Seuraa 
Viestejä45973

Lasse Lehtinen kirjoittaa viikonvaihteen (23.-24.8.) Ilta-Sanomien PS-liitteen kolumnissaan, että virallinen Suomi on Venäjän vanki. Hän sanoo, että

"Suomen ja Venäjän suhteita kehutaan esimerkillisen hyviksi, mutta silti Suomen kannalta tärkeät asiat odottavat ratkaisuaan."Lehtisen mukaan
"Pääministeri on tapansa mukaan ympäripyöreä. Ulkoministeri yrittää hampaat irvessä olla sanomatta, mitä ajattelee. Presidentti selittää kaiken parhain päin."
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1494
Lasse Lehtinen
"Ulkoministeri yrittää hampaat irvessä olla sanomatta, mitä ajattelee...

Huumorimiehiä tuo Lehtinen... vaikka toki kirjoittaa ihan asiaa. Niitä harvoja sossuja jotka eivät katso kaikkea vaaleanpunaisten lasien läpi. Suomi ei uskalla tehdä yhtään mitään mikä ärsyttää Venäjää. Käytännössä olemme pahasti suomettunut Venäjän vasalli, vaikka itsenäisenä valtiona esiinnytäänkin.

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Nykyaikana parhaat aseet ostetaan rahalla. Sodan pohjustus alkaa iskulla taloutta vastaan, esim puutullit veisi Suomen BKT:sta lähes 40%.

Se on käytännössä sodanjulistus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oho

No ei nyt sentään....

https://www.cia.gov/library/publication ... os/fi.html

agriculture: 2.6%
industry: 31.9%
services: 65.6% (2007 est.)

Teollisuus ei kokonaisuudesskaan muodosta edes 32% brutto kansan tuotteesta....
CIA factbook menny ihan pilalle, kun kommunistien lukumäärää ei enään luetella. Vielä vanhaan hyvään aikaan sieltä löyty joka maasta tiedot kommunistien lukumäärästä ja johtajista.

Venäjän vanki on aika egoistinen näkemys. Tosiasiassa Suomen merkitys Venäjälle on pienentynyt olemattomiin, sitä on täällä vaikea nielaista.

Mm. Nokian entinen idän vientijohtaja Stefan Widomski on kirjoittanut asiasta. Widomski on muuten Georgian tapahtumien myötä muuttanut kantaansa Natoon. Epäilevämmäksi.

Tästä olen samaa mieltä, Venäjä on uhka vasta sitten jos liittoutuu sen epätasapainoisten uusien vihollisten kanssa.

Lektu-Elli
Nykyaikana parhaat aseet ostetaan rahalla. Sodan pohjustus alkaa iskulla taloutta vastaan, esim puutullit veisi Suomen BKT:sta lähes 40%.Tämä herra W kertoo myös puutulleista. Hänen mukaansa niillä ei ole mitään tekemistä Suomen kanssa, vaan tarkoitus on estää luontoa uhannut puiden ryöstömyynti Kiinaan. Tämä on mahdollista tullittamalla, koska tullin omat määrärahat riippuvat kerätyistä tulleista. Nyt ne tulot ovat lahjuksia suuremmat, kenties.

Väyrysen matkaa Moskovaan W ihmetteli. Hänen mielestään kyse oli hyvin taitamattomasta toiminnasta, ellei Väyrysellä ollut jotain salaista tietoa. Kyse ei ollut neuvotteluista vaan sääliin vetoavasta rukoilumatkasta. Venäjä ei tehnyt poikkeusta Suomen suhteen vaikka olisi hyvin voinut. Syy: Suomi ei paljon kiinnosta. Ei ole mitään erikoisasemaa enää, ei ole mitään eritystä ystävyyttä, ei hyötyä. Suomi olisi yksipuolinen hyötyjä erityiskohtelusta.

Asiaa ei varmaankaan auttanut Kanervan lyhyt, mutta sitäkin epädiplomaattisempi UM-kausikaan.

"Syy: Suomi ei paljon kiinnosta. Ei ole mitään erikoisasemaa enää, ei ole mitään eritystä ystävyyttä."

Putkistan. Olemme Koiviston solmiman YYA-jatkeen ansiosta kuin aseveljiä. Halonenkin on solmimut kansan selän takana koko joukon hengenvaarallisia sopimuksia Venäjän kanssa.

Esim. saamme energiaa asevelihintaan, ts. vihamielinen länsimaa Tanska maksaa 4. kertaa enemmän kuin Suomi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat