Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Toisenlainen näkökulma rahoituskriisiin:

http://elainemeinelsupkis.typepad.com/money_matters/

Pääteesinä on, että homma menee vain pahempaan suuntaan ennenkuin holtiton lainanotto ja antaminen USA:ssa saadaan korjattua. Lama tulee, eikä sitä ei voi estää kuin rajattomalla lainanotolla. Edes USA:lle ei myönnetä loputtomasti lainaa. Kun stoppi tulee siinä vaiheessa kun ilmaista rahaa ei enää saada, pudotus on sitä jyrkempi mitä pidempään nykymenolla jatketaan.

Käytännössä FED toimii juuri päinvastoin: se työntää lisää rahaa markkinoille ja pitää ohjauskoron alhaisena. Tämä raha ajautuu samaan keinotteluun, mikä on luonut koko mätäpaiseen. Tauti siis jatkuu ja pahenee. Välillä tietenkin kun pistetään miljardeja lainoina talouteen, saadaan "hyviä" uutisia, mutta kun nämä rahat on syöty, sama kuilu odottaa...

Kommentit (1)

Lähde:

http://elainemeinelsupkis.typepad.com/money_matters/

"In modern society, if a government is solvent, all banks are easily kept solvent. But if the bankers lend to Emperors and Dukes like the Federal Reserve did right off the bat after being created in 1913, this will fuel massive wars and as always, the losers will go bankrupt. If a war is bad enough, the WINNERS go bankrupt, too. In the case of WWI, everyone except the US went bankrupt. This was papered over via the US lending even more money to everyone who fought that fruitless, worthless war. Then, one by one, they still defaulted so that by 1933, the US banking system itself, was going bankrupt."

Vaikuttaako tutulta?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat