Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä miettinyt, että pystyisikö esim USA:n talous totaalisesti romahtamaan?

Oma lopputulokseni on että ei!

Se, jos yksi, kaksi tai kolmekin suurta pankkia romahtaa, ei ole koko talousjärjestelmän romahdus! Ja jos valtio tulee veronmaksajien varoilla näitten kaatuvien yritysten tueksi ja pelastaa ne...no, se tietenkin luo taakkaa veronmaksajille, mutta se onkin sitten itseaiheutettua.

Esim Sveitsissä on niin valtava määrä pannkeja, että en usko USB pankin kaatumiselle olevan kovin suurta vaikutusta maan businekseen ihan näin aikuisten oikeasti. Kyllähän esim Venäjän öljytsaarit tarvitsevat yhä jonkun suhteellisen vakaan ja kehittyneen maan(mikä Venäjä ei tietenkään missään tapauksessa ol!)mihin sijoittaa ruplansa, eikö totta?

Mitä taas Britannian "talousromahdukseen" tulee, niin se tuntuisi jo hieman uskottavammalta. Tällä voi olla vaikutusta koko Euroopan talouteen pessimistisenä tunnelmana, mutta kun katsoo jo Euroalueen silkkaa kokoa, niin totaaliseen romahdukseen tarvittaisiin mielestäni jo ydinsodan kaltainen katastrofi. Britannian talous on tietenkin jo historiallisista syistä Euroopalle tärkeä, mutta jos Britannian talous romahtaa, niin mielestäni sen vaikutus täällä Suomessa tunnetaan pääosin vain uutisten välityksellä.

En suoraan sanoen tiedä taloudesta kovinkaan paljoa, mutta Britannian suhteen kyse on ehkä enemmänkin koko yhteiskunnan romahtamisesta. Maa kaipaa kuumeisesti investoineja sisäiseen kehitykseen, mutta lähes kaikki kynnelle kykenevät varat on syydetty ulkomaisiin sotaoperaatioihin. Maa on suoraan sanoen hyvin pitkälle imperialistisen ajan museo, ja käsittääkseni se jäi jälkeen esim Japanin talouskasvusta jo ajat sitten.

Jos ette sitä tähän mennessä ole huomanneet, niin olen lukenut huomattavasti enemmän historiaa kuin taloutta. Itse en usko ns "talousromahduksiin" Talous on osa kulttuuria! Esim Neuvostoliiton romahdus oli hyvin pitkälle vastuussa Suomalaisesta "lamasta" Kun Neuvostoliitto ajautui talousvaikeuksiin, se ei enää voinut ostaa Suomalaisia tuotteita, ja käsittääkseni valtaosa varsinkin raskaan teollisuuden kaupasta kävi tuolloin nimen omaan itään päin. Lännen kanssa kauppa oli vaikeaa varsinkin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, kun mukaan tuli Baltia halvan työvoiman ja Venäjä käytännössä ehtymättömien raaka-aineiden muodossa. Yritäppä siinä sitten kilpailla Ei ihme, että täällä alettiin sijoittaa it, bio ja nanoteollisuuteen kuin viimeistä päivää!

Jenkkien aiemmasta "suuresta romahduksesta" en myöskään tiedä kovin paljoa. Itse uskon(ja hyvin suurella todennäköisyydellä olen väärässä)että romahduksen taustalla oli yksinkertainen kasvupotentiaalin pysähtyminen. Sisällis-sodan jälkeen jenkkilän laajentuminen oli käytännössä pysähtynyt seinään, eli ei ollut enää uusia alueita vallattavaksi, tai sellaista riskiä(esim sotaa Britannian kanssa Kanadasta)ei enää haluttu ottaa. Se, miksi talousromahdus ei suoraan seurannut sisällis-sotaa oli, että maalla oli niin hirvittävä määrä luonnonvaroja jotka olivat vielä hyödyntämättä!

On tottapuhuen aika pitkä aika kun viimeksi tartuin historian kirjaan, mutta käsittääkseni jenkkilän talouskasvu aina sisällis-sodasta lähtien perustui ns "vahvalle kasvulle" jossa ei esim tutkimuksella ja tuotekehittelyllä juuri ollut sijaa. Toki uusia keksintöjä kuten auto ja puhelin keksittiin nimen omaan tuolloin, mutta itse kasvun perusta pohjautui nimen omaan maan valtavien luonnonvarojen käyttöön ja Euroopasta saatuun loputtomaan siirtolaisvirtaan. Tätä kasvua sitten tuki vielä ensimmäinen maailmansota, jossa Amerikkalaiset antoivat sekä lainoja että merkittävää sotilaallista tukea Britannialle Saksaa vastaan. Saksa vastasi tähän sukellusvenesaarrolla ja tämän Lusitania "risteily" aluksen upottamisella, ja muu onkin sitten historiaa.

Eli talouskasvu taantui kun edellytykset sille karsiutuivat. Vienti ei Eurooppaan luonnollisesti sodan jälkeen enää vetänyt, ja tiukka siirtolaislaki otettiin käyttöön jo herran vuonna 1922, joka käytännössä kutisti nyt myös uuden työvoiman saannin olemattomiin. Ilman uusia aluevaltauksia uusia luonnonvaroja ei saatu käyttöön, ja siirtolaisvirta oltiin tyrehdytetty jotta "valkoinen rotu" saataisiin pidettyä puhtaana Espanjan, Italian ja Kreikan "ruskeasta saasta" joten talouden moottori ei enää saanut yhtä paljon polttoainetta käyttöön kuin ennnen. Jossain vaiheessa sijoittavat huomasivat ettei hypelle enää ollut edellytyksiä, ja tällöin kupla lopulta puhkesi!

Nykyään tietenkään ei tarvitse kovin paljoa ihmetellä miksi jenkkilä on konkurssissa, koska tuo sota on varmasti maksanut aika paljon rahaa. Sodan lisäksi täytyy ottaa huomioon lisääntyneet määrävarat esim uusi asevarustelu Kiinaa, Venäjää ja Irania vastaan, mikä kaikki tietenkin nostaa sekä julkisia menoja että valtion velkaa. Silti itseäni ärsyttää kun televisiossa(tai siis netissä, kun enhän minä nörtti telkkaria enää edes omista )jauhetaan aina tuosta "talousromahduksesta" Jenkithän voivat tarvittaessa aluksi kerätä ihan helvetisti velkaa eli "deficit" ja sitten vaikka kokea lievän vallankumouksen, ja yhtä äkkiä pyyhkiä kaiken tuon velan pois vaan vaikka kikkailemalla korkojen kanssa ja painamalla lisää dollarinseteleitä. Venäläisethän maksoivat kiltisti kaikki Neukkuaikaiset velkansa pois(kun öljyn hinta nousi, niin yhtä-äkkiä olikin varaa ) mutta miksi jenkkien tarvitsisi tehdä näin? Vaikka sinne tulisikin totaalinen talouslama, niin niillä on ainakin yli 10 000 käytössä olevaa ydäriä. Milläs esim Kiina aikoo periä saatavansa takaisin, jos eivät suostu käytännössä antamaan muuta kuin vessapapria ?

Eli juuri tämän takia ärsyttää tämä melkein Armageddon tyylinen propaganda "talousromahduksesta" Jos esim jenkeillä säilyy tehtaat ja infrastruktuuri koskemattomana, niin eiväthän ne silloin mihinkään romahda, ja Pentagon kyllä pitää huolen että vaikka koko tuo parin triljoonan dollarin valtiovelka yhtä äkkiä "katoaisikin" vaikkapa alhaiseen dollarin kurssiin, niin ei sitä juuri kukaan ulkopuolinen tule heiltä perimään takaisin, kun eivät he ole mikään hiton Costa Rica! Tämän takia pidän näitä puheita "Talusromahduksesta" todella ärsyttävinä, perusteettomina, ja käytännössä vain media propagandana. "Talousromahdus" ei ole mitään muuta kuin yhtä isoa viihdettä rahvaalle !

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Talousromahdus voi kyllä tulla, jonkinlainen suurlama.

Yhteiskunnan romahdusta ei, jos infrastruktuuri ja valvovat elimet pysyvät, ja ne pysyvät, pystyssä!

Usa:n talous romahtaa täysin, jos se alkaa painamaan "vessapaperia" ja uhkailemaan ydäreillä!

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Itselleni tulee tästä vääjäämättä mieleen "suuren ja mahtavan" romahdus. Itse en oikein tiedä mistä Neuvostoliiton romahduksessa oikein oli kyse mutta veikkaan, että talous painoi päällimmäisenä vaakakupissa. Luin jostain että Neukkulan maataloustuotanto oli romahtanut jo tsaari Breznevin hallituskaudella. En kyllä ymmärrä miten niin kehittyneen maan(jolla on myös käytössä niin paljon viljelykelpoista maata)maataloustuotanto saattoi niin totaalisesti romahtaa, mutta käsittääkseni näin kävi, ja heidän oli pakko altaa tuoda viljaa mistä vain saatiin, eli tässä tapauksessa Pohjois-Amerikasta ja Australiasta.

Käsittääkseni vilja maksettiin öljyllä tai ainakin öljy ja kaasuvaroilla saadusta "kovasta käteisestä" eli käytännössä dollareista, kun ruplasta ei oikein ollut kunnon kansainväliseksi valuutaksi. Amerikassa pantiin merkille että Venäjän johto ei käytännössä enää voinut edes ruokkia kansalaisiaan, ja teknologiassakin oltiin auttamatta jäljessä, jolloin jenkeille tuli yhtä-äkkinen hinku aloittaa todella massiivinen asevarustelu, jossa vanha Neukkula ei tietenkään kyennyt pysymään mukana. Hommaa täydennettiin "vakuuttamalla" Arabimaille, että oli niiden edun mukaista pumpata miljoonia tonneja lisää öljyä markkinoille, mikä laski Venäläisen öljyn ja maakaasun hintaa. Neuvosto-Venäjä kaipasi kipeästi ns "kovaa käteistä" ja länsimaista teknologiaa, ja sitä saatiinkin lainojen muodossa, ja lainojen ehto oli, että Neukkula-Venäjä lupaisi tästä lähin olla kiltisti. Luin jostain että esim yritykset uudelleen miehittää Baltia olisivat merkinneet loppua noin 100 miljardin dollarin lainaneuvotteluille, joten heidän täytyi vain katsoa hammasta purren kun Baltit alkoivat "rettelöimään" ja loput onkin historiaa.

Entä voisiko tämä tapahtua uudestaan sitä en tiedä, mutta en ainakaan itse usko että historia voisi toistaa itseään. En usko, että Kiina käytännössä voi kiristää jenkkejä tällä tavalla. En usko ikinä näkeväni sitä päivää jolloin USA anelee polvillaan Kiinalaiskommareilta 100 miljardin yanin uutta lainaa. Kun Neuvostoliitto romahti, niin imperiumihan menetettiin, mutta perusinfrastruktuuri säilyi. Eli tehtaat pysyivät tyhjinä(kun ei niitä ollut vuosiin päivitetty muutenkaan)mutta esim Puna-Armeija ja öljyteollisuus säilytettiin hengissä. Ja aseteollisuuteen saatiin puhattellua sen verran henkeä, että se noin 5000-10 000 ydinaseen pelote säilyi, miksi heille ei kukaan juuri ole kukkoillut tähän mennessä. Eli imperiumi romahti, mutta itse selkäranka säilyi koskemattomana, minkä takia he sitten saattoivat ajanmittaan uusia kalustoaan kun öljyn maailmanmarkkinahinta kääntyikin odottamatta nousuun kuulemma "Kiinan lisääntyneestä kulutuksesta" johtuen. Sitten he saattoivat alkaa viimeistellä näitä Neukkulan aikaisia aseitaan(jotka laadun suhteen eivät itseasiassa jää lännestä kovin paljoa jälkeen)ja ovat nyt esitelleet niitä mm Georgiassa. Eli imperiumi romahti, mutta mm ydinarsenaali säilyi vahingoittumattomana, ja sen varjossa voitiin alkaa rakentaa valtioita uudelleen. Veikkaan, että jenkkilän suhteen käy hyvin pitkälle samoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

jenkkien talous ei voi romahtaa kuin yhden asian takia, öljyn hinta. Jos öljy olisi jatkanut kallistumistaan samaan tahtiin kuin mitä se vielä alkukesästä teki, jenkit olisivat kärsineet kaikista eniten, mutta samaa tietä olisi mennyt koko maailmantalous. Öljy ja dollari on sidottu toisiinsa niin monin eri tavoin että joskus kun näitä juttuja pohtii niin nuo sanat menevät sekaisin.

Mutta jonkinlainen muutos on kyllä tulossa, ameriikassa on kova halu siirtyä pois öljyriippuvuudesta, osittain kovenevan hinnan ja osittain lähi-idän takia. Tämä puolestaan johtanee dollarin menettämään asemansa maailmanvaluuttana, joka taas johtaa USAn menettämään huomattavan osan taloudellisesta ja poliittisesta vaikutusvallastaan (ja siis talouden heikentymiseen).

Oikeasti, jos tällaiset asiat kiinnostavat niin googletapa 'petrodollar', siitä selviää kuinka valtavan suuri peluri yhdysvallat maailmantaloudessa onkaan. Ja kuinka kivaa olisi saada €urolle tuo asema

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Toinen asia mikä jonkin verran ihmetyttää on tuo Japanin talous. Itse näen asiat enemmän historiallisten ja kulttuuristen linssien läpi, koska en taloudesta suoraan sanoen ole ikinä kovin paljoa ymmärtänyt. Minua kuitenkin ihmetyttää miksi Japanin taloudesta yhä puhutaan mediassa ikäänkuin se olisi jonkinlainen itsenäinen tekijä? Mielestäni se pari vuosikymmentä sitten oli Jenkkien, ja nyt Kiinan siirtomaa. Media-illuusiohan se on jo pitkän aikaa ollut, että kyseinen maa on "itsenäinen" Eihän se toki ole mikään ihme, jos talous perustuu kovan elektroniijan viemiseen USA;aan, jossa siitä puolestaan maksetaan tätä vessapaperia jota myös "dollareiksi" yhä kutsutaan. Se muistuttaa kyllä hyvin pitkälle suoraan sanoen siirtomaata, ja sellaisena Japani käytännössä on varmaankin ollut jo ainakin kahden sukupolven aina. Tuo "itsenäisyys" on vain median luoma illuusio, jota sitten pyörittävät nämä keisarit ja Pääministerit aina jokavuotisilla maailmanympäri reissuillaan. Kiinalaisethan sitä nykyään(taas)Aasian taloutta pyörittävät!

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835
Rikastaja
Toinen asia mikä jonkin verran ihmetyttää on tuo Japanin talous. Itse näen asiat enemmän historiallisten ja kulttuuristen linssien läpi, koska en taloudesta suoraan sanoen ole ikinä kovin paljoa ymmärtänyt. Minua kuitenkin ihmetyttää miksi Japanin taloudesta yhä puhutaan mediassa ikäänkuin se olisi jonkinlainen itsenäinen tekijä? Mielestäni se pari vuosikymmentä sitten oli Jenkkien, ja nyt Kiinan siirtomaa. Media-illuusiohan se on jo pitkän aikaa ollut, että kyseinen maa on "itsenäinen" Eihän se toki ole mikään ihme, jos talous perustuu kovan elektroniijan viemiseen USA;aan, jossa siitä puolestaan maksetaan tätä vessapaperia jota myös "dollareiksi" yhä kutsutaan. Se muistuttaa kyllä hyvin pitkälle suoraan sanoen siirtomaata, ja sellaisena Japani käytännössä on varmaankin ollut jo ainakin kahden sukupolven aina. Tuo "itsenäisyys" on vain median luoma illuusio, jota sitten pyörittävät nämä keisarit ja Pääministerit aina jokavuotisilla maailmanympäri reissuillaan. Kiinalaisethan sitä nykyään(taas)Aasian taloutta pyörittävät!ehh.. mites itsenäisyys on määriteltävissä siitä kenen kanssa maa käy kauppaa? Olihan Neuvostoliittokin Suomelle ylivoimaisesti suurin kauppakumppani aikoinaan, mutta mailla oli kuitenkin selvät kulttuuriset ja valtiolliset rajat, ja näin on Japanillakin. Varsinkin nykyisessä maailmantaloudessa tuo väite on vähintäänkin ontuva, erityisesti kun puhutaan USAsta, maailman suurimmasta ostajasta. Ja Kiina taas.. no Kiinahan vetää nykyään koko maailmantaloutta, ei ainoastaan Aasiaa.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Höh !

Täysiä toopeja oletta. ( antheksi Toope ! En tarkoita Sinua)
Ettäkö ole hoksanhet ammeriikklaista konstia ?
Nehän painavat dollareita painokonhet punasina, elikkä se
pitäs dollarin arvo laskea alle dinaarin arvon, mutta niimpä se ei tehekhän.

Non "ammeriikan mustalaiset" hoksanhet konstin.

Nyt ammeriikkalaiset lainaavat maailmalle pankkiensa kautta näitä arvottomia rahoja. Mekki suomalaiset vippaamma , millon milläki pikavippilainalla tätä (arvotonta pääomaa).
Äläppä huoli ja häättäile, takasin me maksamma sen lainan ,
oikealla työllä ja valuutalla.

Näin "Jenkkizikaanot" muutti arvottoman, "vessapaperin" arvoisen valuuttansa kunnon rahaksi.
Niin kauvanko me jouvumma vippamhan kansainvälisiltä markkinoilta rahaa, me muutamma "amerikkalaista vessapaperia" kunnon valuutaksi.

Ja näihin "muutostalkoisiin " osallistuu koko maailma.

Olen vähän itsekin ajatellut, että noin sen täytyy mennä!

Luin jostain erään "asiantuntijalausonnon" jossa hän totesi, että USA:n talous viimekädessä nojaa maan sotilasmahtiin. Tosin sanoen koko tämä ns "siviilitalous" on vain pelkkä kulssi.

Hän järkeili, että maan valuutan arvo on sidoksissa Yhdysvaltain kansainväliseen asemaan maailmassa. Sotilasvoima takaa mm luonnonvarojen hallinan ympäri maailmaa, ja sotilasteknologiaa voidaan myös soveltaa siviilikäyttöön, esim internet ja sen tulevat, vieläkin nopeammat sovellukset!

Ja mitä taas dollareihin tulee, niin niitä voi aina painaa lisää jos tarve niin vaatii. Dollarin arvo on sidottu käytännössä USA:n arvoon maailmalla, ja sotilasvoima luo pelkoa ja kunnoitusta, ja pitää hallussa luonnonvaroja, mikä vahvistaa dollaria, mikä vahvistaa sotavoimia jne jne...

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Eihän usan taloudella mitenkään erityisen hyvin mene:

Ja tällä hetkellä velkaa:
'
Todellisuudessa velka on tätäkin suurempi..

Unohtamattakaan öljynhinnan kasvu, joka vaikuttaa todella paljon sen talouteen. Että ei ihme että usa on jo antautumisen partaalla irakissa.

Ja eipä usan autoteollisuudellakaan mene hyvin, kun ihmset ostavat nykyään siellä eurooppalaisia ja japanilaisia autoja koska niissä on paljon pienempi bensankulutus.
Taitaa usa tehdä neuvostoliitot..

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Rikastaja

Ja mitä taas dollareihin tulee, niin niitä voi aina painaa lisää jos tarve niin vaatii. Dollarin arvo on sidottu käytännössä USA:n arvoon maailmalla, ja sotilasvoima luo pelkoa ja kunnoitusta, ja pitää hallussa luonnonvaroja, mikä vahvistaa dollaria, mikä vahvistaa sotavoimia jne jne...

Ja vahvistaa inflaatiota, joka heikentää ostovoimaa ja usa on entistä pahemmissa veloissa.
Ja eikös irani taida nykyään jo myydä öljyä euroina, eikä dollareina? Tämän takia usa haluaakin hyökätä iraniin. Täytyy vain toivoa, että irani todellakin tekee ydinaseen ettei usa voi enää hyökätä sinne.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Usaan tulee todenäköisesti lama, mutta ei näistä syistä (ainakaan kaikista, jotkut melkoista pseudotiedettä) mitä täällä on kerrottu.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Mitä sillä on väliä mikä ameriikan velkan on ?
Luulettako että joku uskaltaa mennä velkojans jenkeiltä perimään ?
Tuskin ees yrittävät maksaa ees velkojensa korkoja.
USA;n talous perustuu tosiaankin pelkkään sotilasmahtiin.
Jolla on "pisimmät suurimmat pyssyt " tekkee nykymaailmassa mitä haluaa.

Toope
Seuraa 
Viestejä32258
TERÄS NALLEPUH
Eihän usan taloudella mitenkään erityisen hyvin mene:

a tällä hetkellä velkaa:
'
Todellisuudessa velka on tätäkin suurempi..

Unohtamattakaan öljynhinnan kasvu, joka vaikuttaa todella paljon sen talouteen. Että ei ihme että usa on jo antautumisen partaalla irakissa.

Ja eipä usan autoteollisuudellakaan mene hyvin, kun ihmset ostavat nykyään siellä eurooppalaisia ja japanilaisia autoja koska niissä on paljon pienempi bensankulutus.
Taitaa usa tehdä neuvostoliitot..
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Ei tee konkkaa...

Mutta jos tekisi, jäisi velat maksamatta.

Kuseen joutuu siis koko pallo, lainaajia kun lähes joka kolkasta ja muutenkin ihmiskunta ristiinomistaa toisensa...

Toope
Seuraa 
Viestejä32258
TERÄS NALLEPUH
Jo kymmenes pankki menny konkkaan amerikassa tänävuonna ja 117 on vaarassa mennä konkurssiin. Kaikenlisäksi pankkien tulos laski 86% viimevuoden vuosineljännykseen verrattuna.
http://www.yle.fi/uutiset/talous/oikea/id100107.html[/quote]
Konkurssi ei välttämättä ole epäterve ilmiö taloudelle. Konkurssit putsaavat taloutta. Pankkien ja yritysten väkisin ylläpitäminen on pidemmän päälle taloudelle haitallisempaa. Konkurssikypsien yritysten tukeminen on yhteiskunnallista tuhlausta.

Ei USA:n talousjärjestelmä ole mihinkään häviämässä, vaikka pankkisektorilla tehtäisiinkin uudelleenjärjestelyjä. USA:n pankit maksavat hyvistä vuosista, monet eivät ole osanneet varautua huonoihin vuosiin, vähän kuin Suomessa 1990-luvun alussa. Toisaalta pankit eivät koskaan näytä osaavan varautua.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Talousromahdus on aina ok, koska taloudellisesti epänormaalit ja toimimattomat menetelmät tuhoutuu.

Viime laman aikana meni paljon yrityksiä nurin, mikä olisi varmaan ilman lamaakin mennyt.

Eli lama puhdistaa ilmapiiriä ja nykyaikaistaa järjestelmiä. Ihmismieli on niin hidas muuttumaan, niin lama on seurausta siitä.

Mr. Bauglir
jenkkien talous ei voi romahtaa kuin yhden asian takia, öljyn hinta. Jos öljy olisi jatkanut kallistumistaan samaan tahtiin kuin mitä se vielä alkukesästä teki, jenkit olisivat kärsineet kaikista eniten, mutta samaa tietä olisi mennyt koko maailmantalous. Öljy ja dollari on sidottu toisiinsa niin monin eri tavoin että joskus kun näitä juttuja pohtii niin nuo sanat menevät sekaisin.

Mutta jonkinlainen muutos on kyllä tulossa, ameriikassa on kova halu siirtyä pois öljyriippuvuudesta, osittain kovenevan hinnan ja osittain lähi-idän takia. Tämä puolestaan johtanee dollarin menettämään asemansa maailmanvaluuttana, joka taas johtaa USAn menettämään huomattavan osan taloudellisesta ja poliittisesta vaikutusvallastaan (ja siis talouden heikentymiseen).

Oikeasti, jos tällaiset asiat kiinnostavat niin googletapa 'petrodollar', siitä selviää kuinka valtavan suuri peluri yhdysvallat maailmantaloudessa onkaan. Ja kuinka kivaa olisi saada €urolle tuo asema
Niin Se on Euron tärkein tehtävä. On ihan selvää, että kaikkien etujen mukaista ei ole Yhdysvaltain dollari maailmanvaluuttana. Yhdysvaltain asevoimien merkitys dollariin on myös merkittävä.

Käytännössä öljyn kysyntä on jo ylittänyt tarjonnan ja siksi öljyriippuvuudesta halutaan eroon. Mutta öljyriippumattomuus ei olekaan niin helppoa, sillä öljy on hyvin tärkeä osa länsimaista hyvinvointia. Bensiini on vain osa sitä.

Toope

Konkurssi ei välttämättä ole epäterve ilmiö taloudelle. Konkurssit putsaavat taloutta.Ööh?
Miksi taloutta pitäis putsata jos siinä ei ole mitään epätervettä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat