Seuraa 
Viestejä45973

[size=150:1lk6gqjg]Tutkijat: Urhoollisuus johtuu seksistä[/size:1lk6gqjg]

Vaikka soturin ura on ollut aina vaarallinen, ovat edut tuntuvia.

Miehet ovat uhmanneet kuolemaa rynnimällä kohti vihollista niin kauan kuin ihmisiä on ollut olemassa.

Vaikka itsensä asettaminen alttiiksi hengenvaaralle, ei vaikuta kovinkaan järkevältä selviytymisen ja suvun jatkamisen näkökulmasta, yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston biologit Laurent Lehmann ja Marcus Feldman esittävät uudessa tutkimuksessaan, että urheudella on etunsa.

Tutkijoiden mukaan rohkeus oli ratkaiseva tekijä, kun pienet heimot mittelivät ihmiskunnan alkuhämärissä. Sodat voitti todennäköisimmin se osapuoli, joka uskalsi rynnätä vihollista päin. Tämä vei useilta hyökkääjiltä hengen, mutta ne jotka pysyivät elossa saivat käyttöönsä niin lyödyn vihollisen elinalueen kuin naisväen.

Voitokkaat soturit ovat voineet jatkaa sukuaan useiden naisten kanssa ja saada paljon jälkikasvua, jotka kantavat heidän geenejään. Näin ollen tutkijoiden mukaan evoluutio on suosinut rohkeutta.

- Tämä muuttaa käsityksiä heimokuntien välisistä suhteista. Metsästäjä-keräilijöiden yhdyskunnat ryöstivät usein toistensa maata, omaisuutta ja naisia, Lehmann ja Feldman totesivat The Times -lehden mukaan.

[size=85:1lk6gqjg]Arndt Pekurinen[/size:1lk6gqjg]

[size=85:1lk6gqjg]Hans Kalm[/size:1lk6gqjg]

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

No sittenhän evoluutio ei suosi suomalaisia. Meillähän on vain puolustusvoimat jotka eivät rynni minnekkään. Urpo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri kun pyrin puolustamaan ev.psykan teesejä, niin tulevat tällaiset pässit POP-tutkimuksineen. Tieteelliset tutkimukset valuvat maallikoiden käsiin ja he tekevät näistä naivin tutkijan tavoin omia analyysejään. Sitten syntyy tällaisia loistavia oivalluksia: Evoluutio ei suosi sivareita.

On olemassa sosiobiologinen selitysmalli, jonka mukaan aggressiivisuus on toisinaan hyödyllistä; siksi se on siirtynyt geenilinjassa eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan kerro kaikkea ihmisten arvostamista ominaisuuksista. Ihminen on luonteeltaan äärimmäisen suvaitsevainen ja sosiaalinen laji. Harrastamme alturuismia ja arvostamme rehellisiä kuten myös rauhaa rakastavia ihmisiä (Trivers, Tooby, Cosmenides) Huomioitavaa että esimerkiksi Geofrey Millerin mukaan naaraat eivät ole suosineet kaikkein aggressiivisempia uroksia.

Ev.psykan teorioita ei voi EIKÄ tule soveltaa nykyiseen yhteiskuntaan sellaisenaan. Se mikä on joskus ollut hyödyllinen toimintamalli, ei välttättä toimi nykyisin. Adaptaatiot ovat voineet vaihdella suuresti aikoinaan, eikä ole mitään syytä olettaa ettemmekö olisi omaksuneet aivan viime aikoinakin erilaisia sopeutumia. David Buller: Adapting Minds. 2006

Sen lisäksi oppimisteoreetikkojen mukaan aggressiivisuus ei ole ihmisluonnon välttämätön osa, aggressiiviset toimintatavat osittain omaksutaan ja ne vakiintuvat vahvistamisen ja jäljittelyn kautta. Esim Albert Bandura on tutkinut mallioppimista aggressiotutkimuksissa. Omana lukunaan toimii ryhmäaggressio, jota ruokitaan tietyntyylisen dominanssihierarkian kautta. Juuri tällaisen yhteisön ryhmäaggressio mahdollistaa joukkoraiskaukset,

Sivareiden mainitseminen osoittaa äärimmäistä typeryyttä ja tietämättömyyttä. Toimit aivan kuten Neonomide on jo pitkään valitellut: ääliömaallikot ottavat jonkun ev.psykan selitysmallin ja soveltavat sitä nykyiseen yhteiskuntaan; käsityksiä sukupuolista ja ihmisten psykologiasta muodostetaan äärimmäisen kapean biodiskurssin kautta.

No-one
Seuraa 
Viestejä535

Oma näkökanta: Kun nämä "alkuasukasheimot" oppivat toistensa kanssa kommunikoimaan ja sotien sijaan käytiin kauppaa, hyötyi molemmat osapuolet. Enemmän yksilöitä jäi henkiin ja evoluutiolla oli enemmän sivuraiteita kehittyä. Vaikka jokin "sivuraide" ei olisikaan fyysisiltä geeneiltään niin vahva, saattoi se olla muulla saralla kehittyneempi.

Tämä yhdistettynä kommunikointiin myös fyysisesti vahvempi hyötyi toisen paremmista kyvyistä sillä ne olivat erilaiset ja fyysisesti vähemmän kehittynyt taas hyötyi toisen paremmista metsästystaidoista.

Edit: Echi:n kanssa samaa mieltä.

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Tosiasiassa evoluution luulisi suosivan sivareita. Näillä kun on sotaväki/sivari aikanaan jo vapaa-ajan puitteissa tavata enemmän naaraita iskettäväksi. Ainakin ennenvanhaan, kun piti iltayhdeksältä olla komppaniassa. Minun kohdallani tilanne oli osittain toinen, kun olin pitkän ajan Sotilaspiirissä ja siellä oli enemman vapaata. Harvinaisena sotilasuniformu kyllä jotain naisia viehättää, ei enää varuskuntakaupungeissa, joissa niitä on liialti esillä. Sotilaallista taustaani ei tähän ikään mennessä ole kukaan nainen kysellyt. Armeijajuttuihin on kyllä pidemmän päälle moni kyllästynyt, "Kun on kuultu monta kertaa."

Lierikki Riikonen

lierik
Armeijajuttuihin on kyllä pidemmän päälle moni kyllästynyt, "Kun on kuultu monta kertaa."On olemassa myös paljon "sivarijuttuja". Monet naiset ovat naureskelleet kun olen kertonut heille päiväkodilla kokemistani asioista, joskin en käyttänyt tätä erityiseen iskemistarkoitukseen.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kaikki tutkimukset, jotka osoittavat miesten olevan vastuussa tietynlaisten käyttäytymismallien yleisyydestä, unohtavat aina että kenties naisillakin on ollut sananvaltaa sen suhteen, millaiset miehet pääsevät lisääntymään...

Ette usko vai? Osaavat naisetkin olla uskottomia, ja (oliko se nyt) 10% lapsista vain luulee tietävänsä isänsä...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Kuinka moni soturiurho elättääkään sivareitten siittämiä käenpoikia ominaan...

Vähän aikaa sitten tuli telkasta eläindokumenttia, kuinka kaks urosta taisteli kiimaisesta naaraasta. En muista mitä eläimiä ne nyt oli, mutta samalla kun kaksi taisteli, niin kolmas kävi taustalla astumassa naaraan eikä tappelijat huomanneet mitään ennenkuin oli liian myöhäistä.

On yleisesti tunnettu tosiasia, että naiset ihailevat sotilaita. Ovat aina sitä tehneet. Brittiläiset suffragetit suorastaan potkivat persiille niitä miehiä jotka epäröivät armeijaan ilmottautumistaan v. 1914. Tosin heillä oli osittain myös oma lehmä ojassa (työpaikat naisille miesten ollessa sotahommissa). Mutta epäilemättä rajuihin taisteluihin rientävä karju on taatusti naisen himojen ja halujen suurimpia kohteita.

Epäilemättä kiusallinen tutkimustulos sivareille ja vollaaville lellukoille.

[size=85:tw5iobks]Miksi naiset rakastuvat sotahulluihin?[/size:tw5iobks]

parantunut
Vähän aikaa sitten tuli telkasta eläindokumenttia, kuinka kaks urosta taisteli kiimaisesta naaraasta. En muista mitä eläimiä ne nyt oli, mutta samalla kun kaksi taisteli, niin kolmas kävi taustalla astumassa naaraan eikä tappelijat huomanneet mitään ennenkuin oli liian myöhäistä.
Urokset tekivät virheen. Palkinto olisi pitänyt laittaa piiloon. Evoluutio toimi tässäkin oikein. Urokset olivat liian tyhmiä.

hmm...

jos ukko on sankari hommissa 5 vuotta....
niin luultavasti on sivari paskalla hyvät mahollisuudet
päästä vällyjen väliin...
kotirintamalla...

muutoinhan ukot tekee kaiken pillun takii...
turhaa sitä on tutkia *nauraaa*
niin paitsi homsut...

ralf64
O
[size=85:154icf1x]Miksi naiset rakastuvat sotahulluihin?[/size:154icf1x]Miksi naiset rakastuvat toisinajattelijoihin ja totaalikieltäytyihin? Naisten seksuaalista valintaa on yritetty moneen otteeseen typistää yksittäisillä ultimaattisilla selityksillä, unohtaen että makuja riittää moneen lähtöön. Miesten keskellä diversiteetti on suurempaa; miehet eroavat keskenään niin IQ:nsa persoonallisuutensa kuin elämäntapojensakin suhteen.

Mitä tulee tuohon Hans Kalmiin, niin naiset arvostavat korkean yhteiskunnallisen statuksen omaavaa miestä, tästä ei voida vetää mitään "sotaisuus" päätelmiä. Tosin täytyy huomioida, jotta suurin osa miehistä ulottuu siihen keskikaartiin statuksensa suhteen, silti he saavat lisääntymispartnerin.

Saisinko muuten lähteen tuohon ketjun alussa mainittuun tutkimukseen?

ralf64

Epäilemättä kiusallinen tutkimustulos sivareille ja vollaaville lellukoille.

Etkö sinä pässi vieläkään tajua, että tuossa sinun tutkimuksessasi puhutaan uljaista valloittajista. Suomen piskuruisten puolustusvoimien käymisellä tai käymättä jättämisillä asian kanssa ei ole mitään tekemistä. "Torjuntavoitoilla" ja sissinä puskassa ei maita ja naisia valloiteta/raiskata.

Logiikallasi islamin uljas uskonsoturi eli puskassa teinejä väijyvä seksuaalirikollinen on evoluutiossa korkeammalla kuin kaltaisesi pelkuri.

Vahtera
ralf64

Epäilemättä kiusallinen tutkimustulos sivareille ja vollaaville lellukoille.

Etkö sinä pässi vieläkään tajua, että tuossa sinun tutkimuksessasi puhutaan uljaista valloittajista. Suomen piskuruisten puolustusvoimien käymisellä tai käymättä jättämisillä asian kanssa ei ole mitään tekemistä. "Torjuntavoitoilla" ja sissinä puskassa ei maita ja naisia valloiteta/raiskata.

Logiikallasi islamin uljas uskonsoturi eli puskassa teinejä väijyvä seksuaalirikollinen on evoluutiossa korkeammalla kuin kaltaisesi pelkuri.
Erinomaisesti kiteytetty. Tämä on niitä harvoja kertoja, kun olen kehunut jonkun foorumilaisen kommenttia ja taputellut selkään. Mutta mielestäni nyt oli sen paikka.

Neonomide
Älä kysy, totea vain otsikko tyhjäpäisyyden maailmanennätysyritykseksi niinkuin minäkin teen!hmm...

ylimielisyys...
ei kaunista edes sinua...

itse voisin nähdä tässä pointin...
jos oikein pohtii...

ELI...
miehen typeränkin toiminnan takana
on usein nainen...
eli miksi halutaan valtaa yms jne...
ja onhan univormu ja titteli vieläkin joidenkin naisten
märkä uni... (ei siis se öljyltä haiseva haalari ole univormu)

mutta alottajan olisi mielestäni pitänyt hyväksyä
luoalansuun vartian olevan eri asia kuin seksuaalisten halujen
kohde...
ainakin mun muijalla noiden halujen kohde vaihtelee...

joskus se tykkää jopa musta...
mutta usein se tiirailee pojujen peppuloita...
riippuen kierrosta...

kaikki saa... toiset helposti...
toiset vähän hankalammin...

tieteellistä ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat