Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vähän ennen keskiyötä 20.-21.08.1968 Neuvostoliitto aloitti liittolaismaansa Tsekkoslovakian miehittämisen. Syy vihamieliseen tunkeutumiseen ei ollut "NATO-intoilu" sillä tsekit ja slovakit olivat turvanneet Varsovan-liittoon l. Itä-Euroopan puolustusjärjestelyyn. Ikäväksi hyökkääjä olikin pääliittolainen Neuvostoliitto!

Syynä aggressioon oli Tsekkoslovakian kommunistisen puolueen ja hallituksen vuoden 1968 alusta jatkunut politiikka, jossa pyrittiin toteuttamaan sosialismia tms. ilman neukku-tyyppistä raakuutta ja ihmisoikeuksista piittaamattomuutta. Tämä tietysti ärsytti neukkuja ja mm. Suomen Rauhanpuolustajat ry:tä, joka ainoana järjestönä Suomessa vaati "Prahan kevään" lopettamista voimatoimin.

Mitä opimme historiasta? Jos emme muista sitä, se toistuu: Tänään uus-stalinistinen Venäjän johto hyökkää Georgian kimppuun kostaakseen vaaleillavalitulle presidentti Saakasvilille KGB-mies Shevarnadzen syrjäyttämisen Georgian omatekoisen presidentin asemasta muutama vuosi sitten. Mikään ei näytä muuttuneen, sillä 2000-luvun "rauhanpuolustajat" jauhavat taas hyökkääjän ylistystä?

-

Kommentit (4)

Unkarin miehityksestä on vastaavasti jo yli kaksi sukupolvea.

Itse en suoraan sanoen halua muistella ikäviä asioita, koska siitä seuraa vain negatiivisia tunteita eli psyykkinen "kuoppa" mikä ei mielelle ole terveellistä. Kuitenkin tässä tapauksessa valkoinen "sivistynyt" kansa koki kohtalon, joka ruskeissa "kehitysmaissa" on ollut arkea jo vuosiatoja. En suoraan sanoen usko, että lännessä missään vaiheessa edes realistisesti harkittiin ryssäpojan aikeiden estämistä, olisipa nämä sitten nielaisseet sinnikkään Suomenkin siinä samassa. Huoli oli liian suuri omien siirtomaiden menettämisestä, joiden pommittamiseen tosiasiassa suunnattin leijona-osan tämän Natonkin voimavaroista(joka muuten ei virallisesti ole ikinä ollut mikään "puolustusliitto" vaan puolustaa sekä jäsenmaita että niiden ETUJA ympäri maailmaa. Nimihän Nato, eli North Atlantic Treaty Organization. Eli treaty, eikä defence!

Itse näen, että Nato on alusta asti ollut osa ongelmaa eikä niinkään sen ratkaisu, koska se on voimakkaasti länsivetoinen, ja lännen suurin huolenaihe on ryssien myymät AK47 ja muut vastaavat kehitysmaille, eikä niin Euroopan "valkoisten neekerien" kohtalo. Nato kollektiivisesti hyväksyi näiden "valkoisten neekerien" kohtalon rautaesiripun toisella puolella, ja peräti pyrki pääsemään jokseenkin viralliseen erupiirijakoon Venäläisten kanssa tällä lyhyellä "Detente" kaudella, jonka Venäläiset kumminkin hylkäsivät, koska he kokivat ansaitsevansa enemmän. Mielestäni Nato on alusta asti ollut osa ongelmaa, eikä niinkään sen ratkaisu. Se ylläpiti jakoa Euroopassa hyväksymällä maailman jaeon etupiireihin vanhaan kunnon Eurooppalaisen tasapainopolitiikan nimiin, eikä pyrkinyt lopettamaan jakoa. Neuvostoliitto romahti siinä vaiheessa kun se suuruudenhulluudessaan alkoi tavoitela samaa kohtaloa myös lännelle, mutta voimavat eivät riittänneet onnistuneeseen Länsi-Euroopan valloitukseen, joten sitä ei Hitler tyyliin edes yritetty. Oma mielpiteeni ainakin on että Nato on osa ongelmaa, ei ratkaisu.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Eivätpä nuo ryssien kehitysmaille myymät Kalashnikovit enää ole suuri ongelma lännelle, suurempi ongelma ne ovat kehitysmaille itselleen.

Venäjä heittää nyt kortteja pöytään pokerinaama peruslukemilla, ja hyvä on nokittaa USA:n johdon ollessa tällaista Uganda-luokkaa. Venäjä hamuaa takaisin menettämiään asemia Itä-Euroopassa ja Kaukasuksella.

USA on pelannut Itä-Euroopan maiden ryssä-pelolla ja muodostanut itselleen myötämielisen ketjun Virosta Georgiaan. USAn strategit luulivat suunnitelmaa tehdessään ettei Venäjä nouse ihan pian, mutta öljypeli tuotti yllätyksen ja Venäjä porskuttaa taas melkein kuin neukkula hyvinä aikoinaan.

Tällä USA:n Itä-Eurooppa -taktiiikalla oli toinenkin tavoite: tarkoitus oli hajoittaa Euroopan yhtenäisyyttä, jotta vanha EU ei pääsisi Natossa kovin vahvaksi. Tämä risoo erityisesti ranskalaisia ja saksalaisia. Naton itäeurooppalaiset jäsenet estävät myös tehokkaasti Venäjän ja vanhojen EU-maiden yhteistyötä, mikä olisi USA:n hegemonian kannalta ikävää.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Eipäs tehdä kärpäsestä härkästä! Käsittääkseni Georgia on kumminkin nykyaikana yksittäistapaus, ja Venäläisjoukot ovat jo vetäytyneet Gorista. Hetkittäin suuruudenhullu purkaus Iraqin sodan ja muun USA:n p****** aiheuttamana! Venäjä alkaa käydä kuumana kun USA on kiinni Iraq-Afghanistanissa ja öljyn hinta senkun vaan jatkaa nousuaan! Venäläiset osaavat aina pitää paljon melua toimistaan, jolloin heidät varmasti huomataan! Hieman "kirotun ristiretken" jälkeen Kiina odottamatta hyväksyi Taiwanin "yhdistämislain", eli käytännössä laillisesti sitoutui sotaan mikäli Taiwan yrittäisi erota emämaasta. Vielä 5-10 vuotta sitten täysin ajattelematon veto talousvaikeuksissa rypevältä kehitysmaalta. Ja samoihin aikoihin kun USA Busnevin johdolla aloitti loputtoman Iranin vastaisen kamppanijan YK:ssa Kiinan CCP:n pääsihteeri lähti omalle yksityiselle Afrikan safarilleen, ja noin vuosi tämän jälkeen lyötiin kovat öljykaupat Iranin kanssa lukkoon.

Onko kaikki paha tässä maailmassa Busnevin&kumppanien syytä? Ei, mutta Busnev on esimerillään osoittanut, että vanha kunnon luonnonvarojen röyväys ja siirtomaiden ahdistelu on palanut osaksi suurvaltapeliä. Kiina ja Venäjä haluavat myös olla isojen poikien jaossa mukana. Kiina vain on onnistunut hoitamaan hommansa sen verran diplomaattisesti, että se herättää vain USA:n hallituksen tukemien pikku Tiibetiläisaktivistien huomion. Kun Venäjä päätti lähteä mukaan isojen poikien leikkiin, niin se tapahtuikin sitten RYTINÄLLÄ! Pohjimmiltaan kyse on samasta meiningistä;Bushnev kumppaneineen on onnistunut kääntämään kansainvälisen politiikan isoa kelloa noin sukupolven takaperin. Nyt jatketaan siitä mihin jäätiin ennen Glasnost-Perestoroikaa, joskin paljon hysteerisemmällä meiningillä. Valitettavasti Busnev kumppaneineen kantaa aika ison vastuun tapahtumista. Ilmeisesti äijä on oikein kunnon kylmä sota nostalgikko ja mahdollisesti myös Reagan fani(isihän toimi alunperin Reaganin varapresidenttinä) Voisi siis sanoa, että viimeisen 5-vuoden ajan olemmekin eläneet yhdessä isossa nostalgiakuplassa !

Rikastaja
Unkarin miehityksestä on vastaavasti jo yli kaksi sukupolvea.

Itse en suoraan sanoen halua muistella ikäviä asioita, koska siitä seuraa vain negatiivisia tunteita eli psyykkinen "kuoppa" mikä ei mielelle ole terveellistä...
Nyt juokset kertomaan tuon ilosanoman holomuistelija "Putki-Paavo" Lipposelle ja Jad Vashemiin! Vauhtia, maailma on jo saanut silmänsä ja korvansa täyteen holospektaakkelia.

Rikastaja
Eipäs tehdä kärpäsestä härkästä! Käsittääkseni Georgia on kumminkin nykyaikana yksittäistapaus, ja Venäläisjoukot ovat jo vetäytyneet Gorista.Venäjän "vetäytymiset" ja todellisuus elävät kuules poika ihan eri maailmassa. Onkos muuten varastettava jo loppunut Gorista?

-

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat