Seuraa 
Viestejä45973

Tuntuu vähän siltä että kansan tahdolla ei ole enää mitään merkitystä, ainoastaan rahoituksen suuruudella.

Kauankohan menee että huomataan kuinka tylsää ja onnetonta elämä on rahakeskeisessä kulttuurissa? Suomikin nykyään komppaa tätä kurjaa korruptoitunutta järjestelmää, jossa unohdetaan elämä ja korvataan kaikki mahdollinen rahalla. Korvataan ymmärtämättä että samalla menetetään jotain korvaamatonta.

Raha ei rakasta,
Raha ei myötäelä,
Raha ei nauti musiikista,
Raha ei elä.

Miksi ihmiset haluavat kuolla eläessään, keskittymällä rahan ajatteluun oman elämänkokemuksensa sijaan? Se on syy, miksi elämä tuntuu niin kurjalta. Ihmiset tahtoen tai tahtomattaan pistävät hintalappuja kaikelle, ja samalla sokeuttavat itsensä asioilta, joita ei voi hinnoitella. Ja ne ovat juuri niitä asioita, mistä onni ja hyvä elämä kumpuavat.

Rahalla et itsellesi osta takaisin niitä tunteita ja sitä tajuntaa, joka sinulla oli ennen kuin korvasit sen rahakeskeisella tajunnalla. Koska ne pitää kuoleennuttaa rikastuaakseen. Ellei ole syntynyt kultalusikka suussa, onnellisten tähtien alla.

Eihän tämä ole mitään uutta auringon alla, ikävä kyllä. Ahneus on sellainen piirre että se auttaa selviämään. Hintana kaikkien vaikutuspiirissä olevien elämänlaadun lasku.

Surullista se että on näin hieno maapallo täynnä kaikkea ihmeellistä ja ihmiset keskittyvät keräämään joutavia seteleitä, ja puukottavat selkään lähimmäistä tarpeen vaatiessa. Luulisi että sitä voisi elää toisenlaisellakin priorisoinnilla varustettuna.

Vaikkapa sellaisella että raha on vaihdon väline, ja jos se muuksi muuttuu, tai sitä muuhun tarkoitukseen käyttää, niin toimii rikollisesti.

Kuinkakohan moni köyhä perhe on riitaantunut keskenään vain jonkin tylsistyneen rikkaan kaikille erikseen antamien tyhjien lupausten murtamana?

Kuinkakohan moni köyhä lapsi on odottanut rannalla saavansa kerätä rikkaiden turistien jättämät pullot, ja nähnytkin rikkaiden tahalleen keräävän pullot mukaansa. Ahneuttaan. Ilkeyttään. Pahuuttaan.

Ainakin kerran todistin tällaista tapahtumaa, ja tunnen vieläkin syvää raivoa kyseisen tempun tehnyttä länsimaalaista naishenkilöä kohtaan... varsinkin kun olin itse samassa seurueessa mukana. Näen vieläkin lapsen silmissä olleen toivonkipinän sammuvan.

Mikä ihmisiä oikein riivaa?

vaikka olisi kuolinvuode tehty kullasta, timanteista ja platinasta, ja petivarusteet täytetty 1000 dollarin seteleillä, niin ei ne kyllä mitään siinä lämmitä.

Luulisi että enemmän lämmittäisi maata vaikka ojassa kuolemassa tietäen että on niillä rahoilla antanut 10 000 ihmiselle mahdollisuuden elää hivenen vähemmän kurjemmin. Vaikkapa mahdollistanut kerran viikossa juuston ostamisen.

Mutta ei. Ruoka heitetään mielummin roskiin kuin annetaan köyhille. Kopiovaatteet tuhotaan eikä anneta ryysyläisille.
Ja minkä takia? Rahan takia. Rahan ja sen tuoman vallan.

Rahan valta vaikuttaa vain kaikkiin, jotka ovat rahan sokaisemat.

Romaniassa sentään tiedetään mitä "rahat" on...

Se on juuri sitä itteään. Ja sen vaikutus ihmiseloon on globaalisti kurjistava niin kauan kunnes raha on ainoastaan vaihdon väline, ja sitä on kaikilla yhtä paljon.

Ja ei, en halua niitä kansalle kommunismiksi kutsuttuja epäonnistuneita diktatuureja luoda. En.

Ei Marxkaan halunnut. Mutta kusipäät naruttivat kansaa. Marx ei ymmärtänyt tehdä järjestelmästään idioottivarmaa. Se on ensimmäinen vaatimus jotta tuollainen homma saadaan toimimaan. Tiukka kuri sille ettei kukaan ala keikuttamaan venettä. Taloudellisesti tai muuten. Rikkaiden ja köyhien kuilun kasvattaminen on veneen keikutusta pahimmillaan.

Idiootit eivät ymmärrä että kun vene keikahtaa, niin kaikki kastuvat. Luulevat olevansa siellä pilvenpiirtäjissään tarpeeksi korkealla, etteivät kastu. Tajuavat sitten kun kukaan ei kanna enää ruokaa eteen että homma meni mönkään. Tappavat itsensä. Niin turhaa. Susi katselee metsänrajasta toisten kurkuissa roikkuvia kännisiä intiaanialkoholisteja ja kääntyy pois. Entinen opettaja palaa taas oppilaatta omiin askareihinsa.

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Armitage

Kauankohan menee että huomataan kuinka tylsää ja onnetonta elämä on rahakeskeisessä kulttuurissa?Kauankohan menee että huomataan kuinka tylsää ja onnetonta elämä on jos joutuu miettimään mitä pystyy ostamaan että rahat riittävät elämiseen.

Niin, fenomenologi, kuinka kauan aiot sietää tätä rahalla, tai sen puutteella kyykyttämistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Armitage

Raha ei rakasta,
Raha ei myötäelä,
Raha ei nauti musiikista,
Raha ei elä.Mutta rahallahan voi ostaa olutta, joka saa sinut nauttimaan noista asioista. Ajattele nyt kuinka tyhmiä ihmiset ovat, annat heille paperilappusia ja saat vastineeksi mäyräkoiran! Minusta tämä on varsin edullinen vaihtokauppa.

Raha on kapitalismin yhteydessä illuminatin luoma antikristus eli epäjumala jolla ollaan saatu vieroitettua ihminen tiedostomattomaksi itse omasta alkuperästään. Näin ollen aivopesty ihminen ei palvo enää muuta kuin itsekkäästi rahaa ja materiaa.

Illuminatin maailmanherruus perustuu myös rahan valtaan jolla he omistavat median ja sitä kautta hallitaan kansoja kuin pässejä narussa. Siihen ei tarvitse muuta kuin antaa kansalle vähän leipää ja sirkushuveja niin koko homma toimii kuin unelma.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Rahaa nyt vain käytetään vaihdon välineenä kaikkialla maailmassa. Ei sillä setelirahalla tietenkään mitään arvoa sinällään ole. Dollareitakin on pantu niin paljon liikenteeseen, että jos USA joutuisi niitä lyhyellä tähtäimellä lunastamaan, siellä tulisi hyperinflaatio. Niin kuin Saksassa I maailmansodan jälkeen tai Venäjän ruplalle kävi NL jälkeen, kun kukaan ei paperirahan arvoa taannut. Suomessakin leikattiin setelit sodan jälkeen kahtia, arvo irtorahalle puolittui.

Mutta mikä sitten olisi vaihtoehto? Ei kukaan enää vaihda oravannahkoja leipään ja suolaan.

Lierikki Riikonen

Pointtina oli se, että rahan pitäisi olla AINOASTAAN vaihdon väline. Nykyään se on status-symboli, motivaattori, vallan väline, mielipiteenvaikuttaja, medianmuokkaaja, ja kaikkea muuta sellaista mitä sen ei pitäisi olla.

Epäjumala, kuten yllä mainittiin. Raha on fetissi nykyään. Se on huono juttu. Siitä seuraa lukemattomia lieveilmiöitä, jotka heikentävät kaikkien elämänlaatua.

Sodanjumalaa palvotaan myös. Armeija on sodanjumalan seurakunta, ja kanttoreina toimii aseteollisuuden omistajat, jotka laulavat tykinpauhua ja suolenpätkiä samalla itse lihoten.

Miettikää nyt kuinka paljon nykyään kaikkialta tunkee aseita ja sotaa, haulikkoja vähäpukeisten teinityttöjen käsissä ja niin pois päin.

Ovatko ihmiset ihan turtia, vai mikä saa sellaista seuraamaan?

Jotta voi hallita kapitalismin keinoin, tarvitaan rahaa. Rahaa saadaan tarpeeksi paljon kolmella tavalla. Huumekaupalla, energiakaupalla ja asekaupalla.

Huumeita voi kasvattaa ainoastaan kriisipesäkkeiden lähettyvillä suuressa mittakaavassa siten, että valtiovaltaa ei voi yhdistää kasvatukseen. Esim. armeijan kuljetuskoneita ei tutkita kenenkään elimen toimesta -> paras salakuljetusväline.

Aseet eivät taas mene kaupaksi ilman sotia. Aseteollisuus rakastaa sotaa.

Öljystä saadaan suurin voitto kun se varastetaan ja sitten jalostetaan ja jälleenmyydään.

Noh, ei se näin selkeää ole, mutta jotain tällaista taustalla tapahtuu... hyvä on paha ja paha hyvä.

Raha on paha, kun se on muuta kuin rahaa.

Armitage
Aseet eivät taas mene kaupaksi ilman sotia. Aseteollisuus rakastaa sotaa.Sodat olisi siis hyvä lopettaa.

Mutta kuinkas se tehdään?

Kriminalisoimalla aseiden valmistus ja myynti.

Kaikkiin siviiliaseisiin pitäisi muuten asentaa sellainen deaktivointilukko, jonka saa pois päältä vain jos soittaa hätänumeroon. Silloin luvallisilla aseilla olisi hyvin vaikea murhata ketään.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Mitä iloa on rahasta, jos sitä vain tuhlaa?

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

anomalia

Sodat olisi siis hyvä lopettaa.

Mutta kuinkas se tehdään?
käytännön tasolla sen toteuttaminen on kyllä tehty tosi vaikeaksi, kun armeiat vartioi komentajiaan, mutta periaatteessa sen toteuttamiseen riittäis, kun likvidoitais osa eliitistä, se pyramiidin nuppi. mutta parhaan tuloksen saatais, kun kollektiivinen tietoisuus puhistuis, niin ei sotilaat ennää tappas toisiaan, eikä muitakaan.
mutta toki mukavin olis, jos mätä eliitti heräis ja pyytäis kansoilta anteexi ja kansat antaisivat heillekki uuen mahollisuuen, ainaki ny hengittämiseen.
mutta tokihan se voi olla, että niitten aika vaan tulee päättymään jossain vaiheessa, eli kollektiivinen tietoisuus tulee puhistumaan. siitä on jo jotain viitteitä ollu ilmoisa.
kaikki kuites kulkee sykleissä.
saas nähä miten ja millon..
2012 kiehtoo, mutta onko julkaistut tulkinnat kalenterista oikeita?

Armitage
Kriminalisoimalla aseiden valmistus ja myynti.Millä tavalla kyseisen lain rikkojat saataisiin aisoihin?

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
anomalia
Armitage
Kriminalisoimalla aseiden valmistus ja myynti.Millä tavalla kyseisen lain rikkojat saataisiin aisoihin?No vankilaan kaikki jotka niitä valmistaa/kauppaa..

くそっ!

No-one
Seuraa 
Viestejä535

Rahaa tarvitaan vain sen verran, mitä nyt toimeentulemiseen vaaditaan. Omasta elämästä on tullut sen verran opittua, että mitä enemmän jokin maksaa sitä vähemmän siitä vastinetta saa. Tällä tarkoitan lähinnä ihmissuhteita. Ystävyyskin maksaa rahassakin mitattuna aina jonkin verran, mutta mitä vähemmän sen ylläpitämiseen vaaditaan, sitä aidompaa se on.

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

Ase- ja huumekauppa tappavat kummatkin ihmisiä epäsuorasti. Ovat ihmeen samanlaisia itse asiassa. Sillä erolla, että toinen on laitonta, toinen ei.

Jos myyt vaikkapa heroiinia jollekin, ja tämä tyyppi tappaa sillä kaverinsa ja itsensä, ja sitten jäät kiinni, niin saat pitkän tuomion.

Jos taas asekauppa myy aseen jollekin, ja tämä tyyppi ampuu itsensä ja kaverinsa sillä, niin rikosta ei ole tapahtunut.

Eli jostain syystä ase, tappamiseen tarkoitettu työkalu, on ihan ok myydä, mutta heroiini ei.

Aseiden myyntiä puolustellaan sillä, että eihän se ase tapa vaan sen pitelijä. Eikö sama päde heroiiniin? Ei heroiinikaan tapa, vaan se joka vetää yliannostuksen sitä.

Miksi kuitenkin toinen on törkeä rikos ja toinen laillista, kun ovat identtisiä abstraktilla tasolla? Koodarit sanoisivat että periytyvät samasta kantaluokasta. Huumekauppa ja asekauppa.

Ai siivilit tekee politiikkaa aseilla? Mun käsittääkseni suurin teko mitä siviili aseellaan voi tehdä on murha.

EDIT: Tai joukkomurha.

Vierailija
igba
anomalia

Sodat olisi siis hyvä lopettaa.

Mutta kuinkas se tehdään?
käytännön tasolla sen toteuttaminen on kyllä tehty tosi vaikeaksi, kun armeiat vartioi komentajiaan, mutta periaatteessa sen toteuttamiseen riittäis, kun likvidoitais osa eliitistä, se pyramiidin nuppi.

Ei vaan juuri se eliitti tulisi jättää henkiin. He ovat todistaneet geneettisen paremuutensa pääsemällä asemaansa ja heillä on parhaat edellytykset viedä ihmiskuntaa rotuna eteenpäin. Muu roskasakki joutaakin eliminoida jonka jälkeen aseista voidaan tehdä materiaalia tämän eliitin tarpeisiin.

Käytkö täysillä?

Vatkain
igba
anomalia

Sodat olisi siis hyvä lopettaa.

Mutta kuinkas se tehdään?
käytännön tasolla sen toteuttaminen on kyllä tehty tosi vaikeaksi, kun armeiat vartioi komentajiaan, mutta periaatteessa sen toteuttamiseen riittäis, kun likvidoitais osa eliitistä, se pyramiidin nuppi.

Ei vaan juuri se eliitti tulisi jättää henkiin. He ovat todistaneet geneettisen paremuutensa pääsemällä asemaansa ja heillä on parhaat edellytykset viedä ihmiskuntaa rotuna eteenpäin. Muu roskasakki joutaakin eliminoida jonka jälkeen aseista voidaan tehdä materiaalia tämän eliitin tarpeisiin.

Käytkö täysillä?

"todellinen" elitistinen asema on periytynyt jo tuhansia vuosia sukujen sisällä, joten asemaan pääsyyn ei ole ollu muita edellytyksiä kuin kuulua sukuun ja olla kasvatettu kieroon, joten en näe päätelmääsi kovin loogisena.

käynkö täysillä,, , tuskin. raksuttaa harvakseltaan niinku vanaha nokivasara.

Hyvä aloitus. Niin, on todella ollut aika, jolloin ei laskettu rahan määrää vaan kuinka kauniilta jokainen rahakappale näyttää ja tämä määräsi rahan arvon. Aivan kuten ennen käsialan kauneus oli tärkeämpää kuin sisältö, esim.

Rahan kumulointi ja käyttö materiaan, mitä eräs palstalainen väitti jo luonnonlaiksi, ei luullakseni ole koskaan ollut sellaisessa dominoivassa asemassa kuin nykyään. Materialismi ei ollut edes systemaattinen ideologia ennen Marxia. Locke toki piti materian keruuta vapautena, mutta hänkään ei ymmärtääkseni tehnyt siitä elämän keskipistettä. Locken poliittisella filosofialla on ollut iso merkitys USA:n ajatteluun omaisuudesta, mutta varsinainen "rikastumisen imperatiivi" on niinkin historiallisesti uusi tuttavuus kun 1870-luvun USA. Nämä arvot näet voittivat USA:n sisällissodan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat