Seuraa 
Viestejä451

USA:ssa on arvioitu, että 44,3 % kaikista savukkeista myydään mielenterveyden ongelmista kärsiville. Skitsofreniaa sairastavista polttaa 90 % ja he polttavat paljon. Mitä vakvampia ongelmia yksilöllä on, sitä enemmän ja sitä todennäköisemmin hän polttaa. Nikotiini ilmeisesti vaikuttaa samoihin hermopäätteisiin, joihin skitsofrenialääkkeet vaikuttavat, ja tupakointi helpottaa oireita tai lääkkeiden sivuvaikutuksia.

http://jama.ama-assn.org/cgi/content/fu ... type=HWCIT

Tupakkaveron korotus iskee pahasti mielenterveysongelmaisiin, joiden sairauseläke on useimmiten mittättömän pieni: video

http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100687

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Kaverin jouduttua vankilaan (totaalikieltäytyjä) hän kertoi, että käytännössä lähes kaikki vangeista poltti tupakkaa.

marliini
Seuraa 
Viestejä198

Eiks röökissä ole jotain n. 4000 erilaista kemikaalia. Terveellistä ei vissiin yhtäkään.

Itse lopetin 2,5 vuotta siten 22 vuoden tupruttelun jälkeen (terveyssyistä).

Yhtään en ole katunut (noh en edes voisi tupakoida ).

Huomasin vaikka mitä positiivista koko kropassani ihan psyykkeestä lähtien, kun siitä myrkystä eroon pääsin.

Harmi, että tupakka on edelleen "muodissa" nuorison piirissä.

Mut varmaan moni on vähentänyt ihan pakosta, kun juur missään ei saa tupakoida, muuta kuin ulkona

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emotion Science
USA:ssa on arvioitu, että 44,3 % kaikista savukkeista myydään mielenterveyden ongelmista kärsiville. Skitsofreniaa sairastavista polttaa 90 % ja he polttavat paljon. Mitä vakvampia ongelmia yksilöllä on, sitä enemmän ja sitä todennäköisemmin hän polttaa. Nikotiini ilmeisesti vaikuttaa samoihin hermopäätteisiin, joihin skitsofrenialääkkeet vaikuttavat, ja tupakointi helpottaa oireita tai lääkkeiden sivuvaikutuksia.

http://jama.ama-assn.org/cgi/content/fu ... type=HWCIT

Tupakkaveron korotus iskee pahasti mielenterveysongelmaisiin, joiden sairauseläke on useimmiten mittättömän pieni: video

http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100687
USA:ssa "tiedetutkijat" koittavat ihan selvästi vääntää tupakoitia syyksi seurauksiin.
"Jumalattomatkin polttaa tupakkaa".. niinhän siinä jossakin keuhkosyöpätutkimuksessa saatiin ikäänkuin selville.

USA:ssa toki tupakointi on aiheuttanut valtavat kansanatloudelliset tappiot sitä kautta kun aikoinaan elokuvateollisuus siellä (kiitos ovelien liikemiesten jotka myy vaikka oman äitinsä saadakseen voittoa) olivat suoramarkkinointikanavia ja joka ihmisellä roikkui rööki huulillaan.

Olisko nyt tullut hätä käteen kun ihmiset on voineet vakuutustensa avulla kustantaa oikeudenkäyntejä tupakkayhtiöitä vastaan ja vakuutusytiöiden lakimiehet osaa hommansa ja tupakkatehtailijat on joutuneet maksamaan huimia korvauksia siitä että ihmisiltä on menneet terveydet tärviölle ihan turhaan?

Nyt sitten ovat hoksanneet siellä että jos tupakoinnin vois jotenkin vierittää paholaisen kontolle. Että se onkin itse belssebuubi joka pakottaa ihmiset polttamaan. Kun ne jotka uskoo hartaasti jumalaan, ne kun ei polta niin hokkuspokkus homma on bueno. Ollaan päästy jälleen ämerikkalaistieteellisesti monta askelmaa lähemmäs maakuoppaa ja tietenkin. Toki se on varmatenkin joku "huippumaakuoppa" kun se on USA:laisen "tieteen" aikaansaama.

USA:ssahan skitsofreenikot elää kadulla etupäässä.
USA:ssa kadulla elää paljon porukkaa. Ihmisiä, joilla ei ole varaa sairasvakuutuksiin, joilla ei ole sosiaalisia kontakteja ja verkostoja, joilta puuttuu ekonominen likviditeetti.
USA:ssa pitää syntyä keskivertotaspääksi jopa silloin jos mielii isona tiedemieheksi. Siellä ei muunlaisia älyköitä kulttuuri suosi kuin psykopaatteja, jotka ei sekoile mutta voivat olla täysin tunnekylmiä.

Mikäli kyseisessä kulttuurissa kuuluu väärään neurostatukseen, kohtalo on sinetöity.
Mikäli aivoissa on sellainen ongelma että alkaa esiintyä skitsoisuutta, niin se sinetöi kyseisen hullun pois tasapäiden, narsistien ja psykopaattien rauhaa häiritsemästä.

Eihän sellainen ole hyvä kuluttaja joka ei älyä ostaa mitä käsketään..
Eikä sellainen ole hyvä hallittava, joka ei tee niinkuin auktoriteetti määrää.

Mutta tämä näin aluksi.. aiheesta riittää paljonkin puhuttavaa..

Ihan rehellisesti ja suoraan puhuen kysehän on kansantaloudellisesta säästöstä? Siitä että jää enemmän rahaa terveiden ja vammattomien, niiden käyttöön, joilla ei ole alttiutta mielenterveysongelmiin.

Tupakoiva hullu polttaa askin pari päivässä ja sitten jos sellaista pitää ruveta hoitamaan ( huom! turha kenekään hermostua kun minä lukeudun juurikin näihin pöpipäihin ja mun, näissä jutuissa on mukana aina rutkasti itseironiaa ja ihmisironiaa..) niin se on ikäänkuin hukkaanheitettyä rahaa kun paljon halvemmalla päästään siinä että lääkitään hullu vaikkapa neurolepteillä flekmaattiseksi ja sitten se pysyy pois kunnon ihmisten työpaikolta, joissa on tarkoitus tehdä oikeesti töitä ja paljon, eikä vetelehtiä kuin joku ryssä jatkuvasti tupakkatauolla.

Ja jos ei enää ole rahaa lääkkeisiin niin asukoot kadulla hullut kun pakkohan se on tupakan hintaa nostaa kun se on syntiä se tupakointi.

Ja haa.. Vihreät on paljastuneet uudeksi messiaaniseksi puolueeksi (tosin kyllä jo antaneet siitä viitteitä aiemminkin..), joka ei ole vaivautunut selvittämään koko ihmisyyden biodiversiteettiä perinjuurin, ei sitä että ihmisyyteen liittyy älyllisyys, kyky abstrahoida, kyky päätyä vaikka viisaaksi joskus.

Linkolan malliin vaan niin ettei loppujenlopuksi ole väliä enää muulla kuin että tietyntyyppiset yksilöt eläis mahdollisimman pitkään ja heidän elämänlaatunsa olis mahdollisimman hyvää ja terveyttä piisais.

Se kyllä hiukan ihmetyttää että Linkola niinkuin moni muukin vihreiden edustaja vaikuttaa ihan skitsofreenikolta? Olisko kyse sitten jostakin kongnitiivisyydestä? Siitä että mm. Linkola on jostakin syystä tavattoman itsekeskeinen, empatiakyvytön, muista piittaamaton (perheensäkin hylännyt ja köyhyyteen jättänyt, muiden puhin rautanauloja takonut ja ties mitä kiusaa muille tehnyt oman "aatteensa" = ahdistuksensa takia.).

Itsekkyys.. se että onko skitsoinen ja hullu kiinnostunut vain omasta itsestään. Siitä että syy omiin ahdistuksiin pitää aina johtua itsen ulkopuolelta / vai.. voiko olla niin kongnitiivisesti lahjakas että ymmärtää olevansa skitsoinen ja hoksaa että siihen löytyy helpotusta, joka ei välttämättä paljoa maksa.

Tai ei maksais jos sitä ei olis kriminalisoitu.
Ja jos ei olis olemassa sellaista harhaa että elämällä sinällään olis muuta tarkoitusta kuin se minkä yksilö sille antaa ja mitä yksilöt yhdessä parhaana pitää.

No.. tässä yhdenlainen yksilön kannanotto.

Nojoo.. Mä olen nyt siis ollut tupakoimatta jo yli 3kk. mutta mitään muutosta en ole sinällään huomannut omassa terveydentilassani.
Harmittaa se ettei lääketieteen puolella ole tarjolla mitään edullista vaihtoehtoa tupakalle..
Mutta minuahan *tuttaa elää kulttuurissa, jonka puikoissa on maaniset, itsekeskeiset narsistit.. ja se on niin monimutkainen juttu ja toisaalta sitä saa olla kiitollinen jokaisesta päivästään jos saa olla niitten taholta rauhassa..

Aika moni tuntemani narsistikin muuten tupakoi?
Kaikenlaisista meielenterveysongelmista kärsivät polttaa tupakkia. Sitten on sellaisia jotka ei polta mutta ne juo alkoholia. Tai sitten ne syödä pupeltaa herkkuja ja ovat valtavan lihavia. Jotkut käyttää muita konsteja.

Huimausaineita löytyy etupäässä kait sellaisia joista saa lisää vauhtia?

Joku vois ottaa galgulaattorin käteensä ja laskea miten valtavat kustannukset luonnolle ja muille ihmisille tulee siitä kun vedetään jotain spiidiä koko elinikä..
Kun mikään ei riitä.

Mulle riittäis ihan hyvin aski tupakkia päivässä.
Keuhkoissani ei ole vieläkään mitään vikaa vaikka olen 51v.
Ja nyt, vaikka olen siis ollut polttamatta jo yli 3kk. mitään muutosta en ole parempaan huomannut. Rahaa säästyy.. mutta mihin? Kuluttamiseen. Voisin ostaa vaikka sillä rahalla jotain muovia = öljyä.

Ens kesäks voisin hommata pienen viljelyspalstan ja ostaa Hyötykasviyhdistykseltä kessun siemeniä.
Mikäli ei joku piripää ehdi lakisääteisesti estää siemenmyyntiä, kasvattamista ja ostella pois niitä vähiäkin palstoja joilla voi viljellä köyhät maattomat.

Heh.. Melkoista taistelua siitä ketkä saa elää ja millaiset ihmiset on "hyviä" ja millaiset "pahoja".. niin aina..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat