Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Naisten seksielämä on puutteellista, siis aivan joka osa-alueella tietää Osmo Kontula:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/101161.shtml

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/200 ... 0821533/12

Erot miesten ja naisten halujen välillä nayttävät vain kasvavan johtuen erilaisista tarpeista, jotka nyky-yhteiskunta vapaudessaan suo, häviäjinä näyttävät olevan naiset.

Sivut

Kommentit (445)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Mikä ongelma se on, jos se ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta? Vähän sama kuin sanoisi että minulla on ongelma, koska minua ei kiinnosta käydä rokkifestareilla.

Ihan mielenkiintoinen juttu. En silti menisi suoralta kädeltä heittämään tästä yhtään mitään.

Suomalaisia parisuhteita ei voi ainakaan kuvata kovin intohimoisiksi.

"Tulos on ristiriidassa sen mediajulkisuuden kanssa, jossa kuvataan myrskyisää ja sykähdyttävää seksiä ja ollaan huolissaan elämän liiallisesta seksualisoitumisesta", Kontula kirjoittaa.


Mielestäni tuo boldattu osa on hieman yksinkertaistaen ajateltu - ihan ok keskustelunavaus, silti. Tuskin tuollaiset huoletkaan tyhjästä syntyvät. Joku on joskus väittänyt, että mielekkäämmän tekemisen puutteessa mieli antautuisi seksuaalifantasioille. Ehkä suomalaisilla ihmisillä on ns. vitun tylsää, ts. ongelma ei olisi niinkään seksissä vaan siinä kaikessa muussa, jolloin osa antautuu villeille perversioilleen ja loput, joilla samoista syistä on vastaavia mielihaluja, joihin ovat läpeensä kyllästyneitä, kauhistelevat paremman tekemisen puutteessa vierestä.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Halut ja tarpeet kuitenkin muokkautuvat kulttuurin paineiden, lupausten ja mahdollisuuksien ristitulessa, aina sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Minusta ilmeinen kattosyy havaitulle ilmiölle voi liittyä nimenomaan yhteen asiaan: viettieetokseen.

Sillä tarkoitetaan romantiikan ja rakkauspuheen näkemistä alisteisena viettidiskurssille, eli tyypillisimmillään puheelle seksistä ja seksiin päätymisestä suorituksina joihin ladataan ominaisuuksia "yksilöiden ohi".

Viettieetoksen vastapoolina voidaan pitää tunne- ja rakkauseetosta, jotka käsittävät romanttisen, eroottis-romanttisen ja toiveisiin ja unelmointiin liittyviä narratiiveja, joihin pohjaten tuotetaan ja uusinnetaan "tarinaa" omista haluista ja tarpeista.

Karrikoidusti sanoen, vieetieetos perustuu hedonistiselle omien tarpeiden tyydyttämisen imperatiiville ja rakkauseetos vastavuoroiselle rakkauden antamisen ja saamisen odotusten täyttämille skeemoille. Viettieetokselle voi nähdä tyypillisenä seksuaalisuuden ja sukupuolisen haluttavuuden käsittämisen mekanistisuuden ja jyrkän sukupuolieron kautta.

Rakkauseetos usein sisältää paljon vaihtoehtoisia tulkintamalleja, joiden kautta yksilö voi tulkita omia tunteuksiaan aina uudelleen ja uusista näkökulmista. Viettieetos sen sijaan pyrkii palauttamaan halut fysikaalis-arkaaiselle "aidolle" tasolle ja usein asettaa halujen kohteen yksin vastuulliseksi näiden halujen herättämisestä ja ylläpitämisestä.

Viettieetoksen ylivalta taas liittyy tietenkin nykyaikaan – romanttinen rakkauseetos ei ole oikein koskaan istunut kovin lujaan suomalaiseen sukupuolikulttuuriin, kuten GradStudent aikoinaan osuvasti huomautti. Kansankulttuurimme edustaa usein rikasta viettieetoksen ja rakkauseetoksen yhdistelmää, mutta populaarikulttuuri taas usein vain jompaa kumpaa.

Hegemoniset median välittämät eetokset liittyvät usein juuri rakkauseetokseen tai rakkauseetoksen tulkitsemiseen viettieetoksen arvotuksin ja painotuksin.

Henry listasikin jo hyvän aikaa sitten mielenkiintoisen tutkimuskoosteen, jossa esitettiin tuloksena että naisten seksuaalisuus on sosiokulttuurisesti mukautuvampaa ja herkempää muutospaineille kuin miesten seksuaalisuus.

Aiheen vähäinen suosio kirjoittajien taholta kertonee lähinnä siitä, että yhteiskunta sekä etenkin miehet ovat täysin naisten (mieli)halujen talutusnuorassa muutenkin, tällaiset tutkimustulokset siis herättävät ihmisissä lähinnä apatiaa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31146
Liittynyt16.3.2005
PeterH
Mikä ongelma se on, jos se ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta? Vähän sama kuin sanoisi että minulla on ongelma, koska minua ei kiinnosta käydä rokkifestareilla.Sukupuolten halukkuusero on ongelma, koska ihmiset joka tapauksessa pyrkivät parisuhteisiin muistakin syistä kuin seksiä harrastaakseen. Seksi ja läheisyys ovat kuitenkin tärkeä osa ihmisen elämää, ja sekä puute ja jatkuva vonkaaminen että jatkuvan painostuksen alla antaminen ovat elämän ja parisuhteen laatua romuttavia tekijöitä. Ja ne ongelmat heijastuvat huomattavan laajalle sekä inhimillisesti että taloudellisesti, lapsiin, työkykyyn ja terveyteen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31146
Liittynyt16.3.2005
Neonomide
Aiheen vähäinen suosio kirjoittajien taholta kertonee lähinnä siitä, että yhteiskunta sekä etenkin miehet ovat täysin naisten (mieli)halujen talutusnuorassa muutenkin, tällaiset tutkimustulokset siis herättävät ihmisissä lähinnä apatiaa.Noinhan se on. Suurimmalle osalle se on itsestäänselvyyksiä toistava nollatutkimus, ja se "naiset ja miehet ovat haluineen ja mahdollisuuksineen samanlaisia" -idealistien kuoro ei sattuneesta syystä kommentoi ideologiansa vastaiseen tulokseen päätynyttä tutkimuksta.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Neutroni
Neonomide
Aiheen vähäinen suosio kirjoittajien taholta kertonee lähinnä siitä, että yhteiskunta sekä etenkin miehet ovat täysin naisten (mieli)halujen talutusnuorassa muutenkin, tällaiset tutkimustulokset siis herättävät ihmisissä lähinnä apatiaa.Noinhan se on. Suurimmalle osalle se on itsestäänselvyyksiä toistava nollatutkimus, ja se "naiset ja miehet ovat haluineen ja mahdollisuuksineen samanlaisia" -idealistien kuoro ei sattuneesta syystä kommentoi ideologiansa vastaiseen tulokseen päätynyttä tutkimuksta.Naisen seksuaalinen vapautuminen näyttää johtavan naisen kannalta epätyydyttävään tilanteeseen, jos seksuaalinen halukkuus osoittaa aktiivista vapautumista toteuttamaan itseään, siis positiivista reagointia. Tällainen johtopäätös tuntuu miehen sanomana ilkeältä, mutta tältä ainakin näyttäisi sekasuaalikäyttäytymisen päätrendien ja tämän tutkimuksen pohjalta.

edit Samassa asiayhteydessä mielenkiintoiselta vaikuttaa myös toinen juuri julkaistu tutkimus, jossa todetaan nuorten naisten suhtautumisen uskottomuuteen kiristyneen selvästi viimeisen 30 vuoden aikana. Perin ristiriitaista ja pitäisikin analysoida mitä on muuttunut tänä aikana ja miten muutokset ovat vaikuttaneet nuorten naisten asemaan.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

PeterH
Mikä ongelma se on, jos se ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta? Vähän sama kuin sanoisi että minulla on ongelma, koska minua ei kiinnosta käydä rokkifestareilla.Ei se nyt aivan sama ole kuin rokkifestareilla käynti.

Seksuaalisuus on kuitenkin hieman tärkeämpi asia, mutta toisaalta asiaa voinee selittää se, että seksi on liian jokapäiväinen juttu.

Mielestäni intohimo on todella tärkeä asia, mutta fuck around meininki 10 petikumppania viikossa ei mahdu ainakaan minun ajatusmaailmaan.

Eri kulttuureista lähtöisin oleviin naikkosiin tutustuneena huomaa kyllä eron ajatusmaailmassa. Yksi ''paha'' sana voi järkyttää, mutta toisaalta noilla ns. kilteillä tytsyillä tuntuu olevan enemmän annettavaa kuin vapaamielisillä.

Kenties se on vähä niin kuin raha tarpeeks on hyvä, mutta liika on pahaa.

logo
Erot miesten ja naisten halujen välillä nayttävät vain kasvavan johtuen erilaisista tarpeista, jotka nyky-yhteiskunta vapaudessaan suo, häviäjinä näyttävät olevan naiset.

Ei kyllä.. Jos naiset eivät halua seksiä, häviäjiä ovat miehet!

logo
Erot miesten ja naisten halujen välillä nayttävät vain kasvavan johtuen erilaisista tarpeista, jotka nyky-yhteiskunta vapaudessaan suo, häviäjinä näyttävät olevan naiset.Miten ihmeessä naiset voi olla häviäjiä jos miehiä himottaa seksi mutta naisilla on muuta mielessään?
Eikö se ole jotenkin päinvastoin?

Sitten..
Mikä kaikki voikaan vaikuttaa, sikälimikäli ei ole kyse tilastoharhasta (vale, emävale, tilasto..)?
Esmes nuorten työllisyystilanne on parantunut viime aikoina. Olletikin taas niin että suhdeluvut menee niin että ahkerammat ja tunnollisemmat naispuoliset työllistyykin jälleen enemmän ja raskaan työpäivän ja huushollihommien jälkeen ei haluta yksinkertaisesti siitä syystä ettei jaksa.

Yhdenkään miespuolisen puolesta en sano sitä enkä tätä mutta naisnäkökulmasta kun oon seuraillut nuorten miesten, välillä vanhempienkin juttuja, niin eipä oo ihme ettei naisia huvita. Siis jos kaikki se lätinä ja lässytys mitä julkisuudessa ja etenkin netissä miesten taholta pidetään naisista ja seksistä on yhtä reaalin kanssa. Siltä pohjalta naisena ihmetyttää, että vielä löytyis naisia, joiden tekee mieli sellaista miestä, joka keskittyy kokonaisen ihmisen sijaan pelkiin sukuelimiin ja oman itsensä tyydyttämiseen.

Miehethän näyttää jotenkin aktivoituneen ikäänkuin vastahyökkäykseen humanismia kohtaan yleensä, arvojen ja asenteiden "oikeistolaistumisen" myötä. Tarkoitan sellaista entisaikojen kaipuuta. Konservatiivisuutta, jonka vertauskohdat on jossakin siellä missä isoisä lampun osti. Sillähän ei ole mitään kosketuspintaa nykyajassa. Samalla on alkanut näkyä naisiin ja naiseuteen kohdistuvaa vastustusta ja kukkoilua.

Vaikea kait miesten on hillitä kilpailuviettiään tai erottaa sitä kosiomenoista? Mulla ei tule ykskaks mieleeni muusta eläinkunnasta mitään ötökkää jonka uros käyttäytyisi naaraan kanssa kilpaillen silloin kun kyse on lisääntymisestä taikka siitä että seksiä harjoitetaan hauskanpitona.

Voihan se olla että yhteiskunnassamme piilee jotain huume, tms. ongelmia joista ei vielä tiedetä? Voi olla jokin muukin ilmiö, joka ei ole noussut vielä päivänvaloon. Tarkoitan jotakin piilevää vaikutinta joka laskee naisten halukkuutta.

Yks mikä kiinnittää huomioita on 1999 julki tulleet ja sen jälkeen popularisoidut neuropsykologiset löydökset joilla on voitu osoittaa miesten suurempi alttius kehitysvammaisuuteen. Tuollainen vaikuttaa taatusti seksielämään ja erityisesti naisten kohdallla siihen että on järkevää olla pidättyväisempi ja monestakin eri syystä. Seksiin liittyy aina lisääntymispotentiaali. Siihen liittyy aina myös tautivaara.

Ja.. kait naistenkin arvo ja asennemaailma on "oikeistolaistunut".
Hippihommelit on osoittautuneet pelkäksi vedätykseksi ihan samoin kuin kaikki muukin "uskovaisen tavara on yhteinen" jutut. Ns. vapaa rakkaus ei tarjoa naiselle muuta kuin liudan lapsia eri isille ja sitämukaa vaatimattoman elämän yhteiskunnan tukien varassa ja paljon vastuuta, kuin myös silmätikkuna oloa ja lasten kannalta aika rankkaa elämää. Toki se parhaimillaan käytännössä palkitsee jos hyvin käy mutta riskit epäonnistua on isommat kuin että laskis varmemman päälle minimoiden taloudellisia riskejä.

Mä oon itte ollut nuorena innostunut hippiaatteista ja ihaillut kristillisyydessä juurikin sitä jakamisen iloa..
Vanhemmiten oon saanut havaita että arvoni ja asenteeni oli just niin päin *ttua kuin vain olla voi.

Hemmetin hyvä mikäli nykyajan nuoret naiset jo alkais hoksata sen että naiseuteen sisältyy itseisarvoa suhteessa kysynnän ja tarjonnan lakiin. Eihän laskelmoinnissa lopulta ole mitään hyvää tai pahaa. Miehiä on ihailtu vuosituhannet, kenties aikojen alusta asti systeemiälynsä takia. Miksei se onnistu naisiltakin. Laskelmointi ja pihtaaminen seksin suhteen on hiukka samaa kuin että "laariin sataa"..

Ja .. niin.. yks asia, joka kans voi vaikuttaa ja paljon voikin.
Mites nuorten on naisten alkoholikäyttäytymisen kanssa?
Ettei vaan olis kostean sukupolven mummot väistymässä koivet levällään taka-alalle ja uudempi trendi alkais tuotakin kautta tervehdyttää elämänmenoa?

Joopajoo. Näin naisnäkökulmasta ei asiassa näyttäis olevan mitään huolestumista aiheuttavaa. Päinvastoin.
Seksi on ihan jees, mutta määrä ei korvaa koskaan sen laatua!

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Mummo
Tai sitten kirjoittajat ovat väsyneet Neon floodaamiseen.Joskus on tehnyt mieli sanoa ja tässä yhteydessä voinkin tehdä sen neutraalisti. Olisiko ideaa, jos valvovat ottaisivat kantaa jollain toisella nikillä ja hoitaisivat työtään valvojatunnuksellaan.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Riemuidiootti
logo
Erot miesten ja naisten halujen välillä nayttävät vain kasvavan johtuen erilaisista tarpeista, jotka nyky-yhteiskunta vapaudessaan suo, häviäjinä näyttävät olevan naiset.

Ei kyllä.. Jos naiset eivät halua seksiä, häviäjiä ovat miehet!Miehet suuntaavatkin tämän takia niihin naisiin, jotka ovat aktiivisempia.

Neonomide

Viettieetoksen vastapoolina voidaan pitää tunne- ja rakkauseetosta, jotka käsittävät romanttisen, eroottis-romanttisen ja toiveisiin ja unelmointiin liittyviä narratiiveja, joihin pohjaten tuotetaan ja uusinnetaan "tarinaa" omista haluista ja tarpeista.Kuinka kaunis onkaan rakkaus! Kuinka jaloja ovat ihmisen tunteet, mutta vietit - hirvitys - , niin alhaisia ja pahansuopia, vievät miehiä kuin sätkynukkeja! Ei pidä tulla kirveen kanssa rakkauden pesään ja häiritä kyyhkyläisten kuhertelua. Ylistäkäämme rakkautta tuhansilla sanoilla, niin että puhtaan uskomuksen, toivon ja toiston voimasta se irtoaa vajavaisesta ruumiistamme. Kutsukaamme sitä rakkauseetokseksi.

Mutta on olemassa myös toisenlaisia sanoja, uutta kieltä, jonka kautta voimme palvoa tätä ihmiskunnan euforiaa. On ihanaista dopamiinivirtaa tegmentumissa , kiihdyttävää noradrenaliinia ja piristävää serotoniinia - kuinka ne kutittelevatkaan kallossani. Ja mikä mahtava hienovarainen koneisto kaikkine osineen, osa niistä juksuttaa kuin juna automaattivaihteella, toiset sopeutuvat kiltisti tilanteen niin vaatiessa, mutta supersäädöt kääntävät rattia kokonaan toiseen suuntaan.

Kaikesta tästä koneiden kitinästä ja tuotantohihnojen työskentelystä putkahtaa esille valmis paketti, ruusunpunainen ja sydämen muotoinen. Lahja oli niin hieno ja haluttava, että ihmiset ryhtyivät toimiin saadakseen näitä lisää; tehdään keskenämme sopimuksia, käydään ummet ja lammet läpi, onhan meidän saatava työstämme palkka! Mutta joulu on vain kerran vuodessa ja toisinaan tuotantolinjat menevät tukkoon.

Joskus vaivaa puhdas raaka-ainepula: ei ole riittävästi feromoneja, tai MHC-peptidejä tuotetaan vain samaa lajia, myös testosteroni on päässyt tukusta loppumaan. Valvontakamerakin reistailee välillä, ei saada tarpeeksi signaaleja, jotta amygdalaprosessori pääsisi aktivoitumaan ja säätelemään hihnan nopeutta.

sigfrid
edit Samassa asiayhteydessä mielenkiintoiselta vaikuttaa myös toinen juuri julkaistu tutkimus, jossa todetaan nuorten naisten suhtautumisen uskottomuuteen kiristyneen selvästi viimeisen 30 vuoden aikana. Perin ristiriitaista ja pitäisikin analysoida mitä on muuttunut tänä aikana ja miten muutokset ovat vaikuttaneet nuorten naisten asemaan.Voin ihan omakohtaisesti kertoa miten meillä..

Oon syntynyt v.-56 ja teini-ikäni ajoittui just Hippiliikkeen esiinmarssiin. Pojat oli taas hoksanneet jotakin kun kristinusko ei oikein enää tarjonnut sitä antajan iloa (huijausta) ja kristityt naiset oli etupäässä nuttura kireellä ja asperiini polvien välissä komentoa pitäviä matroonia.

Oma äitini, s.-32. Hän oli varhaislapsuuteni ajan sellainen vanhanaikainen perusemäntätyyppi. Esiliina yllään ja siveysarvot sisäistettynä. Meillä autistisella ehdottomuudella höystettynä mutta niin se meni minullakin. Hippiliikkeen, itämaisen harikrishnan siivittämänä meikäläinen meni railakkaasti ohi monen muun "siskon" ja siinä on pyyhkinyt hikeä moni mieskin että eihän nainen nyt sentään noin vapaamielinen voi olla jerrajjestassentään.. Niin kuitenkin oli ja kun mulla on jälkikasvua, niin voin tsoomata miten erisorttista onkaan tämänpäivän kolmekymppisten arvomaailmat ja asenteet, miten paljon erilaiset trendit voikaan vaikuttaa yleiseltä tasolta yksilön käyttäytymiseen.

Mutta ohi tuon.. Nykyisin on mun nuoruusaikoihin verraten yks varsin oleellinen parannus tapahtunut. Seksuaalinen poikkeavuus on monen muun yksilöllisen poikkeavuuden kanssa noussut esiin ja sitäkautta myös sillä sektorilla arvostus ja asenteet on muokkaantuneet ja hyvään suuntaan ovatkin.

Omien vanhempieni ja mun isovanhempieni kohdalla.. ja kenties kytkeytyen agraarikulttuuriin ja kristinuskoon kattaen ihmiskunnan kehityksestä pitkän ajanjakson, on merkillepantavaa ollut se vimmaisuus, millä on kultturellisti pakotettu kaikki kynnellekykenevät toteuttamaan itseään nimenomaan erityisesti heteroina ja erityisesti seksuaalisina, fyysisesti.

Kun aattelen omaa autismipiirteistä mummuani, jolla ei ollut minkäänlaisia vaihtoehtoja valita muuta kuin monta raskautta, monta keskenmenoa, muutama eloon jäänyt lapsi ja elämä sosiaalisten paineiden puserruksessa, siitä stressaantuminen kuin myös ahdistuminen monen muun vaikuttimen kautta, ajautuminen (häpeällisiin) mielenterveysongelmiin ja jokseenkin surullinen kuoleminen mielisairaalassa..
Ja vertaan tänäpäivänä elävien nuorten naisten asemaa tuollaiseen niin eipä tässä voi kuin hymyillä ja leveästi!

Vaikeaa, mahdotonta tietää sitä kärsimyksen määrää, minkä aikoinaan ahtaaksi kaventunut arvo- ja asennemaailma on vanhan agraarikulttuurin muokkaamana aikaansaanut. Paljon sitä on ollut ja se on toistaiseksi, ehkä iäksi mennyttä.

Tokihan leipä tiellä pitää mutta älytöntä se on raivata kaskimaita tiettömien taipaleiden taakse asumattomiin korpiin ja eristäytyä muulta maailmalta silloin kun muutakin voi.

Keinotekoisesti vanhoja "hyviä" aikoja ei voi ylläpitää. Kysynnän ja tarjonnan laki pätee ja pitää ja jos nainen ei seksiä halua niin sitten ei.

Jos/kun kyse on jostakin muusta, esmes siitä että naaraspuolisen kiima säätelee sitä milloin naista haluttaa ja milloin ei, ja jos/kun yhä mies on osa luontoa ja valmiimpi seksiin milloin vaan niin kenen pitää joustaa siinä koska seksiä harrastellaan?

Löytyykö miehiltä sitä systeemiälyä..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat