Seuraa 
Viestejä2875

Näkökulmassa keskusteltiin taannoin uskonnosta - miksi ihmiset harjoittavat uskontoa, ja mitä hyötyä siitä on ollut ihmiskunnalle (pakko sitä nimittäin on olla, muuten se olisi karsiutunut luonnonvalinnassa). Erääksi pointiksi nousi se, että uskonto on äärimmäisen tehokas tapa eliminoida kilpailijat. Sillä vain uskonto on yhdistänyt ihmiset riittävän tehokkaasti tähän tarkoitukseen.

Mieleen nousi vanha tuttu vastakkainasetelma kirkko vs valtio. Ja se fakta, että siinä missä imperiumeja on tullut ja mennyt, uskonnot ovat porskuttaneet. Esimerkiksi kristinusko on kestänyt pidempään kuin Rooman imperiumi. Eikö tämä puhuisi sen puolesta että uskonto tarttuu ihmisten mieliin tehokkaammin kuin valtionhallinto?

Kommentit (1)

Jooo, kyllä uskonnosta on ollut ihmislajille jotain hyötyä tai etua, ainakin yksilö ja paikallisen yhteisön tasolla, koska uskonnosta on tullut kaikkia yhteisöjä koskeva ominaisuus, eli "uskovat" ihmiset on evoluution suuressa karsinnassa syrjäyttäneet ne yhteisöt, joilla ei tätä ominaisuutta ( uskontoa ) ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat