Seuraa 
Viestejä45973

On käynyt mielessä että miksi Japsit tappaa toisiaan kuin kärpäsiä?

http://www.japantoday.com/jp/news/417907

http://www.japantoday.com/jp/kuchikomi/472

http://www.japantoday.com/jp/news/426492

http://www.japantoday.com/jp/news/428528

http://www.japantoday.com/category/crim ... -in-miyagi

http://www.japantoday.com/category/nati ... o-building

http://www.japantoday.com/category/nati ... okyo-condo

Yksi teoria on, että yhteiskunnan paineet on kerta kaikkiaan liian suuret. Käsittääkseni "kultaisella kasarilla" näitä tapauksia sattui paljon enemmän, mutta niistä vaan yksinkertaisesti vaiettiin, ja toisaalta ennen internettiä niitä ei juuri mediaan päässyt muutenkaan. Eli nousukausi luo paineita. On vain yksi malli menestykseen, ja porukka seuraa sitä kuulaisesti kuin apinat. Talouslaman pitäisi vastaavasti teoriassa köyhyyden ohessa kumminkin tuoda suurempaa sosiaalista vapautta, kun enää ei olekkaan sitä "yhtä ja ainoaa" tietä menestykseen.

En vaan ole ikinä kuullut vastaavista tapauksista muualla Aasiaa. Kyllähän itsareita Kiinassa ja Koreassakin tapahtuu, mutta ei kyllä aivan noin nuorten piirissä. Panee vaan miettimään, onko ne Japsit ihan oikeasti niin "perversejä" että painostaa pikkulapsia mahdottomuuksiin, ja sitten se heijastuu kaikenlaisena häiriökäyttäytymisenä esim itsemurhina ?

Sivut

Kommentit (25)

Lapsiin ja nuoriin ja miksi ei aikuisiinkin kohdistuvat yhteiskunnalliset paineet tuolla ovat aivan käsittämättömiä tällaisen suomalaisen silmissä. Itse varmaan pyrkisin heti pääsemään hengestäni niissä oloissa. Tämä varmaan seurausta siitä, kun ihmistä työnnetään osaksi koineiston rattaisiin, vaikka ei ihminen sellaiseen ole kehittynyt.

Yhden teorian mukaan taloudellinen nousu-suhdanne luo valtavasti paineita menestyä(ja "menestyksellä" tässä tarkoitetaan nimen omaan sellaista menestystä minkä yhteiskunta+yrityselämä asettavat tavoitteekseen)mutta myös laskusuhdanne voi luoda paineita.

Itse uskon, että homman taustana on aikuisten paineet, jotka he heijastavat lapsiinsa. Katkeruus siitä, ettei päästy lopulta samaan mammonaan mitä omat vanhemmat. Pelko omasta taloudellisesta tulevaisuudesta. Taustalla omat hyväksikäyttökokemukset vielä tähän päälle. Nämä sitten joko alitajuisesti tai sitten avoimen tietoisesti "kostetaan" lapseen. Aikuinen on itse saattanut joutua henkisen, fyysisen, tai peräti seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi lapsuudessaan. Ei haluta päästää lapsia ja nuoria "vähemmällä" Jos luet osaa noista artikkeleista, niin ei niissä vaan lapset telo itseään, vaan myös aikuiset siellä teloo lapsia, eli murtaa luita vastasyntyneiltä(ei muuten kovin helppo homma, koska ne on niin pehmoisia ja joustavia. Se on jotain, mikä täytyy tehdä ihan tositarkoituksella)

Itse uskon, että nämä paineet siellä nykyään tulee pääosin omilta vanhemmilta. Koulujärjestelmä on siellä muuttunut aika paljon, eikä siellä oikeen enää uskalleta "piestä lapsia menestykseen" koska seuraukset eivät välttämättä olisi koulun maineelle hyviä. Joten jäljelle lopulta jää omat vanhemmat, joitten veikkaan olevan sekä valtaosan hyväksikäyttö että itsemurhajuttujen takana. Aika kaameaa tottapuhuen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Japanin yhteiskuntaspesialistit vauhdissa. Pakko olla tuottoisa. Sairasta touhua. Elämän ainut vain oikeata silloin kun tekee töitä orjana. Erilaisuutta ei kuulemani mukaan oikein suvaita. Perus aasialainen yhteiskunta ennen yksilöä pelleilyä. On se jännä yhteiskunta. Olisin varmaan tappanu itteni siellä. Tosin siellä on sen verran vahvoja stimulantteja kaupoissa, et varmaan olisinki jaksanu.
Ne on muurahaisia, eikä osaa välillä käydä mökillä ja saunassa. Tosin ei nuo itsemurhatilastoihin täällä suomessakaan auta. Kaikki sairaita omalla tavallaan. Minkäs teet. Meen kouluun.

Rikastaja
On käynyt mielessä että miksi Japsit tappaa toisiaan kuin kärpäsiä?

Henkirikoksissa Japani on maailman häntäpäätä. Muutama esimerkki (sijaluku, valtio, henkirikosta 100 000 asukasta kohti vuodessa)

1. Jamaika 47
8. Venäjä 20
18. Argentina 9
19. Liettua 9
21. Latvia 8
31. Viro 7
37. USA 6
48. Sveitsi 3
51. Suomi 3
59. Ruotsi 2
62. EU 2
105. Japani 0,5

Japaninin vertailuluku on neljännes EU:n vertailuluvusta. Enemmänkin ihmetyttää miksi jamaikalaiset tappavat toisiaan kuin kärpäsiä, suhteessa satakertaisesti japanilaisiin verrattuna.

Tilastossa oli 110 maata. Niitä löytyy netistä haulla homicides world.

Rikastaja
No entä sitten itsemurhissa ?

Sillä puolella japanilaisilla on tunnetusti ongelma. Jos olet kiinnostunut aiheesta, etsi tilastoja hakusanoilla suicide world.

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1481
Bobbie Royal
Henkirikoksissa Japani on maailman häntäpäätä. Muutama esimerkki (sijaluku, valtio, henkirikosta 100 000 asukasta kohti vuodessa)

1. Jamaika 47
8. Venäjä 20
18. Argentina 9
19. Liettua 9
21. Latvia 8
31. Viro 7
37. USA 6
48. Sveitsi 3
51. Suomi 3
59. Ruotsi 2
62. EU 2
105. Japani 0,5


Yritätkö sanoa, ettei Yhdysvalloissa muka tehdäkään eniten murhia maailmassa asukasta kohti! Tuntuu aivan erinomaisen uskomattomalta. Mistä moinen tilasto on kotoisin?

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Japseilla ei ole pyssyjä. Silti ne tappaa toisiaan. Idioottien asevastustajien pitäisi vähän ajatella mitä puhuvat kun vetoavat itsemurhien poistumiseen aseiden kieltämisen myötä. Idiootit.

Eipäskun. KIELLETÄÄN VEITTET!!!!

Sinä päivänä kun yläasteelta lähtevät saavat tietää mihin kouluun pääsevät, kielletään pääsy pilvenpiirtäjiin, jottei teinit tappais itseään. Tosi juttu.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Taas tällainen yläastetasoinen paskaketju, jossa kellään ei ole varsinaista kokemusta ko. aihealueen maan elämästä sen enempää kuin tuntisivat sen asukkaitakaan henkilökohtaisesti. Hupsista! Unohdin aivan, että jonkun muun rodun parjaaminen yms. olikin tärkeämpää kuin varsinaisesti asiasta oikeiden tietojen hankkiminen ja niistä kertominen ja että mutu-tuntumalla p**kan levittely on jopa suotavaakin. Lienee kannattaa myös unohtaa se, että itsemurhatilastoissa suomalaiset ovat siellä kärkipäässä ja eikä myöskään kannata hakea syitä siihen eikä asiaa päivitellä. Kyllä ne ulkomaalaiset sitten ovat pahoja ja aina meitä huonommassa asemassa, tyhmempiä yms. ja niistä on jopa suotavaa kaikenlaista epämääräistä pashaa (pääsiäisherkku) levitellä...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Japanilaisethan eivät tapa toisiaan mitenkään erityisen paljon, mutta itsemurhia siellä sen sijaan esiintyy poikkeuksellisen tiheässä.

Yksi syy voi olla Japanissa edelleen hyvin vahva, samuraiajoilta periytyvä kunniakulttuuri. Epäonnistuminen koetaan niin suurena häpeänä, että sen kanssa voi herkemmän olla vaikea elää. Muinoin ei ollut mitenkään tavatonta, että taistelun hävinneet, mutta hengissä selvinneet samurait tekivät itsemurhan. Itse asiassa heidän toinen, lyhyempi miekkansa oli juuri sitä tarkoitusta varten. Euroopan ritarit taas suhtautuivat asioihin hieman käytännöllisemmin.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Yksi juttu mikä uutisoinnin suhteen kannattaa myös ottaa huomioon on se, että Japanissa asuu huomattavasti paljon enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Prosentuaalisesti itsemurhan tehneiden määrä maakohtaisesti olisi siinä mielessä kiinnostava tietää ja samaten sekin, että millä innolla näitä itsemurhia sitten uutisoidaan missäkin maassa.

Aika monella länsimaisella on ihmeellisen vanhanaikainen kuva Japanista, joten oletetaan vielä kaikenlaista etenkin sitten ei japanilaista mutta mukamas japanilaisista kertovaa kertomakirjallisuutta luettuaan. Samaten kannattaa ottaa huomioon sekin, että monet Japaniin lyhyelle vierailulle tulevat ja siitä reportoivat henkilöt ovat juuri tämän tyyppisen kirjallisuuden kyllästämiä ajatusmaailmaaltaan eli olettavat kaikenlaista varsinaisesti paikallisilta mitään kysymättäkään.

Japanilaisille itselleen usein ulkomaalaisten kieroutunut kuva heidän kulttuuristaan on enemmänkin naurunaihe ja esim. amerikkalaisten elokuvien kohtauksia, joissa on stereotyyppinen japanilainen näytetään koottuina otoksina, että kansa saa hirnua tälle typistyneelle kuvalle siitä, mitä muilla heistä on. Mahtaisikohan suomalaisilla sitten olla kykyä nauraa itselleen, jos alettaisiin heitäkin samoin kohdella?

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Kiitos, Stinger. Japanissa tehdään itsemurhia 100 000 asukasta kohti suunnilleen saman verran kuin Suomessa: Suomi 23, Japani 25. Henkirikoksia 100 000 asukasta kohden Japanissa tehdään neljännes EU:n tasosta: EU 2, Japani ½.

Itse uskon, että totuus on monimutkainen. Japanissa "kultaisella kasarilla" varmasti tehtiin enemmän itsemurhia suhtetettuna väkilukuun kuin nyt. Silloin niitä ei vaan dokumentoitu kovin ahkerasti, eikä niillä toisaalta ollut edes niin paljoa merkitystä, koska maalla oli niin suuri väkiluku. Kyse oli "epäkelvoista yksilöistä" joita suoraan sanoen löytyy kaikista yhteiskunnista.

Nykyään asiat ovat muuttuneet. Kun syntyvyys on kääntynyt laskuun, niin silloin "yksittäisten luuserien" tekoset ovatkin paljon isompi uhka kansakunnalle kuin aiemmin. Sen lisäksi on todettava, että internetin aikakaudella nämä asiat tulevat huomattavasti helpommin julki kuin aiemmin. Digitaalisen median aikana ei oikeastaan enää olekkaan sellaisia kuin "yksityisiä" asioita.

Tuossa oli karkeasti vuoden otos Japanilaisista "kahutarinoista" Suoraan sanoen paljon pahempaan mitä itse olisi voinut ikinä kuvitella! Kun noita juttuja lukee, niin tulee mieleen että joku on kirjoittanut uutisiin omiaan, koska eivät ne kaiken "järjen" mukaan voi pitää paikkaansa.

Suomalaisessa ja Eurooppalaisessa kulttuurissa nuoret, ja aivan erityisesti nuoret pojat eivät juuri tee itsemurhia. Itsemurhaajia pidetään totaalisina luusereina. Japanissa tuo "kunnia" käsitys on yhä olemassa, joten se osittain lienee yhä siellä "hyväksyttävää" Jonkinlainen outo "moraalinen hyväksyminen" Myös Japanilaisessa kulttuurissa(anime/manga)suoraan sanoen ihannoidaan martyrismia.

Noista jutuista tulee vääjäämättä mieleen, että nämä lapset kokevat painostusta sekä koulusta että kotoa. Ainakaan uutisartikkeleiden perusteella on vaikeaa olla tekemättä mutta johtopäätöstä. Painetta tulee kummaltakin suunnalta, ja koulun alkaminen on myös käytännössä vilkkainta itsemurhakautta.

Mielesätäni tuo on epänormaalia, eikä sitä myöskään tunnu esiintyvän muualla Aasiassa. Itse uskon, että taustalla on "eristynyt saari" ilmiö. Siellä on kehittynyt aivan omalaatuinen kulttuuri, jossa Aasialaiset perinteiset kunniakäsitykset ovat sotkeutuneet urbaaniin nationalismiin. Isä ja suvun palvonnan tilalle ovat tulleet ehdoton kuuliaisuus esivalalle, jota edustavat kaikki aina lastentarhanopettajasta työnantajaan. Tämä malli elää yhä siellä aika vahvana. Se on mielestäni poikkeusellinen, vaikka vertauskohteeksi otettaisiin muukin Aasiaa. Vanhan Kiinalaisen sananlaskun mukaan Japsit ovat kaikki "pervoja" ja nuo uutiset aika voimakkaasti myös tukevat kyseistä käsitystä ja epäilen, että kyseessä olisi ns "marginaalitpaaukset" Enemmänkin on kyse jäävuoren huipusta! Kyse on poikkeulsellisesta ilmiöstä sulkeutuneessa pikku saarivaltiossa. Noita tarinoita lukiessani ymmärrän, mikseivät he enää ole Aasian johtava talousmahti. Siitä maasta on tullut oman painonsa alle lahoava museo. Museo epäonnistuneesta talousmallista ja yhteiskunnasta. Sanalla sanoen;totaalinen epäonnistuminen kaikilla elämän osa-alueilla!

Rikastaja
Suomalaisessa ja Eurooppalaisessa kulttuurissa nuoret, ja aivan erityisesti nuoret pojat eivät juuri tee itsemurhia.

Eivät vai! Helsingin Sanomien uutisen mukaan jo pelkästään Suomessa nuoret tekevät kymmeniä itsemurhia vuodessa.

Alle 20-vuotiaiden nuorten itsemurhien määrä on pudonnut Suomessa vajaaseen puoleen 15 vuodessa. Teini-ikäisten itsemurhia oli 74 vuonna 1990. Määrä väheni 31:een 2005 mennessä.

Kirjoituksesi on kirjamellisesti mielipidekirjoitus, joka perustuu muutaman kohu-uutisen perusteella vedettyihin laajoihin johtopäätöksiin koko japanilaisesta yhteiskunnasta.

Bobbie Royal
Rikastaja
On käynyt mielessä että miksi Japsit tappaa toisiaan kuin kärpäsiä?

Henkirikoksissa Japani on maailman häntäpäätä. Muutama esimerkki (sijaluku, valtio, henkirikosta 100 000 asukasta kohti vuodessa)

1. Jamaika 47
8. Venäjä 20
18. Argentina 9
19. Liettua 9
21. Latvia 8
31. Viro 7
37. USA 6
48. Sveitsi 3
51. Suomi 3
59. Ruotsi 2
62. EU 2
105. Japani 0,5

Japaninin vertailuluku on neljännes EU:n vertailuluvusta. Enemmänkin ihmetyttää miksi jamaikalaiset tappavat toisiaan kuin kärpäsiä, suhteessa satakertaisesti japanilaisiin verrattuna.

Tilastossa oli 110 maata. Niitä löytyy netistä haulla homicides world.
Todella mielenkiintoinen listaus.
Hyvän tavan mukaan, et tietenkään kertonut lähdettä ja valitsit vain haluamasi valtiot, unohtamalla kaiiki Afrikan valtiot.

Bushmaster
Japseilla ei ole pyssyjä. Silti ne tappaa toisiaan. Idioottien asevastustajien pitäisi vähän ajatella mitä puhuvat kun vetoavat itsemurhien poistumiseen aseiden kieltämisen myötä. Idiootit.Mitäs tämä nyt todisti? Siellä on siis vähän aseita suhteessa vähäiseen henkirikosten määrään, MOT?

Starman
Todella mielenkiintoinen listaus. Hyvän tavan mukaan, et tietenkään kertonut lähdettä ja valitsit vain haluamasi valtiot, unohtamalla kaiiki Afrikan valtiot.

Lähteitä löytyy netistä haulla homicide world. Niissä on mainittu useampia valtioita kuin esimerkissäni, myös niitä Afrikan valtioita. Toivottavasti ymmärrät miksi en liittänyt viestiini yli sadan valtion luetteloa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat