Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Heips

Oon netistä katsellua asiaa koskevia keskuteluja ja aika monessa tuo konflikti on otettu irrallisena tapahtumana, eikä ole ymmärretty että konflikti on alkanut jo 90-luvun alussa.

90-luvulla tehtiin Abhaasiassa ja Etelä-Ossetiassa etniset puhdistukset joissa Georgialaiset ajettiin alueilta pois. Näin ollen Georgian kannalta tuo sota on vähän kuin meidän jatkosotamme jossa valloitetut alueet haluttiin takaisin Suomen yhteyteen.

Yhtenä ajatuksia herättävänä esimerkkinä, miten on mahdollista että 70k abhaaseja ajoi kodeitaan ulos 350k Abhaasiassa asuvaa Georgialaisia? Lisää ajatusta saa siitä että Abhaaseja on kokonaisuudessaan noin 70k ja Georgialaisa noin 4500k, jolloin yksi Abhaasi taistelija vastaa noin 64 Georgialaista taistelijaa.

1992 Abhaaseja oli 17% Abhaasian väestöstä.

Uskokoon kuka haluaa Venäjän läsnäolo ja osallistuminen sotatoimiin alueella on ollut julkinen salaisuus jo melkein 20 vuotta.

Kommentit (4)

Nykyiseen Venäjän hyökkäyssotaan asti Etelä-Ossetiassa oli/on noin 30% asukkaista etnisiä georgialaisia. Nämä TV-kuvissa nähdyt Ossetian itsenäisyydestä riemuitsevat autoista lippuja heiluttavatkin näyttävät aseistetuilta rosvoilta, jotka oli laitettu liikkeelle näyttämään väestölle kalashnikoveja heiluttaen, että nyt pitää olla iloisia kun on itsenäisyyskin?

-

Joker
Ossetian pitää olla itsenäinen, kuten Kosovonkin.Kosovossa epäonnistuttiin serbi-vähemmistön suojelussa. Olisko tarpeen hankkia jotkin turvatakeet Etelä-Ossetian georgialaisille? Heitähän on siellä joka kolmas, ja on muitakin kuin osseetteja.

-

Barbara Garrett kirjoittaa kolumnissaan Georgian sodan syistä (Uusi Suomi 25.8.08)

"Tilanne Georgiasta irtautumaan pyrkivissä Etelä-Ossetiassa ja Abhasiassa on pitkään ollut jännittynyt, mutta jos tarkastelee tilanteen kehitystä viime vuoden aikana, viime viikkojen tapahtumat eivät tule yllätyksenä.

Moskova on lisännyt Georgiaan kohdistamaansa taloudellista, poliittista ja sotilaallista painostusta, julistaen kauppasaartoja ja keskeyttäen ilma- ja maakuljetukset. Keväällä Venäjä ilmoitti virallisesti aikovansa lähentää suhteita Georgian separatistialueiden Etelä-Ossetian ja Abhasian kanssa sivuuttaen täysin Georgian viranomaiset.

Venäjän toimet muuttuivat sen jälkeen entistä pahaenteisimmiksi. Huhtikuussa Venäjän ilmavoimat ampui alas Georgian ilmatilassa lentäneen georgialaisen miehittämättömän lentokoneen. Samoin huhtikuussa venäläiset joukot ja tykistö alkoivat siirtyä Abhasiaan.

Verukkeeksi sanottiin rauhanturvajoukkojen täydentäminen, mutta Venäjä ei konsultoinut Georgian kanssa. Toukokuussa Venäjä lähetti Abhasiaan joukkoja rakentamaan rautatietä ilman laillista mandaattia sanoen syyksi "humanitaariset syyt".

Heinäkuussa Etelä-Ossetiassa oli väkivaltaisuuksia - georgialaisia poliisiajoneuvoja vastaan hyökkäiltiin ja Georgiaa kannattava eteläossetialainen oppositiojohtaja yritettiin murhata. Yhdysvaltain viranomaiset ovat kaiken aikaa kehottaneet Venäjän ja Georgian hallituksia osoittamaan pidättyvyyttä ja ratkaisemaan kiistansa rauhanomaisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat