Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nykymaailma ei tuota neroja, koska nerot syntyvät kansasta, ja kansa on painettu lokaan, jotta eliitti voi jatkaa loisimistaan. Kansa pitää tyhmentää, jotta sitä voi nykyään hallita. Se tappaa myös nerot. Siksi ei synny uusia neroja. Yhteiskunnassa ei ole sijaa nerolle menestyä, kun kaikki määräytyy suhteilla ja rahalla. Ollaan menty 80-luvulta noin 200 vuotta pakkia. Liekö EU:n myötä vaiko sitten ihan peräti globalisaation myötä.

Taivaalla on avaruusasema, mutta kansa katsoo kääpiöiden vapaapainia.

Sivut

Kommentit (19)

Armitage
Nykymaailma ei tuota neroja, koska nerot syntyvät kansasta, ja kansa on painettu lokaan, jotta eliitti voi jatkaa loisimistaan.Mistä ihmeestä tällainen eliittikeskustelu on virinnyt palstalle? Kirjoitat nykyisestä yhteiskunnastamme, aivan kuin olisimme 1800-luvun Venäjällä, jossa aatelisto ja talonpojat elivät kokonaan toisella planeetalla. Suomessa ns. ylä-luokka ja työläiset ovat lähempänä toisiaan kuin missään muussa maassa. Lisäksi nykyisin Suomessakin kenelle tahansa on mahdollisuus päästä yliopistoon opiskelemaan ja sitä kautta tuoda mahdollista lahjakkuuttaan esille. Tokihan meillä on vähän erikoislahjakkaille tarkoitettuja yksityiskouluja ja huippuyliopistoja. Kyllähän taitavia, kenties neroiksi määriteltäviä ihmisiä, on siinä missä ennenkin. Ongelma on vain siinä, että nykyisin on vaikea olla Uomo Universale , koska monet tieteen alat ovat liian spesifejä. Lisäksi monet suuret innovaatiot on jo keksitty, nykyisin keskitytään lähinnä parantamaan entisiä malleja.

Rohkenen olla eri mieltä. Jos haluat mukaan kärkitutkimuksiin, tulee sinun valmistua kansainvälisesti tunnustetuista huippuyliopistoista, joissa opiskeleminen maksaa niin paljon ettei tavallisella ihmisellä ole siihen varaa.

Ja taiteellisille neroille ei anneta sijaa kehittyä, koska taidekin on valjastettu tuottamaan "sijoittajilleen" lisää rahaa, parhaana esimerkkinä musiikkiteollisuus.

Tieteelliset nerot eivät pääse huippututkimuksiin ilman MIT/Harvard/sunmuu-papereita, ja jos ei ole varaa niin ei ole varaa. Siksi huippututkimuksissa ovat rikkaiden semihölmöt kakarat, eivät nerot. Siksi mitään ei löydetä.

Saat olla eri mieltä. Huomaat kyllä elämäsi kestäessä asian todellisen laidan.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Liittynyt2.3.2008
Armitage
Rohkenen olla eri mieltä. Jos haluat mukaan kärkitutkimuksiin, tulee sinun valmistua kansainvälisesti tunnustetuista huippuyliopistoista, joissa opiskeleminen maksaa niin paljon ettei tavallisella ihmisellä ole siihen varaa.Ja happamia sanoi kettu, tutkijan uran kannalta on miltei yhden tekevää missä koulussa perustutkinnon suorittaa, jos koulu vaan on hyvämaineinen ja tunnettu. Esim huttula ja lipasto kelpaa ihan hyvin, ei todellakaan tarvitse olla jenkkiläinen Ivy-League koulu tai joku muu Amerikkalainen huippuyliopisto sen kummemmin kuin Oxford tai Cambridge.

Jatko-opiskelupaikalla voi sitten jo olla jonkin verran väliä, koska paremmissa kouluissa on parempi rahotus ja paljon parempi opintojen ohjaus, mutta edelleen, tutkijakoulu, jossa väsätään väittäri on tutkijan ammattikoulu ja väittäri on kisällityö, jossa opetellaan tieteen tekoa ja julkaisua. Ei sen enempää mutta ei vähempääkään.

Varsinainen tutkijan homma, jos uralle halajaa, alkaa yleensä vasta väitöksen jälkeen ja juuri ketään ei kiinosta koulu, josta valmistuit vaan suunnilleen vain ja ainoastaan julkaisujesi laatu ja ikävä kyllä määrä, jolla laatu nykyään korvataan.

Ai, niin jenkkiläisissä huippukouluissa ei opiskelu jää perheen varallisuudesta kiinni jos tosiaan on tarpeeksi lahjakas ja lahjakkuudesta on näyttöä. Jos on rikkaat vanhemmat, jotka eivät halua laskua maksaa, paskempi juttu, mutta köyhemmille opiskelijoille löytyy kattavia stipendejä ja liittovaltiokin maksaa opintotukea, ainakin maksoi vielä 90 luvun puolella kun opiskelin jenkeissä.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Liittynyt2.3.2008
tiäremiäs
Byrokratia ja ahdasmielisyys tappaa nerot.

Ei vaan tiedon määrä on jo niin valtava ettei Da Vincin ja Michelangelon kaltaisille yleisneroille enää ole tilaa.

Armitage
Rohkenen olla eri mieltä. Jos haluat mukaan kärkitutkimuksiin, tulee sinun valmistua kansainvälisesti tunnustetuista huippuyliopistoista, joissa opiskeleminen maksaa niin paljon ettei tavallisella ihmisellä ole siihen varaa.Kaikkea ei voida saada. Huippututkimusyksiköt tarvitsevat myös mittavan rahoituksen. Ja kuten jo oho totesi, jenkkilässä tuetaan lahjakkaita huomattavan suurin sponsorirahoin, systeemi on ainakin siinä määrin toimiva. Suomessa on vastaavasti juuri pyritty siihen, että kaikki pääsevät opiskelemaan, pelkän eliitin sijaan. Kuinka muuten edes kehtaat kirjoittaa siitä miten "nykymaailmassa" toimitaan, kun asiat ovat olleet aiemmin huomattavasti huonommalla tolalla?

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Armitage
Noh, missä ne nerot sitten on, jos asiat ovat nykyisin nerouden synnyn ja tukemisen kannalta paremmin?Nerot ovat poissa julkisuudesta mm. erinäisten yritysten tuotekehitysosastoilla ja tutkijoina korkeakouluissa. Heidän työnsä ja ajattelunsa tuottaa yrityksille IP - pääomaa (Intellectual Property) ja laitoksille tieteellisiä julkaisuita. Koska IP on tämän päivän yhteiskunnassa oleellisen tärkeä asia niin harvalla nerolla on mahdollisuutta tai edes halua kertoa nerokkaita ajatuksiaan tai keksintöjään ilmaiseksi ja julkisesti kaikelle kansalle. Harva nero on muutenkaan julkisuushakuinen, ellei nerokkuus liity sosiaalisuuteen tai esimerkiksi poliittiseen vaikuttamiseen.

Miten tavallinen kadun tallaaja edes erottaisi oikean neron muista saman alan fiksuista tieteenharjoittajista? Monimutkaisista asioista keskusteltaessa nerokkaat ajatukset eivät mitenkään välttämättä ole esitettävissä yksinkertaistettuina siten, että ajatuksen nerokkuus olisi edelleen nähtävissä.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Armitage
Nykymaailma ei tuota neroja, koska nerot syntyvät kansasta, ja kansa on painettu lokaan, jotta eliitti voi jatkaa loisimistaan. Kansa pitää tyhmentää, jotta sitä voi nykyään hallita. Se tappaa myös nerot. Siksi ei synny uusia neroja. Yhteiskunnassa ei ole sijaa nerolle menestyä, kun kaikki määräytyy suhteilla ja rahalla. Ollaan menty 80-luvulta noin 200 vuotta pakkia. Liekö EU:n myötä vaiko sitten ihan peräti globalisaation myötä.

Taivaalla on avaruusasema, mutta kansa katsoo kääpiöiden vapaapainia.


Pitkälti totta. Eliitin määrä, jotka pääsevät parhaisiin kouluihin on niin pieni että siitä ei neropotentiaalia paljon löydy. Menestyvät toki tavista paremmin koska tausta ja parempi koulutus auttaa ketä tahansa. Myös opiskelu on helpompaa kun yksi erittäin suuri stressinaihe eli talous/raha-asiat ovat kunnossa. Vanhemmat vielä potkii paremmin persiille että rahvaaseen saavutettu etuasema säilyy jälkipolvessakin ja onhan sitä mukavampi kehua omia mukuloitaan joilla on parempi koulutus. Tässä syyt eliitin ns. "älykkyyteen". Lisää resursseja vain Maan toivoihin, niin neroja on yhä harvemmassa.

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1479
Liittynyt15.11.2006
Oho
tiäremiäs
Byrokratia ja ahdasmielisyys tappaa nerot.

Ei vaan tiedon määrä on jo niin valtava ettei Da Vincin ja Michelangelon kaltaisille yleisneroille enää ole tilaa.Hmmh, mielestäni "yleisneroille" on kyllä tilausta, vaikkakaan he eivät kykene samalla tavalla "dominoimaan" kuin esimerkiksi Da Vinci. Kapealle alalle suuntautuneet pystyvät viemään alaansa eteenpäin, mutta yleismies-Jantusia ovat tutkimus- ja tuotekehitysryhmät pullollaan; he eivät välttämättä kykene viemään yhtä alaa eteenpäin, mutta kykenevät tuomaan alan erikoisasiantuntijoille ideoita ja ajatuksia muilta aloilta sekä tietysti työskentelemään täysin uudenlaisten ongelmien parissa (hyödyntäen useamman alan erikoisasiantuntijoiden työtä).

Kyllä neroja on tänäkin päivänä; he eivät vain ole samaan tapaan näkyviä persoonia kuin ennen muinoin.

BTW, perheen status on aina vaikuttanut yksilön mahdollisuuksiin saada koulutusta. Nykyään se vaikuttaa kuitenkin vähemmän kuin ennen.

Uskaltaisin väittää, että ennen rikastumiseen tarvittiin neron geenejä, jos nyt sellaisia on olemassa, ja rikkaiden lapset olivat täten todennäköisemmin myös suht' fiksuja, joten mahdollisuus oli siten suurempi että nero sai ilmaa siipiensä alle. Nykyään rikastuminen voi tapahtua ilman mitään nerokkuutta.

Yksi nero tuli mieleen. Tämä suomalainen 13-vuotias poika, joka keksi ja rakensi itse kirjoittavan CD-aseman. yrityksen Käsittääkseni Sony osti keksinnön pojalta jollain naurettavan pienellä summalla, olisiko ollu n. 100 000 markkaa, ja on sitten käyttänyt tekniikkaa minidisceihin. Ja tehnyt miljardeja. Mitäköhän tämä poika nykyään ajattelee...

Eli kyllä, neroja on, ja yritykset ryöstävät nerot, jos vain suinkin pystyvät. Eikä muuta mahdollisuutta köyhällä nerolla nykypäivänä ole kuin myydä keksintönsä ryöstöhintaan, tai pahimmassa tapauksessa möläyttää ideansa töissä ollessaan, jolloin yrityksen lakimiehet vääntävät idean töissä keksityksi, ja omivat sen.

Oma kokemus nyky-yritysten ideapalkkiosta on surkuhupaisa. Luvataan muutama tuhat euroa maksimissaan ideasta, joka vie läpi. Siis ideasta, jonka avulla yritys voi tämän muutaman tuhannen korvauksen jälkeen tehdä voittoa miljoonia, ilman että idean keksijä saa siitä yhtikäs mitään. Ei paljoa motivoi ketään keksimään mitään, tai vaikka keksisi, niin viemään ideaa eteenpäin. Ei kannata.

Ilman kunnon rahoitusta, ei väliä kuinka hyvä idea, sillä kun tuot uuden mullistavan tuotteen markkinoille, vaikkapa perustamasi osakeyhtiön kautta, niin globaali markkinapolitiikka joko

A) Ostaa firmasi tai ideasi pois sellaiseen hintaan, että toimitusjohtaja ei voi kuin myydä, koska ei saa yritystä tuottamaan yhtä paljoa kvartaalin aikana kuin ostotarjous nostaa osaketta. Eli sijoittajien etu on pääasia. Sillä seurauksella että megayhtiöt voivat väkisin ostaa haluamansa osakeyhtiöt.

B) Sinun ideasi varastetaan ison yhtiön toimesta, patentit kierretään lakimiesryhmän ja tuotekehityksen avulla, ja suurempi yritys markkinoi oman vastaavan tuotteensa omasi ohi, kun itsellä ei ole varaa vastata tilanteeseen.

Miksi siis pitäisi keksiä ja kehittää mitään, kun jää vaan loppupeleissä paska maku suuhun?

Mulla on vuosikaudet ollu näppärä laiteidea, voisi vaikka kännykkään tai iPodiin sulauttaa nykyään, mutta en ole vielä keksinyt miten voisin tuota ideaa hyödyntää katkeroitumatta. Sillä omalla budjetilla turha toivo että saisin ideasta irti ne miljardit, jotka siinä kiinni roikkuvat. Pari hassua tuhatlappusta ja selkääntaputus, ja ne, joilla on jo miljardeja, saisivat niitä lisää.

Nam. I love it.

Armitage
Noh, missä ne nerot sitten on, jos asiat ovat nykyisin nerouden synnyn ja tukemisen kannalta paremmin?

Eikös ne täällä http://www.mensa.org/ .

Liene totta että ne "nerot" bongataan melko varhaisessa elämänvaiheessa ja rekrytoidaan "oikeisiin" töihin, jonka jälkeen tuo yleisnerouden laaja-alaistuminen rajoittuu niihin palkanmaksajan intresseihin - eikä firman kehitystiimin ulkopuolella välttämättä kukaan tiedä kaverin "todellista" potentiaalia. Eiköhän se 13-vuotias sällikin niitä töitä saa jos ihan oikeasti nero...

Pari tapausta on tullut itse tavattua, joiden maailman hahmottaminen ja suhtautuminen ympäristöön on ollut mielestäni "poikkeuksellista". Yhdistävänä tekijänä näille mielestäni on ollut intohimo siihen mitä he tekevät, mutta myös muuhun tietoon. Kaipa tuo intohimo yhdistettynä erityiseen lahjakkuuteen muistaa, omaksua ja soveltaa tietoa on jonkin moinen nerouden merkki...

Jos keksijöitä pidetään neroina niin sittenhän noita on maailma pullollaan ja tuntuu sikiävän joka päivä kovasti lisää. Mielestäni nerouteen kuuluu jotakin vielä vähän enemmän...

Lothar
Bill Gateskin aloitti autotallista...Bill gates kopioi ideansa Macista, ja suuntasi sitten paskan käyttisversion massoille. Sinänsä hienosti tehty, mutta en usko että koko todellisuus on kansan tiedossa.

Googlen perustajat ja Gates ovat varmasti CIA:n / FBI:n edustajien kanssa "saunoneet" useammin kuin kerran. Sama pätee ollilaan. Nokia ei tee pelkkiä kännyköitä, ei.

Kahdenlaista langatonta teknologiaa tietääkseni, ohjusten suuntausta sekä stealth hävittäjien paikallistamista. Kuulemma kännykkämastot saa signaalin sellaisen ylilennosta. Tällä voisi jopa olla tekemistä sen kanssa, että lentokoneissa ei saanu aikaisemmin käyttää kännykkää, kun häiritsevät tätä "tutkajärjestelmää". Nykyään sen verran kehittyneitä että osaavat filtteröidä pois ilmasta tulleet kännykkäsignaalit niin etteivät haittaa detektointia.

Voi olla ihan juubaakin, mutta kumpikin info peräisin Nokialaisilta...

EDIT: Ja siis sattumalta oli havaittu joku "ripple", jota sitten tutkittaessa huomattiin että oli tapahtunu ylilento. Eli siis sopivaa softaa ku sais puhelimeensa niin vois katella missä lentelee koneita, joiden olinpaikan pitäisi olla havaitsemattomissa...

Eräs ei-suomalainen duunikaveri kertoi nähneensä Kuopion lentokentältä nousevan pari F-177:a siellä käydessää. Sitä ihmettelen. Eihän niitä ole ku jenkeillä, ja nekin pois käytöstä... harmi ettei ollu ite näkemässä. Olis kiinnostanu nähdä merkit kyljissä, mikäli sellaisia on.

Asioita tapahtuu, joista ei puhuta. Enemmän kuin niitä asioita, joista puhutaan päivän lehdessä. Siellä Aitolehti näyttää tissiä ja ihmetellään jotain puukkojunkkaria. Samaan aikaan kohtaloamme muutetaan lupaa kysymättä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat