Seuraa 
Viestejä13176

Kuka hyötyy työttömistä? työttömiä on se 200 tuhatta.

Ei työttömiä olisi jos, niistä kukaan ei hyötyisi.

Mikä on tämän työttömyyden funktio.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei työttömät mitään tuota, mutta järjestelmä ylläpitää työttömiä. Ei ole pakko mennä töihin, jos työtä ei ole, ja työttömyyskassasta maksetaan työttömälle rahat. Työtön on kerryttänyt kassaan rahaa työssäoloaikanaan. Jos kassassa ei ole mitään kertynyttä, niin yhteiskunta kustantaa perustoimeentulon. Perustoimeentulotuki antaa ihmiselle mahdollisuuden selviytyä takaisin tuottavaksi työntekijäksi tai yrittäjäksi eikä ryhtyä vaikkapa kerjäämään tai varastamaan.

Osa ihmisistä pidetään tarkoituksella työttömiä. Kyseessä on tietynlainen puskuri ja motivointi. Kun töitä ei riitä kaikille, niin niistä joudutaan kilpailemaan. Sitten kun on kilpailua, niin se nostaa tehokkuutta. Työttömien saamat rahat myös pääsääntöisesti pysyvät kotimaassa, joten siitä ei ole hirvittävästi rasitetta taloudelle.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Barbaari
Työttömät voi tuottaa jälkeläisiä.

Sekä kun on työttömiä niin voidaan piiskata ankarammin työtätekeviä, saada matalapalkkasysteemit toimimaan koska todellisena uhkana on jäädä työttömäksi.
nehän on tapettu tuottavuuden nimeen siis matalapalkka-alat.

Eihän ne tunnu olevan työttömiä varten.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
tiäremiäs
Barbaari
Työttömät voi tuottaa jälkeläisiä.

Sekä kun on työttömiä niin voidaan piiskata ankarammin työtätekeviä, saada matalapalkkasysteemit toimimaan koska todellisena uhkana on jäädä työttömäksi.
nehän on tapettu tuottavuuden nimeen siis matalapalkka-alat.

Eihän ne tunnu olevan työttömiä varten.


Aina on matalapalkkatyöpaikkoja, ei ne mihinkään ole kadonneet. Vaikka annetaan palkankorotuksia ja veronkevennyksiä niin elinkustannukset kasvavat.

Pankkikin maksaa jonkinlaista korkoa säästöille, mutta alle sen määrän mitä rahan arvo alenee tietenkin.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13920
tiäremiäs
Kuka hyötyy työttömistä? työttömiä on se 200 tuhatta.

Ei työttömiä olisi jos, niistä kukaan ei hyötyisi.

Mikä on tämän työttömyyden funktio.


........

Työttömät järjestävät muille mukavasti töitä - tulontasauksella saadaan työttömistäkin kuluttajia, senkin lisäksi, että jotkut työttömät käyttävät aikaisempia säästöjään kulutukseen - markkinataloudessa tärkein asia on jatkuvasti pyörivä raha ja tavaroiden virta...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Dredex
Työtön on kerryttänyt kassaan rahaa työssäoloaikanaan. Jos kassassa ei ole mitään kertynyttä, niin yhteiskunta kustantaa perustoimeentulon.

Se työntekijän keräämä potti työttömyyskassaan on yksi hyttysenkakka. Ansiosidonnaisen kustantaa työnantajat ja valtio.

Yritykset ja koko Suomi tarvitsevat työttömiä.

Palkat pysyvät kurissa, kun työntekijät taistelevat työpaikoista, eikä päinvastoin. Jos suomessa olisi täystyöllisyys, työnantajat joutuisivat kilpailemaan työntekijöistä mm. nostamalla palkkoja ja parantamalla työehtoja -ja olosuhteita.

Jos yritykset joutuisivat maksamaan korkeampia palkkoja, tuottavuus ja se paljon puhuttu talouskasvu kärsisi.

Edit: muistaakseni suomen valtio on budjetoinut 5% työttömyyden sosiaalimenoihin. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Siis paljonko työttömiä on?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Entinen jo edesmennyt luokkatoverini totesi yhteiskuntaopin tunnilla opettajalle seuraavaa: "Minun mielestäni kaikki vammaiset ja työttömät pitää tappaa."

Tällä oli negatiivinen vaikutus numeroon siitä eteenpäin.

Armitage
Entinen jo edesmennyt luokkatoverini totesi yhteiskuntaopin tunnilla opettajalle seuraavaa: "Minun mielestäni kaikki vammaiset ja työttömät pitää tappaa."Noudattiko joku siis sen neuvoa?

el6
Seuraa 
Viestejä1457

Työtön tuottaa n.200Gramma jaskaa päivässä, aikin täällä jossain paskaketjussa vaitettiin ihmisen tuottavan juurikin tuon verran.

Toki työttömän jööti voi olla kevyempikin, huonon raha- ja sitä kautta ravintotilanteen takia. Kyllä kai sitä maksalaatikolla tai hernesoppa/ruisleipädieetilläkin voi hyviin tuotoksiin päästä.

Koska tämä ketju on ollut yhtä paskanjauhantaa, niin jatkoin samoilla linjoilla.

.

Ensinnäkin. Monesti luullaan että työttömän elättää täysimääräisesti veronmaksaja veroillaan. Tulee kuitenkin muistaa, että veroja on ainakin kahdenlaisia. Kunnallisverotus ja valtionverotus. Sitten on vielä kolmaskin verotuksen muoto, eli arvonlisäverotus, jota maksavat kaikki ostamistaan palveluista ja tuotteistaan joita lainsäädännöllä määrätään.

Itse olen sitä mieltä, että kuten Japanissa kerran vuodessa maksetaan isojen firmojen työntekijöille nettona ylimääräinen kuukauden palkka, niin eikö Suomessakin ole jo niin, että työttömät, jotka eivät pääse enää työelämään takaisin, että heille annetaankin kuten Japanissa kansantuotteesta elääkseen 1 työtätekevän kuukausipalkka vuoden elämisen tarpeisiin.

Näin itse kukin olisi oikeutettu latautumaan tietyn ajan työelämän yhä vaativimpiin tarkoituksiin, lataamalla vähän aikaa akkuja yhteiskunnnan verorahoilla - itse kukin vuorollaan.

Tiedän erään Nokia huippu tuotekehittäjän, joka 1. päivänä työsuhteessaan totesi, että hänet tavoittaa Salon uimarannalta veneestänsä vetämässä hirsiä 1. viikon aikana.

Muuten, tämä tuotekehittelijä heppu oli sitä mieltä, että parhaita tuloksia tuotekehitteilöiden piirissä ei saavuteta sillä, että pannaan ihmiset robotin lailla työhön tietyn kellon lyömien välille.

Pitää pyrkiä joustoihin puolin ja toisin - sanotaan.

Paljon tuottavat pahaa polttamalla tupakkaa, jota varten taas köyhillä seuduilla poltetaan ja köyhdytetään maaperä.

Onneksi töitä meikällä riittää. Lomakin jäi pitämättä.

Eiköhän tuleva sota työllistä taas väkeä ja kunnolla.

Alkoholi, työttömyys, vammais jne. hoitoon käytettävällä rahalla saisi puolusvoimaa. Mutta ei - jaetaan vaan rahaa pummeille jotka varmasti lusmuavat sodastakin yhtä varmasti kuin palkkatyöltä ja hyödyllisyydeltä!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat