Pizzatäytteiden optimimäärä

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Rahalla saa sitä vähemmän, mitä enemmän pizzaan ottaa täytteitä yli 2. Söin äsken pizzan jossa oli kebabia, kanaa, pekonia, fetaa, chiliä, jalopenoja, paria juustoa sekä joitain kiekuroita.

Pekoninpaloja löysin pari, kanaa ehkä muutamasta paikasta.

Jos olisin ottanut pekoni-kana-pizzan, niin johan ois ollut pizza täynnä pekonia ja kanaa.

Mitä tästä opimme? Ei kannata tuhlata rahojaan liian suureen määrään täytteitä, kun ei niitä kuitenkaan sinne laiteta niin paljon kuin pitäisi.

Sivut

Kommentit (26)

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Onpa kiva että trolli on osannut ruokkia itseäänkin, saat tästä vielä yhden lusikallisen...

Olepa hyvä!

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Vierailija
JuurikinNiin
Onpa kiva että trolli on osannut ruokkia itseäänkin, saat tästä vielä yhden lusikallisen...

Olepa hyvä!




Gimme gimme! More!

Vierailija

Itse tykkään siitä, että pitsan päällä on 2-4 eri täytettä, muuten alkaa mennä sekasotkun puolelle. Lisäksi tuo kananpalojen sun muiden määrä jää tosiaan pieneksi, ja maut tahtovat hukkua sekamelskaan.

Vierailija

Alkupaloiksi salaattia lautasellinen.
Aurinkokuivattuja tomaatteja ja fetajuustoja öljyssä
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Kurkkua
Porkkanaa
Makeaa paprikaa
Punasipulia

Vesimelonia erikseen

Noh mun pitsaan tulee..
Pekonia
Kanaa
Aurajuustoa
Mustaleima emmental juustoa
Mozzarella juustoa
Sipulia
Herkkusieniä
Paprikaa
Ehkäpä kevyesti paistettua jäävuorisalaattia
Tomaattia ja tomaattimurskaa/kastiketta
Jotakin tulista. Tulisuus voi olla vaikka tomaattikastikkeessa.
Tietenkin paistan tekeleen itse uunissa.

Juomaksi
Maitoa

Jälkkäriksi
Pari mansikkaa kyytipojaksi vaniljakermajäätelön kanssa ja latte.

Viimeistelyksi tunnin kuluttua
Lasillinen punaviiniä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26898
Liittynyt16.3.2005
Troll
Rahalla saa sitä vähemmän, mitä enemmän pizzaan ottaa täytteitä yli 2.
...
Mitä tästä opimme? Ei kannata tuhlata rahojaan liian suureen määrään täytteitä, kun ei niitä kuitenkaan sinne laiteta niin paljon kuin pitäisi.



Tuo täytteiden optimimäärä ei ole ihan yksiselitteinen asia, että mitä enemmän sitä parempi. "Oikea" pizza paistetaan hyvin nopeasti hyvin kuumassa uunissa. Prosessissa on välttämätöntä, että pizzassa on yhteensä täytteitä hyvin niukalti, koska iso massa ei ehdi kuumentua ja kypsyä. Moni pizzan ystävä pitää juuri sellaisista, ja valittaa jos saa "isoäidin uunipeltipizzaa", jossa paksun pehmeän pohjan päälle on ladottu kilokaupalla kamaa. Tuollainen paljon kaikkea -pizza (joka tosiaan on parempi kuin makaroonien kehitysmaapizzat) on syytä tehdä itse, koska pizzerian uunit eivät oikein sovellu sellaisen tekemiseen.

Vierailija
Neutroni
Moni pizzan ystävä pitää juuri sellaisista, ja valittaa jos saa "isoäidin uunipeltipizzaa", jossa paksun pehmeän pohjan päälle on ladottu kilokaupalla kamaa.

Minusta tuo on ihan kivaa vaihtelua ravintolapizzalle. Ehkä parempaakin.. Mutta tietysti makuasia.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26898
Liittynyt16.3.2005
Joza
Minusta tuo on ihan kivaa vaihtelua ravintolapizzalle. Ehkä parempaakin.. Mutta tietysti makuasia.



Joo, kunnon pizzaan tulee uunipellille 400 g jauhelihaa, jonka kanssa paistetaan pari keskikokoista sipulia, 200 g metvurstia, 2 purkkia ananasta, muutamia isoja herkkusieniä (tai purkki), keskikokoinen paprika, muutama Habanero ym. mausteita, nelisen tomaattia viipaleina ja 150 g juustoa. Varmaan liki puolisentoista kiloa kamaa.

Mutta tarjoapa tuollaista italialaisen pizzan ystävälle, niin se kysyy "mitä ihmettä tämä on, tilasin pizzan".

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006
Neutroni
Mutta tarjoapa tuollaista italialaisen pizzan ystävälle, niin se kysyy "mitä ihmettä tämä on, tilasin pizzan".



Niin. Tiedäppä tuosta. Joskus Ylen ohjelmassa Makujen matkassa, menivät italialaiseen kylään ja kyselivät parhaan pizzakokin, siis sellasen joka tekis aidon pizzan ja josta jengi tykkää. Noh löysivät noita-akan näköisen vanhemman rouvvan joka teki juurikin kuvailemasi 3-5cm paksun uunipitsan, normi uunilla, sitä olisi voinut kuvata paremmin sanalla leivos. En muista mitä täytteitä tuli, mutta ihan älyttömästi tuoretta kasvista ja Parmesaanijuustoa, Slirps, herkulta näytti. Paistoaikakin oli yli 30 min ja osa täytteistä lisättiin kun muut olivat muhineet jonkun aikaa jo uunissa.

Mun käsitys että nämä "pika-pizzat" ovat syntyneet tavallaan tarpeeseen, niinkuin muukin pikaruoka. Saa nopeasti mahan täyteen ja valmistus ei kestä kauaa. Joku pitsanpaistaja mulle joskus kertoi ettei kannata oikein montaa täytettä tilata koska pohja ei kestä painoa, sitten joutuu karsimaan määrästä.

Vierailija
borri317
Seki on vähä-älysyyde merkki että pistää pizzaa ananasta. Pizzaa ei saa laittaa liikaa täytteitä.

Älä nyt, yks parhaita pizzan täytteitä!!

asdf
Seuraa 
Viestejä11075
Liittynyt16.3.2005
Neutroni
Joo, kunnon pizzaan tulee uunipellille 400 g jauhelihaa, jonka kanssa paistetaan pari keskikokoista sipulia, 200 g metvurstia, 2 purkkia ananasta, muutamia isoja herkkusieniä (tai purkki), keskikokoinen paprika, muutama Habanero ym. mausteita, nelisen tomaattia viipaleina ja 150 g juustoa. Varmaan liki puolisentoista kiloa kamaa.

Ei hyvä isä, hyvää tuo varmasti on, mutta sitä pitäisi varmaankin kutsua ennemminkin lämpimäksi piirakaksi kuin pizzaksi.

Pizzassa ei tosiaan saa olla hirveästi täytettä, kuten Neutroni aiemmin mainitsi. Se mikä suomalaisten pizzerioiden täytepolitiikassa mättää on, että mitä useampi täyte, sitä enemmän kamaa pizzan päällä. Opitimimäärä tavaraa pizzalle massan mukaan laskettuna olisi suomalaisen pizzerian mitoilla noin kaksi täytettä. Sen sijaan parhaan maun saisi minusta neljällä-viidellä täytteellä. Miksei voida tehdä pizzoja, joissa olisi neljää-viittä täytettä, mutta niitä olisi määrältään yhtä paljon kuin normaalisti kahta täytettä? Kysynpähän vaan, tuohtuneena.

Vierailija
asdf
Neutroni
Joo, kunnon pizzaan tulee uunipellille 400 g jauhelihaa, jonka kanssa paistetaan pari keskikokoista sipulia, 200 g metvurstia, 2 purkkia ananasta, muutamia isoja herkkusieniä (tai purkki), keskikokoinen paprika, muutama Habanero ym. mausteita, nelisen tomaattia viipaleina ja 150 g juustoa. Varmaan liki puolisentoista kiloa kamaa.

Ei hyvä isä, hyvää tuo varmasti on, mutta sitä pitäisi varmaankin kutsua ennemminkin lämpimäksi piirakaksi kuin pizzaksi.

Tuo on varmaankin totta. Hyvää se tosiaan on, mutta ehkä se ei sitten pizzaa ole. Eli alampa sitten tästä lähtien boikotoimaan pizzaa ja suosimaan lämpimiä piirakoita.

asdf
Miksei voida tehdä pizzoja, joissa olisi neljää-viittä täytettä, mutta niitä olisi määrältään yhtä paljon kuin normaalisti kahta täytettä? Kysynpähän vaan, tuohtuneena.

Hupaisaa. Eikös ketjun aloittaja valitellut juuri päin vastoin! Hänen mielestäänhän asia on nyt juuri noin, ja sitä pitäisi korjata toiseen suuntaan.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005
Joza
asdf
Miksei voida tehdä pizzoja, joissa olisi neljää-viittä täytettä, mutta niitä olisi määrältään yhtä paljon kuin normaalisti kahta täytettä? Kysynpähän vaan, tuohtuneena.

Hupaisaa. Eikös ketjun aloittaja valitellut juuri päin vastoin! Hänen mielestäänhän asia on nyt juuri noin, ja sitä pitäisi korjata toiseen suuntaan.



Joo. Teidän pitää vaihtaa asdfn kanssa paikkoja, joissa käytte.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005
asdf
Opitimimäärä tavaraa pizzalle massan mukaan laskettuna olisi suomalaisen pizzerian mitoilla noin kaksi täytettä. Sen sijaan parhaan maun saisi minusta neljällä-viidellä täytteellä. Miksei voida tehdä pizzoja, joissa olisi neljää-viittä täytettä, mutta niitä olisi määrältään yhtä paljon kuin normaalisti kahta täytettä? Kysynpähän vaan, tuohtuneena.



Olen samaa mieltä. Täytteet, juustoa lukuunottamatta, eivät ainakaan saisi olla päällekäin. Mozzarellaa ja sinihomejuustoa voikin sitten olla pari kerrosta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat