Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Eli tuli tämmönen kysymys mieleen, että mitä luulette minkä laisia eläimet mahtaa olla vaikkapa 2 miljoonan vuoden päästä? Semmonen kirja tuli luvettua kerran kun maapallon villi tuleivaisuus, olisiko oikeesti mahdollista että siinä kirjassa olevia elijöitä voisi kehittyä tuleivaisuudessa?

Kommentit (14)

Kandee tsekkaa semmonen sarja kun Future Is Wild. Siinä tutkijat on kelannu millasta elämää maapallolla on 100, 200 ja 300 miljoonan vuoden kuluttua.

No se varmaan tulee olemaan kuin tuossa nykypäivänä ilmentyvässä anthro- artissa tai furryko se nyt oli. Kuitenkin ihan varmaa on että ihmiset räjäyttävät itsensä historian tomuksi jo tuhannen vuoden kuluessa

sinineoni
Eli tuli tämmönen kysymys mieleen, että mitä luulette minkä laisia eläimet mahtaa olla vaikkapa 2 miljoonan vuoden päästä? Semmonen kirja tuli luvettua kerran kun maapallon villi tuleivaisuus, olisiko oikeesti mahdollista että siinä kirjassa olevia elijöitä voisi kehittyä tuleivaisuudessa?

Veikkaan että jotain pieniä hyönteisiä vilisee ja rottien jälkeläisiä, kun ihmiskunta tappaa tällä talouskoohotuksellaan lähes kaikki, ainakin suuremmat eläimet ja sitten itsensä.

Toope
Seuraa 
Viestejä25097
Liittynyt23.7.2006

Ihmiset geenimanipuloivat tällä hetkellä kasveja, tulevaisuudessa elukoita. Luulisin tuon olevan aika väistämätön kehityssuunta. Onhan näitä sikanautoja kehitetty jo nykyäänkin.

Sian ruumiinrakenne yhdistettynä virtahevon massaan, liitetään se vielä kirahvin ulottuvuuksiin. Kokonainen kylä eläisi tuollaisella saaliilla. Luultavasti vielä maistuisi hyvältä, nam

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vaikeaahan evoluution suuntaa on ennakoida - ja vielä vaikeampaa nyt, kun täytyy ottaa huomioon ihmistoiminnan aiheuttamat sukupuuttoaallot ja uudenlaiset valintapaineet. Muistaakseni tuon Maapallon villi tulevaisuus -kirjan eläimet olivat melko uskottavia, edellyttäen tietysti että ihmiset armeliaasti poistavat itsensä häiritsemästä.

Vietin kerran mukavan iltapäivän ystävän kanssa pohdiskellen, millaisia kaupunkeihin erikoistuneita lajeja kehittyisi, jos nykyisenkaltainen kaupunkikulttuuri jatkuisi vaikkapa muutamia vuosimiljoonia.
Päädyimme ainakin tienpientareiden kasveihin, joiden siemenet olisivat erikoistuneet tarttumaan autojen renkaisiin ja ihmisten kengänpohjiin, ja kulkeutuisivat niiden mukana uusille kasvupaikoille. Pienenpienet sammalet ja jäkälät voisivat kehittää erityisen kulutuksenkestävän rakenteen, ja kasvaa ohuina mattoina asfaltilla ottaen tarvitsemansa ravinteet sadevedestä ja tiepölystä. Lisäksi olisi tietysti viemärielämään erikoistuneita kalalajeja, sekä pikkueläimiä, jotka ovat erikoistuneet liikkumaan parkkipaikoilla autoihin liiskaantuneita ötököitä etsien. Asfaltinharmaalla suojavärillä varustetut pienpedot, kenties varhaisten citykettujen jälkeläiset, partioivat kaduilla saalistaen rottien, pulujen ja varislintujen runsasta tarjontaa. Suuret hämähäkit rakentavat verkkojaan kapeiden katujen halki rakennuksesta toiseen. Kuivuutta sietävät viherlevät valloittavat rakennusten katot, ja niiden varaan rakentuu kokonainen kattojen mikroskooppinen ekosysteemi, jonka huipulla ovat katolta toiselle lentävät petokärpäset.
Rotat ovat jo nykyisellään melkoisen täydellisesti kaupunkielämään sopeutuneita, joten ne tuskin muuttuvat paljonkaan.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
sinineoni
Eli tuli tämmönen kysymys mieleen, että mitä luulette minkä laisia eläimet mahtaa olla vaikkapa 2 miljoonan vuoden päästä?Jos vetoa pitäisi lyödä, niin veikkaisin että pääosin niveljalkaisia.

No-one
Seuraa 
Viestejä535
Liittynyt18.8.2008

Tulipa sitten minkälaisia tahansa, niin ihan viimeinen elämänmuoto on jokatapauksessa bakteerit. Siis tarkoitan sitä hetkeä, jolloin elämä maapallolla päättyy ja johon syynä on aurinko. Bakteerien voidaan siten olettaa olevan kehityksen huippu ja ehdoton eliitti

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

el6
Seuraa 
Viestejä1457
Liittynyt12.2.2007

Löytyy ainakin tämmöinen mainio kirja.
Dougal Dixon.
Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkunya.

kannatta kysyä kirjastosta ja kuukkeleilla löytyy kirjajakauppoja joista saa kirjaa, hintaon siinä 3kympin korvilla.

On kyllä mainio kirja, suosittelen,

.

Eliökunnan sukupuun (Maapallo) mukaan evoluutio on muutellut nopeasti eliöitä, synnyttänyt myös toisia uusia ja sukupuuttoon kuolemaan päästänyt toisia. Myös ihminen on kokenut pitkiä sarjoja muodonmuutoksia ja ihmisen suku on monihaarainen sekä Homo Sapiens Sapiens -ihmislajin sisältä, että ulkopuolelta kuten apinoiden, simpanssien ja gorillojen suunnilta. On todella mielenkiintoista seurata tämän hurjan näytelmän jatkumista eteenpäin, eliökunnan sukupuuta ja Homo Sapiens Sapiensejenkin haarottumisen jatkumista.

Mielestäni tärkeiksi haarottaviksi tekijöiksi ovat tulleet statusryhmittymät, arvostusryhmittymät, ylä-, ja alatyylin kielialueet klassisten kielten sisällä, jne. Myös tavoitteleva suhde huonolaatuiseen rahaan ryhmittelee ihmisiä vertaisryhmiin samalla, kun toisessa päässä joukkoa kerhoontuvat hyvälaatuisen rahan suosijat. Rahassakin määrän paljouden tavoittelu on jäänyt vanhanaikaiseksi, nyt etsitään mielilaatuja. Väestö leiriytyy, ja leirit kuppikuntaistuu. Uusia ihmislajeja on tulossa nopeasti paljon. Sukusolugeneesilajiintumista tehostaa sosiaalinen ja psykologinen lajiintuminen. Edelleen ihmiset ovat joko sotilaita tai kaupallisia ihmisiä. Uskonnollisia tai uskonnottomia. Ristiaallokossa seilaamme(maalaisten tuntema sanonta, tarkoittaa, että samaanaikaan on erotettavissa kaksi tai useampia erisuuntaisia aallokkoja samassa vesialueessa). Myös seksuaalisuuden laadut jakavat ihmisiä eri ryhmittymiiin, ehkä määrätkin.

Samaan aikaan maapallo on raskaasti liikakansoitettu väestöräjähdyksen maapallo. On selvää että myös syrjäytyjät putkahtavat esiin tässä kamppailussa. Se ihmislaji. Kuusenjuurelaiset. Ja tuleeko kuusenjuurelaisiakin monta erilaista lajia. Paljonko yhteensä. Niinköpaljon, että se osuu liikankansoitusylityksen päälle ja kattaa sen. Näin ratkeaisi liikakansoitustilanne, ainakaan kuusenjuurelaisen ekologinen jalanjälki ei enää ole kuusenjuurelaisvaiheessa liian suuri.

Minä ehdotan älykästä menettelyä:
- perhesuunnittelu
- syntyvyyden säännöstely
- ehkäisy
- harmittomat naisten steriloinnit
- raskaudenkeskeytykset
- niissä maissa, joissa lisääntymis-ikää voidaan korottaa korotettakoon
- lisääntymättömyys
- mahdolliset muut nykyaikakeinot, jota saatta löytyä tilastotukimuksellakin (jopa seulonnalla, mutta myös ideoiden tilastollisella tutkimuksella ideoiden mieltä paljastavalla), vähän tuon lisääntymis-iän korottamis-idean tapaa

Et menesty näissä hankkeissa jos et voi tietää onko toimintasi esivaltasi tahdon vastaista tai mukaista. Sen vuoksi esivallat julkaiskoot tahtonsa riittävällä volyymilla.

Juha Korkee

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
el6
Löytyy ainakin tämmöinen mainio kirja.
Dougal Dixon.
Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkunya.

kannatta kysyä kirjastosta ja kuukkeleilla löytyy kirjajakauppoja joista saa kirjaa, hintaon siinä 3kympin korvilla.

On kyllä mainio kirja, suosittelen,
Suosittelen itsekkin.

Löytynee kirjastoista josta kannattaa lainata ihan vaikka piruuttaan.

Dougal Dixonilta on vissiin muitakin kirjoja samanlaisesta aiheesta. Ainakin Guukkelin mukaan.

sinineoni
olisiko oikeesti mahdollista että siinä kirjassa olevia elijöitä voisi kehittyä tuleivaisuudessa?Kaikki on mahdollista, se on tulevaisuus.

Tätä vauhtia kun maailma jatkaa kasvua ja kaikki lakaistaan maton alle niin täällä ei ole elossa kuin torakat ja rotat. Kasvu on jo huima ja sen pysäyttäminen mahdotonta.

"Mahtavat kansat tuhoavat itse itsensä".

Dixonin tulevaisuuden eläimistöä käsittelevistä kirjoista (myös tämä Future is Wild perustuu paljolti Dixonin mielikuvitukseen) täytyy sanoa sen verran, että vaikkakin hauskoja spekulaatioita, ne vilisevät mahdottomuuksia ja hölmöyksiä. Ei tarvitse olla edes loppututkintoa eläintieteessä havaitakseen, että jotkut eläimet eivät kertakaikkiaan toimi, varsinkaan saman eläimistön osina. Asiaa ei myöskään auta Dixonin hinku tappaa epäloogisesti eri eläinryhmiä vain päästäkseen kokeilemaan jotain uutta. Kunhan ei odota kummoistakaan realismia, kirjoista voi kyllä oppia yhtä ja toista evoluutiosta.

Jos nyt kuvittelisi, että ihmiset malttaisivat olla sotkematta luontoa seuraavat 10 miljoonaa vuotta, on aika todennäköistä, että pääsisimme katsomaan kuinka luonnonhistoria toistaa itseään. Kerta toisensa jälkeen kehittyneet ratkaisut kuten vaikka sapelihammaskissat ovat todennäköisiä myös tulevaisuudessa. Esimuodoksi voi hyvinkin kelvata pedin jalkopäässä kehräävä misse tai mirri, ihmiset kun ovat tehokkaasti levittäneet kotikissan melkein kaikkialle (Antarktis poislukien). Tulevaisuuden megafaunan kasvissyöjäostastosta vastannevat puolestaan siat ja muut nykyisin pienehköt sorkkaeläimet. Mammuttikarju voisi kyllä olla ihan hauska näky, mutta ei sen villimpää kuin mitä on nähty viimeisten 65 miljoonan vuoden aikana.

Ihan oma lukunsa ovat sitten spekulaatiot siitä, mitä ihmiselle tapahtuu. Jos edessä on pikainen sukupuutto, on aika merkittävää, mikä ihmiseltä hengen vie ja kuinka paljon se vaikuttaa muuhun eläimistöön. Esimerkiksi superflunssa ei paljon gnu-antilooppeja kiinnosta, mutta superasteroidi voisi tappaa paljon muutakin kuin kaljuja apinoita. Villein tulevaisuusidea ovat minusta ihmisen rinnalla vuosimiljoonia kehittyvät lajit. Jos ihmiskunnasta nyt sellaiseen kestävyyteen on, voisi muutaman miljoonan vuoden päästä asutustemme liepeillä elellä vaikka teknologisen kulttuurin kehittäneitä supervariksia, jotka ovat oppineet käyttämään ihmisten luomuksia hyväkseen. Voi vain kuvitella millaisen mytologian kehittäisi älykäs laji, jolla on aina ollut seuranaan toinen, huimasti pidemmälle edistynyt sivilisaatio. Jos riittävän edistynyttä teknologiaa ei voi erottaa magiasta, voiko riittävän edistyneen sivilisaation edustajaa erottaa jumalasta?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat