Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuli tuossa USB-tikkujen halpenemista seuratessa tämmöinen ajatus:
Voisikos pöytätietokoneessa kovalevyn korvata muutamalla kappaleella USB-tikkuja? 16-gigaisiakin kun saa halvalla... Onko siis olemassa adapteria, jolla SATA tai IDE-väylään saa usb-liitännän kiinni, taikka sitten että usb-tikut olisivat suoraan piuhoilla kiinni emolevyn usb-liittimissä?
Ajatuksena tässä mietinnässä olisi semmoinen, että
a) pääsisi eroon kuumenevasta kovalevystä ja
b) tekemällä käyttöjärjestelmätikusta kopio tallentamalla tikulta datat toiselle tikulle koneen elvyttäminen sen seottua olisi vain tikun vaihdon päässä sekä
c) olishan se hassua ja erilaista.

Kommentit (6)

Noita flash teknologiaan perustuvia SSD kiintolevyjä on jo saatavilla suomessakin. Ymmärrettävästi ne ovat vielä suhteellisen kalliita mutta eiköhän ne siitä halpene kunhan masssatuotanto lähtee kunnolla käyntiin. Jossakin suomalaisessa IT-alan lehdessä keväällä näin jutun jossa tehtiin haluamasi "köyhän miehen" SSD viritys.

Tässä linkki tietokonelehden SSD:tä käsittelevään jutuun.
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=33670

Tässä yksi mahdollinen ratkaisu itse tehdyksi SSD levyksi
http://mato78.com/uutiset/6546?task=view

Miksi ne tikut pitäisi saada kiinni sinne SATA/PATA väylään? Yhtä hyvin ne toimii USB-portissakin, kunhan vain kone kykenee starttaamaan USB-laitteelta.

JaakkoFagerlund
Miksi ne tikut pitäisi saada kiinni sinne SATA/PATA väylään? Yhtä hyvin ne toimii USB-portissakin, kunhan vain kone kykenee starttaamaan USB-laitteelta.

Lähinnä ajatuksena oli, että starttaako kone helpommin kovalevyväylältä... saahan USB-portinkin helposti asennettua kotelon sisälle piiloon.
Asiaa olikin näköjään käsitelty jo enemmänkin, oli väärät hakusanat käytössä omassa tarkastuksessa.

Syslinuxilla olen omat boottaavat muistitikkuni tehny (http://syslinux.zytor.com/wiki/index.php/The_SYSLINUX_Project) ja ihan hyvin ovat toimineet. Itte olen lähinnä linuxeja noiden kanssa asennellut, joskin ymmärtääkseni chain.c32 mahdollistaa minkä tahansa kättöjärjestelmän käynnistämisen halutun partition MBR:n mukaan...

Kunhan tuonne tikulle saa vaan tungetua sen oman käynnistyslohkon niin tämän jälkeen ei käynnistymisessä pitäisi olla suurtakaan eroa kovalevyyn - ainoastaan se bios tuki USB bootille vaaditaan (ja oma 7 vuotta vanha läppärikin tuon bios päivityksen jälkeen osaa).

Jos oikein helpolla haluaa päästä alkuun niin esim MikroPC on väsännyt erittäin helpon Ubuntu-distron asennusohjelman usb-tikuille: http://mikropc.net/nettilehti/extra/2008-04-tikkulinux.html...

salai
Seuraa 
Viestejä7623
Liittynyt17.3.2005

Jos taas haluaa tehdä omin päin oman henkilökohtaisen systeemin, yksi vaihtoehto on keväällä kokeilemani Remastersys:
This is how I made bootable usb without any dirty scripts:.

Tuossa on siis pohjana personoitu Ubuntun asennus, josta tehty tikulta käynnistyvä ja sille tallentava versio Remastersysin avulla. Tikulla on lisäksi W2000, jota ajetaan VirtualBoxissa.

Remastersysistä on ilmeisesti ensi viikolla tulossa uusi versio, joka käyttää buuttaukseen syslinuxia grubin asemasta. Täytyy kokeilla uudelleen sitten.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat