Jukurtti

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

kuinka tehdään jukurttia, jos itse halua valmistaa siis?

Kommentit (10)

Vierailija

Vuohenmaitoa laitetaan satulalaukkuun ja sitten vaan ratsastamaan. Ajast'aikain kuluessa se siellä hiljalleen muhii jukurtiksi.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18367
Liittynyt16.3.2005
taleni kosumyn
kuinka tehdään jukurttia, jos itse halua valmistaa siis?
Samalla lailla kuin viiliäkin. Eli laakeaan kulhoon maitoa ja sellainen kunnon loraus maustamatonta jogurttia siemeneksi sekaan, seisotetaan pimeässä, huoneenlämmössä vuorokausi, mielellään lautanen kulhon päällä (ei mitään tiiviitä kansijuttuja) ja hapanmaitotuote on valmista joko nautittavaksi tai siirrettäväksi jääkaappiin.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Vierailija

Pystyykö tekemään ihan pelkästään maidosta jollain tavalla?
Minkälaista maitoa kannattaa laittaa, ihan normi kevytmaitoako?
Mustikoita olisi voinut poimia tätä varten kyllä, mutta eipä hoksannut ja enää ei taida metsästä löytyä, kun muutenkaan ei kovin paljoa tainnut olla tänä kesänä.

Vierailija

Vaimoni tekee minulle usein turkkilaista herne jugurttia erittäin maukasta eli maustamatonta turkkilaista jukurttia ja siihen sitten tietyt einekset niitä en nyt tässä luettele salaisia kun ovat =)

Vierailija

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jogurtti
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_bulgaricus

Joskus siis on ilmeisesti maitoa haihdutettu, että tulisi tarpeeksi paksua, mutta nykyään lisätään jauhoja ja liivatetta.
Mistäs minä noita Lactobacillus_bulgaricuksia saan? Niitäkö on jo maidossa valmiina ja lähtee lisääntymään lämpimässä? Vaikka wikipedian mukaan käytetään länsimaissa nykyään jotain Lactobacillus acidophilus-bakteereja, niin olisi tuota toistakin mukava kokeilla ehkä... No kai se on jogurttia vähän kaadettava sinne sekaan vain sitten.
Onko jollain kokemuksia bulgarialaisesta jogurtista?

Uusimmat

Suosituimmat