Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Tietoliikenneverkottumisen merkitys yhteiskunnalle on suuri. Tulevat kuvapalvelut vaativat nopeita kuituun perustuvia yhteyksiä. Uutisen mukaan Suomen tilanne on huolestuttava.

SUomi oli tetotekniikan edelläkävisjä vielä vuonna 2000. Nyt olemme jääneet naapureistamme, Virosta ja Ruotsista, joissa molemmissa valtio on ottanut haasteen vastaan. Ruotsissa vatio tukee suoraan uusien tl-ratkaisujen rakentamista, Virossa on luotu Suomea parempi strategia. Suomen valtio on antanut kaiken vallan markkinoille. Markkinat toimivat investoinneissan kvartaalialoudessa. Se merkitsee mieluummin helpon rahan keräämistä vanhalla tekniikalla kuin rohkeita ratkaisuja.

Suomessa kuitutekniikan saaminen yksityistalouksiin onnistuu vain kyläkohtaisten osuuskuntien tms. organisoinnilla. Itse investointi on kohtuullinen, koska teleyritysten perusverkko on nykyään kokonaan kuidulla toimivaa ja nopean kuituosan rakentaminen vaatii vain häntäverkon rakentamisen, ts operaattorin kuituyhteiden luomisen talon sisältä operaattorin lähimpään laitetilaan, joka on usein muutaman sadan metrin päässä tai korkeintaan muutaman kilometrin päässä. Maaseudulla laajakaista ei ole tosin ole joka paikassa vielä saatavilla, jolloin myös talokuitu on mahdoton.

Uutisen mukaan Ruotissa kuitu on jo 19%:ssa talouksista, Suomessa vain 1%:lla. Tämä yksi prosentti muodostuu yksityisten "kuituosuuskuntien" osuudesta. Asiantuntemattomasta alkuperäisuutisen referoinnista ei selviä onko laskelmassa mukana ns. yritysverkot, mutta nähtävästi ei, koska muuten nuo kuituluvut olisivat suurempia.

Suomen valtiolla ei ole minkäänlaista informaatioyhteiskuntastrategiaa, vaan koko alue on jätetty kvartaalitaloudessa toimivien yritysten varaan.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Cisco ... 5239362994

Taaksepäin menoa on myös ns. mobiililaajakaistan yleistyminen. Kysymyksessä on mobiiliverkon ylikapasiteetin myynti, jossa kuorimituksen käytön mukaan yhteysnopeus voi vaihdella rajusti, eikä minkäälainen videon välittäminen ole suurimman osan aikaa mahdollista. Mobiilikaistan markkinointiin liittyy niin paljon harhauttavaa tietoa, että kuluttajasuojan tulisi puuttua ja saattaa mainonnan sanoma asianmukaiseksi. Sinänsä hyvä omaan rajoitettuun tarkoitukseensa.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Kommentit (6)

Kepulaiset ripottelevat palvelut tehottomasti ympäri maata kuoleviin kyläpahasiin, joiden viimmeiset mummot eivät enää omaksu mitään tietoteknistä asiaa, paitsi turvarannekkeen ja höperölukot oviin.
SDP pitää yllä tehotonta byrokratiaa ja raskaita henkilöstörakenteita. Molemmat lisäävät veroja aina kun voivat, lisäten näin kustannustasoa.

Vihreät tökkivät kapuloitaan kaikkiin rattaisiin vain jotta vallasta hurmaantuminen pysyisi yllä. (Palstan Aweb on tyyppi-esimerkki).

Kyllä Suomella on asiat suhteellisen hyvin, jos kansakunnan suurin huolenaihe on paria työttömäksi jäänyttä paperijunkkeria ja Ruotsin taakse jääminen laajakaistakilpailussa

Niin paitsi se etttä ulkomaalaisomistukseen siirtyneet firmat tai tänne rantautuneet kusettavat rankasti suomalaisia ja aiheuttavat aivo- ja tietovuotoa muualle. Taloudellisia resursseja merkittävämpää varastettavaa on suomalaisten tietotaito. Suomalaiset YO:t kouluttavat vaikkapa aasialaisia ilmaiseksi ja nämä perustavat piraattitehtaan aasiaan.
Ulkolaiset turvapalelufirmat ovat kuin unelmapaikkoja yritysvakoilulle, koska kaikki turvajärkät alkavat olla niiden käsissä. Ei siis kumma sekään että telepalveluyritys ostettiin maahan, joka sallii sen tietoliikenteen vakoilun.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Rikastaja
Kyllä Suomella on asiat suhteellisen hyvin, jos kansakunnan suurin huolenaihe on paria työttömäksi jäänyttä paperijunkkeria ja Ruotsin taakse jääminen laajakaistakilpailussaNiinpä. Voitaisiin ihan hyvin palata maatalousyhteiskuntaan. Asiat voisivat olla oikein hyvin. Mitä suotta muita matkimaan.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Vierailija

Missään tapauksessa ei saa valtio tulla sörkkimään tietoliikenneasioita. Ei synny kuin sutta ja sekundaa. Kalliilla rahalla rakennetut järjestelmät ovat edellä aikaansa ja siten epäluotettavia. Esimerkkinä tämä Suomen digi-TV-hanke. Kyllä yksityiset yhtiöt ovat historian aikana rakentaneet hyvinkin suuria rakennelmia, kuten vaikka Yhdysvaltojen rautatiet ja lentoliikenneverkosto.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat