Seuraa 
Viestejä45973

Tiedämme, että sähkö ja magnetismi ovat toisistaan riippuvaisia. Magneettikentän liike synnyttää sähkövirtaa ja sähkövirta puolestaan synnyttää ympärilleen magneettikentän. Perinteinen astrofysiikka on kuitenkin keskittynyt tutkimaan lähinnä gravitaation ja ydinvoimien vaikutusta. Plasma- käsitettä kylläkin sivutaan puhuttaessa 'Big Bangin' alkuvaiheista, mutta sen jälkeen se unohdetaan. On kaiketi ajateltu, ettei näillä tekijöillä ole suurta merkitystä avaruudellisissa mittakaavoissa. Jotkut ovat kuitenkin toista mieltä.

David Talbot ja Wallace Thornhill kuvailevat kirjassaan Thunderbolt of the Gods:

"Äkkiä 'suuri kuva' muuttui. Vuosikymmeniä uskoimme gravitaation yksin ohjaavan makrokosmosta. Sitten avaruusajan kiihtyvä tutkimustieto paljasti erään vuosisadan suurimmista yllätyksistä - universumin, jonka käyttövoimana toimivat sähköiset virtaukset ja jossa kosminen 'väkivalta' on toistuvaa. ...Sähköinen verkko kytkee ja yhdistää koko luonnon, pienimmistä hiukkasista suurimpiin galaktisiin muodostelmiin asti, järjestää galaksit, tuottaa tähtien energian, synnyttää planeetat, säätelee maapallomme ilmastoa ja elävöittää biologiset organismit. Avaruudessa ei ole yhtäkään eristettyä saareketta."

Perinteiset teoriat olettavat gravitaation pysyneen vakiona. Se on kuitenkin vain oletus, jota ei ole todistettu. Sähköinen universumi tarjoaa toisen näkökulman: Gravitaatio ei ole vakio vaan riippuvainen vallitsevasta plasmaympäristöstä."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Siinäpäs on taas mielenkiintoinen ajatus. Onko netissä mitään aiheeseen liittyviä artikkeleita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5445

No ei ilmeisesti ole. Aihetta kannattaisi hieman pöyhiä.

EDIT: Jotain löytyi,

Teoria kaikesta: Universumi on muuntaja

Oxfordin yliopiston fyysikko ja tietokirjailija David Deutsch selittää vaatimattomasti kaiken: miksi jotkin asiat ovat fyysisesti mahdollisia ja jotkin eivät, kertoo New Scientist.

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaati ... ja/a854973

Yleinen mielipide on aina väärässä.

JPI
Seuraa 
Viestejä34314

Tuon teorian mukaan esim. Marsin kraaterit ja vanhat jokiuomat johtuvat sähköpurkauksista. Itse asiassa ne näyttävät hyvin samanlaisilta kuin sähköpurkaisten jäljet esim. metallipinnalla. Eikö sitten muka esim. nuo kraaterit johdukkaan asteroidien törmäyksistä? Siispä: teoria on höpö höpö!
Sähkömagnetismilla on tietenkin kosmosta muovaava merkitys. Esim. galaksien magneettikentät vaikuttavat ilman muuta ionisoituneen kaasun liikkeisiin, mutta lähes kaikki muu tuossa teoriassa on höpö höpö.

(n-1)³ + n³ + (n+1)³ = (3n/2)³, n∈Z = ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat