Seuraa 
Viestejä45973

"Oletko sinä? Oletko sinäkin? -ohjelma oli vuonna 1969 valmistunut homoutta käsittelevä tv-ohjelma, joka sensuroitiin yllytyspykälän perusteella.

Homoseksuaaliset suhteet olivat rikos 1960-luvun Suomessa tsaarinvallan aikana säädetyn lain mukaan. Myös näihin tekoihin yllyttäminen oli rikollista, minkä vuoksi Jarmo Salaksen käsikirjoittama ohjelma hyllytettiin, ja se esitettiin ensi kerran vasta 30 vuotta myöhemmin vuonna 1999.

Ohjelman alussa psykiatri Claes Andersson määrittelee erilaisten seksuaali-identiteettien ominaisuuksia.

Fiktiivisessä osassa käydään läpi Jarmon ja Jukan tarina, joka voisi olla hyvinkin todellinen 1960-luvun ja osin tämänkin päivän Suomessa.

Suomalainen homokulttuuri keskittyi 1960-luvulla suuriin kaupunkeihin ja etenkin Helsinkiin, ja homorakkaus ja -seksi oli paljolti maan alla mutta tiettyjen piirien kuten opiskelijoiden tiedossa."

Claes puhuu painavaa asiaa ensimmäisessä osassa.

http://www.yle.fi/player/player.jsp?nam ... %2F05127_1

http://www.yle.fi/player/player.jsp?nam ... %2F05127_2

http://www.yle.fi/player/player.jsp?nam ... %2F05127_3

http://www.yle.fi/player/player.jsp?nam ... %2F05127_4

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=607&a=05127

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Onkohan nuo näyttelijät edes oikeita homoja? Lähinnä huvittavaa katsottavaa. Repesin ku kuvattiin tuota valuvaa kynttilää ja kun tuo pari söi karamellejä.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Shriek
Onkohan nuo näyttelijät edes oikeita homoja? Lähinnä huvittavaa katsottavaa. Repesin ku kuvattiin tuota valuvaa kynttilää ja kun tuo pari söi karamellejä.Itsekin kyllä epäilen noita näyttelijöiksi. Huomasit varmaan kynttilän paljon puhuvan muodonkin...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat