Seuraa 
Viestejä3017

Telvisiosta lähetettiin "Ulkolinja: Abu Graibin kauhut" kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran katselin sitä "tavallisesti" ja toisen kerran katsoin ohjelmaa sillä silmällä, miltä haastateltavien kasvot näyttävät haastattelun aikana.

Taustana tälle on näkemäni Prisman dokkari, siitä miten valehtelu näkyy kasvoilla. Ohjelmassa tuli esille että ihmiset pystyvät eri tasoisesti tunnistamaan valehtelun. Koe tialnteen jälkeen haastateltiin mm. erästä luonnonlahjakkuutta, joka erotti valehtelijat poikkeuksellisen hyvin. Hän selitti että valehtelu näkyy esimerkiksi suun seudulla tuskin havaittavina, hyvin nopeina lihastoimintoina, joissa valehtelija ikään kuin hymyilee joidenkin tuhannesosasekuntien ajan.

Tämä mielessäni tapitin haastateltavia ex-sotilaista, joista osa oli saanut lyhyitä tuomioita. He tuomitsivat omat tekonsa, mutta kerotivat että törkeyksien tapahtumahetkillä, ainakin hetken aikaa he pitivät tilanteitä hyväksyttävänä. Heillä kaikilla häivähteli kerontansa aikana juuri ja juuri havaittavia hymyn väreitä kasvoilla - siis samaan aikaan kun he tuomitsivat tekonsa, eivätkä voineet tajuta miksi näin toimvat.

Sitten oli kolme henkilö, jotka eivät alunperinkään hyväksyneet toimintaa vankilassa, osasivat kyseenalaistaa tekonsa tapahtumahetkillä tai välttelivät pahoinpitelyihin´/kidutuksiin osallistumista. Heidän kasvonsa olivat kaiken aikaa levolliset, ilman salahymyilyä.

Mielenkiintoista. Tuntui että kidutuksiin osallistuneet, eivät olleetkaan aivan tosissaan tuomitessaan vankilan tapahtumia ja omaa käytöstään.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Hassu sattuma, mutta minä katselin ohjelmaa juuri samalla tavalla. Seurasin ilmeitä ja pohdin kuinka totta haastateltavat puhuivat ja tulin lähes samaan johtopäätökseen.

Ohjelmassa esiintynyt nuori sotilaspoliisityttö, joka oli mukana useissa kammottavissa kuvissa ei näyttänyt katuvan ollenkaan, vaikka puhuikin toista.

Haastateltujen poliitikkojen valehtelu näkyi ehkä kaikkein selvimmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat