Piha/Puutarha

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Minkälainen on mielestäsi hyvä piha ja puutarha?
Pitääkö olla kukkia tai pensaita koristamassa, millaisia?
Entäs miten paljon ruohonleikkurilla siistinä pidettyä nurmikkoa hedelmäpuita tai marjapensaita? Kasvimaata, perunamaata?
Oli sitten omakoti-, kerros- tai rivitalo, niin olisi mukava kuulla mielipiteitä asiasta.
Itse varmaan kokeilisin laittaa mahdollisimman paljon erilaisia marjapuskia, omenapuita ja muitakin hedelmiä.
Ehkä voisi kokeilla, jos olisi tilaa pienelle luonnon tilassa olevalla niityn tapaiselle ja jättää ruohonleikkuualaa vähemmälle, jos ei vaikka noilla erilaisilla pensailla saa vietyä tarpeeksi tilaa.
Hoidettavia kukkapenkkejä en ainakaan itse jaksaisi hoitaa, mutta vaikka joku iso lumipallopensas voisi olla hieno. Puitakin voisi olla jotain. Pitäisikö tonttia olla rajaamassa joku kuusiaita tai piikkipensasaita?

Kommentit (4)

Vierailija

Voisikohan ajatella muita marjapensaita kuin vain musta- tai punaherukkoja? Entäs muunlaisia puita kuin omenapuita?
Onko kellään kukkapenkkinä luonnonniittyä, jossa kasvaa kissankelloja, puna-apilaa ja sellaista?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26835
Liittynyt16.3.2005
taleni kosumyn
Minkälainen on mielestäsi hyvä piha ja puutarha? Pitääkö olla kukkia tai pensaita koristamassa, millaisia?Minä lähestyn asiaa hyönteisharrastajan näkökulmasta. Kuivahko kukkaketo on hyvä pihan perusta. Erikseen istutettuna voi olla perhosia houkuttelevia kukkia ja pensaita (syreenit, kuusamat, Buddleia ym.).

Entäs miten paljon ruohonleikkurilla siistinä pidettyä nurmikkoa hedelmäpuita tai marjapensaita?Nurmikkoa ei hyvällä pihalla ole neliömetriäkään. Inhoan sitä, vaikka se olisi jonkun muun hoitamaa. Onhan marjapuskissa etunsa, mutta jos tilaa on rajallisesti, ennemmin jotain perhosia houkuttelevaa.

Kasvimaata, perunamaata?Kasvihuone chileille. Muuten en hyötyviljelystä piittaa. Siinä ei ole mitään tolkkua tehtyyn työhön nähden nykyisillä kasvisten hinnoilla. En minä chilinviljelystäkään pittaisi, jos niitä saisi hyvän valikoiman kaupasta. Paskamaista hommaa se tuntuu olevan.

Pitäisikö tonttia olla rajaamassa joku kuusiaita tai piikkipensasaita?Jos nyt ahtaassa esikaupunkilähiössä olisi pakko elää, pihan täydellisesti näkösuojaava tiheä pensasaita olisi välttämättömyys. Meillä onneksi luonto hoitaa sen puolen, naapureista ei näy pöhekiön läpi muuta kuin yöllinen valosaaste.

Vierailija

Itse vähän miettinyt, jos jättäisi nurmikosta suuren osan leikkaamatta, mutta sitten tulisi kaiken maailman pörriäisiä joka paikasta ja niiden mukana varmaan lepakkojakin... Ne on kamalia, kun pääsee yllättämään nukkuessa ja luulee hiireksi rullaverhon päällä kiipeilevän ja lentää päälle kuitenkin, kun laittaa valot päälle.

Uusimmat

Suosituimmat