Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jos haluamme, niin 10-25 vuoden kuluttua voimme itse suunnitella geenitekniikalla organismeja, eikä ruoan tuotannossa tarvitse enää turvautua luomakunnan lajeihin. Koko elukkaa ei tarvitse kasvattaa, jos siitä halutaan vain lihat. Kasvatetaan pelkät lihat, mutta ei päätä. Näin eivät elukat kärsi. Sama koskee turkistarhausta: luodaan sellainen organismi (vaikka kasvi), jolle kasvaa minkkiturkki paksun varren päälle.

Kaiken kärsimyksen lähde on keskushermosto, joten jos eliö pysyy elossa ja kasvaa ilman keskushermostoa, ei ole myöskään kärsimystä. Yllättäen teknologia onkin se ratkaisuntuoja, joka hävittää kettutyttöjen ahdingon lähteen maailmasta.

Voidaanko edes eettisesti perustella tätä argumenttia ja geenimanipulointia vastaan?

Kommentit (5)

kuulostaa ihan jännältä ja jopa uskottavalta. mikseipä tehtäisi suoraan kokolihapulla-mäntyjä saisimme sadon suoraan puusta

Ettei homma vaikuttaisi liian helpolta, täytyy muistaa, että näihin kokolihamutantteihin täytyy jättää eliön perustarpeet täyttävä järjestelmä verenkiertoineen, ruuansulatuksineen, eritysjärjestelmineen ja eritoten immuunijärjestelmineen. Ai miksikö ei anneta valmista ravintoliuosta suoraan suoneen? No kun jonkun pitäisi valmistaa se ravintoliuos, mikä taas on energiatehokasta hoitaa valmiin ruuansulatusjärjestelmän avulla elukan sisältä käsin. Tai vaikka ravintoliuosta aminohappoineen, entsyymeineen ja kaiken maailman hivenaineineen saataisiinkin syntymään helpommin vaikkapa tarkkaan suunnitellulla bakteerikäyttämisellä otuksen ulkopuolella, aivoton lihamöllikkä tarvitsee edelleen elimiä säätelemään tuon ravintoliuoksen aineita verenkierrossa.

Sinänsä järkevä hullu tiedemies yhdistäisi nötköttimutanttiinsa pehmoisen turkiksen tai villavan karvan geenit, jotta tarvittava suojapintakin tulisi käyttöön. Mutta arvatkaa vain, haluaisiko Munacon suurpöhön palkintovaimo lihaklöntin päällä olleen turkin vai aitoa - vaikka laitontakin - minkkiä?

"Peksa" kirjoitti:
Jos haluamme, niin 10-25 vuoden kuluttua voimme itse suunnitella geenitekniikalla organismeja, eikä ruoan tuotannossa tarvitse enää turvautua luomakunnan lajeihin. Koko elukkaa ei tarvitse kasvattaa, jos siitä halutaan vain lihat. Kasvatetaan pelkät lihat, mutta ei päätä. Näin eivät elukat kärsi.Vielä yksinkertaisempaa on olla tuottamatta kipua eläimille, eikä tarvitse kehitellä uutta, päätöntä lajia.

Millainen Maapallo olisi ilman eläimiä, en ainakaan minä haluaisi olla sellaisessa paikassa. Sekin vaikuttaa mielipiteeseeni, koska eläimet ovat olleet ennen meitä ja me niiden kanssa.

Siis; pitäkäämme eläimistä hyvää huolta.

Vierailija
mensaani

Geeniteknologian vastustaminen tekijänoikeusmafian takia ei ole järkevää. Tekijänoikeusmafia aiheuttaa ongelmia joka tapauksessa jos sen annetaan rehottaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat