Rekisteröityneet käyttäjät ja botit sun muut?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kopioin tähän hetki sitten sivuilla haahuilijat. Tutut nimimerkit ymmärrän, mutta mitä/ketä ovat nuo oudot osallistujabotit:

Rekisteröityneet käyttäjät: Aweb, Barbaari, brainless, Google [Bot], Google Adsense [Bot], HSTa, Manasse, merikarhu, MSN [Bot], MSN NewsBlogs, MSNbot Media, napo, Pönni, Qadesha, Yahoo [Bot]?

Kommentit (7)

Vierailija

Kaiketi nämä botit ovat vain merkintä siitä että ko. hakuohjelmiin on näppäilty joku hakusana jonka kautta hakukone on päätynyt nimenomaan tälle sivustolle?

Vierailija
Qadesha
Kaiketi nämä botit ovat vain merkintä siitä että ko. hakuohjelmiin on näppäilty joku hakusana jonka kautta hakukone on päätynyt nimenomaan tälle sivustolle?

Nekö listataan rekisteröityneiksi?

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1467
Liittynyt15.11.2006

Qadesha, ei se sitä tarkoita. Nuo botit ovat siis hakukoneiden robotteja, jotka ovat vierailemassa palstalla (siis keräämässä tavaraa hakukoneelle).

Vierailija

Botit eivät ole rekisteröityneitä käyttäjiä, eli siis ne eivät tule sisään salasanalla ja tunnuksella. Sivusto on vain ohjelmoitu siten, että se erityisesti tunnistaa esimerkiksi GoogleBotin ja ilmoittaa sen vierailusta etusivulla, aivankuin se olisi käyttäjä.

GoogleBot on spider, joka surffailee sivulta toiselle ja tallentaa sivujen sisällöt ja tiedot Googlen välimuistiin, eli toisin sanoen indeksoi sivut hakukoneeseen.

Vierailija

Ahaa, että ne siis eivät olekaan sitä toimintaa että joku ihminen jossakin kirjoittaa esim. Googleen jonkun hakusanan joka löytyy prominentistä esim. täältä? Okei.

salai
Seuraa 
Viestejä7264
Liittynyt17.3.2005

Google-botti on rakas ystävämme, joka auttaa löytämään tämänkin viestin alle puolen tunnin kuluttua kirjoittamisesta ja sen jälkeen ikuisesti.

Siis täysin toisenlainen kuin The Whon kammottava Boris the Spider.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Uusimmat

Suosituimmat