Seuraa 
Viestejä45973

Lawrence Britt on vertaillut Hitlerin Saksaa, Mussolinin Italiaa, Suharton Indonesiaa, Pinochetin Chileä, ja Francon Espanjaa ja päätynyt neljääntoista fasistiselle järjestelmälle tyypilliseen ominaisuuteen.
http://www.informationclearinghouse.inf ... le4113.htm

Katsotaanpa mitä ne ovat ja verrataan sitten Yhdysvaltoihin Bushin hallituksen alaisuudessa.

1.) Powerful and Continuing Nationalism
Fascist regimes tend to make constant use of patriotic mottos, slogans, symbols, songs, and other paraphernalia. Flags are seen everywhere, as are flag symbols on clothing and in public displays.

Kuulostaa tutulta, vaikkakin lippujen osalta ilmiö edeltää Bush II:sta. Kaikki ovat kuulleet nämä aivottomat sloganit, kuten "support our troops", "let's roll", "bring 'em on" jne.

2.) Disdain for the Recognition of Human Rights
Because of fear of enemies and the need for security, the people in fascist regimes are persuaded that human rights can be ignored in certain cases because of "need." The people tend to look the other way or even approve of torture, summary executions, assassinations, long incarcerations of prisoners, etc.

Toinen piste. Kaikki muistavat Abu Ghraibin ja Guantanamon ihmisoikeusskandaalit. Viimeisen vuoden aikana on ollut paljon uutisointia CIA:n kidutuslennoista Egyptin ja Syyrian kaltaisiin maihin. Vasta viikko sitten saimme lukea, kuinka Bush esti vetollaan lakiesityksen, joka olisi kieltänyt kidutuksen kuulusteluissa - vedoten mihinpä muuhun kuin terrorismin uhkaan. Tämän Bush teki huolimatta siitä että ainoastaan yhdeksän senaattoria äänesti esitystä vastaan ja kidutuksen puolesta ja aloitteen tekijä oli hänen puoluetoverinsa, John McCain, joka toisin kuin Bush itse oli Vietnamin sodassa ja joutui kidutetuksi.
USA:n salaisissa pidätyskeskuksissa arvellaan pidettävän tuhansia vankeja. Guantanamossakin heitä pidetään useita satoja vailla tietoa syytteistä tai oikeudenkäynneistä - Bushin hallituksen mukaan kun he ovat "laittomia taistelijoita" joita Geneven sopimus ei koske. Törkeät ihmisoikeusrikkomukset eivät myöskään ole koskaan estäneet USA:ta tukemasta hallituksia tai muita ryhmiä, joita se on pitänyt liittolaisinaan tai kätyreinään, kuten Latinalaisen Amerikan diktaattoreita ja contra-sissejä.

3.) Identification of Enemies/Scapegoats as a Unifying Cause
The people are rallied into a unifying patriotic frenzy over the need to eliminate a perceived common threat or foe: racial, ethnic or religious minorities; liberals; communists; socialists, terrorists, etc.

4.) Supremacy of the Military
Even when there are widespread domestic problems, the military is given a disproportionate amount of government funding, and the domestic agenda is neglected. Soldiers and military service are glamorized.

Bushin kausilla sotilasmenot on asetettu etusijalle valtion taloudessa samalla kun maa mätänee sisältä. Sota- ja turvallisuusalalla on paremmat pidot kuin Reaganin kausilla ja tämä näkyy budjettivajeen lisäksi mm. terveydenhuollon ja koulutuksen leikkauksissa.

5.) Rampant Sexism
The governments of fascist nations tend to be almost exclusively male-dominated. Under fascist regimes, traditional gender roles are made more rigid. Opposition to abortion is high, as is homophobia and anti-gay legislation and national policy.

6.) Controlled Mass Media
Sometimes the media is directly controlled by the government, but in other cases, the media is indirectly controlled by government regulation, or sympathetic media spokespeople and executives. Censorship, especially in war time, is very common.

USA:n kaupallinen media näyttäisi olevan tiukemmin talutushihnassa kuin meidän valtiollinen vastineemme mitä tulee hallituksen kannalta kiusallisten asioiden uutisointiin. Sadoista esimerkeistä voisi mainita vaikkapa Downing Streetin muistion sekä syyskuun 11. jälkeisen pernaruttoepisodin, joka katosi välittömästi valtamediasta kun paljastui että kyseinen kanta on peräisin Ft. Detrickistä, Yhdysvaltojen omasta bioaselaboratoriosta. Foxin, Washington Postin, New York Timesin tai CNN:n ei myöskään nähty huomauttavan, että kaikki pernaruttokirjeitä saaneet poliitikot olivat demokraatteja. Allahin viha ei kohdistu republikaaneihin?

7.) Obsession with National Security
Fear is used as a motivational tool by the government over the masses

Ei kaipaa juuri selittämistä.

8.) Religion and Government are Intertwined
Governments in fascist nations tend to use the most common religion in the nation as a tool to manipulate public opinion. Religious rhetoric and terminology is common from government leaders, even when the major tenets of the religion are diametrically opposed to the government's policies or actions.

Kuulostaako Bushilta?

9.) Corporate Power is Protected
The industrial and business aristocracy of a fascist nation often are the ones who put the government leaders into power, creating a mutually beneficial business/government relationship and power elite.

Maan tapa jo kauan ennen Bushia. Yhdysvalloissa kyse ei oikeastaan ole edes siitä että bisneseliitti nostaisi poliitikot valtaan. Hallitukset ovat bisneseliittiä.

10.) Labor Power is Suppressed
Because the organizing power of labor is the only real threat to a fascist government, labor unions are either eliminated entirely, or are severely suppressed.

11.) Disdain for Intellectuals and the Arts
Fascist nations tend to promote and tolerate open hostility to higher education, and academia. It is not uncommon for professors and other academics to be censored or even arrested. Free expression in the arts is openly attacked, and governments often refuse to fund the arts.

Bush's new economic plan cuts funding for arts, education
http://www.vanderbiltorbis.com/vnews/di ... c2a2342f25

A group of more than 60 top U.S. scientists, including 20 Nobel laureates and several science advisers to past Republican presidents, on Wednesday accused the Bush administration of manipulating and censoring science for political purposes
http://www.commondreams.org/headlines04/0219-02.htm

Artists from all over the world are being refused entry to the US on security grounds.
http://www.guardian.co.uk/arts/features ... 85,00.html

12.) Obsession with Crime and Punishment
Under fascist regimes, the police are given almost limitless power to enforce laws. The people are often willing to overlook police abuses and even forego civil liberties in the name of patriotism. There is often a national police force with virtually unlimited power in fascist nations

Kaikki muistavat orwellilaisesti nimetyn Patriot-lain, jonka piti vanheta tämän vuoden loppuun mennessä. Kuinka ollakaan, siitä tehtiin pysyvä ja lisää on tulossa.

Police officers don't have to give a reason at the time they arrest someone, the U.S. Supreme Court said in a ruling that shields officers from false-arrest lawsuits.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... o&refer=us

13.) Rampant Cronyism and Corruption
Fascist regimes almost always are governed by groups of friends and associates who appoint each other to government positions and use governmental power and authority to protect their friends from accountability. It is not uncommon in fascist regimes for national resources and even treasures to be appropriated or even outright stolen by government leaders.

1/1.

14. Fraudulent Elections

Vuonna 2000 Bush valittiin korkeimman oikeuden päätöksellä. Vuoden 2004 vaaleissa käytettiin vaalikoneita, joista ei jää minkäänlaista tositetta tuloksesta ja jotka ovat helposti hakkeroitavissa. Floridalainen huippuohjelmoija todisti Ohion osavaltion senaatin edessä kehittäneensä vaalitulosta muokkaavan ohjelman erään republikaanien kongressiedustajan laskuun.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (241)

Kun oikein hakemalla hakee, löytää Suomestakin todisteita vaikka millaisen turmiopolitiikan harjoittamiselle. Venäjältä taas ei tarvitse edes hakea.

Tämä on taas niin tyypillistä Bush-vihaa. Miestä syytetään kaikesta mahdollisesta, olipa siihen sitten syytä tai ei, ja yleensä varsin hatarin perustein. Bush on kuitenkin demokraattisilla vaaleilla valittu presidentti ja siirtyy syrjään virkakautensa päätyttyä. Jos sotilasmenot ovatkin kasvaneet, on siihen olemassa muutamia varsin hyviä syitäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Andúril
Kun oikein hakemalla hakee, löytää Suomestakin todisteita vaikka millaisen turmiopolitiikan harjoittamiselle.Kokeilepa piruuttasi, kuinka moneen kohtaan löydät. En epäile, etteikö hakemalla hakien voisi löytyäkin, ainakin jos valikointia ja tulkintaa hyödyntäisi tarpeeksi. Mutat ehkä haluaisit osoittaa väiteesi todenperäisyyden myös? Sen sijaan on kyllä todettav, etät aika moni noista yllämainituista USA-kohtioista on kaikkea muuta kuin hakemalla haettua. Itse olen ihmetellyt useita noista asioista jo pitkään, sitämukaa kun niitä on ilmestynyt tai olen niistä kuullut. Tuo lista kyllä oli uusi tuttavuus.


Venäjältä taas ei tarvitse edes hakea.No ei, siitä lienemme ihan yhtä mieltä. Venäjä ei nyt kuitenkaan ole keskustelun aiheena, vaan USA. Ei sieltäkään tarvitse kovin suurella vaivalla nuita hakea.


Tämä on taas niin tyypillistä Bush-vihaa. Miestä syytetään kaikesta mahdollisestaEi kai nyt sentään kaikesta. Onhan noista ilmiöistä moni paljon laajempia ongelmia kuin Bushin yksin. Häneen nyt vain näyttäisi kulminoituvan oikein erityisen hyvin kaikki nuo oireet. Ei Hitlerkään yksin Natsi-Saksaa perustanut, hän vain sattui olemaan sopiva keulakuva. Eikä tietenkään Natsiliike tyhiössä syntynyt muutenkaan, maailmantilannehan sen mahdollisti yhdessä sen kanssa mitä Saksa oli aiemmin kokenut.


Jos sotilasmenot ovatkin kasvaneet, on siihen olemassa muutamia varsin hyviä syitäkin.

Tietysti on. Niin oli Hitlerilläkin. Ja muilla mainituilla fasistijohtajilla tai -järjestelmillä.

Onhan tuo listaus huomiotaherättävä ja TOIVOTTAVASTI myös liioitteleva ja yksipuolinen, mutta kieltämättä herättää varsin vahvasti ajattelemaan asiaa. Toivottavasti sinäkin uskallat ajatella edes kokeeksi, edes hetken - eihän sinun ole pakko pitää johtopäätöksistäsi kiinni tai voithan päätyä takaisin siihen nyt totuudeksesi valitsemaasi mantraan, että Bushin teoissa ja Amerikan Yhdysvaltain nykymenossa ei kertakaikkiaan ole mitään kritiikin sijaa eikä mitään vikaa vikaa vikaa...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Tämän listan kohdat pätevät esim. Putinin Venäjään paljon paremmin kuin Bushin USA:an.

Olisiko olemassa samantyyppistä määritelmää fasismista, joka olisi tehty ennen Bushin aikaa? Se voisi olla vähän erinäköinen, veikkaisin. Tähän otettiin tarkoitushakuisesti mukaan vain ne kohdat, joiden voi jollain suuripiirteisellä tulkinnalla nähdä esiintyvän Yhdysvalloissa jossain määrin, etenkin nyt kun maa on sodassa.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Ding Ding
Tämän listan kohdat pätevät esim. Putinin Venäjään paljon paremmin kuin Bushin USA:an.Totta. Se ei kutienkaan ole nyt puheenaihe, eikä siitä liene edes hirveästi kiisteltävää. Sen sijaan tämä voi aukaista sellaisia silmiä joiden mielestä USA:n nykymenossa ei ole mitään kritiikin sijaa tai potentiaalia kehittyä hyvinkin ikävään suuntaan.
Ding Ding

Olisiko olemassa samantyyppistä määritelmää fasismista, joka olisi tehty ennen Bushin aikaa? Se voisi olla vähän erinäköinen, veikkaisin. Tähän otettiin tarkoitushakuisesti mukaan vain ne kohdat, joiden voi jollain suuripiirteisellä tulkinnalla nähdä esiintyvän Yhdysvalloissa jossain määrin, etenkin nyt kun maa on sodassa.

Onko sinulla mitään perusteita tuolle tarkoitushakuisuudelle, vain veikkailetko vain edelleenkin? Kuten tuolla lähteessä sanottiin:

Beyond the visual, even a cursory study of these fascist and protofascist regimes reveals the absolutely striking convergence of their modus operandi. This, of course, is not a revelation to the informed political observer, but it is sometimes useful in the interests of perspective to restate obvious facts and in so doing shed needed light on current circumstances.

For the purpose of this perspective, I will consider the following regimes: Nazi Germany, Fascist Italy, Franco’s Spain, Salazar’s Portugal, Papadopoulos’s Greece, Pinochet’s Chile, and Suharto’s Indonesia. To be sure, they constitute a mixed bag of national identities, cultures, developmental levels, and history. But they all followed the fascist or protofascist model in obtaining, expanding, and maintaining power. Further, all these regimes have been overthrown, so a more or less complete picture of their basic characteristics and abuses is possible.

Analysis of these seven regimes reveals fourteen common threads that link them in recognizable patterns of national behavior and abuse of power. These basic characteristics are more prevalent and intense in some regimes than in others, but they all share at least some level of similarity.

Lähtökohtana on siis nimenomaan tutkia yhteisiä piirteitä noissa mainituissa fasismin ilmentymissä. USA ei niihin sisältynyt. Yleisluontoisen olakohautuksella roskaksi tuomitsemisen ja sivuuttamisen sijaan voisi olla myös hedelmällisempää kritisoida itse noita kohtia, jos mielestäsi jokin niistä ei ole tyypillinen fasismin tunnusmerkki tahi jos jokin niistä ei USA:n kohdalla esitetyllä tavalla täyty. Siiis vähän niinkuin semmoista aikuisten keskustelua, ihan argumenttien ja kaiken kera. Pelkkä epämääräinen vihjailu siitä että juttu olisi laadittu, ehkä jopa tekaistu, vain USA:n tai Bushin morkkaaamiseksi ei ole mistään kotoisin.

Kuten tekstissä lopuksi myös sanotaan:

Does any of this ring alarm bells? Of course not. After all, this is America, officially a democracy with the rule of law, a constitution, a free press, honest elections, and a well-informed public constantly being put on guard against evils. Historical comparisons like these are just exercises in verbal gymnastics. Maybe, maybe not.

Verbaalijumppaa siis tuossakin vain kerrotaan tehtävän. Tarkoituksena kuitenkin herättää ajatuksia. Ja kieltämättä moni noista yksittäisistä mainituista oireista on jo sinällään hätkähdyttäviä, mutta erityisesti aseteltuna tuollaiseen viitekehykseen kuin fasismin tunnusmerkistö.

"When facism comes to America, it will be wrapped in the American flag." - Huey Long

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Kosh
Onko sinulla mitään perusteita tuolle tarkoitushakuisuudelle, vain veikkailetko vain edelleenkin?

Ihminen on hyvin taitava keksimään yhtäläisyyksiä asioiden välille, kuten tämän palstan salaliittoteoreetikoista olemme oppineet. Mistä tahansa hallinnosta tai yhteiskunnasta saa fasistisen, kommunistisen tms. jos ensin valitsee fasismia kuvaamaan halutut ominaisuudet ja sen jälkeen hakee kyseisestä maasta muutaman esimerkin tämän ominaisuuden esiintymisestä.

Tuosta listasta pitävät varmasti samat, jotka pitävät esim. Michael Moorea hyvänä journalistina.

Joitain kohtia tuolta listalta ja minun vastakommenttejani:

2. Disdain for the importance of human rights.
Yhdysvalloissa on kaikki länsimaiden normaalit kansalaisvapaudet, jotka koskevat myös esim. arabeja. Vain vihollissotilaita kohdellaan huonosti.
3. Identification of enemies/scapegoats as a unifying cause.
Syntipukkeja ei ole, vihollisia ovat esim. al-Qaeda, joka jos muistat, tuhosi WTC:n ja tappoi tuhansia amerikkalaisia. Ei mikään keksitty vihollinen. Kun maa on sodassa, on luonnollista että sillä on vihollinen, koskee kaikkia sotaa käyviä maita.
4. The supremacy of the military/avid militarism.
USA:ssa ei ole edes asevelvollisuutta.
5. Rampant sexism.
USA:n tasa-arvolait ovat maailman edistyneimpiä. Siellä on paljon naiskuvernöörejä ym. huippupoliitikkoja.
6. A controlled mass media.
Oletko katsonut esim. Jon Stewartin Daily Show'ta Canal+:lta? Se haukkuu Bushia koko ajan ja voittaa palkintoja. Yhdysvaltain media on paljon kriittisempää kuin useimpien maiden media.
7. Obsession with national security.
Ehkä heillä on syytäkin pelätä terroristihyökkäyksiä, siis onhan niitä tapahtunutkin.
8. Religion and ruling elite tied together...A perception was manufactured that opposing the power elite was tantamount to an attack on religion.
Demokraatteja ei tietääkseni pidetä kristinuskon vastustajina Yhdysvalloissa tms.
jne.jne.

Jos ennen Bushia on tehty jokin fasististen yhteiskuntien määritelmä, niin se ainakaan ei ole tarkoitushakuinen. Vertaillaan siihen sitten kuinka fasistinen Yhdysvaltain nykyhallinto on.

edit: korjasin typon

Ding Ding

Jos ennen Bushia on tehty jokin fasististen yhteiskuntien määritelmä, niin se ainakaan ei ole tarkoitushakuinen. Vertaillaan siihen sitten kuinka fasistinen Yhdysvaltain nykyhallinto on.

Fasismista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fasismi
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/sanatf.html#fasismi

Lisäksi olisi kannattanut lukea artikkeli johon keskustelun avaaja viittasi ja jonka lähdeaineisto on vuosilta 1963-2001.

http://www.informationclearinghouse.inf ... le4113.htm

" Does any of this ring alarm bells? Of course not. After all, this is Finland, officially a democracy with the rule of law, a constitution, a free press, honest elections, and a well-informed public constantly being put on guard against evils. Historical comparisons like these are just exercises in verbal gymnastics. Maybe, maybe not.

"When facism comes to Finland, it will be wrapped in the Finnish flag."

No, ehkä tuohon paremmin sopii kuitenkin joku toinen (esim. se "paha" USA, niin kuin alkuperäisessä tekstissä) maa, ainakin tänä päivänä.

Millainen olisi fasistisen yhteiskunnan määritelmä johon ei saisi ottaa mitään sellaisia määritelmiä, jotka sopivat Yhdysvaltoihin?

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Mielenkiintoinen keskustelu siinä mielessä, että natsikortti on tietyllä tapaa heitetty heti aluksi - vaikkakaan se ei kohdistu keskustelujoihin ja on harvinaisen hyvin perusteltu.

Oli Yhdysvaltain hallinto fasistinen tai ei, faktat ovat faktoja; Yhdysvaltain hallitus toimii kuvatulla tavalla.

Ja kuuluuko normaaleihin länsimaisiin ihmisoikeuksiin se, että poliisi voi tulla ja pidättää sinut syytä kertomatta? Jos sinua vaikka epäillään "laittomaksi taistelijaksi" tai muuten terroristiksi tai joksikin muuksi kansakunnan viholliseksi, niin sinuthan kärrätään Guantanamoon tai muualle ennen kuin ehdit edes kysyä, mihin oikeutesi jäivät.

Sinua saadaan kiduttaa, jotta sinulta saataisiin tietoja. Vaikkei sinulla mitään tietoja olisikaan, niin jos "viranomaisten" mielestä todisteet riittävät niin siellähän mätänet - mitnkähän kauan kestäisi että Suomen hallitukselle lähetettäisiin tieto asiasta? Ja mitä Suomen hallitus asialle tekisi?

Mielenkiintoista, mielenkiintoista. Ja pelottavaa. Toivon todella, että demokraatit saavat itsensä kasattua seuraaviin ameriikan presidentin vaaleihin ja asetettua ehdokkaaksi jonkun, joka kykenee kilpailemaan Bush nuoremman kanssa ja voittamaan tämän - ei sillä etteikö esimerkiksi Al Gore olisi oikeasti voittanut vaaleissa, jos ne olisivat olleet suora kansanvaali.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Myöhemmin ehkä lisää. Nyt tuli vaan tämä tapaus mieleen.

Ding Ding
2. Disdain for the importance of human rights.
Yhdysvalloissa on kaiki länsimaiden normaalit kansalaisvapaudet, jotka koskevat myös esim. arabeja. Vain vihollissotilaita kohdellaan huonosti.

"Vihollissotilas" voi nykyään löytyä kotoakin.

On June 9, 2002 Jose Padilla--a.k.a. Abdullah Al Muhajir--was transferred from control of the U.S. Department of Justice to military control. Since that time, Padilla has been held in a navy brig in South Carolina.

Padilla has not been charged with a crime, and does not have access to a lawyer in his detention. This is a clear violation of the 5th Amendment, and probably a violation of the 6th Amendment. It is also a clearly abominable violation of the democratic traditions of the United States.

Padilla has been accused of plotting heinous acts of terrorism, particularly the setting off of a "dirty bomb". He has been accused of conspiring with members of al-Queda, and planning to scout for that terrorist organization, using the benefits of his U.S. citizenship. President Bush has designated Padilla an "enemy combatant".

These are frightening accusations, and they may be true. Accusations do not give the President the authority to lock someone away, however. According to the laws and traditions of the U.S., the way to determine who gets imprisoned is through the due process of a trial by jury.

Jose Padilla may be a traitor and a terrorist. But he was not captured in Afghanistan with a gun in his hand. He was arrested at Chicago O'Hare airport. If Jose Padilla can be held without criminal charges, strictly on the say-so of the President, then any American can be. That is tyranny. We must put an end to it.

It is essential that Padilla be either freed or charged with a crime.

Ulkomaillahan USA on polkenut ihmisoikeuksia jo pitemmän aikaa. Uutta on että tätä aletaan ulottaa myös omiin kansalaisiin. Kysymys kuuluu kenen ihmisoikeudet lähtee seuraavaksi.

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

Ja kun tämän annetun ja perustellun listan lisäksi huomioidaan vielä USA:n militaristiseksi imperialismiksi täälläkin määritelty ulkopolitiikka, muodostuu kokonaisuudesta melko vakava kuva.

Ja kohdan 14 mukaisesti on mielenkiintoista tosiaan arvella USA:n kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksia maansa poliittisen johdon tekemisiin. Tämä vaalitulosten manipulointi hätkähdytti minut aikanaan havahtumaan siihen, että enää ei kyse ole ainoastaan aggressiivisesta ja keinoja kaihtamatta tapahtuvasta oman edun ajamisesta ulkopoliittisin keinoin, vaan jostain paljon ikävämmästä muutoksesta.

EDIT: muotoseikka

Ding Ding
6. A controlled mass media.
Oletko katsonut esim. Jon Stewartin Daily Show'ta Canal+:lta? Se haukkuu Bushia koko ajan ja voittaa palkintoja. Yhdysvaltain media on paljon kriittisempää kuin useimpien maiden media.

Esimerkiksi Suomen.

Katsoin eilen nauhalta Bowling for Columbinen. Järisyttävän hyvä. Sekä analyysissään että tekotavaltaan. Kaikkien pitäisi katsoa k.o. dokkari.

Samalla heräsi, vastentahtoisestikin, ihailua jenkkijärjestelmää kohtaan.

Paljonhan siellä on paksaa, mutta siellä on myös väkeä, jotka osaa ja voi tehdä noin tiukkaa kritiikkiä oman maansa toiminnasta. Kiinassa, Venäjällä ja Suomessa Moore olis jo aikapäiviä suljettu tyrmään tai tapettu. Usassa saa kritisoida ja vieläpä Oscarin antoivat, jenkit tälle.

Katsokaa Columbine, katsokaa

Kiitos tästä, herätyksestä! Nyt tiedätte miksi natsi-Saksassa kansa helposti lähti Hitlerin kelkkaan. Tämähän vahvisti vain käsitystäni.

5.) Rampant Sexism
The governments of fascist nations tend to be almost exclusively male-dominated. Under fascist regimes, traditional gender roles are made more rigid. Opposition to abortion is high, as is homophobia and anti-gay legislation and national policy.

Olenkin aina pohtinut, että jos ja jos yhdysvaltoihin valitaan naispresidetti niin tehtävä tai presidentteys täytyy ensin muuttua suuresti. Taikka se nainen on varustettu miehisellä 'vempaimella'.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Samum anker:

Jos aiheena on uskonto, evoluutio tai Bush jää järki narikkaan. Aihe unohtuu. Yhden sanan perusteella tiedetään toisen maailmankatsomus. Poikkeava sana Mooresta ja olet republikaani. Sympatia uskontoa kohtaan ja olet fundis. –P. Masonen–

Tuo ei nyt ihan pidä paikkaansa. Ainakaan minä en ole tuollaista palautettä saanut vaikka:

-Olen sympatisoinut uskovaisia ja monenlaisia monta kertaa, puolustellut jne. Kukaan ei ole minusta fundamentiskritiikkiä esittänyt.

-Myös evoluutioteorian vastustajia olen ymmärtänyt, jos se liittyy edelliseen.

-Vasta arvostelin Michael Mooren dokumenttia Amerikasta, eikä kukaan väittänyt mielipiteitäni sen kummemmin oikeistolaisiksi.

-Maailmankatsomukseni on tullut kyllä esille ennemmän kuin yhdestä sanasta.

Mummo näköjään hienosti puolustaa alla "jenkkijärjestelmää", vahinko ettei tullut tuota katsottua. Perustuslaillisena järjestelmänä en minäkään näe siinä vikoja. Nyt on kysymys toteuttamistavoista ja niiden ihanteiden jotka USA:n perustuslaki määrittää yli kävelemisestä.

Bushin presidentiksi tulon jälkeen, joka sekin ole mielestäni heidän perustuslakinsa hengen vastainen, lopullisen päätöksenhän asiasta teki oikeuslaitos, eikä kansa, ei minulle ole herra Bushin toiminnasta esitetty mitään sellaista positiivista asiaa, jonka minä jotenkikaan sellaiseksi ymmärtäisin. Päinvastaista kyllä. En ole löytänyt mitään puolusteltavaa. Edes sympatiaa vastuuasemansa vuoksi en tunne. Käyttää sitäkin väärin.

Enkä varmasti ole mitenkään Amerikkalaisvastainen, päinvastoin. Venäjää puolustelen ainoastaan ryssittelyn vuoksi, en heidän yhteiskuntansa, joka ei kovin mairittelevaa kuvaa anna, eikä ole antanut. Clintonin aikana en yleisestä poikkeavampaa kritiikkiä USA:sta löytänyt. Suurimpana taisi olla heidän suhtautumisensa Monika Levinsky-juttuun, jota käsiteltiin peräti oikeudessa asti. Vaikka olisi minun mielestäni kuulunut juorulehtien palstoille.

Toisen maailman sodan jälkeen ei voi sanoa, että heidän toimensa olisivat oma asiansa. USA: asema on luonut tilanteen, jossa tekonsa vakuttavat joka ainoaan maapallon asukkaaseen. Voivat ainakin vaikuttaa. Suuriin ihmisryhmiin. En tarkoita ketään erakkoa.

Lierikki Riikonen

Yhdysvallat, siellä kapitalismi on luonut käyttöönsä mitä suurimmat voimavarat. Sähkön ylivertainen tuotanto, josta huomattava osa ydinvoimalla. Ylivertaien sähköinen ja raskas koneenrakennus, ja näillä aloilla myöls ylivertainen asema maailmankaupassa. Oma öljyn ja raaka.aineiden vahva tuotanto yhdistyneenä näudeb varojen vahvaan hallintaan koko maapallolla, ja näin niiden suhteellisen edulliseen tuontiin. - Vrt. mitä Yhdysvalloissa autoileva maksaa bensiinistä ja mitä täällä veronalaisessa Suomessa! - Taloudelliselta perustalta myös ykivertaien varusteluteolisuus, joka varustaa myös muita suurporvarisaton ja muita ystävämaita. - Tämähän osaksi, vaikka Yhdysvallat oli vahva jo toisessa maailamsodassa, on uusinta historiallista vaihetta. Neuvostokommunismin julistus Yhdysvaltojen tavoittamisesta ja ohittamisesta osoittautui talouden ratkaisevilla aloilla pelkäksi kerskunnaksi. Pääseminen lähemmäs tavoitetta sotavarusteluissa puolestaan tärkeänä tekijänä johti taloutta pysähdystilaan. Sitten neuvostosuuntainen sosialismi ja poliittinen kommunismi romahti yleisesti.
Tähän vaikutti myös se, etä vahva osa ns. eliittiä halusi vaihtaa asemansa sosialismissa asemaan ja omistajiksi, uusrikkaiksi, kapitalismissa.
Samalla tämä ns. eliitti tunnusti, johon sillä oli taipumusta jo kommunismin aikana, USAN ylivallan, sen aseman ainoana supervaltana.

Huomaa USAN ylivertainen asema tieteessä, ja kunka se mustasukkaisesti
ohjaa sitä ja käyttää sinä valtaansa, erityisesti varustautumisen ja sitä lähellä olevilla aloilla. USAn rengit ovat otelleet useita vuosia kiivaasti
tälläkin palstalla. Ja kas, saaneet " vasemmistlaisiakin" puoltajia ja ymmärtäjiä.

mielenkiintoinen listaus, totta tosiaan... Olen usein aikaisemmin miettinyt kuinka paljon Bushin politiikka ja vallanpito on muistuttanut natsien valtaannousua Saksassa 30-luvulla. Tosin moisista yhtäläisyyksistä mainitseminen on tiukasti epäkorrektia nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Kiva huomata että kyse oli muusta kuin minun vainoharhoistani

Ai niin, kiva palata palstalle todella pitkästä aikaa.

Yhdysvallat on demokratia, jonnkinlainen. Jonkinlaiseksi demokratiaksi se
muotoutui jo muodollisen itsenäisyytensä ensi vuosikymmeninä.
Yhdyvallat kansalaissodastaan asti on myös suurporvariston mahdollsimman tyypillisen vallan maa. Siten se kauan on toteuttanut Marxin ja Leninin ajatusta, että demokratia on loppujen lopuksi suurporvaristolel kaikekin edullisn valtiomuoto. Vaikka niin ei luulisi Europan mantereen historina perusteella. Se kuuluisa vapaus, jolle on Ranskan 1889 lahjoittama patsaskin, se on USAssa suurporvariston
mielen muiaista vapautta. Ja aikanaan houkutin kymmenille miljoonille siirtolaisille. Nämä siirtolaiset, saaden leveämän toimeentulon kuin kotona, rakensivat USAn tulevan mahdin ja maailmanvallan perustan.

Suurporvaristosta nousi suurimpien omistajien ja johtavien henkilöiden kärki. Tätä jotenkuten kuvastaa marxilainen jo klassillinen käsitys monopolikapitalismi. Tähän liittyy finanssien, siis omistus- ja raha-asiain hallinta, sen harvainvalta, oligarkia. Samalla tämä valta on jaettu laajasti kattavaksi suureen sijoittajien joukkoon. Finanssien demokratiaa?

Finansseilla tarkoitetaan myös valtiollia raha-asioita. Varsuteluissa jo kauna yksityiset finanssit jo kauan ovat liittyneet valtiollisiin. Ja nykyään koko maailmankin finanssit liittyvät Yhdysvaltojen finansseihin.
Voi sanoa, että luotoin koko maailmasta katetaan Poika Bushin hallinnon sotilasmenot. Ja täällä Euroopassa, tällä Suomessakin, huolehditaan siitä, että valtiot eivät ota liikaa velkaa, että entisisä maksetaan pois, että rikkaille annetaan muitakin helpotuksia. Näin varat vapautuvat sijoituksiin USAn sotaluottoihin! Ja näin menestyen USAn talous on koko maailman talouden veturi.

Pääomien vienti, jonka jo viime vuosisadan alussa todettiin saaneen ratkaisevan roolin tuotteiden vientiin verrattuna. Ja Yhdysvaltojenkin
kohdalla on taas painotettava, että jyse eiole vain taloudellisista päämista, vaan pääomia ovat myös sotilaaliliset keinot ja viennit
ynnä poliititset toiem ja herruus. Yhhdysvalloilla on riittävät edellytykse liiotta muiden suurporvariston maiden ja muiden ystävien kanssa tavoitella maailmanherruutta. Ottaen huomioon myös, että vastarinta on varsin vetelää. Venäjän vastapuoleksi on vain varjo entisestään, ja tunnustaa USAn ylivalta- ja supervalta-aseman.

Ja Poika Bush, ei hän ole niin tyhmä kuin erinäiset maailmanparantajat tällä koetavat esittää. Päinvastoin häne toimensa yleensä perustuvat järkeen, jos ymmärrämme sillä suurporvariston ja sotaherrojen järkeä.
Päinvastoin voi sanoa teiudän maailmanparantajien ja nääs vasemmistolaisten myötäilevän Bushia. Ja itse Yhdysvalloissa kymmenien miljoonien kansanjoukot samaistavat etunsa suurporvariston ja maailmaherruuden tavoittelun etuihin. Jos Yhdysvalloissa on fasismia, sen perustana on, jonkinlaisessa demokraitassa, vahvasti fasistien kansa. Hitler tarvitsi sotaponnistusten perustaksi diktatuurin. USAssa semmosita ei tarvita. Mutta myös Hitlerin Saksassa laajat ihmisjoukot menstysten myöt samaistivat etunsa suurporvariston etuihin ja fasistisen järjestelmän menestykseen.

Lierik, katsopa Mooren dokkari, niin ymmärrät paremmin edellisen viestini. Haluan nähdä USA.sta myös myönteisiä puolia, olihan niitä Neukkulassakin ja edelleen Kuubassa. En silti ihaile mitään näistä järjestelmistä krittiikittömästi.

Mustavalkoisuus ei ole hyväksi, paitsi valokuvissa.

Mummo

Mooren dokumentti on paskaa. Siinä hassutellaan hassun presidentin tekemisille, eikä siinä käsitellä tätä aihetta mitenkään tärkeissä määrin.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Pummi
Mooren dokumentti on paskaa. Siinä hassutellaan hassun presidentin tekemisille, eikä siinä käsitellä tätä aihetta mitenkään tärkeissä määrin.

Minun mielestäni tuo puheena ollut pari päivää sitten telkkarista nähty dokumentti kyllä oli ihan asiallinen. Ei siinä toki niin hirveästi tätä asiaa käsitelty, mutta ei siinä presidenttiyteenkään hirveästi kajottu, toisin kuin siinä uudemmassa kohudokkarissa mihin varmaan viittasitkin. Tämä puheena ollut dokumentti lähinnä koetti valottaa yhteiskunnallisia epäkohtia ja mihin ne johtavat (maailman ylivoimaisesti suurin ampumiskuolema/-tappolukema ilman mitään helppoa selitystä). Kyse oli siis siitä, miksi amerikkalaiset pelkäävät niin kovasti ja ovat niin väkivaltaisia. Toki media sai aika ison osansa, jossain määrin myös poliitikotkin, mutta ei tuossa mitään järin hassuttelevaa ollut kylläkään.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat