Seuraa 
Viestejä2431

Okei, kerran tällä palstalla on nykyään ollut puhetta vaihtoehtoisista kaiken teorioista (Harameinin teoria), niin päätin kehittää oman kaiken teoriani ja esitellä sen teille.
Pahoitteluni, jos teoria vaikuttaa vielä keskeneräiseltä, sillä kehitän sitä samaa tahtia kun kirjoitan siitä.

Toivon saavani asiallista palautetta ja kehitysideoita teorialleni, jotta voimme kilpailla Harameinin kaltaisten supernerojen kanssa.

M-teoria ja fraktaalit lähtökohtana

Teoriani lähtökohta M-teorian 11-ulotteinen hyperavaruus-aika, josta havaitsemamme kolme tilaulottuvuutta + ajan, sekä ns. skaalasuhteellisuusteoria, jonka postulaatteihin kuuluu:

1. Luonnonlait ovat havaintoskaalasta riippumattomia.
2. Planckin pituus säilyy invarianttina koordinaatiston skaalamuunnoksissa.

Näistä postulaateista seuraa, että aika-avaruuden rakenne on fraktaali.

M-teorian ja fraktaalien yhdistäminen

11-ulotteisen fraktaalimultiversumin postulaatit ovat seuraavat:

1. Maailmankaikkeuden aikakehityksen kuvaa täydellisesti jokin (vielä määrittelemätön) funktio, joka on muotoa
[f: Tn -> Tn+1 | f(Xn+1) = f(Xn)^10 + C, Xn = Tn, C = vakio]
2. Yksi funktion iteriaatio f(f(Xn+1)) = f(f(Xn+1))^10 + C vastaa universumin kaikkien koordinaatistojen tapahtumien aikakehitystä yhden Planckin ajan verran tilasta Tn tilaan Tn+1.
3. Funktio pätee kaikissa koordinaatistoissa.

Tästä sitten loogisen matemaattisen näppärästi seuraa, että elämme 10-uloteisessa fraktaalisessa hyperavaruudessa, jonka iteraatiot vastaavat ajan kulkua (eli 11. ulottuvuutta). Koska funktio kuvaa kaikki 10-ulotteisen hyperavaruuden mahdolliset konfiguraatiot, on meidänkin kolmiulotteinen universumimme löydyttävä jostain tuon hyperavaruuden fraktaalimaisesta rakenteesta.

No niin, voisiko joku nyt auttaa minua kehittämään teoriaani ja saamaan testattavia ennusteita siitä?

∞ = ω^(1/Ω)

Kommentit (10)

Käännä englannin kielelle (voin jeesata) ja postitetaan malli Oxfordiin David Deutsch:lle jolla on hyvä tapa vastata ja ottaaa kantaa. Postita vaikka alustus yksityisviestinä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
derz
Seuraa 
Viestejä2431
Nagarjuna
Käännä englannin kielelle (voin jeesata) ja postitetaan malli Oxfordiin David Deutsch:lle jolla on hyvä tapa vastata ja ottaaa kantaa. Postita vaikka alustus yksityisviestinä

Tämä oli nyt tälläinen vitsi, mutta olen ihan vakavissaankin miettinyt tuota multiversumin fraktaalimaista rakennetta ja analogiaa [1 iteraatio = 1 Planckin aika].

Koitan illan mittaan kehittää vähän tieteellisemmän ja eksaktimman tekstin aiheesta englanniksi. Olisi kyllä mielenkiintoista saada tietää mitä Deutsch on mieltä multiversumin fraktaaliuudesta ja skaalan suhteellisuudesta.

∞ = ω^(1/Ω)

Vierailija

Olen itsekin joskus miettinut (valitettavasti ei ole aikaa miettiä kovin paljoa), että Blankon vakio voisi olla tapahtumaiteraation peruselementti, joka kytkeytyy tähän moniulotteiseen "avaruuteen", tai mikä-se
-sitten-onkaan. Sensijaan, että se olisi skaalautuisi koordinaattien mukaan, eli olisi havaintoriippumaton, ei ole käynyt mielessä, mutta nyt kun mainitset, se tuntuisi suhteellisuusteorian pohjalta luontevalta.

En ymmärtänyt mtä tuo "-multiuniversumi" tuossa tarkoitti. Sitäpaitsi tuo malli ei ole puhdas fraktaali.

Kaikenteorioissa on yksi ongelma, ne kuvaavat menneitä tapahtumia, ja yrittävät kaavoittaa kaiken johonkin ymmärrettävään muotoon.

Logikkaan joka toistaa itseään, tuo vertailu tapahtuu kuitenkin vain ymmärtäjänsä päässä.

Voit huoletta luopua tuosta, sillä ei ole mitään merkitystä.

Vierailija
Nagarjuna
"En ymmärtänyt mtä tuo "-multiuniversumi" tuossa tarkoitti."

Että malli nojaa Hugh Everett:in kehittämään kvanttimekaniikan tulkintaan (vrt. Bohr ja Kööpenhaminan koulukunta), myös koko Maailmankaikkeutta kuvattaessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Multiversumi
Siis tarkennan. En ymmärtänyt mitä multiuniversumi tuossa asiayhteydessä tarkoitti. M-teoria itsessään kaiketi kattaa vain tämän universumin 10- tai 11-ulotteisena. Tietty multiuniversumalli olisi yksi tämän toteutusmalli.

Multiversumi on eräänlainen Kaiken Teorian viitekehys, joka pitää sisällään tieteen 4. perusteoriaa:

+ Darwin-Dawkins Evoluutioteorian
+ Laskennan teorian, Turing-Deutsch
+ Kvanttimekaniikan a´la Hugh Everett
+ Tietoteorian -> Popperilainen epistemologia

Yhdistämällä nykytieteen perusopit, kvanttimekaniikan, evoluutioteorian, laskentateorian ja tietoteorian, päästään todellisuuden kaiken teoriaan,jota siis kutsutaan David Deutschin mukaan Multiversumiksi.

DD:n mukaan Kaiken selittävän opin osat ovat periaatteessa valmiina. Todellisuuden ymmärtäminen syntyy, kun ne asetetaan rinnakkain, ja huomataan, missä suhteessa arkiajattelumme on ollut puutteellista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat