Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisikö mielestäsi ihmiskunnan lähettää miehitettyjä avaruuslentoja Marsiin ja mahdollisesti muillekin taivaankappaleille päämääränä avaruustukikohtien perustaminen?

Sivut

Kommentit (21)

Mummo
Pitäisikö mielestäsi ihmiskunnan lähettää miehitettyjä avaruuslentoja Marsiin ja mahdollisesti muillekin taivaankappaleille päämääränä avaruustukikohtien perustaminen?Jos sinne tulee baari ja hyvä bissevalikoima!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28200

Juu, monesti olisin itsekin valmis lähtemään.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Mielestäni kyllä, vaikkakin matka kestää tovin. Näin ollen voimme saada varmuuden myös siitä onko se edes mahdollista, (puhumattakaan tiedon määrästä) että ihminen voisi laskeutua planeetan pinnalle.

No juu tiedän, että kuussakin on käyty, mutta eikös se avaruusasema olisi ollut järkempää perustaa kuun pinnalle kuin kiertoradalle? Jos kerta laskeutuminen olisi mahdollista

No hieman ohi aiheen, mutta kyllä kannattaisin miehitettyä lentoa Marssiin.

Retard
Seuraa 
Viestejä28254
Mummo
-:)lauri
Kyllä. Mielestäni pitäisi.Miks?Miks ei?

Saisimme BB:n rinnalle jotain oikeastikin mielenkiintoista seurattavaa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Vastaan mieluummin että miten.

Minusta varsinainen matkailu Marsiin onnistuu vasta väliradoilla olevien asemien kautta. Tuollaiset asemat muodostavat eräänlaisen elämän ketjun planeettojen välille. Tietenkin matka vaatii tuollaisten kautta moninkertaisen ajan, koska asemalta toiselle siirtyminen vaatii seuraavan aseman odottamista sopivaan asemaan. Tietenkin niitä voi lisätä yhdelle ratakorkeudelle, jolloin odotteluaika pienenee.

Noissa etuna on se, että ne voivat olla kookkaita. Tuollaiseen mahtuu riittävän iso biotooppi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Hanke tulee olemaan mielikuvituksellisen kallis. Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.
Rahaa tuntuu valtioilla kuluvan erityisesti asevarusteluun. Niillä rahoilla (yhteenlaskien) Mars-projekti voitaisiin toteuttaa vaikka heti, koska tekninen valmius siihen on jo olemassa; jos Marsiin osataan lähettää luotaimia, osattaisiin sinne lähettää ihminenkin puuhastelemaan. Mutta puuhastelemaan mitä? Kas siinä kysymys?

Hans Lankar
Hanke tulee olemaan mielikuvituksellisen kallis. Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.
Rahaa tuntuu valtioilla kuluvan erityisesti asevarusteluun. Niillä rahoilla (yhteenlaskien) Mars-projekti voitaisiin toteuttaa vaikka heti, koska tekninen valmius siihen on jo olemassa; jos Marsiin osataan lähettää luotaimia, osattaisiin sinne lähettää ihminenkin puuhastelemaan. Mutta puuhastelemaan mitä? Kas siinä kysymys?Niin, kyllähän ihminen saadaan Marsiin. Mutta eiköhän suurin osa haluaisi tulla takaisinkin, Marsin painovoimasta on hieman hankalampi nousta kuin kuun...

Hans Lankar
Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.

Tieteellisyydestä olen jokseenkin samaa mieltä, mutta millaista taloudellista vastinetta saadaan esim. LHC:n kaltaisesta miljardiluokan superhankkeesta?

Marsiin lähtemisen perusteena voi myös pitää ihan silkkaa selviytymisviettiä. Kaikkien munien pitäminen samassa korissa ei toiminut dinosaurusten kohdallakaan kovin hyvin (toki linnut voivat edelleen väittää vastaan). Jos Mars halutaan asuttaa, on se ensimmäinen askel otettava joskus.

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1481

Vastasin ei, vaikka oikeasti tarkoitan sitä, että tuskin kannattaa nyt tässä vaiheessa. Sitten, jos siitä on hyötyä, niin mikä ettei.

Hyödyksi ei mielestäni kelpaa se, että marsilaiset selviävät, jos Maapallolle tipahtaa asteroidi. Se tieto ei lämmitä juuri ketään Maapallon 6 miljardista asukkaasta. Lisäksi kuluu vielä pitkä aika, ennen kuin ihminen osaa varustaa toiselle taivaankappaleelle siirtokunnan, joka pärjää ja kasvaa ja kehittyy ihan itsekseen.

Enemmin verorahat olisi kiva käyttää väestönsuojien rakentamiseksi ja asteroidien torjumisteknologian kehittämiseksi.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Miten tuollaisia aurinkokuntaa asuttavia asemia voitaisiin rakentaa lukuisia? Minusta ratkaisu on käyttää asteroidivyöhykkeen materiaalia massatuotantoon. Sinne vaan asemien osia valmistavia automaattitehtaita sekä myös miehitettyjä tehtaita. Kun asema on riittävän valmis, sen ratanopeutta lasketaan vaikka aurinkopurjeilla ja se siirtyy halutulle etäisyydelle Maan ja Marsin välille.

Hitaasti mutta varmasti saataisiin esimerkiksi satojen vuosien aikana lukuisia välilaskupaikoja eri korkuisille radoille. Asteroidimateriaali olisi siitä hyvä, että säteilysuojaukseen riittäisi tavaraa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35368

Ehdottomasti kyllä, tieteellisestä ja teknisestä mielenkiinnosta. Mars-matkan kustannukset olisivat kuitenkin ihmiskunnan (tai käytännössä suurvaltojen) budjetissa hyvin kohtuullisia. Tuskin se monenkaan kuukauden USA:n puolustusbudjetin vertaa maksaa, varsinkin jos matka tehtäisiin vanhan ajan löytöretkihenkeen, ilman että kymmenkertaistetaan budjetti jotta saadaan onnistumistodennäköisyys 50 %:sta 80 %:iin. Ennemmin sitten useita halpoja yrityksiä.

Vielä mieluummin toivoisin vastaavan rahasumman käytettävän miehittämättömään aurinkokunnantutkimukseen, koska sen tieteellinen anti olisi kertaluokkaa tai paria suurempi. Mutta valitettavasti se on silkkaa utopiaa. Miehitetty Marsmatka sankariastronautteineen ja nationalisella propagandalla kuorrutettuna voi ehkä olla myytävissä veronmaksajille, tieteestä rahvas ei ymmärrä sen enempää kuin sika pohjantähdestä. Ihmettelevät vain, että miksi minun rupudigipokkarini tuottaa parempia värikuvia kuin miljardin avaruusluotain.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Mielestäni kannattaisi rakentaa mukavia avaruusaluksia kiertoradalla ilman laskeutumis tai nousemisominaisuuksia. Laskut ja nousut toteutettaisiin aluksen sisällä olevilla pienemmillä härpäkkeillä. Näitä sitten voisi käyttää useisiin matkoihin lähes kaikkialle omaan aurinkokuntaan. Vois sitten tutkia kaikki taivaankappaleet ja nämä voisi kuskata helpommin myös robotteja, autoja, pienlentokoneita ja luotaimia taivaankappaleille.

Jos olisin miljardööri niin rakentaisin tällaisen ja lähtisin pois.

Hans Lankar
Hanke tulee olemaan mielikuvituksellisen kallis. Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.
Rahaa tuntuu valtioilla kuluvan erityisesti asevarusteluun. Niillä rahoilla (yhteenlaskien) Mars-projekti voitaisiin toteuttaa vaikka heti, koska tekninen valmius siihen on jo olemassa; jos Marsiin osataan lähettää luotaimia, osattaisiin sinne lähettää ihminenkin puuhastelemaan. Mutta puuhastelemaan mitä? Kas siinä kysymys?Kuten Leena Tähtinen kirjassaan Rattaat rakettiin äiti visioi, suuryritykset vastannevat tulevaisuudessa pääosin avaruusmatkailun kuluista. Tarkemmin sanottuna kyse on avaruustaloudesta, jossa keskeistä on asteroidivyöhykkeeltä löytyvien raaka-aineiden (metallit etc.) hyödyntäminen sekä aurinkoenergian käyttö.

Marsin maantaminen ja asuttaminen lienee sitten se pitkän aikavälin hanke.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat