Seuraa 
Viestejä45973

Niin sanotut "custom made" biologiset aseet. Voidaan räätälöidä etsimään ja tuhoamaan kohde, joka omaa jonkun tietyn geenin(esim on musta, valkoinen tai Aasialainen)Esim Kiina voisi käyttää näitä Yhdysvaltain laivastoa vastaan tyynellä merellä.

Tulevaisuuden antimateria ja nanoteknologia sallii myös uusien, entistä pienempien ja tappavampien pommien valmistamisen. Nykyään esim Helsingin tuhoavan ydinpommin saa hädin tuskin mahtumaan mikroaaltouunin kaltaiseen tilaan, mutta tulevaisuuden pommit ovat noin omenan tai pesäpallon kokoisia. Esimerkiksi Kiinan PLA(Peoples Liberation Army)voisi käyttää tällaisia aseita Yhdysvaltojen "ohjuspuolustusjärjestelmää" vastaan.

Tulevaisuudessa tulevat myös entistä laajemmat ja monipuolisemmat elektromagneettiset pulssiaseet, joilla voidaan käydä sotaa kehittyneitäkin järjestelmiä vastaan. Eli Esim Kiina voisi valmistaa itselleen elektromagneettisia pulssiaseita, kuten "tykkejä" ja ohjuksia, kuten myös elektromagneettisia "sädeaseita" esim USA:n sateliittijärjestelmiä vastaan.

Uusia aseita tulevat myös olemaan erillaiset "sähköhäirintäjärjestelmät" Yhtenä vaihtoehtona olisi kehittää jonkinlaisia sähökäisiä "häirintälaitteita" jotka tuhoamisen sijaan voisivat ottaa haltuunsa vihollisen pääosin tietokoneisiin perustuvat asejärjestelmät. Elektromagneettisten pulssiaseiden lisäksi vihollisen tietojärjestelmiä vastaan pitäisi kehitellä myös muita vaihtoehtoja, kuten esim vaikkapa pieniä nanobotteja. Nano teknologiaa voitaisiin myös käyttää nykyisten luotien ja ohjusten korvaamiseksi huomattavasti pienemmillä, mutta halvemmilla ja tappavemmilla vaihtoehdoilla. Esim vihollista voitaisiin pommittaa pienen pienillä nanoboteilla, jotka tunkeutuisivat tämän koneisiin ja elektronisiin järjestelmiin ja tuhoaisivat nämä. Lisäksi pitäisi keksiä ja rakentaa uusia yliäänipommikoneita ja hävittäjiä, jotka voisivat toimia myös lähi-avaruudessa ja taistella siellä esim keinoälyllä varustettuina vihollisen sateliittijärjestelmiä vastaan. Miltä kuulostaa, ja olisiko kellään muita parempia ehdotuksia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Vierailija

Turha on pelotella että kaikki uusi teknologia tuo vain pahaa, kuitenkin siittäkin saadaan oikeasti enemmän hyötyä kuin haittaa.

Suurin osa maapallon ihmistä ei sodi, pieni osa vain sodassa.

Jos joku väittää että maailma on sotainen paikka, voidaan ihan hyvin ajatella että ei ole. Kuin kuitenkin vähemistö on sodassa. Suurin osa elää ihan rauhassa.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Tässä postissa on vaan tarkoitus keksiä, minkälaisia aseita tulevaisuudessa mahdollisesti voitaisiin käyttää. Ymmärsinkö oikein?

No matkitaan vaikka Babylon 5:stä "massasinko", haetaan avaruudesta iso asteroidi ja räjähdysten/moottoreiden avulla laitetaan se törmäyskurssiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Depressiota aiheuttava taistelukaasu olisi myös kätevä, onhan kehitelty kemikaaleja, jotka nostavat aivojen dopamiini ja serotoniinitasoja, niin kai löytyy päinvastainenkin.

Tai jos dronabinolia saisi kyynelkaasun tavoin levittyä rellestävään väkijoukkoon, lamauttaisi muttei vahingoittaisi.

Löyhkäaseita mellakointiin on jo kehitettykin.

Periaatteideni mukaisesti etsin väkivallattomia vaihtoehtoja.

Juuri noin viikontakaisessa Bond-filmissä esitelty jättimäinen auringonvaloa kohdistava peili satelliitissa voisi olla yksi tulevaisuuden keinoista.

Sota kuluttaa kaikki rahat, kuten on huomattu. Tälläiset aseet vielä nopeammin, joten kannattaisi siis oikeasti suunnitella halpoja aseita. Esim. armeijaluokan tiedemiesten parantelemat spudarit?
Mutta ei siitä sen enempää. Oma ketju pitäisi tehdä varmaan tälle aiheelle.

EDIT:

Kiina -> Antimateriapommi + usan vakoojat = usa pommittaa kiinan kaikilla ydinaseillaan.

Jos kiihdyttää perunan lähes valonnopeuteen on se tappava ase, sitä voitaisiin tulevaisuudessa käyttää ohjusten torjuntaan ja myös esim laivojen upottamiseen. Se olisi halpaa ja helppo valmistaa sekä myös ekologista.

teini
Jos kiihdyttää perunan lähes valonnopeuteen on se tappava ase, sitä voitaisiin tulevaisuudessa käyttää ohjusten torjuntaan ja myös esim laivojen upottamiseen. Se olisi halpaa ja helppo valmistaa sekä myös ekologista.

Joskus jostain kuullut että valonnopeudessa kaikki kuoriutuu. Joten jätteenä kyseisestä aseesta syntyisi vain kuorittuja perunoita, eikä penskat enää valittaisi kun koulussa on kuorimattomia perunoita. Voi niitä uusavuttomia!

Kaasuaseet eivät ole kovin tehokkaita, koska niiden levittäminen on vaikeaa ja suojautuminen armeijalle melko helppoa. Lähinnä ne soveltuvat köyhän siviiliväestön terrorisointiin. Biologisten aseiden ongelmana on se, että vaikutusta on vaikea rajata vain vihollisiin.

Tarkkuus on nähtävissä olevan tulevaisuuden kehitystrendi, ei massatuhoaminen, johon ydinaseet tarjoavat jo riittävän tulivoiman.

Käsiaseissa parannukset kohdistuvat lähinnä tähtäinjärjestelmiin. Esim. tutkalla toimiva ennakkolaskin: kohdistat aseen liikkuvaan maaliin, tutka laskee tarvittavan ennakon ja siirtää tähtäinristikkoa sopivan matkan niin että kun ristikko on maalin kohdalla, osuu luoti oikeaan ennakkopisteeseen.

Pommeissa ja tykistöaseissa menee kehitys siihen suuntaan, että tavallisella tykillä, rakentinheittimellä tai pommilla toimitetaan yksi tai useampia taistelukärkiä vihollisen lähelle. Sen jälkeen taistelukärki hakeutuu itsenäisesti hahmontunnistusohjelman ja apumoottorien/siivekkeiden avulla sopivaan maaliin.

Sotakoneissa tulee modulaarisuus lisääntymään. Sama ajoneuvo tai ilma-alus vidaan varustaa useilla eri varustuksilla täysin eri tehtäviin. Tämä on välttämätöntä, koska huipputekniikka maksaa, eikä kellään ole varaa hankkia isoa määrää erilaisia sotakoneita yksittäisiin käyttökohteisiin.

Taistelurobotit tulevat kentälle jo lähiaikoina. Itseasiassa puoliksi odotin niitä jo Irakin valtauksen yhteydessä. Lennokkejahan jo on ja seuraava askel on varmaankin jonkinlainen panssarivaunu. Näillä on hirvittävä psykologinen vaikutus samaan tapaan kuin kamikazelentäjillä. Länsimaille ne ovat myös aivan ihanteellinen ase, koska lännen armeijoilla on halu uhrata mieluummin materiaalia kuin sotilaita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat