Seuraa 
Viestejä8228
Liittynyt9.9.2005

[size=85:1gcup1ht]Cc: jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; seppanen@kaapeli.fi ; jaakko.laakso@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi
Sent: Tuesday, August 19, 2008 9:10 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Voimakasta yritelmää ajaa kansalaisia Nato- linjalle[/size:1gcup1ht]

[size=150:1gcup1ht]Perussuomalainen asemoituu kansanviisaudella etäämmäksi Nato-poliitikoista[/size:1gcup1ht]
[size=85:1gcup1ht](Entiset gruusialaiset hyökkäsivat separatistien kimppuun - ehkäpä provosoituina. Tapahtui siviilien murha. Venäjä reagoi suunnitellusti ja osoitti vahvuuttansa närkästyneenä Kosovosta)[/size:1gcup1ht]

[ ... Kokoomusjohtaja Katainen innostui huomaamaan, että Venäjä käyttää ulkopolitiikkansa jatkaneena asevoimia, kuten tekee myös USA. USA:n ulkoministeri Rice on taas tiukkana eristämässä Venäjää kansainvälisestä yhteistyöstä - kuinka etäälle eristyi ja edistyi tuo Ricen mainitsema yhteistyö Irakissa? ... ]

Suomen kansa on päättäväisesti kallupista toiseen "äänestänyt" Natoon liittymistä vastaan. Juuri nyt kukaan poliitikko ei uskalla suoraan natoilu-korttiaan paljastaa tähän Georgia tapaukseen vedoten. Nyt kortin paljastus olisi poliittinen itsemurha, sillä tässäkään lännestä paisutellussa konfliktissa edes enemmistö suomalaisista ei saanut Venäjää siihen yksin syylliseksi.

Suomen kansan aliarviointi Nato-kysymyksessä on siinä mielessä surullista, että todellisen konfliktin sattuessa - johtuipa se sitten mistä tahansa - kansa kantaa aina siitä lopullisen vastuun ja selviytymisen taakan... ja tämän kansalaiset tietävät ja osa muistaa. Kansa tietää tarpeensa ja tunteensa.

Suomi on tunnetusti kyvykäs sopivin valtioliittolaisin turvaamaan oman itsenäisyytensä. Itsenäisyyden takuu on riittävän vahva ja itsellinen oma armeija, jonka määrärahoja ei leikata, vaan asetetaan vastaamaan nykyistä tarvetta sen kaikissa muodoissa. Suomen on kaiken lisäksi ylläpidettävä yleinen asevelvollisuus, jo henkistenkin arvojen vuoksi.

Suomen kansa on perustaltaan yhtä lailla idästä kuin lännestä ja me emme käyneet viimeisessä koitoksessamme mitään erillissotaa. Suomi torjui viimeeksi vihollisensa taitavalla neuvottelulla ja "pakkopetoksella" - turvaten näin selkä seinää vasten olleena itsemääräämiskyvyn ja itsenäisyyden.

Suomettumisväitteistä huolimatta - Suomi eli aikaansa vahvojen presidenttien aikana ja tavoitti taloudellisen menestyksen vailla vertaa - nykyisen hyvinvoinnin perustan. Puolustakaamme erinomaista maatamme ja isiemme saavuttamaa hyvinvointia ollen liiaksi puuttumatta sellaisiin asioihin, joihin emme voi todellisuudessa vaikuttaa suuremmin.

Puolustusministeri Häkämies (kok.) mainitsi kolmiohaasteen olleen resepti ajassa. Georgiakin on ajassa ja sen todelliset syyt, vaikutteet ja tapahtumat tulevat esille ajan myötä - ajassa. Katainen toppuutteli tekemästä hätiköityjä johtopäätöksiä ja tässä hän on oikeassa - Nato-uskovaiset voivat sujauttaa miekkansa tuppeen ja olla antamatta kuuluisia miekantuppiohjeitaan - juuri nyt.

Venäjän presidentti Medvedjev ilmoitti Venäjän, Neuvostoliiton jälkeläisenä olleen hyökäämättä mihinkään itsenäiseen maahan - näinhän se on, sillä Talvisotamme oli Neuvostoliiton aikana ja Tshetseenia ja Etelä-Ossetia luetaan ilmiselvästi epäselviin itsenäisyyksiin. Aikaisemminkin sivistyneet maat ovat hyökänneet puolustamaan ja vapauttamaan omia kansalaisiaan, mm. Entebbe - Uganda - israelilaiset, kuten he myös pommittivat turvallisuuteensa vedoten Irakin ja Syyrian ydinvoimalaitokset. Jostain syystä nämä hyökkäykset eivät saaneet lännen lehdistöä innostuneeksi.

Media Suomessa on miltei ratketa liitoksistaan kun Venäjä nosti sormensa Etelä-Ossetiassa - media ei kuitenkaan kiistänyt gruusialaisten aloittaneen sotaa ja siviilien tappamista. Kansalaisvaikute riehuu nettifoorumeilla aiheesta ja aiheetta - kirjoituksissa esiintyy toinen toistaan viisaampaa arvioitsijaa - nythän on netin sananvapausvallankumous käynnissä. Kansa puhukoot.

Pölyn laskeutuessa ja ymmärryskäsikirjojen kansien auetessa, Georgian tapahtumat sijoittuvat uomiinsa, jossa verenpaine natoilijoilla laskee - on ollut yllättävää kuinka Nato-vastainen kansa ei ole liittynyt kohkaamiseen, niin hehän vain vastailevat kallupeihin - puhuvat vähemmän ja toden tullen vastaavat siitä turvallisuudesta, mitä Suomi suomalaisille kantaa ja antaa.

Ulkoministeri Stubbin (kok.) sukkulointi ETYJ -puheenjohtajana näyttää onnistuneen hyvin ja näin hän synnytti suomalaiselle liittoutumattomuuspolitiikalle erinomaisen YK-valvontamandaatin - pitkälle ja tunnustetulle osaamiselle Kyproksesta Siinain kautta Libanoniin.

Suuren kansan ymmärrys Suomen erityisasemasta on kansanviisautta, realismia ja kaupallisia pyrkimyksiä edesauttavaa - muistettakoon, että Venäjä on meidän suurin kauppakumppani ja me elämme nimen omaan viennistä ja ulkomaankaupasta. Me emme ihaile Venäjää emmekä USA:ta; meillä on varaa pitää oma päämme. Olemme suomettuneet liittoutumattomiksi.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakansio ~
[size=85:1gcup1ht][ kansion kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjotuksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma - 2008 ]

Kansiossa Suomen Eduskunta on vääntämässä kättä liittymisestä Naton nopeantoiminnan joukkoihin (NRF), johon muuten Ruotsi yllättäen ei liittynytkään, vaikka nyt esiintyy päinvastaisia näkökohtia - no, ruåtsalaiset eivät joskus ennenkään aina tienneet mikä on "oikein ja mikä väärin" ---
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+i ... atti-.html ---[/size:1gcup1ht]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (7)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8228
Liittynyt9.9.2005

EU vastahankaaja, Timo Soini huhun mukaan kannattaa Natoa - ?? Vahvistuksia? Yllättävä "uutinen"...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
EU vastahankaaja, Timo Soini huhun mukaan kannattaa Natoa - ?? Vahvistuksia? Yllättävä "uutinen"...

Muistan Soinin sanoneen, että "ennemmin NATOon kuin EUhun".

Toope
Seuraa 
Viestejä25097
Liittynyt23.7.2006

NATO:on, mieluummin tänään, huomenna se ei ehkä enää onnistu. YYA-sopimukset ovat historiaa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8228
Liittynyt9.9.2005
JuurikinNiin
Ei natoon!....

kallupista toiseen Suomen suuri kansa sanoo noin 60-65 prosenttisesti. piste.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat