Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Paljon maksaa porakaivo ja miten syviä ne on. Kesämökillä ei ole vettä, koska joku onneton on kaivanut kaivon väärään kohtaan.

Kommentit (9)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Porakaivon poraajat antavat takuun. Jollei vettä löydy, niin ei tarvitse maksaakaan mitään.Hinnoista en tiedä, markka-aikana oli kuitenkin kymppitonneissa.

Lierikki Riikonen

Veden laatukin ratkaisee. Olen nähnyt porakaivon vettä jossa en pesisi naapurin Sikaakaan. Radon, Mangaani ja Rauta nyt ainakin on riskejä. Ne tappaa yliannoksina.

Porakaivot ovat tyypillisesti syvyydeltään jotakin 40-120 metriä. Hinta on täysin tapauskohtainen ja riippuu mm. maaperän laadusta. Pehmeään maahan poraaminen on kalliota huomattavasti kalliimpaa. Ellei vettä ala tulemaan viimeistään siinä reilussa 100 metrissä, niin sitä laitetaan väkisin tulemaan ns. paineaukaisulla. Kuitenkin on syytä varautua, että kustannukset voivat kaikkinensa nousta tuonne 10.000 euroon saakka. Keskihinta taitaa olla jotakin 5000 euroa.

Kannattaa myös tarkistaa sijaitseeko tontti radonalueella. Tällöin joudutaan pahimmassa tapauksessa vielä asentamaan kallis radonin haihdutuslaite tai muu suodatinmekanismi.

Radon ei välttämättä ole ongelma porakaivovedessä, jos vesi ennen käyttöä pumpataan johonkin välialtaaseen tuulettumaan. Radon kaasuna haihtuu pois.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
]Snaut
Porakaivot ovat tyypillisesti syvyydeltään jotakin 40-120 metriä. Hinta on täysin tapauskohtainen ja riippuu mm. maaperän laadusta. Pehmeään maahan poraaminen on kalliota huomattavasti kalliimpaa. Ellei vettä ala tulemaan viimeistään siinä reilussa 100 metrissä, niin sitä laitetaan väkisin tulemaan ns. paineaukaisulla. Kuitenkin on syytä varautua, että kustannukset voivat kaikkinensa nousta tuonne 10.000 euroon saakka. Keskihinta taitaa olla jotakin 5000 euroa.Mitä ihmettä tarkoittaa tuo paineaukaisu. Ikinä en ole moisesta kuullut. Sinänsä en kyllä epäile etteikö sinusta puheen ollen asia olisi tosi. Kiinnostaa vaan. Ja vielä, miksi pehmeään maahan poraaminen on kalliimpaa, kuin kallioon? Luulisi asian olevan päinvastoin.

Lierikki Riikonen

Kun suomalaista maaperää porataan kaivon vuoksi, yleensä peruskallio tulee vastaan jo 2-20 metrin säteellä. Paikkakunnasta ja urakoitsijasta riippuen hinta on X/euroa/metri.
Kun itse teetin porakaivon 90-luvulla, hinta oli (euroiksi muunnettuna) n. 30 €/metri.

Olen nähnyt porakaivon tontilla 10 metrin päässä kallionnyppylästä ja kovaa hintaa perusteltiin sillä että kallio löytyi viiden metrin syvyydestä.

Painepuristus lienee toimenpiteen virallinen nimi. Eli porareikään johdetaan sykäyksittäin kova paine jolla pyritään aukaisemaan kallion vesisuonet. Tämä konsti auttaa yleensä aina ellei muutoin vettä ole tullut siinä 100-120 metrin syvyydestä.

Ei itse poraaminen pehmeään maahan sinänsä kalliimpaa ole mutta porareikä tarvitsee tukirakenteen joka nostaa pehmeän maan metrihinnan noin 2-3 kertaiseksi kallion metrihintaan verrattuna.

Radon ei tosiaankaan ole ongelma jos sen vain poistaa kaivovedestä. Ongelma on lähinnä kaivoveden tehokkaiden ilmastinlaitteistojen korkea hinta, tuhansia euroja. Elleivät pitoisuudet ole kovin korkeita, selviää huomattavasti edullisemmin aktiivihiilisuodatuksella, kuten meikäläisellä. Tosin siinä hiili on vaihdettava parin vuoden välein ja poistoteho ei ole yhtä hyvä kuin ilmastimissa, mutta kuitenkin yli 90%.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat