Seuraa 
Viestejä45973

Katsoiko joku dokkarin maailman vahvimmasta tytöstä? Isä väitti että tällä on supergeenit ja siksi tyttö on niin vahva. No sitten tutkittiin ja tytön lihaksisto ei merkittävästi eronnut tavallisista tytöistä. Isä oli pitänyt tällä käsi- ja nilkkapainoja 3 kuukauden iästä asti ja treenauttanut säännöllisesti koko lapsuuden ja nuoruuden. Joten ei kai ole ihme että tämä tyttö oli normaalia vahvempi.

Sama juttu muuten bodauksessa, vedotaan aina johonkin geeneihin lahjakkuudessa, vaikka se syy on pitkäjänteinen, kova ja oikeanlainen treenaaminen ja suurella osalla vielä mömmöt, en tiedä oliko tällä tytölläkin osittain. Katsotaan vaikka suurinta osaa huippuammattilaisbodareista ennen kuin he aloittivat bodauksen, niin siellä on todella luirua sakkia ja osa jolla on ylipainoa ja sellainen vetelä kroppa, ei siis mitään mesomorfeja joilla kroppa on jo valmiiksi geneettisesti erikoisempi kuin muilla. Ja kuitenkin jokaisen voi heti nimetä melko puhtaasti mesomorfiksi kun näkee lihasten kasvattamisen jälkeen.

Tämä on tätä yli-ihmiskompleksia jossa menestyjät aina haluavat leimata itsensä jo alkujaan erilaisiksi, vähän sama kuin yrittäjät usein hehkuttavat "yrittäjiksi synnytään". Se on kuitenkin enempi kiinnostuksen löytämisestä, perinteistä ja tahdosta kiinni että hakeutuu tietylle alalle ja menestyy. Tietenkin jotain rajoituksia on, jos esim. haluaa koripalloilijaksi ja pituuskasvu jää 160 senttiin, niin ei varmasti huipulle pääsy onnistu.

Jätettäisiin tämä yli-ihmisyys ja joidenkin synnynnäinen paremmuus unholaan ja kannustettaisiin ja annettaisiin kaikille mahdollisuus löytää oma kiinnostuksen kohteensa tai lajinsa ja hyvät opit siihen, niin saadaan lahjakkuuksia.

Se on niin että maailmassa on lukematon määrä vaikkapa piilossa olevia "Kimi Räikkösiä", jotka voisivat olla lajin huipulla jos he olisivat löytäneet kilpa-autoilun, heillä olisi resursseja siihen, hyvä valmennus ja he olisivat käyttäneet yhtä paljon aikaa harrastukseen kuin Räikkönen on käyttänyt. Nämä lajien huiput eivät siis ole ehdottomia huippuja ihmiskunnassa kyseisessä lajissa geneettisesti ja ominaisuuksiltaan, ainoastaan niistä jotka lajin ovat löytäneet tai resurssit (raha, managerit ym.) ovat riittäneet.

Ihan sama juttu tieteen "nerojen" kanssa, massassa uinuu suuri määrä potentiaalia, joka ei koskaan nouse, koska resurssit on suunnattu liiaksi pieneen kärkeen (maailmanlaajuisesti), ja kasvatus sekä elinolot eivät tue tieteen, kulttuurin, taiteen, urheilun ym. löytämistä.

Kommentit (3)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Ulmas

Se on niin että maailmassa on lukematon määrä vaikkapa piilossa olevia "Kimi Räikkösiä", jotka voisivat olla lajin huipulla jos he olisivat löytäneet kilpa-autoilun, heillä olisi resursseja siihen, hyvä valmennus ja he olisivat käyttäneet yhtä paljon aikaa harrastukseen kuin Räikkönen on käyttänyt.

Ihan sama juttu tieteen "nerojen" kanssa, massassa uinuu suuri määrä potentiaalia, joka ei koskaan nouse, koska resurssit on suunnattu liiaksi pieneen kärkeen (maailmanlaajuisesti), ja kasvatus sekä elinolot eivät tue tieteen, kulttuurin, taiteen, urheilun ym. löytämistä.
Näin alkuun voin todeta että olen kohtalaisen luova ihminen jolla tosin on kehitettämistä toisinaan johdonmukaisessa ajattelussa.

Soitin tänä aamuna (nyt hetki, 25.08.08, maanantai) Metropoliaan, fuusioituneisiin Evtekiin ja Stadiaan.

Nimimerkistäni voi päätellä että tämän ikäisenä opiskelijat yleensä valmistuvat koulusta. Kuitenkin pääsin odotetusti opiskelmaan materiaali- ja pintakäsittely tekniikan Insinööriksi josta en olisi voinut unelmoida ylioppilaaksi päästessäni.

Olen nuoruuteni kasvanut uskonnollisen perheen 7. vesana joka on tahattomasti tai tiedostaen ympäristön paineessa kasvatettu oma-aloitteettomaksi joo-joo mieheksi. Tunsin asuvani kahden vesimassan välissä meren pohjalla niukassa ilmassa kalvojen ympäröivänä.

No pikku hiljaa positiivisten onnistumisien kokemuksien kautta sieluni silmät ovat avautuneet luottamaan omaan arviontikykyyn ja järkeen enemmän kuin nuoruudessani.

Tuntuu hyvältä että minäkin voin saavuttaa elämässäni jotakin enemmän kuin mitä tähän asti olen saavuttanut, keskin kertaiset lukiopaperit, merkonomi opinnot amiksessa 23-vuotiaana....

-

Entäs luovat ihmiset? Joistakin huomaa jo nuorena ettei heillä ole taiteellista silmää ja joillakin taas on.

Ei minuakaan mitenkään "reenattu" esiintymään tai miksikään vaan silti tein ensimmäisen oman käsinukke esityksen jo kuusivuotiaana eskarissa... Ja kumpikaan vanhemmistani ei oo mikää näyttelijä tms.
Khyl geeneilläki on vaikutusta, paljonki... supergeeneistä en sano mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ulmas
Jätettäisiin tämä yli-ihmisyys ja joidenkin synnynnäinen paremmuus unholaan ja kannustettaisiin ja annettaisiin kaikille mahdollisuus löytää oma kiinnostuksen kohteensa tai lajinsa ja hyvät opit siihen, niin saadaan lahjakkuuksia.Kyllä geeneillä on joskus väliä. Ei tämmösen miehen ole varmaan tarvinnut pahemmin puntteja nostella. Lähtee semmonen 100kg:n kaverikin melko kevyen näköisesti tuon äijän käsittelyssä, jos olette vapaapainia joskus katsoneet.

Hän on kuitenkin sairastanut akromegaliaa, mistä johtuen on päätynyt noin isoksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Wight

Toinen hyvä esim. on Flex Wheeler, jolla on geneettinen mutaatio, minkä ansioista hänen lihaksensa kasvavat tavallista tallaajaa helpommin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Flex_Wheeler

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat