Seuraa 
Viestejä13923

[size=85:4hstcczh]Cc: alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; Liisa Jaakonsaari ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi
Sent: Tuesday, August 26, 2008 9:45 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Historiallista ymmärtämättömyyttä vähemmistöltä enemmistöön[/size:4hstcczh]

[size=150:4hstcczh]Historiallista ajassa ymmärtämättömyyttä vähemmistöstä - enemmistöä "kiusaten"[/size:4hstcczh]

[size=85:4hstcczh](Läntiset poliitikot pompsahtivat, kun Venäjä tunnusti samankaltaisesti Etelä-Ossetian ja Abhaasian, kuin se tapahtui aiemmin länsivetoisesti Kosovossa... liittyykö seuraan nyt Baskimaa, intiaanireservaatit USA:sta ja kuinka käy Kiinan läntisten maakuntien?)[/size:4hstcczh]

[ ... koulukiusaaminen on lisääntynyt*) ja jos enemmistö saisi päättää niin kiusaamista ei kouluissa tapahtuisi. Kouluissa siis hallitsee vähemmistön harvainvalta. Kuinka on osassa maamme johtoa, kun se enemmistön tahdosta huolimatta työntää Suomea Natoon kiusaten enemmistön hiljaista, mutta vakaata tahtoa? ...]

Kuinka moni Suomen ulkopolitiikasta vastaava tuntee Kaukasuksen historiaa? Miksi tuosta historiasta ei puhuta uutisoinnin yhteydessä? Miksi media hakee sensaatiota otsikoilla, onko se kansan pelottelua Nato-uskovaisten syliin, vai onko se Venäjän karhulla ärsyttämistä? Mihin on unohtunut ainut turvamme - liittoutumaton ja puolueeton tapa nähdä tapahtumia, joihin meillä ei ole käytännön vaikutetta.

Jos nyt tehtäisiin kalluppi Suomen kansalle, olisi tulos Natosta edelleen selvä ei. Asenne Venäjää kohtaan toki tarkentuisi, ... "onhan se ennenkin toiminut tavallansa". Mutta erityisesti kansa osaa yhdistää Kosovon ja Etelä-Ossetia/ Abhaasian - kansalla on maatiaisjärkeä ymmärrykseen, että potut maksetaan pottuina, kuten se tapahtuu naapuririidoissakin täällä kotosuomessamme orapihjaja-aidan paikasta taisteltaessa.

Suomessa arkiviisas kansalainen osaa nähdä reaalisesti USA:n ja Venäjän ominansa, joiden ei ole tarvinnut huolehtia juuri muista kuin omista eduista. Suomalainen tietää rajallansa, mitä Venäjän kanssa tehdään. USA on meille kaukainen maa, jossa nahoilla on saanut ja hevosella päässyt - kunnes valkoinen mies karkoitti alkuperäkansat tieltänsä reservaatteihin.

Tavallisesti rauhallinen Suomen kansa toppuuttelisi ja opastaisi yli-innokkaita stubbeja, kolminkertaisia häkäilijöitä haasteista Venäjän suunnalta ja asioiden erottelusta aitoihin ja seipäisiin. Meillä on oma rajamme, josta me pidämme kiinni - tuon aidan ymmärrämme koostuvan seipäistä.

Taitavasti asemoitumalla liittoutumattomana maana meneillään olevaan miltei olemattomaan konfliktiin - saattaisimme jopa aikaansaada mielenkiintoisen neuvottelun Karjalan Tasavallasta - jopa extra-autonomiseksi vyöhykkeeksi itsemme ja Venäjän väliin yhteiseksi kauppa-alustaksi erityisin verosäännöksin, josta puutakin saisi tuoda ilman Venäjän puutulleja.

Suomalainen tietää venäläiset, ainakin isämme ja isoisämme tiesivät. Me emme jääneet tärkeinä hetkinä venäläiset vastassamme yksin, vaikkemme olleet "turvajärjestelyissä". Teimme vain käytännön aktiiviliiton Saksan kanssa, se toi avun sisällissotaamme, se toi avun Talvisodan lopettamiseen ja se toi todellisen avun Itsenäisyytemme säilyttämiseen kesällä 1944.

Venäjä on rajanaapurimme, ja raja on yli 1000 kilometriä pitkä. Meitä ei ole miehitetty eikä valloitettu - meiltä on vain viety maa-alueita, mutta ei ehkä lopullisesti. Suomen kansan kokonaisetua ajatellen olisi juuri nyt äänestettävä uusi eduskunta ja muodostettava uusi hallitus, joka ymmärtää kuinka ajassa toimitaan. Suomi on tänään vedenjakajalla, kun ratkaistaan suhteista Venäjään - tärkeimpään ja suurimpaan kauppakumppaniimme.

Vedet jakaantuvat Suomen keskellä läntisiin ja itäisiin vaikutteisiin ja tämä on meidän suurin rikkaus. Jos katsotaan karttaa ja mitataan historiaa, murteita, uskomuksia, tapoja ja luonteita Turun saaristosta Sevettijärvelle ja Haminasta käsivartemme Kilpisjärvelle - sisältyy sinne uskomaton kirjo henkistä rikkautta - niin itäisenä kuin läntisenä perintönä.

Suomi on vedenjakajalla idän ja lännen vaikutteiden välissä. Meillä kohtaavat uskonnot, kielet, murteet, historia, tavat, luonteet ja piirteet. Näillä piirteillä meillä on ainutlaatuinen ominaisuus olla erossa irakeista, kosovoista, gruusioista ja tiibeteistä. Meille sen sijaan kuuluvat kaikki ne kaupalliset toimenpiteet, joilla maksamme tuontimme merkittävän suurena vientinä. Kauppakansan ei tarvitse sotia. Kauppakansan velvollisuus on vain pitää sanansa.

Mikäli USA johteinen länsi haluaa vääntää väkisin maapallon raaka-aineaittaa paitsioon**), on meille aukeamassa ainutlaatuinen ominaisuus olla erossa kaikista niin suur- kuin pienvaltojenkin ristiriidoista. Näin voimme olla sovittelijoita, rauhanturvaajia, sotilastarkkailijoita ja ennen kaikkea kauppamiehiä kaikille maksukykyisille, joita osaamisemme, luotettavuutemme ja taitomme kiinnostavat.

Suomi voi pysyä erossa kaikista USA:n masinoimista oman edun tavoitteluista - mutta myydä ja ostaa voimme kaikilta. Suomen parhaat turvatakuut syntyvät omasta vahvasta armeijasta, itsensä tuntevista ja toisiinsa luottavista kansalaisista, vahvasta presidentistä ja kaupasta yli kaikkien rajojen.

[size=85:4hstcczh]*)
Tiistain 26.8. uutisointi koulukiusaamisen lisääntymisestä pienen vähemmistön taholta enemmistöä kohtaan

**)
On olemassa suuri mahdollisuus, että Venäjä, maapallon raaka-aine- ja energia-aitta sekä Kiina, maapallon talousveturi ja liukuhinna löytävät nyt paremmin toisensa ja sitä liittoa länsi ei tule kestämään.[/size:4hstcczh]
...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://ilkkaluoma.blogspot.com
---

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot ~
[size=85:4hstcczh][ kuvia saa käyttää yllä olevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2005, 2007 ja 2008 ]

Kansio 1 (Moskova)
--- http://www.kuvaboxi.com/julkinen/27s67+ ... -2005.html ---

Kansio 2 (Pietari)
--- http://www.kuvaboxi.com/julkinen/27js5+ ... -2007.html ---

Kansio 3 (Suomen nykyinen eduskunta - NRF päätöstä sorvataan)
--- http://www.kuvaboxi.com/julkinen/28h8o+ ... atti-.html ---[/size:4hstcczh]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13923

Sattumalta Medvedjev vieraili juuri Kiinassa ja tapasi Hu Jin Tao ´n ~ Kiina tarvitsee energiaa ja raaka-aineita sekä ostajia tuotteilleen - Venäjällä on nuo kaikki ominaisuudet. Mitä Venäjä tarvitsee? Tunnustusta, mutta Kiinalta voi olla vaikea sitä saada, koska Kiina ei olisi (omien syiden vuoksi) tunnustanut edes Kosovoa, saati sitten Ab/ Et.-O:aa...

Venäjä tarvitsee kumppanin ja Kiina voisi sitä olla, sillä Kiinan pääkohde on USA ja tämän valtahegemonian murentaminen. Mitä nuo olisivat yhdessä?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ensinnäkin Kiina ja Neuvostoliitto olivat ylimmät ystävät vielä 1950-luvulla, mutta sitten meni jokin vikaan. Moelmmat ovat käyneet läpi suuria muutoksia ja lieneekin mahdollista, että löytävät toisensa.

Toisekseen,
miksi tämä "Ilkka Luoma" kirjoitus yhtäkkiä pomppasi palstalta toiselle, oliko siirtäjänä Ilkka Luoma vai moderattorit? Mikähän oli siihen syy? Mielestäni tämä kuin pari muutakin, jotka siirrettiin samaan aikaan, kuuluisivat peremminkin sinne yhteiskunta puolelle. Täällä Vapaassa sanassa tämä taso on, miten sen nyt sanoisi, välittömämpi ja ei niin "tieteellinen".

Aiemmin pelkästään lueskelin paljon näitä juttuja ja tulin nyt kommentoimaan, koska ihmetystä herätti tuo palstoilta toiselle pomppiminen. Itse juttu oli kiintoisa, olen lukenut runsaasti Ilkka Luoma - kolumneja (hienot kuvalinkit). Palstan helmiä, mutta Nato tulee liialla paatoksella. Samalla kysyn miksi Ilkka Luoma - kirjoituksia on lukittu, hän itse, vai ylläpitäjät, mikähän lienee syy? En löytänyt niistä mitään netiketin vastaista.

Olen huomannut, että moni hyvä kirjoittaja on poistunut ja tilalle on tullut paljon sellaista tavanomaista nettijurputusta. Kuinka on käynyt kirjoittajien tasolle? Hyviä kirjoitajia olivat mielestäni Ayla ja Johan. Ilkka Luoma - kirjoittaja on selvä free-lancertoimittaja, juttuja on paljon lehdissä.

En kannata liiaksi ahdistavaa moderoinita, ja omalla nimellä kirjoittelu lienee jokaisen oma asia. Tahdikkuutta, arvostusta erilaistakin mielipidetä kohtaan ja kykyä terävät vastineet, nämä olisivat toiveita palstalle. Olen lukenut täällä noin kolme vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
phaedra
Ilkka Luoma - kirjoittaja on selvä free-lancertoimittaja, juttuja on paljon lehdissä.

Freelancetoimittajille yleensä maksetaan töistään, niitä ostetaan lehteen ja niitä julkaistaan muualla kuin mielipideosastoilla. Yleensä freelancetoimittajat osaavat myös kirjoittaa.

Jonkin asteisena suomen kielen, kirjallisen ilmaisun ja kirjoittamisen ystävänä ei meinaa pää kestää Luoman jaarituksia. Äijä tekee kaiken kirjoittamiseen liittyvän päin perseitä otsikoinnista lopetukseen. Sen joka helvetin otsikonkin tuntee jo vasemmasta palkista, koska niissä on yleensä kielellinen virhe ja ne aika saatanan harvoin antavat pienintäkään vinkkiä, mitä on tarkoitus käsitellä ja mistä näkökulmasta.

Oikeastaan kaiken tekemisen kultainen sääntö on, että jos et osaa jotain, älä julkisesti esiinny niin kuin osaisit. Palstalla on paljon porukkaa, jotka eivät osaa tai heitä ei huvita kirjoittaa kunnolla, mikä on ihan ok. He kirjoittavat siten kuin parhaaksi näkevät, eivätkä esiinnykään loistokynäilijöinä.

Mutta Luoma, se saatanan paviaani, muotoilee kidutusviestinsä lehtijutun näköisiksi ingresseineen pävineen, vaikka tietää ingressin tarkoituksesta vähemmän kuin majava kirveen käytöstä. Joka v*tun kappalekin sisältää jonkun omakeksimän sanan tai rakenteen. Luomalle asiat ovat oleellisia tai oleettomia. Jos hallitus kehottaa jotain, luomatalkissa hallituksella on kehote jollekin tai johonkin. V*ttu.

Sen vammaiset kirjoitukset on ihan kuin ihmiseltä, joka on joskus nähnyt sanomalehden, ja jonka pyydettäisiin kirjoittamaan siten, kuin luulee, että sanomalehteen kirjoitetaan. Tekstiä pitää olla paljon. Antaa viisaan kuvan, kun käyttää paljon kliseitä; kansan syvät rivit, jo aikoina ammoisina, jne.

Niin ja se asia, pitäisikö olla joku asiakin? No, jos nyt omaa asiaa ei ole, niin sitä tehdään vaikka tikusta. Joka saatanan viiden pennin mielipide pitää jalostaa kilometrin tekstiksi. Jos näkökulma on alle 20 vuotta vanha, se on ihan tarpeeksi tuore. Tekstiin saa muuten kätevästi pituutta, kun liittää aiheen itsekeksimillään asiayhteyksillä johonkin, josta voi kanssa läpistä sanomatta mitään.

Ja jos niin hullusti kävisi, että jollain on tekstistä jotain valittamista, niin sehän on aina valittajan vika. Ei näillä opeilla mitään puutaheinää synny. Ei jumalauta sentään, kun voi vituttaa.

En ole vuosiin pystynyt lukemaan yhtäkään Luoman kokopitkää. Parin ekan kappaleen jälkeen on käyrä jo liian korkealla. Joskus kävi mielessä, että jos kohta kohdalta kertoisi sille, mikä tekstissä mättää, mutta se olisi liian turhauttava ja raivostuttava homma. Luomalaisesta tekstistä ei saa suomea korjaamalla virheitä, se pitäisi kirjoittaa kokonaan uusiksi niin, että pointti säilyisi. Paha vaan, kun ei ole pointtia.

Olin yhden kesän töissä metsäfirman tiedotusosastolla ja mun piti muokata insinöörin käsittämättömällä insinöörikielellä tekemä lehdistötiedote julkaisukelpoiseksi. Pidin sitä haasteellisenakin kapulojen poistamisena, mutta se oli aivan pala kakkua, jos vertaisi luomalaisen trokeen suomentamiseen. Saatana sentään, etten paremmin sano.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13923
phaedra
Ensinnäkin Kiina ja Neuvostoliitto olivat ylimmät ystävät vielä 1950-luvulla, mutta sitten meni jokin vikaan. Moelmmat ovat käyneet läpi suuria muutoksia ja lieneekin mahdollista, että löytävät toisensa.

Toisekseen,
miksi tämä "Ilkka Luoma" kirjoitus yhtäkkiä pomppasi palstalta toiselle, oliko siirtäjänä Ilkka Luoma vai moderattorit? Mikähän oli siihen syy? Mielestäni tämä kuin pari muutakin, jotka siirrettiin samaan aikaan, kuuluisivat peremminkin sinne yhteiskunta puolelle. Täällä Vapaassa sanassa tämä taso on, miten sen nyt sanoisi, välittömämpi ja ei niin "tieteellinen".

Aiemmin pelkästään lueskelin paljon näitä juttuja ja tulin nyt kommentoimaan, koska ihmetystä herätti tuo palstoilta toiselle pomppiminen. Itse juttu oli kiintoisa, olen lukenut runsaasti Ilkka Luoma - kolumneja (hienot kuvalinkit). Palstan helmiä, mutta Nato tulee liialla paatoksella. Samalla kysyn miksi Ilkka Luoma - kirjoituksia on lukittu, hän itse, vai ylläpitäjät, mikähän lienee syy? En löytänyt niistä mitään netiketin vastaista.

Olen huomannut, että moni hyvä kirjoittaja on poistunut ja tilalle on tullut paljon sellaista tavanomaista nettijurputusta. Kuinka on käynyt kirjoittajien tasolle? Hyviä kirjoitajia olivat mielestäni Ayla ja Johan. Ilkka Luoma - kirjoittaja on selvä free-lancertoimittaja, juttuja on paljon lehdissä.

En kannata liiaksi ahdistavaa moderoinita, ja omalla nimellä kirjoittelu lienee jokaisen oma asia. Tahdikkuutta, arvostusta erilaistakin mielipidetä kohtaan ja kykyä terävät vastineet, nämä olisivat toiveita palstalle. Olen lukenut täällä noin kolme vuotta.


...

Kas...

Nato on Suomen kansalle (suuri enemmistö) ilmiö, jota kavahdetaan entistäkin enemmän, kts. kallupit. Mitä hyötyä Suomi saa Natosta? Sen sijaan jos ei liitytä, mitä hyötyä silloin saamme. Vallitseva tosiasia on se, että Venäjä on Suomen suurin kauppakumppani ja se, että venäläiset matkailijat tuovat reippaasti eniten ostovoimaa maahamme - kaikista matkailijaryhmistä per kansallisuus.

Suomi elää viennistä, meillä ulkomaankauppa on yli puolet bkt:sta, mm. USA:ssa ja Kiinassa se on vain noin 10-18%!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat