Seuraa 
Viestejä45973

Ihmiset joko vihaavat tai rakastavat monikulttuurisuutta, mutta eivät useinkaan suhtaudu siihen kylmän rationaalisesti, vaan lähinnä asenteellisesti. Eivät suostu näkemään toisen kulttuurin hyviä puolia ja toisaalta eivät suostu kritisoimaan muita kulttuureja.

Minusta monissa muissa ei-länsimaisissa kulttuureissa on paljon hyvää, mutta myös pahaa. Paras ratkaisu omasta mielestäni eli ihanneutopiani olisi sellainen, jossa olisi kaikkien kulttuurien hyvät puolet.

Esimerkiksi olisi normaalia jutella ihmisten kanssa bussipysäkillä, mutta naisen kivittäminen olisi tuomittavaa. Kun mennään kylään, niin pidetään kunnon pidot vieraille avokätisesti eikä tarjota pelkkää kahvia ja pullaa. Vaalitaan ja kunnioitetaan kaupunkia. Tehdään siitä esteettisesti kaunis paikka eikä suhtauduta ympäristöön välinpitämättömästi. Välitetään toisistamme, lähimmäisistämme, perheistämme.

Lopetetaan huonoitsetuntoinen luterilainen kulttuuri, missä ei saa kehua toista ja pitää puurtaa hampaat irvessä. Opetellaan nauttimaan alkoholista kohtuudella viinin muodossa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Mutta viinihän on [size=150:1q2fd302]PAHAA[/size:1q2fd302]! D:
Ja pakkoko sitä on pistää pidot pystyyn jos kaveri sattuu piipahtamaan kylään?

Ilmuri
Mutta viinihän on [size=150:32zq1sta]PAHAA[/size:32zq1sta]! D:Ei ole

Ja pakkoko sitä on pistää pidot pystyyn jos kaveri sattuu piipahtamaan kylään?Toki. Vasikka pitää teurastaa ja viinikellari tyhjentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kulttuurithan on pelkästään hyvästä.

Mä näen kaikki kulttuurit aivan yhtä hyvinä niin kauan kun toisen tuomitseminen ja ylimääräinen moralisointi jätetään naulakkoon.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Kulttuurissa ei välttämättä aina ole varsinaisesti vikaa, mutta se voi silti olla yhteensopimaton jonkun toisen kulttuurin kanssa. Tai en ainakaan näe mitään väärää siinä, että Suomessa kauppojen aukioloajat ovat hyvin tarkkaan rajatto ja määrätty, mutta en myöskään siinä, että ihmiset viettävät päivällä siestaa vähän oman maun mukaan. Silti tästä voi aiheutua ongelmia.

Mitä enemmän on vanhaa kulttuuria jossain maassa niin sitä korkeampi siellä on taantumusaste ja suvaitsemattomuus mitä tulee vaikkapa naisten asemaan, eriuskoisiin, sananvapauteen ja vanhoista, täysin järjettömistäkin, tavoista ja perinteistä joustamiseen...

No onhan se tietysti muutakin, mutta nämä ottavat aina silmään.

Tunnustaudun kulturistiksi. Mielestäni kulttuurit, joissa on soveliasta tai suorastaan odotettua tappaa oma tytär, jos tämä on sattunut rakastumaan väärän uskonnon edustajaan, väärän maan kansalaiseen tai väärän etnisen ryhmän edustajaan, ovat ainakin siitä kohtaa totaalisen läpimätiä. Mikään määrä kulttuurillista relativismia ei saa minua hyväksymään lasten pakkonaittamista, raiskaamista, murhaamista tai kiduttamista. Noin ihan alkuun esimerkiksi. Barbaria on barbariaa. Jos joku haluaa tuomita minut ennakkoluuloiseksi sen vuoksi, niin siitä vaan heittämään ensimmäisellä kivellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat