Seuraa 
Viestejä45973

Tänään iltapäivälehti otsikoi: "Lintuinfluenssarokotetta ei riitä kaikille". Ensin kuulemma rokotetaan a-luokka eli yhteiskunnan toimovuuden kannalta tärkeät yksilöt (ylin valtiojohto, järjestyksenvalvojat, sairaanhoitohenkilökunta, ruokahuollon ammattilaiset, voimaloiden ja vedenpuhdistamoiden työntekijät ym.). Luin väitteen, että sitten olisivat vuorossa ns. b-kansalaiset ja sitten c-luokka. Mutta mikä on tuo viimeinen eli c-luokka ja ketä siihen luetaan? Jos jollain on aiheesta esim. työn puolesta tietoa niin voisiko vähän valaista asiaa?

Mieleeni tuli myös toinen kysymys joka liittyy aiheeseen. Kun ihminen on rokotettu, niin hänen vereensähän muodostuu vasta-aineita, ja esim. vauvat saavat vasta-aineita äitinsä maidosta. Jos rokotetta ei riitä kaikille, niin eikö verensiirto henkilöltä, joka on rokotettu, antaisi edes jotain suojaa tautia vastaan? (Tietysti veriyhmien pitäisi sopia kuten normaalistikin verensiirrossa.)

Sivut

Kommentit (45)

Olet oikeassa. Nyt kun muutamat tyhmät vanhemmat jättävät lapsensa rokottamatta, jäävät he Suomessa ns. turvalokeroon kun ikätoverit ovat rokotettuja ja eivät siis voi tartuttaa sairautta. Englannissa tilanne on toinen. Siellä näitä idiootteja on enemmän ja lapsia on jo sairastunut.

Lintuinfluenssa tuskin muuttuu ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi. Se on mahdollista, mutta epätodennäköistä. Sen pitää tarttua ensin sikaan ja sitten siasta ihmiseen. Aiheesta oli kirjoitus Helsingin Sanomissa viime viikolla yleisönosastossa otsikolla "Lintuinfluenssasta uusi Espanjantauti?". Kirjoittajana oli virustutkija joka tunsi kyllä aiheen ja tiesi historiaakin. Muuttolinnut tuskin kantavat tautia, koska sairas lintu ei jaksa matkustaa tuhansia kilometrejä.

Muuttolintjen reittejähän tuo virus näyttää noudattelevan. Loihein tänään kotimatkalla lausumahan kumppanilleni ennustuksen, että Romanian ja Turkin jälkeen seuraavina varmaan ovat vuorossa Kreikka ja Egypti, koska sinne lintujen reitti seuraavaksi vie. Tuumin, että kestänee pari viikkoa kunnes tautia löytyy sieltä. No, kotiintultua sain jo lukea uutisista että Kreikassa on epäily.

Sikaa väli-isäntänä ei välttämättä tarvita, Kauko-Idän viimeisimmät tapaukset ovat siirtyneet suoraan linnusta ihmiseen, eli ilmeisesti virus on muuntunut. Myös jonkinasteinen resistenssi yleisimmälle lääkkeelle (Tamiflu) on jo olemassa Kauko-Idän kannassa.

Pandemia tulee lopulta joka tapauksessa, joten lintuflunssa on hyvä ehdokas. Pandemian leviämisnopeutta voi vain arvailla tänä lentomatkailun aikakautena. Mielestäni Suomen oman rokotetuotannon lopettaminen oli yksi kaikkien aikojen typerimmistä päätöksistä, sillä rokotteentuottajamaat tarvitsevat rokotteensa itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei kai ne vielä ole uskaltanut kategorioida niin tarkkaan noita eri luokkia. Eipä kyllä olis mikään yllätys, jos tohon vikaan kategoriaan kuuluis kaikki, jotka saa jotain yhteiskunnan tukea. Ajatelkaas sitä säästöä, joka syntyis, kun ne pummit kuolis kerralla. Tosin mä ainakin laskisin tohon kategoriaan suurimman osan poliitikoista ja virkamiehistä. Eihän nekään ole kuin pelkkiä pummeja, jotka elää todellista tuottavaa työtä tekevien ihmisten kustannuksella. Olen meinaan huomannut, että suurin osa politiikkaan osallistuvista osaa kyllä puhua muttei toimia.

Asimov
Aiheesta oli kirjoitus Helsingin Sanomissa viime viikolla yleisönosastossa otsikolla "Lintuinfluenssasta uusi Espanjantauti?". Kirjoittajana oli virustutkija joka tunsi kyllä aiheen ja tiesi historiaakin. Muuttolinnut tuskin kantavat tautia, koska sairas lintu ei jaksa matkustaa tuhansia kilometrejä.

Mitenköhän H5N1 on päässyt Kiinasta Romaniaan?

Luulen, että heti kun ensimmäinen ihmisestä toiseen tarttuva taudin muoto havaitaan jossain päin Eurooppaa, lentoliikenne menee kiinni tai vähintääkin jokaiselle saapuvalle tehdään terveytarkastus ja sairastuneet laitetaan karanteeniin.

Pahempi ihmisten kannalta on hysteria, mutta onneksi sitä ei ole vielä ollut havaittavissa. Saapi nähdä, miten tuo Venäjän löydös (Moskovan suunnilta) laittaa ihmiset riehumaan

Miksi minä suhtaudun tähänkin lähes humoristisella innokkuudella ?

Nyt kaikki keräämään kuolleita pulusia.

A ryhmään kuuluu yhteiskunnan toimivuuden kannalta olennaisissa tehtävissä toimivat.

B-ryhmään todennäköisesti ne, joille sairastumisesta olisi erityistä vaaraa.Jos aiemmin sairastetut pandemiat, aasialainen ja hongkongilainen antavat edes osittaisen immuniteetin, niin vain niiden jälkeen syntyneet kannattaisi rokottaa. Samoin tiettyjä perussairauksia potevat, kuten nyt astmaatikot, sydänpotilaat jne.

C-ryhmä olisi semmoiset, joiden uskotaan selviävän sairaudesta ilman komplikaatioita.

Mummo

Bomt Kneder
blast from the past

Mitenköhän H5N1 on päässyt Kiinasta Romaniaan?Sinulla on varmaan joku hyvä ehdotus?

Siinä on käynyt seuraavalla tavalla:

Köyhä romanialainen talonpoika oli ongella miettien miten ruokkisi perheensä tänään. Onkeen tarttui kala, koho painui veden alle ja talonpoika nosti iloisena kalan vedestä. Hän irroitti kalan koukusta ja aikoi perata sen, juuri silloin kala loihe lausumaan: "Älä tee tuota! Jos päästät minut menemään saat kolme toivomusta! Saat toivoa kolme kertaa aivan mitä vain haluat!"

Talonpoika istahti miettimään. Sitten kysyi:"Kolme toivomustako?"

Kala vastasi:"Kolme."

Talonpoka sanoi:"Ensimmäinen toiveeni on että kaikki kiinalaiset tulisivat käymään meillä kylässä!"

Kala mietti että kumma toive mutta sanoi:"Toteutuu! Seuraava?"

Talonpoika sanoi:"Toinen toiveeni on sama kuin ensimmäinen!"

Kala tuumasi jotta mitä hel... mutta sanoi:"Toteutuu! Ja viimeinen toive?"

Talonpoika hymyillen: "Toivon että kaikki kiinalaiset kävisivät meillä kolmannen kerran kylässä!"

Kala siihen että "No mikäpä siinä. Mutta odota hetki? Voisitko sinä köyhä talonpoika kertoa miksi ihmeessä haluat kaikkien kiinalaisten käyvän kylässä luonasi peräti kolme kertaa?"

Talonpoika katsoi kalaa säälivästi ja huokaisi:"No kun siinä on tuo Venäjä välissä..."

KKKK eli Kolmesti Kylässä Käväisseet Kiinalaiset toivat lintuinfluenssan!

Balthasar

Mitenköhän H5N1 on päässyt Kiinasta Romaniaan?

Talonpoika katsoi kalaa säälivästi ja huokaisi:"No kun siinä on tuo Venäjä välissä..."

KKKK eli Kolmesti Kylässä Käväisseet Kiinalaiset toivat lintuinfluenssan!

Taisivat pahukset matkustaa Moskovan kautta...

Minulla taitaa olla jo lintuinfluenssa, meni quotit pieleen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat