Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä katsellut pieniä kaappi pakastimia n. 100l. Ja miettinyt kuinka paljon pakastuskapasiteetti ja ilmoitettu pakasteiden säilyvyysaika sähkökatkoksen sattuessa vaikuttaa käynti syklien määrään. Äänen voimakkuus kaikilla pakastinkandidaateilla on sama.
Jos pakasteiden säilyvyysaika sähkökatkoksen sattuessa on toisessa 8h ja toisessa 17h, niin ensimmäinenhän vuotaa lämpö yli tuplasti enemmän, mutta vaikuttaako se käyntisyklien määrään myös tuplaavasti? Entä pakastuskapasiteetti 4 / 14 kg/24h .. luulisi paremman pakastuskapasiteetin omaava pärjätä vähemmillä käyntikerroilla.

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

Eniten uskoisin vaikuttavan sen kuinka paljon sinne sitä tavaraa pistää. Jos täytät pakastimen vetellä, niin se todennäköisesti pysyy aika pitkään kylmänä ilman jäähdytystäkin.

EDIT: Kaikissa nykyisissä pakastimissa taitaa olla käytössä vain uretaania eristeeenä, joten eristeen paksuudesta voi aika pitkälti päätellä lämmönjohtavuuden.

Mitä enemmän massaa siellä kaapissa on, sitä hitaammin se lämpenee. Siis jos haluaa vaarautua sähkökatkoihin, kannattaa jäädyttää vettä pulloissa tai pusseissa. Niitä voi kierrättää jääkaapin kautta pois jos tulee tilanpuutetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En hae tässä sähkökatkoksiin varautumista, vaan mahdollisimman vähän ääntä pitävää kaappia(vähiten käyvää). eiköhän noista pakastuskapasiteetista ja sulamis ajoista voi jtn päätellä.

Sitten taitaa suurin vaikutus olla sillä jäähdytysteholla, joka yleensä on ilmoitettuna pumpuun tai johonkin muuhun kohtaan. Miksi sen pitäisi käydä mahdollisimman vähän/harvoin?

Tietysti sen pumpun voi jäkikäteen eristää vaikka solukumilla, jolloin se saa erittäin hiljaiseksikin.

Tuppu L
Miksi sen pitäisi käydä mahdollisimman vähän/harvoin?

Asun yksiössä, joten pakastin tulee olemaan samassa huoneessa missä nukun.

Uudet kaapit ovat yllättävän hiljaisia. Sitä ennenkuultua sirkkelöintiä eivät pidä. Kaapin taustaan ja vierustoille voi seinään kiinnittää vaahtomuovia joka ilmee ääntä. Ilmarako tietenkin on oltava.

Minulla on uusi jääkaappi, josta ei kuule kuin joskus hento klonks, kun se käynnistyy.

Noissa pienissä pakkasissahan ei ole yleensä erillistä lauhduttimen tuuletinta joka on se kaikkein suurin metelin aiheuttaja.
Tietääkseni hiljaisin kompressorityyppi on Scroll kompressori, mutta ne ovat aika harvinaisia pienemmissa kylmälaitteissa.
Jos löydät Scroll kompressorilla varustetun pakastimen, kannattaa valita se.
Yleisimmin käytössä olevat mäntäkompressorit pitävät omaa pientä hurinaa, mutta itse en sitä koe kovin häiritseväksi.
Kilahdukset käynnistyksen tai sammumisen yhteydessä joita jotkut vanhemmat koneet pitävät, saattavat loppua sillä, että säädät niitä kaapin jalkoja siten, että kompressori on vaakatasossa, jolloin se hemeettisen kuoren sisällä oleva kompressorikoneisto ei pääse osumaan kompuran runkoon.
Kauppiailta luulisin myös löytyvän tietoa (ainakin pitäisi) kaappien melutasosta, joten helpoin tapa ostopäätöksen tekemiseeen on varmaan vaatia kauppiaalta tietoa äänitasosta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506

Tuossa kamat pitempään kylmänä pitävässä voi olla jotain kylmävaraajia sisällä. Ne pienentävät hyötytilavuutta, mutta paikassaan saattavat pelastaa kaapin sisällön. Nykyäänhän noille pitää ilmoittaa energiankulutus, ja ne on luokiteltukin sen mukaan. Siitä voi katsoa paljonko se kuluttaa.

Pienessä yksiössä kannattaa myös huomioida laitteen huoneilmaan tuottama lämpö, eli ei kannata hankkia suurempaa pakastinta, kuin on välttämätöntä, jos kärsii kesällä kuumuudesta.
(Pienemmästä pakastimesta tulee suhteessa vähemmät lämpötehoa huoneilmaan)
Varteenotettava vaihtoehto silloin voisi olla ns. jenkkikaappi jonka pakasteosa riittänee useimmiten yhden hengen talouteen.

Käyntijaksoja ja -aikoja voi myös vähentää sillä, että ei päästä syntymään paksuja jääkerroksia höyrystimen pinnalle. Eli sulatus riittävän usein parantaa myös energiataloudellisuutta.

En luottaisi liikaa noihin eri valmistajien ilmoittamiin arvoihin kylmän pitävyydestä. Periaatteessa noiden kaappien rakenne on eri valmistajilla hyvin samankaltaiset.
Eri tulokset saattavat perustua erilaisiin mittaustapoiin.
(Mikä on mittauksessa olleen kaapin lämpökuorma mittaustilanteessa)
Muuttamalla mittaustapaa saadaan hyviä myyntiargumentteja.
Eli kuinka täyteen kaappi on aahdettu ja minkälaista tavaraa, eri tuotteilla on siis erilainen ominaislämpö.

EDIT: Siis kokonaisenergiakulutuksesta voi myös päätellä lämmönpitävyyttä.

Suuren tilavuus suhteessa ulkopinta-alaan suurempi. Siten se on taloudellisempi suhteessa sisältöön, jota kannattaa olla vaikka keinotekoisesti jos siellä on jotain säilytettävää.

Paras ratkaisu on kaksi pakastinta, joista toista käytetään lämpimänä kaappina kun sitä ei pakastimena tarvita.

Tuppu L

Tietysti sen pumpun voi jäkikäteen eristää vaikka solukumilla, jolloin se saa erittäin hiljaiseksikin.En suosittele Missään nimessä! Kompressorin pintalämpötila voi olla 60-70 ast. eristettynä lämpö ei pääse poistumaan ja lämpötila voi nousta liian korkeaksi = palovaara / moottorivaurio.

tietää
Suuren tilavuus suhteessa ulkopinta-alaan suurempi. Siten se on taloudellisempi suhteessa sisältöön, jota kannattaa olla vaikka keinotekoisesti jos siellä on jotain säilytettävää.Tuotteen ominaislämpö on ratkaisevaa. Kilon teräsmöykky pysyy kauemmin kylmänä, kuin kilo villaa tai puuta.

tietää
Paras ratkaisu on kaksi pakastinta, joista toista käytetään lämpimänä kaappina kun sitä ei pakastimena tarvita.Ja kahdesta pakastimesta saa kahden pakastimen äänet, kun toinen sammuu, niin toinen käynnistyy.

EDIT: Kyse on siis ominaislämpökertoimesta eikä ominaislämmöstä
EDIT2: Ominaislämpökerroin kertoo materiaalin ominaislämpökapasiteetin, eli materiaalin kyvyn sitoa/luovuttaa lämpöenergiaa. (meniköhän nyt oikein? Korjatkaa jos meni termit pieleen)

Käväsin ostamassa pakastimen jo. linkki
Noita kolmea pähkäilin ja päädyin tohon kalleimpaan. Kaupassa myyjäkin suositteli. Maksoi tuon 299 egee kotiinkuljetuksen kera, niin huomenna pääsee tyypittämään
Tutkailin vähän kaappeja sisältä ja rakenne erona pisti silmään jäähdytys kennot. Elektroluksissa kenno oli koko takaseinän sekä katon peittävä umpinainen rakenne, kun taas matsuissa ja whirpoolissa oli perus kiemurteleva putki + ritilä ratkaisu. Luulisi olevan helpommin sulatettavissakin umpi ratkaisu.

Veden ominaislämpökapasiteetti on paras halvin.

Kahden pakastimen melu ei lisää meluisuutta jos toinen on jääkaapin yhdeydessä oleva 10 L (***)*- lokero, siis pakastava.

SamBody
Seuraa 
Viestejä9471
tietää
Mitä enemmän massaa siellä kaapissa on, sitä hitaammin se lämpenee. Siis jos haluaa vaarautua sähkökatkoihin, kannattaa jäädyttää vettä pulloissa tai pusseissa. Niitä voi kierrättää jääkaapin kautta pois jos tulee tilanpuutetta.Sähköfirman voittojen tarpeettoman paisuttamisen estämiseksi on syytä odottaa talven pakkasia ja suorittaa jäädytysoperaatio luonnonvoimien avustuksella. Yöpakkasia luvassa = pullot yöksi ulos jäätymään. Samalla tietysti tehdään reippaasti jääpaloja vastaista käyttöä odottamaan

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

tietää
Veden ominaislämpökapasiteetti on paras halvin.Kuinka olisi vesi/suolaseos? Puhdas vesi kyllä pysyy kauankin jäässä esim. kylmälaukuussa, mutta se ei kovin tehokkaasti sido lämpöenergiaa ympäristostään, eli ei jäähdytä kaappia/laukkua tehokkaasti.
Vesi/suolaseos jäähdyttää eli sitoo tehokkaammin lämpöä itseensä.
Kuten kylmälaukun kylmäkallet. Näistähän on jo keskusteltu useassakin ketjussa aiemmiin.

SamBody
Samalla tietysti tehdään reippaasti jääpaloja vastaista käyttöä odottamaanSitten ne jääpalat tiiviisti suljetussa astiassa tai jääpalapussissa, koska niistä avoimista lokerikoista haihtuu kosteutta sinne höyrystimen ("jäähdytyskennon") pintaan ja tehohäviöitä, lisääntynyttä kompressorin käyntiä ja sulatustarvetta.
Sitäpaitsi hyvä viski on parempaa ilman jäitä

Toivottavasti Timppa1984 sai hiljaisen kaapin?
Rauhallisia yöunia Timpalle!

Joo ei viskiin jäitä saa laittaa. Mutta pian pääsee nauttimaan jääpaloista muiden drinkkien seassa. Tähän asti ei ole ollut minkäänlaista pakastinta, ei edes pakastinlokeroa jääkaapissa...

Wiljam Shakes beer
Toivottavasti Timppa1984 sai hiljaisen kaapin?
Rauhallisia yöunia Timpalle!Sen näkee huomenna.

hmps rupes tekeen mieli viskipaukkua, kai sitä yhen vois kipata

Laskeppa ihan huviksesi, että kannattaako hankkia omaa pakastinta kun pakasteita voi noukkia kaupankin pakasteesta.

Se on selvä juttu, että jos poimii marjoja luonnosta, sieniä taikka hankkii lihaa muualta kuin kaupan pakastimesta, niin homma on kannattavaa.

Että, näin kirjasin tähän oikeastaan sitä varten, josko sivustolta löytyisi sellainen "pakastaja", joka osaisi esittää laskelmat pakastamisen hyödyistä suhteessa siihen, kuinka paljon omassa taloudessa pakastaminen maksaa kaupan pakkastuotteisiin nähden.

Siis, sähkön ja sen siirtomaksuthan nousevat koko ajan.

Pakastaminen on ainoa järkevä säilömistapa useimmille ruuille.
-Kauppojen tarjoussafkat
- Omatekoiset työläät safkat, kuten kaalilaatikko, jolla ei viitsi hajustaa tienoota joka viikko.
- Leivonnaiset, koska ne suurempana eränä kuivaa tai homehtuu.
- Kauppojen valmiit pakasteet, jotka on helppo tuoda isommissa erissä.

Harvapa meistä ostaa pakastinta säästömielessä, itsellänikin se on oiva keino säilyttää ruokia pitkiäkin aikoja, kun jääkaapissa muuttuvat vihreäksi viikon poissaolon jälkeen, ja kotiin tullessa sitten kaivetaan pakkasesta vatsantäytettä.

Syönkin siis terveellisesti kaikista neljästä perus ruoka-aineryhmästä:
Pakasteita, eineksiä, mikroruokia, ja hampurilaisia.

Itse tein pakastimen osto päätöksen, alkaessa paistaa jauhelihaa jota en sitten paistanutkaan. (haisi nii pahalle) Lisäksi sinne saa monipuolisemman hätävaran, jos tympääntyy nuudeleihin yms. Muutenkin tuo helpottaa monessa asiassa. Jos tietää lähtevänsä viikonlopuksi kotopuoleen niin ei tarvitse jättää isomman ruokaerän tekemistä sen takia, että se jäisi jääkaappiin pilaantumaan jne.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat