Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Venäjän uudelleen aloittamat "reittilennot" olivat yksi ensimmäisistä merkeistä, joilla Venäjä ilmaisi aikeensa haastaa länsi. Todellisuudessa Venäläisten ilmavoimien iskukyky ei ole edes sillä tasolla, että he voisivat haastaa NATOa, ainoan todellisen materiaalisen uhan ollessa lähes päivittämätön Tupolev TU-160 "Blackjack"- pommikone, joita heillä on operatiivisessa käytössään vain noin 16-20.

Mikä on siis Venäjän viesti ja mitä he siitä pitkällä tähtäimellä hyötyvät? Vai ovatko lennot vain osa "markkinointia" tietämättömille Venäjän uudesta "voimasta", jotka kuitenkin ovat asiaan perehtyneille melkoisen huvittaavaa katseltavaa.

Rice ilmaisi naapurimme alakynnen eilen melko vivahteettomasti:

http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europ ... index.html

She called other displays of Russian power -- such as its 2007 decision to resume regular strategic bomber patrols over the North Sea, the Arctic and the Pacific Ocean -- ."a very dangerous game and perhaps one the Russians want to reconsider."

Sivut

Kommentit (279)

tietää
Ei siihen koulimiseen tarvita kuin Natomaiden kauppasaarto, niin idän Karhu syö kädestä. Sen kun kokeilevat.Ne on pirun omavaraisia. Ne voisi energiasaartaa EU:n ja puusaartaa parhaillaan suomea. Lisäksi länsivihaajilla on aina kavereita.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Sotilaallisesti Venäjä on "Voittamaton kansa" (Vasili Grossmann, romaani) sen ovat karvaasti kokeneet niin Napoleon, Hitler kuin suomalaiset militantitkin.

Lierikki Riikonen

Sekä Putin että Medvedev ovat syntyneet, kasvaneet ja käyneet "koulunsa" Neuvostoliitossa, entisessä supervaltiossa. Nyt, kun Venäjä luonnonvarojensa (öljy ym.) on rikastunut, entiset suurvaltapyrkimykset ovat nousseet näiden entisten neuvostoliittolaisten päämääräksi.
Eli kusi on noussut päähän.

Kuka se sanoikaan: "Valta turmelee, ehdoton valta erityisesti!"

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Mitä Venäjä tällä voittaa... Venäjän ilmeinen tarkoitus on haastaa varomattomasti amerikkalaiset myös psykologisella tasolla. Ottaako Amerikka haasteen vastaan ja onnistuu palauttamaan särön saaneen maineensa ainoana supervaltana Itä-Euroopassa ja Kaukasuksella?

Tilanne on hyvin kiusallinen Amerikalle, koska taktiikan pettäminen Georgiassa johtaa nyt monessa paikassa arvioihin kuinka he pystyvät toteuttamaan strategoitansa taktisella tasolla. Tähän Venäjän ulkoministeri viittasi viime viikolla puhuessan Amerikan virtuaaliprojekteista.

Kauppasaarto olisi yksi vastaus. Se ei kuitenkaan pure Venäjään ellei samalla uudisteta Euroopan energian hankintastrategioita, joka tietäisi palaamista Lähi-Idän öljyyn, ja pitkässä juoksussa painopisteen siirtämistä vaihtoehtoisiin energialähteisiin. Energiansaanti on kuitenkin kaikkien valtioiden agendassa ykksöprioriteetilla. Voisko esimerkiksi Saksa jäädyttää kaasuputkihankkeensa? Saksan teollisuus on jo sitoutunut siihen vahvasti.

Toinen vaihtoehto olisi taloudellisen ja sotilaallisen tuen lisääminen Kaukasuksen ja Itä-Euroopan tuoreille demokratioille, joista suurin osa on entisiä neuvostovaltioita, juuri niitä joita Venäjä pitää takapihanaan. Suoraa sotilaallista tukea tuskin Amerikka antaa, suoraa kontaktia ei haluta venäläisten kanssa, koska tästä seuraisi riski sodan riistäytymisessä hallinnasta. Sensijaan materiaaliapu pienille Venäjän rajavaltioille toimii hyvin, koska tällainen pahimmassa tapauksessa johtaa vain Georgian tapaiseen alueelliseen konfilktiin. Tämä toteutunee.

Amerikka on vedenjakalalla. Vaihtiehdot ovat joko lisätä näille maille suunnattua tukea ja maksaa viulut. Tai perääntyä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Venäjän uhittelu on pääosin esitystä omalle kansalle. Neuvostoliiton eli Suur-Venäjän hajoaminen on vieläkin suuri trauma kansalle. Poliitikko varmistaa suosionsa parhaiten vaatimalla ja lupaamalla Venäjän suurvalta-aseman palauttamista.

Ehkäpä Venäjän johto yrittää antaa kansallensa sellaisen kuvan, että muu maailma arvoistaisi heitä. Tietysti sitten on pakko arvostaa, kun mora on kaulalla. En tiedä miten tämä asiaan liittyy, mutta olen nyttemmin alkanut arvostamaan Ydysvaltoja hieman enemmän. Kauppasaarto ryssille, ei meidän tarvitse sen kukkoilua hyväksyä.

EDIT: Jahah, jahah, tärkein kohta sanottiinkin jo edellisessä viestissä.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Ronski
Venäjän uhittelu on pääosin esitystä omalle kansalle. Neuvostoliiton eli Suur-Venäjän hajoaminen on vieläkin suuri trauma kansalle. Poliitikko varmistaa suosionsa parhaiten vaatimalla ja lupaamalla Venäjän suurvalta-aseman palauttamista.Kysymys ei ole siitä kummalla on isommat muskelit, vaan keneen nämä nuoret demokratiat luottavat. Siksi tämä näytös on suunnattu näille valtioille ja sitä kautta Euroopalle/ EU:lle.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Kysymys ei ole siitä kummalla on isommat muskelit, vaan keneen nämä nuoret demokratiat luottavat. Siksi tämä näytös on suunnattu näille valtioille ja sitä kautta Euroopalle/ EU:lle.Kun aseilla uhataan niin kyllä siinä luottamusta tuleekin, mutta kyse on vain minkälaista. Kuten luotettavasti vanhakansa tapaa sanoa: "Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi". Ainakaan hyvänä kauppakunppanina en sellaista maata pidä.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Liittynyt2.3.2008
sigfrid

Kauppasaarto olisi yksi vastaus. Se ei kuitenkaan pure Venäjään ellei samalla uudisteta Euroopan energian hankintastrategioita, joka tietäisi palaamista Lähi-Idän öljyyn, ja pitkässä juoksussa painopisteen siirtämistä vaihtoehtoisiin energialähteisiin.
Niin no kumpi paha sitten pienempi? Mutta jos Jenkit pystyittäis jonkun cocomin tapaisen järejestelyn alkaisi Venäjä tuntemaan kipua aika nopeasti...

Maa voi olla raaka-aine omavarainen mutta tuotteistetun teknisen tietotaidon suhteen venäjä on suunnilleen banaanivaltio ja esim Intelin tai AMDn prosessoreilla varutettujen tietokoneiden vientikileto maahan, cocomin malliin, sattuisi aika nopeasti ja kipeästi. Jos jenkit haluaa ne voi systeemin pystyttää, sillähän ne piti huolen siitä, että NL oli hajotessaan teknologisesti kymmeniä vuosia länttä jäljessä heti tutkimulaitosten seinien ulkopuolella.

Oho
Maa voi olla raaka-aine omavarainen mutta tuotteistetun teknisen tietotaidon suhteen venäjä on suunnilleen banaanivaltio ja esim Intelin tai AMDn prosessoreilla varutettujen tietokoneiden vientikileto maahan, cocomin malliin, sattuisi aika nopeasti ja kipeästi.Ettei venäjällä ole elektroniikkateollisuutta? Kyllä minä uskoisin että venäjä tekee myös mikropiirejä. Vanha Intel 80486 on ehkäpä kopioiduin prosessori, jota myymällä myös AMD nousi Intelin kilpailijaksi. Väitätkö ettei venäjä kykene valmistamaan edes tätä 20 vuotta vanhaa mikrotekniikkaa?

Kyllä minua Venäjän presidenttinä alkaisi vituttamaan USA:n ohjuspatteristot rajalla ja NATO:n leviäminen naapurimaihin.

Ihan samaa tapahtuisi jos Venäjä laittaisi omia ohjuksiaan Kuubaan ja Meksikoon ja heiluttelisi laivastoaan jossain välimerellä tai ties missä.

Venäjää saa vihata ja ihmetellä heidän touhujaan, USA:lle vastaava käytös on ainoastaan sallittavaa, sillä onhan heillä Hollywood!

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Tuppu L
sigfrid
Kysymys ei ole siitä kummalla on isommat muskelit, vaan keneen nämä nuoret demokratiat luottavat. Siksi tämä näytös on suunnattu näille valtioille ja sitä kautta Euroopalle/ EU:lle.Kun aseilla uhataan niin kyllä siinä luottamusta tuleekin, mutta kyse on vain minkälaista. Kuten luotettavasti vanhakansa tapaa sanoa: "Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi". Ainakaan hyvänä kauppakunppanina en sellaista maata pidä.Juuripa niin. Molemmat luottamuksen lajit toimivat. Venäjä hakee nyt toisenlaista luottamusta, luottamusta valmiuteensa uhrata myös omia etujaan.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat