Seuraa 
Viestejä45973

HS: (Julkaistu: 9:11)

Tuomioja: Suomesta ei juurikaan kannatusta McCainille

"Kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd) mukaan Suomesta ei löydy montaa politiikan tarkkailijaa, joka kannattaisi republikaanien John McCainia Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Tuomioja toivoo blogissaan, että äänioikeudettomien suomalaistenkin näkemyksillä voisi olla marginaalinen merkitys tiukaksi arvioidussa vaalissa, jolla on merkitystä laajalti maailmanpolitiikkaan.

Tuomiojan mukaan vaaliasetelmat ovat Yhdysvalloissa selkeytyneet molempien puolueiden asetettua varapresidenttiehdokkaansa. Samalla kuilu puolueiden välillä on hänen mukaansa syventynyt republikaanien irtioton takia.

"Siinä missä Joe Bidenin valinta [Barack] Obaman aisapariksi viestii demokraattien keskustahakuisuutta, on Sarah Palinin valinta McCainin kumppaniksi osoitus yritys tyydyttää republikaanien kristillisen fundamentaalioikeiston toiveita", Tuomioja kirjoittaa.

Tuomiojan suosikki kilvassa on Obama, mutta hän varoittaa tuudittautumasta ajatukseen, että tämä tulisi toimimaan presidenttinä eurooppalaisen sosialidemokraatin tai vihreän sosiaaliliberaalin tavoin."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (83)

Veikkaan että McCain voittaa, vaikka Obama olisi astetta "ei niin huono" vaihtoehto. Loppupeleissä kuitenkaan sillä ei ole mitään väliä kumpi valitaan.

"Texas Congressman Ron Paul may not be the next US President. But the firebrand Republican, who failed to win the party's nomination this year, is still hugely popular with grassroots supporters. He staged a rally in Minneapolis as an alternative to John McCain's Republican Convention in nearby St Paul, stealing much of the limelight from the party's official presidential candidate."

http://www.youtube.com/watch?v=g1hDHCDh18Y

Voispa äänestää USA:n presidenttiä ennemmin kuin suomen pressaa. Sillä on mun mielestä huomattavasti enemmän merkitystä.

Toivon todellakin ettei McCain voita vaaleja. Luulisin että tiukat vaalit ovat edessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä11044

Hankala tilanne. Toinen umpipimee pyssypaavo (yrittää kyllä sen salata) ja toinen muistuttaa kävelevää, tervattua aitatolppaa, jonka päähän on asennettu kovaääninen ynnä poliitikan puppugenaraattori.

Valitse nyt sitten näistä "maailman valtias". Putin ja Medjeved (eli miten se kirjoitetaan) alkavat tuntua ihan kivoilta jätkiltä.

babun
Voispa äänestää USA:n presidenttiä ennemmin kuin suomen pressaa. Sillä on mun mielestä huomattavasti enemmän merkitystä.

Muuta Yhdysvaltoihin ja hae kansalaisuutta. Sillähän se ratkeaa.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Isona boonuksena se, että sanoi käyneensä 57 osavaltiossa. Jenkkien omat sekä Euroopan reissut . Toivottavasti kävi Sveitsissä, että tämä osavaltioiden määrä täsmäisi
Obama pressaksi!

Fran Dreppin
Obama on mulatti. Hänen isänsä on afrikan neekeri ja äiti valkoinen amerikkalainen.Ei perkele, ja minä kun luulin että se on vain juonu liikaa mustaa kahvia auringon paahteessa!

"Republikaanien presidenttiehdokas John McCain johtaa kannatuksessa demokraattien Barack Obamaa neljällä prosenttiyksiköllä, kertoo eilen julkaistu USA Today -lehden kysely. Johtoasema on McCainin suurin sitten tammikuun.

Kyselyn mukaan McCainia äänestäisi 50 prosenttia vastaajista, Obamaa 46 prosenttia. Lehden viime viikolla tekemässä vastaavassa kyselyssä Obamalla oli vielä seitsemän prosenttiyksikön johto.

Lehti arvelee, että republikaanien puoluekokous ja Sarah Palinin valinta varapresidenttiehdokkaaksi ovat kohottaneet McCainin kannatusta. Äänestäjät suhtautuvat mittauksen mukaan myös entistä myönteisemmin McCainin talouskykyihin.

Myös Obaman kannatus pomppasi demokraattien puoluekokouksen jälkeen, joskin ei yhtä nopeasti kuin McCainin.

Kyselyyn osallistui 1 022 amerikkalaista, ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/34426- ... htoasemaan

Fran Dreppin
Obama on mulatti. Hänen isänsä on afrikan neekeri ja äiti valkoinen amerikkalainen.

Onko juutalainen valkoinen?

Huhujen mukaan Obamalla on kaksi mustaa lasta. Miten äänestäjät reagoivat tällaiseen skandaaliin?

Puoliverinen neekeri jonka nimi rimmaa Osaman kanssa vastaan vitivalkoinen Irlantilainen sotasankari...

Kyse on vaan mediastuntista. Kultapossuperho tulee johtamaan USA:aa vielä kauan sen jälkeen nämä "vaalit" on ohi. Ja siinä vaiheessa sattuu "vahinko" jos joku näistä kavereista kehtaa ehdottaa, että USA:n ptiäisi Fediltä lainaamisen sijaan alkaa painamaan omaa rahaa. Aivan niinkuin sattui Kenedylle Siinä mielessä se on ihan saman tekevää vaikka siellä olisi apinan ja aasin risteytys(nyt pelkkä aasi)pressana. Se tekee niinkuin kultapossukerho sanoo tai muuten ...

Oli kyllä surullisen koomista perjantain (5.9.08) Daily Showssa, kun ne laitto pätkiä rinnakkain McCainin viime viikkoisen puheesta "muutoksesta" ja vuoden 2000 presidentin vaaleista Bushin vaalipuheesta "muutoksesta". Oliskohan ollut käytössä sama puheenkirjoittajakin

Kovasti toivoisin Obaman voittoa, mutta pahoin pelkään, että käy toisin.

Jos vaalit kiinnostaa niin hauskin tapa pysyä ajan tasalla on käydä kattoon Comedy Centralin sivuilta Daily Show with Jon Stewardia ja Colbert Reportia. Sieltä saa kattoo koko jaksot nykyään ilmaisiksi.

Jenkkifoorumeille floodaamaan eurooppalaista (tai omaa) näkökulmaa republikaanien turhuudesta ja vaarallisuudesta maailmassa. Aivan sama kuka olisi ollut vastassa vaikkei Obama huono vaihtoehto ole, mutta McCain must not win!
Republikaanien vallan jatkuminen tarkottaa historian valossa lähinnä satoja tuhansia köyhyyteen ja sotiin kuolevia lisää.

Ainoastaan todella megaluokan törttöily, skandaali tai luuranko kaapista voi estää McCainin voiton. Tällä hetkellä näyttää siltä että suurin mielenkiinto kohdistuu sen marginaalin suuruuteen jolla Obama häviää vaalit. Veikkaan varsin samankaltaista tulosta kuin 4 vuotta sitten.

Muuten, tunnettu yhteiskuntakriitikko William Blum runttasi täysin lyttyyn Obaman "vaihtoehdon". Blum, itse äärivasemmistolainen, otti muutaman herkullisen esimerkin jossa hän osoitti että Obama ei juurikaan toisi oleellista muutosta esim. USA:n turvallisuuspolitiikkaan. Hän otaksuikin, että jos Obama valittaisiin presidentiksi virtaisu surunkyyneleet myöhemmin monen hänen kannattajiensa silmistä.

Suomessa liberaalit ja vasemmistolaiset, ja jopa konservatiivit uskovat käsittämättömän naiivisti Tuomiojan tavoin Obaman "keskusta-vasemmistolaisuuteen". Ja kun USA:n konservatiivit pelkäävät näin olevan on virheellinen käsitys kaikin puolin valmis.

Verratkaapa aiempien USA:n demaripresidenttien "rauhantahtoisuutta".

-Truman (atomipommit Japaniin joiden pudottamista moni republikaanivaikuttaja vastusti)
-Kennedy (Sikojen lahti, Vietnam)
-LBJ (Vietnamin sodan huippusesonki)
-Carter (Pol Pot, Afganistanin ääri-islamilaisten tukeminen)
-Clinton (Al Shifa, Somalia, Kosovo...)

Toope
Seuraa 
Viestejä32267

Itse veikkaan McCainin voittoa, niukasti. Obaman kokemattomuus ja näyttöjen puute, sekä Bidenin persoonattomuus eivät riitä voittoon.

McCain teki minusta erinomaisen vedon valitessaan konservatiivisen Palinin aisaparikseen. Hän tulee vetämään uskonnollisen oikeiston lisäksi paljon naisten ääniä. Niiden, jotka luulevat, ettei konservatiivinen Palin saisi Hillaristien naisääniä, kannattaa muistella kaksia viimeisiä Suomen presidentinvaaleja, joissa kokoomusrouvat äänestivät suurin joukoin äärivasemmistolaista Tarja Halosta presidentiksi, ei toki hänen politiikkansa, vaan sukupuolensa vuoksi.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Tep
Seuraa 
Viestejä827

Rebublikaanit haukkavat Obamaa kommunistiksi. Jos tämä ajatus leviää, ei Obamalla ole mitään mahdollisuuksia. Kommunisti on on jonkinlainen terroristi monen amerikkalaisen mielessä. Ajatus on iskostautunut mieliin Korean ja Vietnamin sotien propagandasta.

Toope
Seuraa 
Viestejä32267

Hassua tässä vaalikampanjassa on myös se, että normaalistihan republikaanit ovat tunnettuja "likaisesta" vaalikampanjoinnista, mutta tällä hetkellä siihen ovat syyllistyneet enemmänkin demokraatit. Palinin kohdalla on hyökätty hänen down-syndroomaa potevaa kuopusta, sekä hänen 17-vuotiasta tytärtään vastaan. Totta kai pakolliset syrjähyppysyytöksetkin on otettu viime aikoina peliin.

Aivan kuin pientä paniikinpoikasta demokraattileirissä.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/McCain+rep%C3%A4isi+nelj%C3%A4n+pist...

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Ja jos McCain ei muuten voita niin onhan suuri raha ujuttanut kansallisen turvallisuuden koneiston johdon täyteen kunnon oikeistolaisia, joten koneellisen äänestyksen peukalointi ei liene vaikeaa. Ja kun tietää rahan moraalin, niin se tehdään jos voidaan. Sinällään harmi että taantumukselliset voimat jatkavat ja yhä useampi USAlainen kuin ulkomainenkin kärsii rahan politiikasta. Ympäristöä tuhotaan surutta, sotia käydään taloudellisista syistä ja muuta maailmaa vakoillaan terrorismin nimissä taloudellisen hyödyn, ja etuaseman takia. Pahinta on tietenkin se että länsimaiden oikeistolaiset hallitukset apinoivat oikeistoUSAn hallinnon riistomallia yhä enemmän pysyäkseen talouskilpailussa mukana, jossa härskein peluri voittaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat