samalle syvyydelle tai syvemmälle kuin loppusijoituspaikka on tarkoitus rakentaa?

Tuotaisiin lähemmäs asutusta niin lauhdevesi voitaisiin käyttää paremmin kaukolämpöön. Ja kun voimalalle tulee kilsat täyteen niin tulpataan koko roska pääsemättömiin betonisella pihkatapilla. Ydinjätteet tietysti haudattaisiin samaan luolaan voimalan kanssa.

Etuina olisi ainakin luolan louhimisesta saatava kiviaines rakentamiseen soraharjujen kaivamisen sijasta, lauhdeveden parempi hyödyntäminen kaukolämpöön sekä turvallisempi sijainti terrorismin ja sodan käynnin kannalta.

Parhaassa tapauksessa voimalalle louhitaan luola uraaniesiintymän päälle, niin saadaan suoraan polttoainekin paikan päältä.

Haittana mieleen nyt ainakin tulee kasvavat pumppauskustannukset.

Mitä mieltä olette asiantuntijat?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anthrax`
ei toimi, asiasta on keskusteltu. vois vaikka modet sulkee tän.Ennenkuin sulkevat niin toimimattoman haun sijasta toimiva linkki olisi kova sana...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jos maan alle rakentamisen motiivina olisi ydinriskin hallinta, niin ei sinne kuiluun muuta tarvitse sijoittaa kuin reaktori. Kaikki muu saa olla maan päällä. Ja maan päällä olisikin sitten tavallinen höyryvoimalaitos.

Kuinkahan syvällä ongelmalaitteen tulisi sijaita, jotta pahinkin mahdollinen katastrofi voitaisiin kapseloida alta aikayksikön turvallisesti sinne?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
terho
Anthrax`
ei toimi, asiasta on keskusteltu. vois vaikka modet sulkee tän.Ennenkuin sulkevat niin toimimattoman haun sijasta toimiva linkki olisi kova sana...Hakusanalla "ydinvoimala maan alle" tuotti seuraavan löydön:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=1&t=26862&st=0&sk=t&sd=a

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat