Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksi ja miten itku helpottaa oloa? Moni tunnekuohu itkettää. Sen jälkeen olo on sees ja tyyni.

Mitä elimistössä on tapahtunut?

Sivut

Kommentit (19)

Kiitos, CE. Kun muistaisi useammin selata lehden vanhoja juttuja...

Tuossa jutussa kerrottiin, että "Sen sijaan siellä, missä toivo on menetetty, ei enää ole kyyneliä. Syvästi masentuneet eivät itke." Muistin yhtäkkiä sen kummallisen tunteen, kun vaikeasti masentuneena silmistäni alkoi valua kyyyneleitä ja hengitys nyyhkyttää. En tuntenut surua, en tuskaa, en mitään. Ruumis itki, mutta sielu oli mustassa jäässä.

Erään teorian mukaan nimenomaan tunnekuohujen nostamien kyynelten koostumus viittaa siihen, että niiden tarkoitus on poistaa elimistöstä stressihormoneja. Itkeminen siis helpottaa, koska kurjaan oloon vaikuttavat aineet elimistöstä poistuvat.

Seshat
Erään teorian mukaan nimenomaan tunnekuohujen nostamien kyynelten koostumus viittaa siihen, että niiden tarkoitus on poistaa elimistöstä stressihormoneja. Itkeminen siis helpottaa, koska kurjaan oloon vaikuttavat aineet elimistöstä poistuvat.
Aika tyhmä kuulone teoria.

Seshat
Erään teorian mukaan nimenomaan tunnekuohujen nostamien kyynelten koostumus viittaa siihen, että niiden tarkoitus on poistaa elimistöstä stressihormoneja. Itkeminen siis helpottaa, koska kurjaan oloon vaikuttavat aineet elimistöstä poistuvat.Ei kyynelnesteeseen erity stressihormoneja tai ei ainakaan määriä, jolla olisi jotain merkitystä.
Itsekin olen kuullut ko. mutuilun ehkä 20 vuotta sitten.

Mummo

Tuossa jutussa kerrottiin, että "Sen sijaan siellä, missä toivo on menetetty, ei enää ole kyyneliä. Syvästi masentuneet eivät itke." Muistin yhtäkkiä sen kummallisen tunteen, kun vaikeasti masentuneena silmistäni alkoi valua kyyyneleitä ja hengitys nyyhkyttää. En tuntenut surua, en tuskaa, en mitään. Ruumis itki, mutta sielu oli mustassa jäässä.Lohduttoman hienosti ilmaistu, ruumiin elehdintä ei ole kytköksissä sielun agoniaan. Masennus on musta-aukko, joka tappaa kaikki tunteet.

fenomenologi
Ei kyynelnesteeseen erity stressihormoneja tai ei ainakaan määriä, jolla olisi jotain merkitystä.

Tiedän vain sen mitä olen lukenut. Tuo stressihormonien poistoteoria perustuu Willam Freyn tutkimukselle, johon kyllä viittaillaan lukuisissa yhteyksissä, mutta ei missään ainakaan suoraan kumota. Juttu siis perustuu havaintoon, että emotionaalisissa kyyneleissä siis todella on enemmän stressihormoneja kuten ACTH:ta ja prolaktiinia kuin silmän ärsytyksestä johtuvissa kyyneleissä. Tietenkin se voi olla seurausta vain aineiden korkeammasta pitoisuudesta elimistössä itkemisen hetkellä.

Emotionaalisissa kyyneleissä on muuten myös elimistön omaa opoidia, leu-enkefaliinia, joka vähentää kivun tunteita.

Echi
Masennus on musta-aukko, joka tappaa kaikki tunteet.En halua loukata ketään, mutta onko sillä jotain yhteyttä psykopaatiaan? Ei sillä, kummatkin tilat kaipaavat hoitoa/apu.

Tuppu L
En halua loukata ketään, mutta onko sillä jotain yhteyttä psykopaatiaan? Ei sillä, kummatkin tilat kaipaavat hoitoa/apu.Psykopaatti ei tunne empatiaa, siis tunnista toisia ihmisiä tuntevina olentoina. Psykopaateilla itsellään siis kyllä on tunteita, ne eivät vain kohdistu toisiin samalla tavoin kuin normaali-ihmisellä.

Psykopatiaan ei valitettavasti taida mitään hoitoa olla...

Tuppu L
Echi
Masennus on musta-aukko, joka tappaa kaikki tunteet.En halua loukata ketään, mutta onko sillä jotain yhteyttä psykopaatiaan? Ei sillä, kummatkin tilat kaipaavat hoitoa/apu.Ei ole. Vaikea depressio on mielialasairaus, johon auttavat lääkkeet ja terapia, tehokkaimillaan sähköhoito. Ilman hoitoa siihen kuolee noin joka viides.

Psykopatia on vaikea persoonallisuushäiriö ja hyvin vaikeasti hoidettava. Lääkkeitä siihen ei ole, mutta pitkäaikaisella räätälöidyllä terapialla siihen on mahdollista vaikuttaa.

Tuppu L

En halua loukata ketään, mutta onko sillä jotain yhteyttä psykopaatiaan? Ei sillä, kummatkin tilat kaipaavat hoitoa/apu.No ei nyt ihan. Tarkoitin lähinnä sitä, että masennus tappaa kaikki posiitiviset tunteet itseä kohtaan, lisäksi alemmuuskompleksi on melkoinen: muiden ihmisten mielipiteet nähdään aina negatiivisina. Psykopaatit kärsivät harvoiten itsetunto-ongelmista, tai muista ulkoisista havaittavista mielenterveydellisistä haitoista. Psykopaatin herkkyys reagoida tunteilla on vähentynyt, sen sijaan turvaudutaan laskelmointiin.

Mummo

Psykopatia on vaikea persoonallisuushäiriö ja hyvin vaikeasti hoidettava. Lääkkeitä siihen ei ole, mutta pitkäaikaisella räätälöidyllä terapialla siihen on mahdollista vaikuttaa.Kyllä. Persoonallisuuhäiriöiden hoitomuotona voidaan käyttää mm. psykoterapiaa. Siinä käytetään psykoanalyyttistä että erilaisia kognitiivis-käyttätymisterapeuttisia lähestymistapoja.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Liittynyt20.10.2005

Persoonallisuushäiriöisten hoito on usein siksikin kinkkistä, että koska kyseessä ei varsinaisesti ole sairaus, eikä "potilas" itse siitä näinollen koe kärsivänsä, niin tämä ei myöskään koe millekään hoidolle mitään tarvetta olevan.

Tavallaanhan persoonallisuushäiriöt ovat vain luonnejatkumon yksi ääripää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat