Seuraa 
Viestejä45973

Uusin kysely, kun se osattiin tehdä, osattiin myös oikeaan aikaan. Suuri enemmistö suomalaisistakin edelleenkään ei kannata NATOon liittymistä.
Vaan jo 49 prosenttia hyväksyy, jos valtion johto niin päättää. Lopuistakaan puolella ei ole siihen asiaan kantaa. Noin se meni myös 1941. Suuri enemmistö kansasta ei kannattanut osallistumista Hitlerin suureen idänretkeen. Vaan silti varmaan puolet suomalaisista hyväksyi sen valtionjohdon toimenpiteenä, ja melkein kaikki loputkin tottelivat.

Niinhän se on Poika Bushinkin kohdalla. Korkeintaan 40 prosenttia varsinaisesta USAlaisista kannattaa häntä. Mutta kun hän käskee, kaikki tottelevat. Ja jos hän taas voittaa, useimmilla on taas hyvä mieli.
Toimenpiteiden jälkihoitosta on enemmän ongelmia.

Kiintoisaa jakaumaa kyselyssä. Kokoomuuksestakin antaa valtiojohdon toimelle liittymiseen hyväksynnän vain 70 prosenttia. Vihreissä ja vaselisteissakin peräti 40 prosenttia. Siellä kaikuu työväenkerman, työväenaristokratian, ääni. Työtaistelullaan paperityöläiset saivat Isänmaan. Ja kerman käskiessä apumiehet ja köyhät tottelevat. Herrat ja rengit, kaikki ovat valmiita yhdessä.

Sinänsähän Suomi on ollut kuin osa NATOa jo kauan. Ja sitä jo olemassaolevaa yhteyttä varten ei tarvitse liittyä. Vaan kyse onkin
siitä, mihin liittyessä päästään osallisiksi, mitä Lännessä ja NATOssa on tekeillä. Kuten jo Paavo Lipponen on kauan jankannut, pyritäänkin ytimiin, tekeillä olevien toimien ja niiden johtamisen ytimiin. Niin ovat Suomen herrat historian aikana aina ennenkin

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

Luottaen johtoomme, jolle on varattu lääkkeet ja pistokset, odotamme lintuinfluenssan tuloa.

P.S.
Hyvä tilaisuus vaihtaa johtoporukka: Annetaan niille placeboa?

Vaselistien SAS ei toki halua menä NATOon ihan kylmiltään. Asiasta on nääs keskusteltava. Ei suinkaan imperialismista eikä suurporvariston ja Poika Bushin maailmanherruustavoitteesta.. Vaan uhkista, terorismin ja joukkotuhoaseiden. Nisitä ei tarpeeksi NATOssakaan vielä. Kun keskustelun työjärjestys määritellään täten, Vasemmistoliitossakin, sen tarkoitus on vain lämmittää omakansaa asialle, ei vastustaa. Niinhän omalla tavallaan myös ääveet. He ovat yhtä mustasukkaisia estämään varsinaisten vastustavien ja tietoa antavien mielipiteiden esittämisen.
Kunhan lämmitätte. Hitlerin sukunimi, sehän oli murteellinen sana Lämmittäjästä.

Piirteellistä, Saksassa siirrytään yhteishallitukseen, joskin muodollinen perustelu sille on vaalien tasatulos. Entinen sovinollisen politiikan johtaja Gerhard Schröder, riidoissa Poika Bushinkin kanssa ainakin Irakin sodasta, on syrjäytetty hallitusvastuusta.

Kysehän on varsinkin Suomen osalta myös siitä, mitä Venäjä tekee.
Eli mitä nykyinen uusrikkaiden valta on tekemättä. Jo kaksi vuotta sitten
silloinen pääministeri Mikko Kassinen käydessään Mikki-hiiren syntymäpäivillä Suomessa, sanoi, että Venäjä ei tee yhtään mitään.
Samoin ihan tänään on sanonut ent. pääministeri Haitari. Ja itse Putin nauttii uusrikkaiden kannatusta vain niin kauan, kun on rauhan mies.
Paitsi mitä nyt Tsetsenian suhteen. NATON vastustamisesta siis klassinen
venäläinen kanta " En jummarra". Se näkyy myös vaselisteisa, joilla on yhä sinne jonkinlaien oma yhteys. Ja tuo kanta tekee vastustamisen tarpeettomaksi myös Suomessa. Mitään venäläistä uhkakuvaa asiassa ei ole eikä kaivata maalaamaan. Suomen liittymistä NATOon ei estä mikään.
Kyse on vain siitä, pääseekö Suomi niin tehdessään haluamiinsa ytimiin.

Yleensäkin, on ihan turha puolustaa niitä, jotka eivät itse halua puolustaa
itseään. Venäläinen piirakka alkaa olla kypsä, kypsä jakoon.
Siellä idässä Kaspiasta Jäämereen, Volgalta Länsi-Siperiaan, odottaa
suuri öljyalue, jotta siellä toteutetaan Järjestys. Ja on jo nähty, suuressa Ukrainassakin, kuinka hoidetaan asian poliittista puolta. Mahdolliset voimatoimet, ne ovat politiikan jatkoa, kuten jo preussilainen kenraali Clausewitz kirjoitti.

Johtajat käskekää, kaikki suurporvariston alamaiset tottelevat. Suuri enemmistö heistä luottaen johtoonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taitaa Arkosta kaduttaa, ettei Suomi kerinnyt liitttyä Varsovanliittoon. Siinähän se oli oikea viiteryhmä näille länsimaisen demokratian vastustajille. Se on nimittäin tällaisten turvallissuspoliittisten ratkaisujen kanssa kuin siinä vanhassa sanonnassa, että on turha rypistellä siinä vaiheessa, kun paskat on jo housuissa. Eli, jos ryssä ei nyt ole meille uhka, kukaan ei tiedä, mikä tilanne on muutaman vuoden kuluttua. Mahdollisen konfliktin jo sytyttyä on enää turha yrittää saada säälipisteitä. Sitoumukset on tehtävä jo etukäteen. Se on kumma, että suomalaiset eivät ymmärrä ettei Suomeen kohdistu mitään uhkia kuin yhdestä ilmansuunnasta. Meinaan, jos joku väittää, että Ruotsi tai Viro aiheuttaisi Suomelle jonkin uhan, olisi kyseisen tyypin korkea aika tutkituttaa pääkoppansa. Ja mahdollisella terroriuhalla on turha peloitella suomalaisia. Ei nyt eikä Naton jäsenenä Suomi ole kiinnostava kohde. Sen verran kaukana me ollaan näistä hihhulirättipäistä. Johan ne erottuu tavallisesta kansasta niin, ettei ne missään pysty salaa liikkumaan. Tuskin meinaan mistään päin Eurooppaa ainakaan löytyy niin rasistista kansaa kuin Suomesta. Ollaanhan sitä kotoisin maasta, jonka sijaintia suurin osa EU:n jäsenvaltioiden kansalaisistakaan ei tiedä. Mutta onhan meillä Nokia, joka on melkein kokonaan suomalainen yhtiö, vain pikkasen yli 90 prosenttia siitä on ulkomaisessa omistuksessa.

Myös nimim. kimmosal tarvitsee lämmittämistä.

En muistaakseni koskaan pohtinut Varsovan liittoon liittymistä. Sitenkään, että olisin siirtynyt rajantakaisten töihin. Sitäpaitsi heidän hommiaan ei kukaan edes tarjonnut.

Kylläkin, se oli jo 1960-luvun alkua, kyselin opiskelumahdollisuuksia, ihan puoluelinjan kautta, Neuvostoliitossa, keskuskomitean toimitsijalta Veiko Lehtiseltä. Hän sanoi: ei kannata, hanki sen sijaan täältä muodollinen pätevyys. Muuten noudatinkin neuvoa, mutta muodollista pätevyyttäkään, siis loppututkintoa, en hankkinut. Hän asian tiesi, oli ollut ensimmäisiä täältä Moskovan kansainvälisillä kursseilla, ja todennut asian paskajutuksi.

Jos olisin siirtynyt rajan yli, sitä varmaan olisin kovasti katunut. No, jos
olisin elänyt Stalinin aikaan, jolloin Suomesta pois toisinaan oli myös pakko, sitä ei monen tarvinnut muutamaan vuoden jälkeen katua eikä mitään ollenkaan. Maan povessa jäänöksensä makaavat. Siellä puolen ei yleensäkään suosittu suomalaista, ei edes Suomi-konepistoolia. Mitä nyt O.V. Kuusinen kuitenkin oli poikkeus. Oikein hyvä renkinä, oppinut
Suomen herrojen keskuudessa.

ArKos itse, kai katsoit juuri Conan O'Brienin. Conan oli tehnyt Tarjalle (Halonen) vaalimainoksen.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Vaselistien SAS ei toki halua menä NATOon ihan kylmiltään

Mikä SAS, Skandinavian Air Lines? Onko SAK ottanut asiaan minkäänlaista kantaa? en tiedä.

Toinen asia. NATO:on liittymisestä on kehittynyt toinenkin rintamalinja. Jostain syystä siihen liittymisestä haluavat kansanäänestyksen sitä vastustavat, kun taas puoltajien mielestä sellainen on tarpeeton. Peläätäänkö pulustelijoiden mielessä kansan äänestävän väärin. EU:n perustuslakikihan törmäsi kansojen vastustukseen. Meidän demokratiassamme on kehittynyt valtaeliitti joka sitä tulkitsee aina itselleen sopivalla tavalla. Luulen ettei EU äänestyksiä tule vähään aikaan, ei myöskään NATO:sta äänestetä.

Koko jo pitkällisen prosessin tarkoituksena on ollut saada ihmiset jollakin tasolla hyväksymään asia ja sitten "ajopuuna" liitytään, kun muka muutakaan mahdollisuutta ei enää ole. Armeijaa on jo pitkän aikaa kehitetty NATO-joukkojen kanssa yhteensopivaksi. Asia lienee liittymiseen johtuen jo aikoja sitten päätetty, jollei suoraan, niin, sanattomalla sopimuksella. "Esittäkää nyt vähän kritiikkiä, niin sovitaan sitten."

Tuli salaliittoteoria näköjään. Nyt olisi tieten paikallaan, jonkinasteinen kriisi Venäjän kanssa. Kesällä siihen jo etsittiin aineksia Suomenlahden ilmatilan loukkauksista. Niitä tapahtuu koko ajan rajanpinnassa, eikä niihin ole aikaisemmin kiinnitetty polittista huomiota. Muistan Kemin SP:n esikunnasta Ruotsin vastaavat. Niistä soitilaat soittelivat puheluja tyylliin: "Taas kävitte meidän puolella sotaharjoituksissa." Ruotsalaiset järjestelivät niitä rajan läheisyydessä, eikä pilotit saaneet aina Drakeneitaan kääntymään ajoissa, kun lensivät niin lujaa Torniojoen ylle.

Jos Venajän kanssa tulisi jotain kränää, kiljuen mentäisiin NATO:on ja "Mitäs minä sanoin." Vaikka kyseessä olisi diplomaattitasolla hoidettavissa oleva ongelma. NATO:on Suomi vielä liittyy, ilman kansanäänestyksiä.

Lierikki Riikonen

O'Brien, siis irlantilaista alkuperää, se Tarja-tädin näköinen mies. Tässä ainakin yksi syy Tarja-tädin aseman vahvistumiseen, hänellä onkin yhteyksiä USAan ja kannatusta siellä, ja näin Niinistönh poikien huhuilu osoittautuu perättömäksi. Yleensäkin kypäräpääpapit huhuilevat paljon perättömiä.

SAS tietenkin Suvi-Anne Siimes, ja ilmaa alla hänkin lentelee. Kokoomuksenkin kannalta muuten ihan jees-mamma, mutta on väärässä puolueessa. SAS haluaa keskustelua terrorismin ja ydinaseiden leviämisen uhkista, myös NATOssa. Terrorismi tietenkin voi leivät joko Virosta tai Englannista, ja ydinaseet Venäjältä, tai sitten NATOsta.
Pääasia, että lämmitellään. Uhkis-tyttö on SAS.

Kränä Venäjän kansa päinvastoin voi estää pääsyn ainakin NATON ytimiin. Suomalaiset taipumuksensa mukaan pitäisivät taas liikaa kiirettä.
Pitää odottaa, että piirakka, tai siis paistikäristys, on kunnolla kypsynyt.
Juuri nyt NATO-maat ostavat vielä Venäjän öljyä lähinnä siltä itseltään.

Olen toisaalla jo aiemmin sanonut, että ei ole paljonkaan merkitystä sillä, kuka kolmesta pääehdokkaasta voittaa. Joten kypäräpääpapitkin pikkuhiljaa tottuvat ajatukseen, että Tarja-tätille sittenkin on annettava jatkokausi. Kun Saulilla ei ole uutta edustavaa virallista vaimoakaan.
Semmoinen rullilla luisteleva poikamies. Eikä Vanhas-Matillakaan.
Semmoinen pikkupuita hakkaileva poikamies. Tarja-täti sen sijaan on ihan irlantilaisen miehen näköinen, ja häntä edustamisessa auttaa myös Pena.

Jäi sitten eilinen Conan O'Brien jakso osittain näkemättä, kun kaapelitelevision(analoginen) lähetys jympsähti paikoilleen, pikselöityi ja katosi kokonaan juuri Suomipätkän kohdalla. Subtv:n alkuperäisessä lähetyksessä ei kai ollut vikaa, vaan voin syyttää siitä ilmeisesti kaapeliyhtiötä. Juuri subtv:n lähetykset tökkii melkein joka päivä, paitsi kerran, kun mtv:n kuva jämähti paikoileen yli puoleksi vuorokaudeksi.

Mihinkäs minä sen kirjepommin lähetän?

Vai onkohan täällä kokoomuslainen sabotaattori taloyhtiössä.

Minä ainakin olen ylpeä siitä, että maassamme on nainen presidenttinä. Veikkaanpa, että USA:ssa menee vielä jonninaikaa, ennenkin pystyvät samaan. Haluaisin USA:n johtoon mustan yksinhuoltaja-ateistilesbon.

Täällä televisioon ei johda kaapeli. Sen Tarjan näkäisen irlanmtilaisperäisen miehen olen nähnyt TV1n uutispaloissa.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
ArKos itse
O'Brien, siis irlantilaista alkuperää, se Tarja-tädin näköinen mies. Tässä ainakin yksi syy Tarja-tädin aseman vahvistumiseen, hänellä onkin yhteyksiä USAan ja kannatusta siellä, ja näin Niinistönh poikien huhuilu osoittautuu perättömäksi. Yleensäkin kypäräpääpapit huhuilevat paljon perättömiä.

SAS tietenkin Suvi-Anne Siimes, ja ilmaa alla hänkin lentelee. Kokoomuksenkin kannalta muuten ihan jees-mamma, mutta on väärässä puolueessa. SAS haluaa keskustelua terrorismin ja ydinaseiden leviämisen uhkista, myös NATOssa. Terrorismi tietenkin voi leivät joko Virosta tai Englannista, ja ydinaseet Venäjältä, tai sitten NATOsta.
Pääasia, että lämmitellään. Uhkis-tyttö on SAS.

Kränä Venäjän kansa päinvastoin voi estää pääsyn ainakin NATON ytimiin. Suomalaiset taipumuksensa mukaan pitäisivät taas liikaa kiirettä.
Pitää odottaa, että piirakka, tai siis paistikäristys, on kunnolla kypsynyt.
Juuri nyt NATO-maat ostavat vielä Venäjän öljyä lähinnä siltä itseltään.

Olen toisaalla jo aiemmin sanonut, että ei ole paljonkaan merkitystä sillä, kuka kolmesta pääehdokkaasta voittaa. Joten kypäräpääpapitkin pikkuhiljaa tottuvat ajatukseen, että Tarja-tätille sittenkin on annettava jatkokausi. Kun Saulilla ei ole uutta edustavaa virallista vaimoakaan.
Semmoinen rullilla luisteleva poikamies. Eikä Vanhas-Matillakaan.
Semmoinen pikkupuita hakkaileva poikamies. Tarja-täti sen sijaan on ihan irlantilaisen miehen näköinen, ja häntä edustamisessa auttaa myös Pena.

Aha, kiitos tuosta SAS-määritteestä. En osannut millään yhdistää.

Suvi-Annesta olen samaa mieltä kanssasi. Aika paljon häneen kuitenkin luotetaan luomansa imagon vuoksi. Nekin jotka aikoinaan ovat olleet SKDL:llää. Kun Vasilisti puoluetta pidetään sen suoranaisena seuraajana, niin nekin, jotka aikoinaan olivat sitä hänet hyväksyvät. Vaselisti puolueesta tehtiinkin punavihreä, koska pelkäsivät kaikkien nuorten kannattajien siirtyvän vihreisiin. Moni kyyllä siirtyikin vihreydestä huolimatta.

Aika outo on työväenpuolueeksi itsensä nimittämän kiihkeä vastustus ydinvoimaan. En näe kalliimman energian olevan millään muotoa työväestön etu. Töissä eikä kotona. Nykyiselle yritysmaailmalle Tarjan valiseminen on etu. Ei ainakaan esitä mitään kritiikkiä suurirtisanomisista ja täälläkin kannattavien yritystysten siitämisestä ulkomaille, voiton maksimoimiseksi halvemman työvoiman vuoksi. Tekosyynä myös markkinoiden sijainti. Niinkuin SDP:kään ei halua puuttua markkinatalouden mekanismeihin. Paperilakko oli heille ikävä häiriö. SAK:ssakin tuli eripuraa. Kenen etu, on on toinen asia. Sen aika näyttää.

Taidatpa olla oikeassa tuossa mahdollisen Venäjän kriisitapauksessa. Kun NATO:oon liitytään ne tuskin haluvat mukaansa valtiota joka olisi kovasti tukkanuottasilla Venäjän kanssa. En sitä kyllä tarkoittanutkaan, Vaan niinkuin Baltian maat liittyivät oman turvallisuutensa vuoksi Venäjän takia. Ei taida olla Viron venäläiskysymys vieläkään tullut ratkaistuksi.

Mitkä ovat NATO:n kriteerit Suomen jäsenyyden ehdoiksi? Niistä ei puhuta mitään. Ollaan vain liittymässä niinkuin automaattisesti oltaisiin tervetulleita. Sekin unohtuu, että Venäjä on samanlainen rauhankumppani NATO:n kanssa kuin Suomikin. Molemmat voisivat liittyä NATO:on yhtä aikaa. Voitaisiin olla hyvin mielin sotilasyhteistyössä Venäjän kanssa ja järjestellä yhteisiä sotaharjoituksia. Ja muitakin yhteisen edun turvallisuusjuttuja. Terrosmismin kitkentää ja sellaista. Suomalaisilla olisi paljon opetettavaa Thsetsenialle, ettei kokonaan häviä maan päältä. Kun vieläkin lyövät päätään Kabulin tiilikasoihin.

Mitään et ole menettänyt O`Brienin näkymättömyydestä. Olen aikavarma ettet sarjaa jaksaisi seurata aktiivisesti, vaikka olisi mahdollisuuskin. Se on sellainen yhden miehen show, jossa hän yrittää viihdyttää puujalkavitseillään. Vieraidensa yläpuolelle asettuva, kun luulee olevansa niin tärkeä mediassa hänen hahmonsa. Yleisö nauraa, kun kylteillä näytetään milloin. Hänen itsensä kuvittelemiin nokkeluuksiin. Kertaakaan ei ole mainoskatkon aikaiset kanavanvaihdot venähtäneet tuon lässytyksen vuoksi.

Seurassa oli juttu, jokin toimittaja oli päässyt seuraamaan shown tekoa. Siitä nuo kylttijutut. Kiteytettynä O`Brienista: Ylimielinen. Suomalaisia vieraita oli kohdeltu tyyliin: "Mitä te täällä teette, eihän tämä edes näy Suomessa?" O`Brienin tukijoukkojen toimesta.

Lierikki Riikonen

kimmosal
Se on kumma, että suomalaiset eivät ymmärrä ettei Suomeen kohdistu mitään uhkia kuin yhdestä ilmansuunnasta.

Taivaalta? Siellähän sitä ilmaa piisaa.

Asteroideja, meteoriitteja ja komeettoja vastaan kyllä jonkinlainen Tähtien sota -viritys voisi olla tarpeen.

Olisiko Nato-liittyminen ilman kansanäänestystä riittävä syy siirtyä reservissä sivariksi? Ei taideta ihmisten vakaumustakaan tutkia enää, muualla kuin täällä Tiede-keskustelupalstalla.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Crash
Olisiko Nato-liittyminen ilman kansanäänestystä riittävä syy siirtyä reservissä sivariksi? Ei taideta ihmisten vakaumustakaan tutkia enää, muualla kuin täällä Tiede-keskustelupalstalla.

On riittävä syy. Olen aikoinaan asiasta soittanut sotilaspiiriin ja ilmottanut ettei juhlallinen vakuutukseni Suomen puolustusvoimille koske NATO yhteistyötä. Siellä yhdistettiin jollekin majurille, hänen käsityksensä mukaan ei koskekkaan. Merkitsi asian tiedoksi.

Edit: Kantakorttiin.

Lierikki Riikonen

lierik
Crash
Olisiko Nato-liittyminen ilman kansanäänestystä riittävä syy siirtyä reservissä sivariksi? Ei taideta ihmisten vakaumustakaan tutkia enää, muualla kuin täällä Tiede-keskustelupalstalla.On riittävä syy. Olen aikoinaan asiasta soittanut sotilaspiiriin ja ilmottanut ettei juhlallinen vakuutukseni Suomen puolustusvoimille koske NATO yhteistyötä. Siellä yhdistettiin jollekin majurille, hänen käsityksensä mukaan ei koskekkaan. Merkitsi asian tiedoksi.

Edit: Kantakorttiin.

Toitkin esiin tärkeän pointin eli kohdan, jota en huomannutkaan. Aiemmin lähtö NATOn voimiin ihan virallisessakin yhteistyössä oli vain vapaaehtoista. Puhumattakaan vaikka Ranskan muukalaislegioonasta, tai USAnkin armeijasta, joihin liittmine on ollut jopa lainvastaista, vaikka
ketään siitä ei ole rangaistu. Siis kuten kypärän käyttö polkupyöräilijälle nykyään.

Jos ja kun Suomi liitetään NATOon, lain mukainen aselvelvollisuus täällä alkaa koskea myös toimia, vaikkapa rajojen ulkopuolellakin, NATOn velvoitteiden ja antamien tehtävien täyttämiseksi. Siten, kuten johtavat herrat täällä olettavat pääsevänsä NATOn johdon ja päätösten ytimeen, NATO puolestaan olettaa olevansa ytimessä Suomen Puolustusvoimien asevelvollistenkin käyttämisessä. - Tosinhan Ranska jo neljä vuosikymmentä sitten irroitti jouikkonsa NATOn virallisesta komennosta.
Lisäkis ainkaan Norjassa ei ole pysyvästi NATON joukkoja, valmiusvarastoja kylläkin, ja yhteisiä harjoituksia pidetään. Juuri niissähän on ollut mukana myös Suomi.

Minä täytettyäni 65 vuotta en ole enää ase- enkä edes työvelvollinen.

Tulipa mieleeni verrata. Vuonna 1932 tuore Puolustusneuvoston puheenjohtaja ja pikapuoliin sotamarsalkaksi ylenevä Mannerheim
oli 65-vuotias kuten minä nyt, ja siis jo ohittanut ase- ja työvelvollisuudenkin iän. Ilmeisesti Mannerheim piti saamastaan tehtävästä ja työstä. Ilmiesesti minua ei kuitenkaan odota kutsu
Tarja-tädiltä tai Matiltakaan Puolustusneuvoston edes jäseneksi, vaikka minulla onkin melko valmiina arvio tuon melko suuren juuri tässä iässä aloittaneen edeltäjän toimista. - Noina aikoinahan von der Goltz, Suomen vakinaisen armeijan perustaja, oli jo vajonnut vanhukseksi. Oma arvioni ehkä enemmän olisi ollut hänen ajattelutapansa mukaine. Epäilemättä hän on suurimpia Suomessa vaikuttaneita sotapäälliköitä.

Stalin, hänhän oli noin vanha vasta Jaltan konferenssin ja Saksan antatumisen aikaan. Hitler, s. 1889, ei elänyt näin vanhaksi. Hänen kuolemisensa ikäisenä minä en tiennyt vielä mitään tietokneista ynnä täsä palstasta. Napoleon, kuoli 1821 52-vuotiaan, kun britit sekoittelivat hänen ooppiumiinsa arsenikkia, tai antoivat ihon hoitoon käytettävään arsenikkiin kymmenkertaisen annoksen. Suuri narkkari täällä Aleksis Kivi kuoli vain 34-vuotiaana. Sen sijaan O.V. Kuusien eli 83-vuotiaaksi, siis paljon pitempään kuin isöntänsä ennen Stalin.

lierik
Crash
Olisiko Nato-liittyminen ilman kansanäänestystä riittävä syy siirtyä reservissä sivariksi? Ei taideta ihmisten vakaumustakaan tutkia enää, muualla kuin täällä Tiede-keskustelupalstalla.On riittävä syy. Olen aikoinaan asiasta soittanut sotilaspiiriin ja ilmottanut ettei juhlallinen vakuutukseni Suomen puolustusvoimille koske NATO yhteistyötä. Siellä yhdistettiin jollekin majurille, hänen käsityksensä mukaan ei koskekkaan. Merkitsi asian tiedoksi.

Edit: Kantakorttiin.

Kiitos taustoista ja täsmennyksestä. Oikein mielenkiintoista.

Pitäisköhän vastapainoksi asetella kysymys toisinkin päin, eli hyväksyisikö kansa jos eduskunta päättäisi pysytellä NATO:n ulkopuolella puolueettomana.

Erki Tuomiojan äskeinen kohua aiheuttanut lausunto, jonka hän vanhuudenheikkoudessaan antoi näyttämättä sitä etukäteen tarkastavalle ministeriönsä virkamiehelle. - Ja onhan niin, että se on suoraa edustuksellista demokratiaa vastaan.

Nythän on ilmennyt, että kohu Strasbourgin ylähuoneessa syntyi siten, että Suomen kokoomuspuoluelaiset veivät lausunnon täältä sinne konservatiivien ryhmän keskuuteen. Ja saatiin aikaan, että parlamenttiryhmien puheenjohtajisto kokoontui, ja Matti Vanhanen joutui antamaan lausunnon, jonka konservatiivit tulkitisivat anteeksipyynnöksi. Vanhanen täällä tosin ei. Ja spekuloitu on vahvasti, että Tuomiojan lasunnosta seuraisi jopa Suomen puheenjohtajakauden, vasta ensi vuoden heinäkuun alusta, epäonnistuminen.

Kovasti aina Isänmaalla ja sen varjelemisella ratsastanut kokoomuspuolue eli kypäräpääpapit suorittaakin ihan puhtaan puolue-edun nimissä EPÄISÄNMAALLISIA TOIMIA IHAN ISÄNMAALLEEN TÄRKEÄLLÄ ULKOPOLITIIKAN ALUEELLA. - Myös tällä palstalla kypäräpääpapit ovat puolustaneet virallisesti levitettyä USAlaista fysiikan valtateoriaa vastoin tieteen tietoa ja vastoin mm. itseni suomalaista käsitystä.

Kun Sauli Niinistö ymmärttää kovasti NATOon liittymistä, ymmärtääkö hän sillä halua kutsua maahan vieraiden maiden joukkoja? Kokoomuksellahan on täsäs suhteessa perinteitä.

Proletaareilla eli omistamattomilla ei ole isänmaata, koska emme omista sitä. Kokoomuksen ja suurten rahanomistajain epäisänmaallisuus ei suinkaan muuta tätä käsitystämme ja tunnuslausettamme. Päinvastoin juuri sen valossa suurporvarien ja heidän pääpuolueensa kokoomuksen epäisänmaallisuus näkyy erittäin selvästi.

Matti Vanhanen myös äsken on sanonut, että tuollaiset asiat pitäisi riidellä suomalaisten omassa keskuudessa, eikä viedä niitä kansainvälisen politiikan näyttämölle. Jatkossa odottaisimme myös Sauli Niinistöltä
lausuntoa, että tosiaan tuollainen epäisänmaallinen toiminta on sopimatonta, ja mikäli ainakin hänestä riippuu, kokoomuspuolueessakaan ei tuollaista vastaisuudessa ilmene.

Ja mistä se on semmoine huhuilu, että itsellän Tasavallan Presidentillä ei oli suhteita, nimenomana toimivia suhteita, myös ja varsinkin USAan?
Sokea puoluekiihko on saanut lujan otteen kypäräpääpappien sielusta.
Pappien kielellä, se on Saatanan otetta sielusta, se on sielunsa luovuttamista itsensä Perkeleen haltuun!

Tässähän on myös hyvin tärkeätä, että Suomen korkeimmat valtion virkamiehet ovat kypäräpäämallisesti koulutettuja ja monet sitoutuneitakin kokoomuslaisia. Kuten myös Suomen virallisen tiedeyhteisön päämiehet ja suunnan antajat.

Vrt., kuinka täällä ja Saksassa herrat ja Johtajat toimivat 64 vuotta sitten, Aihe " Sotatoimenpide Barbarossa ja Suomi".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat