Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Salainen. 14. joulukuuta 1972.

NKP:n Keskuskomitealle.

Uutistoimisto APN ehdottaa, että tammikuun toisella puoliskolla 1973 APN:n vieraaksi kutsutaan suomalainen julkaisujohtaja Sanoma-konsernin pääjohtaja Aatos Erkko puolisoineen. Neuvostoliiton Helsingin suurlähetystön mielestä suhteet Erkkoon laajentaisivat meidän omaa propagandaamme ja rajoittaisivat oikeiston, Kokoomuksen mahdollisuutta toimia vihamielisesti maatamme vastaan. Pyydämme suostumustanne.

APN:n hallituksen puheenjohtaja Udaltsov

Salainen. 14. joulukuuta 1972.

Keskuskomitean propagandaosasto ja kansainvälinen osasto kannattavat APN:n ehdotusta. Pyydämme suostumusta.

Osaston varajohtajat Medvedjev ja Shaposhnikov

http://www.network54.com/Forum/171225/message/1218813210/Asiakirja+Mosko...
Tämähän on järkyttävämpää, kuin Kalevi Sorsalle Ljublanka-aukion rumassa talossa kirjoitetut puheet ja Johannes Virolaisen lypsykone? Puhumattakaan Yrjö Hakasen viimetingassa kerjäämistä KGB-miljoonista "SKP:n" lehdelle! Gorbakin ehti todeta, että "antakaa sille suomalaiselle jotain että nämä kerjäyskirjeet loppuvat". Hakanen oli ollut todella epätoivoinen. Hän kertoi kirjeissään Kremliin, että "suomalaisten kommunistijohtajien henkilökohtaiset omaisuudet ovat vaarassa" jos miljoonia ei tule!

-

Kommentit (3)

Lähdetausta ei vaikuta kovin varmistetulta, voisit arvioida sitä itse jos tunnet.
Eihän Hesari lähtenyt sittemmin esim. Ahti Karjalaista tukemaan, päivastoin. Karin piirros oli upttamassa ehdokkuutta ( Pravdan lukeminen kepun kokouksessa ).
Mutta tälläisilla tiedoilla voitaisiin kiristää vieläkin, ja HS:n nykytyylissä on paljon politikointia ja ihmeellisyyksiä.
Myös monet nykypoliitikot ihan huipulta lähtien ovat potentiaalisia kiristyksen kohteita.

untamo
Lähdetausta ei vaikuta kovin varmistetulta, voisit arvioida sitä itse jos tunnet.
Eihän Hesari lähtenyt sittemmin esim. Ahti Karjalaista tukemaan, päivastoin. ...Siksi juuri kysyinkin, jos joku tietää? Samaan aikaan kun entinen väkivaltatoimien mies Vicktor Vladimirov ja Paavo Väyrynen puuhasivat Ahtia pressaksi, Albert Akulov kertoi jo Moskovaan että Koivisto tulee voittamaan, ja vyörytti Kremlin Manun kannalle. Vladimirovin hanke oli eräänlainen suomalais-neuvostolainen "yhteisyritys", johon NL ei ollut sitoutunut.

Viktor oli suorantoiminnan mies ja peluri. Albertin rauhallisemmat otteet tuottivat Moskovalle runsaamman sadon, mutta hitaammin. Vladimirovia nuoleskeltiin suomalaisten toimesta, mutta Akulov sai osakseen myös aitoa arvostusta.

-

Aivan oikein, pyrittiin siihen että pienen maan pressa joka tapauksessa olisi oma mies. Vastaava kohtaus eräässä Woody Allenin elokuvassa: Amerkkalaisia sotilaita kuljetuskoneessa matkalla Karibian saarelle. Yksi kysyy:kummalla puolella ollaan ? Vanhempi vastaa: totta kai varmuuden vuoksi molemmilla puolilla.
Vaan olisi hyvä jos pohjadokumentti olisi edes venäjänkielinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat