Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pitäisikö mielestäsi ihmiskunnan lähettää miehitettyjä avaruuslentoja Marsiin ja mahdollisesti muillekin taivaankappaleille päämääränä avaruustukikohtien perustaminen?

Sivut

Kommentit (21)

Mummo
Pitäisikö mielestäsi ihmiskunnan lähettää miehitettyjä avaruuslentoja Marsiin ja mahdollisesti muillekin taivaankappaleille päämääränä avaruustukikohtien perustaminen?Jos sinne tulee baari ja hyvä bissevalikoima!

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Juu, monesti olisin itsekin valmis lähtemään.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Mielestäni kyllä, vaikkakin matka kestää tovin. Näin ollen voimme saada varmuuden myös siitä onko se edes mahdollista, (puhumattakaan tiedon määrästä) että ihminen voisi laskeutua planeetan pinnalle.

No juu tiedän, että kuussakin on käyty, mutta eikös se avaruusasema olisi ollut järkempää perustaa kuun pinnalle kuin kiertoradalle? Jos kerta laskeutuminen olisi mahdollista

No hieman ohi aiheen, mutta kyllä kannattaisin miehitettyä lentoa Marssiin.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005
Mummo
-:)lauri
Kyllä. Mielestäni pitäisi.Miks?Miks ei?

Saisimme BB:n rinnalle jotain oikeastikin mielenkiintoista seurattavaa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Vastaan mieluummin että miten.

Minusta varsinainen matkailu Marsiin onnistuu vasta väliradoilla olevien asemien kautta. Tuollaiset asemat muodostavat eräänlaisen elämän ketjun planeettojen välille. Tietenkin matka vaatii tuollaisten kautta moninkertaisen ajan, koska asemalta toiselle siirtyminen vaatii seuraavan aseman odottamista sopivaan asemaan. Tietenkin niitä voi lisätä yhdelle ratakorkeudelle, jolloin odotteluaika pienenee.

Noissa etuna on se, että ne voivat olla kookkaita. Tuollaiseen mahtuu riittävän iso biotooppi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Hanke tulee olemaan mielikuvituksellisen kallis. Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.
Rahaa tuntuu valtioilla kuluvan erityisesti asevarusteluun. Niillä rahoilla (yhteenlaskien) Mars-projekti voitaisiin toteuttaa vaikka heti, koska tekninen valmius siihen on jo olemassa; jos Marsiin osataan lähettää luotaimia, osattaisiin sinne lähettää ihminenkin puuhastelemaan. Mutta puuhastelemaan mitä? Kas siinä kysymys?

Hans Lankar
Hanke tulee olemaan mielikuvituksellisen kallis. Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.
Rahaa tuntuu valtioilla kuluvan erityisesti asevarusteluun. Niillä rahoilla (yhteenlaskien) Mars-projekti voitaisiin toteuttaa vaikka heti, koska tekninen valmius siihen on jo olemassa; jos Marsiin osataan lähettää luotaimia, osattaisiin sinne lähettää ihminenkin puuhastelemaan. Mutta puuhastelemaan mitä? Kas siinä kysymys?Niin, kyllähän ihminen saadaan Marsiin. Mutta eiköhän suurin osa haluaisi tulla takaisinkin, Marsin painovoimasta on hieman hankalampi nousta kuin kuun...

Hans Lankar
Perusteluiksi ei tule riittämään se, että "tää on jännää", vaan siitä pitää saada runsaasti tieteellistä ja taloudellista vastinetta.

Tieteellisyydestä olen jokseenkin samaa mieltä, mutta millaista taloudellista vastinetta saadaan esim. LHC:n kaltaisesta miljardiluokan superhankkeesta?

Marsiin lähtemisen perusteena voi myös pitää ihan silkkaa selviytymisviettiä. Kaikkien munien pitäminen samassa korissa ei toiminut dinosaurusten kohdallakaan kovin hyvin (toki linnut voivat edelleen väittää vastaan). Jos Mars halutaan asuttaa, on se ensimmäinen askel otettava joskus.

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1479
Liittynyt15.11.2006

Vastasin ei, vaikka oikeasti tarkoitan sitä, että tuskin kannattaa nyt tässä vaiheessa. Sitten, jos siitä on hyötyä, niin mikä ettei.

Hyödyksi ei mielestäni kelpaa se, että marsilaiset selviävät, jos Maapallolle tipahtaa asteroidi. Se tieto ei lämmitä juuri ketään Maapallon 6 miljardista asukkaasta. Lisäksi kuluu vielä pitkä aika, ennen kuin ihminen osaa varustaa toiselle taivaankappaleelle siirtokunnan, joka pärjää ja kasvaa ja kehittyy ihan itsekseen.

Enemmin verorahat olisi kiva käyttää väestönsuojien rakentamiseksi ja asteroidien torjumisteknologian kehittämiseksi.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Miten tuollaisia aurinkokuntaa asuttavia asemia voitaisiin rakentaa lukuisia? Minusta ratkaisu on käyttää asteroidivyöhykkeen materiaalia massatuotantoon. Sinne vaan asemien osia valmistavia automaattitehtaita sekä myös miehitettyjä tehtaita. Kun asema on riittävän valmis, sen ratanopeutta lasketaan vaikka aurinkopurjeilla ja se siirtyy halutulle etäisyydelle Maan ja Marsin välille.

Hitaasti mutta varmasti saataisiin esimerkiksi satojen vuosien aikana lukuisia välilaskupaikoja eri korkuisille radoille. Asteroidimateriaali olisi siitä hyvä, että säteilysuojaukseen riittäisi tavaraa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat