Seuraa 
Viestejä45973

Hauskan näköistä.

http://www.youtube.com/watch?v=aC-KOYQsIvU&feature=related

Mistä ilmiö johtuu?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kabus
Hauskan näköistä.

http://www.youtube.com/watch?v=aC-KOYQsIvU&feature=related

Mistä ilmiö johtuu?


Tuo on ylikylläistä suolaliuosta ja alkaa kiteytymään, kunhan se saa jonkin aloituksen, ts. sopiva karhea muoto, josta kiteet pääsevät kasvamaan. Kiteytymisestä vapautuu myös lämpöä.
Ne "naksulla" lämpenemään alkavat lämpöpakkaukset toimivat noin. Tuon kiteytyneen materiaalin pitäisi muuttua takaisin nesteeksi uudelleen kuumennettaessa ja olla sen jälkeen kiteytettävissä uudestaan.

Natriumasetaattia saat esim. sekoittamalla ruokasoodaa ja etikkahappoa sopivassa suhteessa keskenään ja haihduttamalla lopputuotteesta ylimääräinen vesi pois.

Jakke77
borri317
Mää tiiän mistä tuo johtuu.tyhmähä olin kun en todistanut väitettäni samantien, mutta korjataan asia nyt näin

palavaa vettä
Miten noin yksinkertainen laite on keksitty vasta nyt?
Radioaaltoja ja suolavettä.
Juhtuu varmaan siitä, että ionit sähköistyy ja sähkö hajoittaa veden vedyksi ja hapeksi.
Taittiin mainitakkin, en keskittyny.

boddah
Seuraa 
Viestejä77
BR3K

Tuo on ylikylläistä suolaliuosta ja alkaa kiteytymään, kunhan se saa jonkin aloituksen, ts. sopiva karhea muoto, josta kiteet pääsevät kasvamaan.En ymmärrä mitä tarkoitat.

Kyseinen aine on natriumasetaattitrihydraattia, jonka ominaisuutena on suuri alijäähtymiskapasiteetti. Ts. se jäähtyy alle kiteytymislämpötilansa. Kuten vesi, joka jäähtyy alle 0°C.

Nestemäinen sulatettu ja alijäähtynyt suolaliuos on herkässä ns. metastabiilissa tilassa, joka on erittäin herkkä ulkoisille häiriöille. Riittävä tönäisy tai epäpuhtaushiukkanen laukaisee kiteytymisprosessin, joka videossakin näkyy. Samalla aineen lämpötila nousee sulamislämpötilaan eli 58 °C.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat