Seuraa 
Viestejä45973

Voiko etanolia polttaa pieniä määriä kämmenellään ilman että ihoon palaa rakkoja? Olen kuullut, että tämä onnistuisi, jos käden ensin kastelee vedessä.

Onko joku nähnyt tai kokeillut? Kokeilisin itsekin, jos olisin varma tempun toimivuudesta.

Kommentit (6)

Etanoli liukenee veteen. Jos kastelet käden vedessä ja lorautat etanolia päälle, se leviää koko käteen ja palaa sitten tai ei, riippuen mikä on laimennussuhde.
Sitäpaitsi-se on alkoholin väärinkäyttöä. Parempi tapa on lorauttaa lantrinkiin etanolia ja ryypätä (ensin vesi sitten happo).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
huismjar
Seos, jossa on vettä ja etanolia suhteessa 1:1 palaa kämmenellä palovammoja aiheuttamatta.50%:sen etanoliliuoksen saa vielä juuri syttymään. Nyt alkaa selvitä. Temppu perustuu siis siihen, että syntyvä lämpö sitoutuu palamisen yhteydessä haihtuvaan veteen. Pitää kokeilla.

Alkemistien ansiosta on kehitetty palovahva etanoli. Lisäksi alkemistit ovat kehittäneet myös liköörin, jota he järkevästi käyttivät vain lääkekasvien liuottamiseen. Myöhemmin sitten jotkut hullut juovat likööriä ihan huvinkseen! Muutenkin alkemisistit olivat fiksua porukkaa, vaikka heidän oppinsa ei ole kelvannut aikalaisille uskiksille tai nykyisille tieteilijöille. Barbaarisaksalainen olut on mielestäni tietysti paras alkoholijuoma, vaikka roomalaiset sitä eivät pitäneetkään. En tiedä sitten mikä oli kanta sivistyneemmässä kreikassa? Viiniä voisin tietysti muuten juoda, mutta sitä pidetään valitettavasti hieman homojen juomana tai ainakin minulle varmaan naurettaisiin sitä ostaessani. Oli ihan kiva kuulla, että alkoholillakin voi tehdä jotain hauskoja kemiallisia juttuja, mutta nyt pitää jatkaa vakavia kokeita aivokemiaan.

Tämä tiede-foorumi on kyllä ehkä paras ja palkitsevin keskustelupaikka minkä tiedän. Olette kaikki minun rakkaita ystäviäni!

Edit: Myydäänkö jossain myös sitä oikein kunnon vanhanajan jotain ketunmarja kaljaa? Ei sillä että tämä hamppukasvi humala maistuisi pahalle, vaan ihan mukava tällainen täyteläinen hamppukäyden maku suussa. Kuitenkin vaihtelu virkistää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Humala

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Joskus pienenä partiolaisena katselin, kun lippukunnan johtaja (uskovainen mies, ei ryypännyt, joten ei ymmärtänyt alkoholin oikeinkäytöstä mitään) teki tuollaisen palava-käsi-tempun. Tuohon aikaan Sinol oli nimeltään Denaturoitu Alkoholi, eli Tenu. Tämä joskus 1960-luvulla.
Kaveri kasteli tenulla kätensä, tuikkasi tuleen ja sammutti hetken heiluteltuaan tulen pyyhkeellä. Ohut etanolikalvo ja höyry ilmeisesti syttyvät tuleen, mutta lämpömäärä oli niin pieni, että palovammoja ei syntynyt.

Luulenpa, että alkoholi-vesi-seos saattaa aiheuttaa palovamman. Veden ominaislämpö on aivan toista luokkaa kuin etanolilla.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat