Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen havainnut monien kääpien ja muiden puissa kasvavien sienien pinnoilla pisaroita myös semmoisina päivinä, jolloin ei ole satanut. Usein nämä tipat ovat hieman kellertäviä tai muuten vedestä poikkeavia. Valitettavasti juuri nyt ei ole näyttää kuvaa aiheesta, mutta toivottavasti ymmärsitte.

Kysyisinkin siis että ei kai kyseessä sittenkään ole sadevesi vaan sienen oma tuote. Mitä moinen neste mahtaisi olla ja miksi sieni tai kääpä semmoista haluaisi tuottaa?

Kommentit (4)

Joo. Justiin tommosia tippoja ne oli. Kumma ilmiö.

Lukaisin englanninkielisestä wikipediasta tuosta, nyt kun kerran saatiin ilmiölle nimi. Siinä tosin guttation termi liittyi kasveihin. Sienistä ei ollut sanaakaan. Lieneehän sekin mahdollista, että tämä toimisi samalla periaatteella kuin kasveissakin.

Samalla siinä kerrottiin, ettei tippa välttämättä ole vain pelkkää vettä, vaan saattaa sisältää yhtä sun toista jännää orgaanista molekyyliä. Tuommoisia kun menee nuolemaan niin saattaa mennä pää tai maha sekaisin tai ehkä molemmat.

Juu ihan saleen... Jotkut saattaa olla niin epätoivoisia hallusinogeenien suhteen.

Huomattakoon kuitenkin, että wikiepdian mukaan ainakin kasvien kohdalla tuo tippa sisältää paljolti sokereita. Varmaan pitäisi juoda litra tolkulla tuota ennen kuin joku muu kuin sokeri alkaisi vaikuttamaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat