Seuraa 
Viestejä451

Jodin puutoksen raskauden aikana ja lapsuudessa on todettu aiheuttavan älyllisen kyvykkyyden heikkenimistä. Jo kohtalainen jodin puutos merkitsee älykkyysosamäärän laskua 10 - 15 pistettä.

Maailmassa 2 miljardia ihmistä kärsii jodin puutteesta. Se voitaisiin torjua esimerkiksi lisäämällä jodia suolaan tai muuhun ravinteeseen. 16 % maailman ihmisistä kärsii kilpirauhasen liikakasvusta, joka johtuu jodin puutteesta. Virolaisista joka kolmas.

Onko vielä Suomessakin luomuihmisiä, jotka kieltäytyvät syöttämästä lapsilleen jodilla vahvistettua suolaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Mistä eläimet normaalisti saavat jodiannoksensa jos tarjolla ei ole jodilla vahvistettua suolaa?

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Kotieläimilla, kuten karjalla onkin samoja puutostauteja, kuin ihmisillä.

Voisi ajatella, että ne eläimet, jotka pysyvästi asuvat alueella, jossa on matalat mineraalipitoisuudet tietyille mieneraaleille, sopeutuisivat ajan kuluessa alhaisiin mineraalitasoihin. Toisaalta monet eläimet syövät välillä pelkkää maata, vain saadakseen riittävästi mineraaleja.

Ihmislajin ongelma lienee siinä, että ihminen on levinnyt suhteellisen nopeasti ympäri maapalloa, myös alueille, joissa on esimerkiksi vähän seleeniä tai fluoria, ja tässä ajassa ei ole ehditty sopeutua alhaisiin mineraalipitoisuuksiin.

Voisi ajatella, että paljon liikkuvilla lajeilla, kuten linnuilla, esiintyisi muita lajeja enemmän mineraalien puutoksesta johtuvia oireita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat