Seuraa 
Viestejä45973

Kumpikos se painovoiman nyt aiheuttaa? Graviton-hiukkanen vaiko aika-avaruuden kaareutuminen?

Kommentit (6)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35904
zxc
Kumpikos se painovoiman nyt aiheuttaa? Graviton-hiukkanen vaiko aika-avaruuden kaareutuminen?Gravitoni on toistaiseksi erittäin hypoteettinen olio. Järkeviä ennusteita antavaa teoriaa, joka ennustaisi gravitonit, ei toistaiseksi ole, vaan yleinen suhteellisuusteoria on tarkin paiovoimaa kuvaava teoria.

Higgsin bosoni liittyy käsittääkseni inertiaaliseen massaan. Painovoima ei kuulu standardimalliin (jonka ennuste Higgsin bosoni on), eikä se voi ennusta mitään painovoimaan liittyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
derz
Seuraa 
Viestejä2431
Neutroni
Higgsin bosoni liittyy käsittääkseni inertiaaliseen massaan. Painovoima ei kuulu standardimalliin (jonka ennuste Higgsin bosoni on), eikä se voi ennusta mitään painovoimaan liittyvää.

Higgsin kenttään perustuvia kvanttigravitaation teorioita on olemassa. Tosin eipä ole paljoa julkisuudessa kuuluteltu.

http://arxiv.org/abs/gr-qc/9405013
http://seds.org/~spider/hf/pp/dfg92.html
http://adsabs.harvard.edu/abs/1991IJTP...30..985D

Käsittääkseni ideana on, että Higgsin kentän potentiaali vastaisi gravitaatiokentän potentiaalia tjsp.
En sitten tiedä miten toimivia nuo ovat, kun ei valtavirtatiede ole huomioinut.

∞ = ω^(1/Ω)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35904
derz
En sitten tiedä miten toimivia nuo ovat, kun ei valtavirtatiede ole huomioinut.Lienevät keskeneräisiä. Noin perstuntumalta on kyllä helppo uskoa, että jonkinlainen kytkentä painovoiman ja Higgsin mekanismin välillä voi hyvinkin olla, koska molemmat vaikuttavat massan kautta. Mutta yleisesti hyväksytyt valtavirtateoriat eivät sitä kuvaa. Saa nähdä saadaanko tuosta joskus kaivattu yhteys painovoiman ja muiden vuorovaikutusten välille, ja ehkä eväät painovoiman kvanttiteoriaan.

Neutroni
derz
En sitten tiedä miten toimivia nuo ovat, kun ei valtavirtatiede ole huomioinut.Lienevät keskeneräisiä. Noin perstuntumalta on kyllä helppo uskoa, että jonkinlainen kytkentä painovoiman ja Higgsin mekanismin välillä voi hyvinkin olla, koska molemmat vaikuttavat massan kautta. Mutta yleisesti hyväksytyt valtavirtateoriat eivät sitä kuvaa. Saa nähdä saadaanko tuosta joskus kaivattu yhteys painovoiman ja muiden vuorovaikutusten välille, ja ehkä eväät painovoiman kvanttiteoriaan.Jos oikein muistelen, mm. elektronilla on vähintään 1,5 eV liike-energiaa.
Jos myös ytimen hiukkasilla on liike-energiaa ( tarve poistua paikalta), kokonaisuus ei tietysti liiku mihinkään silloin kun Higgsin tms. kenttä ympäröi sitä tasaisesti.
Jos Higgsin kenttä on heikompi massan ja "kokonaisuuden" välillä, pienempi inertia saa sen liikkumaan massan suuntaan?

zxc
Kumpikos se painovoiman nyt aiheuttaa? Graviton-hiukkanen vaiko aika-avaruuden kaareutuminen?Esität erittäin hyvän kysymyksen sekä fysikaalisesti, että filosofisesti.

Toisaalta Graviton-hiukkasta ei ole havaittu, se on täysin hypoteettinen, kun taas aika-avaruuden kaareutuminen massan vaikutuksesta on mitattu vuonna 2007.

Kysymyksesi asettelu kuitenkin osittain on hiukan kummallinen.

Aika-avaruuden kaareutumis malli ei nimittäin pois sulje graviton-hiukkasen olemassa oloa, päin vastoin sen mukaan informaatio ei siirry valoa lujempaa. Tämä taas tuo viitteitä siitä että gravitaatiolla olisi jokin välittäjähiukkanen. Gravitoni on hypoteettisesti juuri tämän kaltainen hiukkanen.

sigfrid
Higgsin bosoni.Esitän sigfrid:lle täysin oikeutetun kysymyksen, sillä hän ei perustele väitettään millään tavoin.

Oletko nähnyt Higgsin-bosonin vai onko Fermilabissa tai CERN:ssä tehty salainen koe, joka osoittaisi Higgsin-bosonin kiistattoman olemassaolon?

Voisin minäkin sanoa, että painovoiman aiheuttaa Ö-bosoni, jonka seurauksena kukaan ei voisi osoittaa Ö-bosoni hypoteesiäni vääräksi, mutta ei myöskään oikeaksi.

Kuinka siis määrität Higgsin bosonin ilman havaintoja siitä?

Itse en ole nähnyt ainakaan Higgsin-bosonia.

Toisaalta en ole nähnyt imaginäärilukuakaan, mutta voin kuvitella sen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat