Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisikö Suomen hankkia itselleen ydinaseita (ja vähän muutakin pikku kivaa) Venäjän agressiivisen ulkopolitiikan takia?
Allekirjoittanut kannattaa ajatusta täysin rinnoin

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Ydinaseella itselleen ei tee mitään, ellei ole 100% varmuudella valmis käyttämään sitä, ja "uhraamaan" itsensä siinä samalla. Sitä myös kutsutaan sivistyneistön piirissä "ydinterrorismiksi" !

Ydinpelote edellyttää todella suuria konvetionaalisia joukkoja. Suuria määriä ohjuksia hajaitettuna niin valtavalle alueelle, ettei vihollinen sen enempää tiedä mitkä niistä on varustettu ns "kovilla pakkauksilla" että kykene ennalta tuhoamaan niitä kaikkia. Sinänsä erittäin mielenkiintoinen aihe! Tämä jenkkien ohjus "puolustushan" rakentuu juuri tälle periaatteelle;tuhotaan aluksi ensi-iskulla suurin osa vihollisen konvetionaalisesti arsenaalista, minkä jälkeen ohjuspuolustus tiputtaa loput alas. Jäljelle jää vain pieniä "konvetionaalisia tappioita" Ei siis ihme että Veli Venäläinen on siitä niin suutuksissaan !

Ensinnäkin ydinpelote maksaa hyvin paljon, ja toisekseen se vaatii hyvin suuren konvetionaalisen voiman ollakseen uskottava. Suoraan sanoen ilman lievää itsetuhoisuutta ydinpelotteella ei tee yhtään mitään. Tämän takia mm Kiina, Venäjä ja USA alimomaan uhkaavat naapureitaan sodalla. Esim Japanin ydinpelotteella ei olisi uskottavuutta. Jos vaikkapa Kiina hyökkäisi Japanin konvetionaalisesti ja sen joukot tuhottaisiin, uskaltaisiko voimakkaasti kaupunkivetoinen, korkean elintason maa käyttää ydäreitä? Kahden tai kolmen suurkaupungin tuhoaminen riittäisi aivan hyvin kaatamaan koko Japanin talouden. Vain hieman "itsetuhoisten" valtioiden ydinpelotteella on edes jonkinlaista uskottavuutta. Jenkkien "sotahullut" pitävät ydinliekkiä yllä, muutenhan se täysin sammuisi !

Vierailija

Mun mielestä 20 km levyinen miinakenttä rajalle riittää. Lisaks kaikkia muita hauskoja ansoja. Ja sissit puiden latvoihin päivystämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Mun mielestä 20 km levyinen miinakenttä rajalle riittää. Lisaks kaikkia muita hauskoja ansoja. Ja sissit puiden latvoihin päivystämään.Idea on erinomainen. Siksi se kuuluukin lyhyen tähtäimen tavoitteeseeni.

Toisaalta, ei Karjalaan sijoitettava linnoitusjärjestelmäkään olisi mitenkään huono idea
Vähän jotain Maginot-linjan tapaista järeällä kalustolla höystettynä (ts. supertykki).
Ja ryssä pysyy poissa.

Rikastaja
Suoraan sanoen ilman lievää itsetuhoisuutta ydinpelotteella ei tee yhtään mitään... Vain hieman "itsetuhoisten" valtioiden ydinpelotteella on edes jonkinlaista uskottavuutta. Jenkkien "sotahullut" pitävät ydinliekkiä yllä, muutenhan se täysin sammuisi !Mutta juju piileekin siinä, että täytyy olla vieläkin itsetuhoisempi hyökätäkseen ydinohjuksilla varustautunutta vihollista vastaan

jupe
Rikastaja
Suoraan sanoen ilman lievää itsetuhoisuutta ydinpelotteella ei tee yhtään mitään... Vain hieman "itsetuhoisten" valtioiden ydinpelotteella on edes jonkinlaista uskottavuutta. Jenkkien "sotahullut" pitävät ydinliekkiä yllä, muutenhan se täysin sammuisi !Mutta juju piileekin siinä, että täytyy olla vieläkin itsetuhoisempi hyökätäkseen ydinohjuksilla varustautunutta vihollista vastaanSuomen sijainti ainakin olisi todella hyvä tuohon. Ei pitkä matka Moskovaan.

brainless
jupe
Rikastaja
Suoraan sanoen ilman lievää itsetuhoisuutta ydinpelotteella ei tee yhtään mitään... Vain hieman "itsetuhoisten" valtioiden ydinpelotteella on edes jonkinlaista uskottavuutta. Jenkkien "sotahullut" pitävät ydinliekkiä yllä, muutenhan se täysin sammuisi !Mutta juju piileekin siinä, että täytyy olla vieläkin itsetuhoisempi hyökätäkseen ydinohjuksilla varustautunutta vihollista vastaanSuomen sijainti ainakin olisi todella hyvä tuohon. Ei pitkä matka Moskovaan.Vielä lyhyempi Pietariin

Mieluummin tuhansia kallioon ankkuroituja likaisia pommeja. Eihän me suomalaiset mitään hyökkäyssotia kannateta.

Ilmuri
Mieluummin tuhansia kallioon ankkuroituja likaisia pommeja. Eihän me suomalaiset mitään hyökkäyssotia kannateta.Totta, mutta hyökkäys on paras puolustus.

Reiska
Mutta hyökkäämättä jättämällä saatetaan välttää koko konflikti. Onko se silloinkin parempi?Riippuu valtion tilanteesta (onko kansa hätää kärsimässä vai ei).

Jos Suomi ja suomalaiset aikovat hengittää kohtalaisen vapaata poliittista ilmaa vielä muutaman kymmenen vuotta, ei passaisi alkaa valmistamaan ydinvoimalaitoksia ilman Venäjän lupaa. Ainakin ylijäänyt ydinpolttoaine tulisi olla tarkoin suojellussa tilassa, että vaan STUK pääsisi ainetta roplaamaan.

Ainakin ydinpolttoaineen säilytys tulisi varmistaa Venäläisten luvalla ja valvonnassa. Mutta eihän Israeliakaan lueta ydinasevaltioksi vaikka omistavatkin "ydinaseita". Näin väitetään. Mihin se Suomen tuottama ydinjäte päätyy ihan oikeasti...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat