Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Noin joka viides työnantaja ei ottaisi romania työharjoitteluun, ja noin 12% ei ottaisi töihin, vaikka hän olisi pätevä:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /09/709841

Joka toinen yritys työllistäisi romanin

- Tutkimukseen osallistuneista työnantajista 57 prosenttia olisi valmis työllistämään romanin, joka olisi koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä.
- Kielteisesti työllistämiseen suhtautui 12 prosenttia.
- Työharjoitteluun romanin ottaisi 35 prosenttia vastaajista, ja 40 prosenttia harkitsisi harjoittelupaikan tarjoamista. Noin joka viides työnantaja ilmoitti, ettei olisi halukas ottamaan romania työharjoitteluun.
- Samoin noin viidennes arveli, että romanin palkkaaminen vaikuttaisi kielteisesti työyhteisöön tai yrityksen imagoon.
- Työ- ja elinkeinoministeriön teettämään tutkimukseen vastasi 300 pk-yritystä eri puolilta maata.

Kommentit (12)

Vika ei välttämättä ole romaneissa vaan erilaisissa kulttuureissa. Ihmisten ihonvärit vaihtelevat tummasta vaaleaan. Yhtä hyvin luonteenpiirteet voivat vaihdella. Jospa onkin niin, että samaa luonteenpiirrettä olevat tulevat parhaiten toimeen keskenään.

Dredex
Vika ei välttämättä ole romaneissa vaan erilaisissa kulttuureissa. Ihmisten ihonvärit vaihtelevat tummasta vaaleaan. Yhtä hyvin luonteenpiirteet voivat vaihdella. Jospa onkin niin, että samaa luonteenpiirrettä olevat tulevat parhaiten toimeen keskenään.Aijaijai...nyt mennään jo heikoilla jäillä.

Dominatus
Aijaijai...nyt mennään jo heikoilla jäillä.Väitätkö, että ihonvärit eivät vaihtele? Väitätkö, että luonteenpiirteet eivät vaihtele? Väitätkö, että samaa luonteenpiirrettä olevat eivät tulisi parhaiten toimeen keskenään?

Dredex
Dominatus
Aijaijai...nyt mennään jo heikoilla jäillä.Väitätkö, että ihonvärit eivät vaihtele? Väitätkö, että luonteenpiirteet eivät vaihtele? Väitätkö, että samaa luonteenpiirrettä olevat eivät tulisi parhaiten toimeen keskenään?Hyshys, enhän minä mitään väitä, saati moisia ehdottele.

Jos työnantaja hakee henkilöä töihin, niin hakemuksia tulee kuten tulee.

Kuitenkin on laitonta rajata esimerkiksi iän tai sukupuolen perusteella.

Sitten tulee kasa hakupapereita, joista sitten karsitaan vääränikäiset, väärää sukupuolta olevat sekä väärään rotuiset henkilöt, jos niin on tapahtuakseen.

Näin asia toimii käytännössä, vaikka kuinka siitä hurskastellaan...

Se, että ei saa kertoa minkälaista työntekijään työnantaja hakee, aiheuttaa ylimääräistä vaivaa ihan kaikille.

Mikäs siitä jos pätevä romani tulis tiimiin mukaan. Mutta epäilyttää, että tuleekin sitten koko suku. Pitäis sitten hankkia uudet toimitilat ja kalliiksi menee.

Romanit on kohteliaita ihmisiä. Ja pukeutuvat siististi. Sopisivat edustustehtäviin.

Canccu
Olikos tämä se, että 95% pilaa 5% maineen?

Ei niitä ollut kuin sentään "vain" 12%-20%. Tosin suuri osa muista ei luultavasti vain kehdannut suoraan myöntää, etteivät palkkaisi pätevää romania.

Moses Leone
Noin joka viides työnantaja ei ottaisi romania työharjoitteluun, ja noin 12% ei ottaisi töihin, vaikka hän olisi pätevä:

Etätyö varmaan olisi sopivaa

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mielenterveyskuntoutujiakaan ei oteta töihin vaikka voisin tehdä kokeeksi 588 eurolla töitä. saisin ton verran tienata kuntoutusrahan päälle.

Uskoisin että 588 euroa olisi halpa hinta työntekijästä.

Mutta ennakkoluuloja on vähän kaikenlaisia ihmisiä kohtaan.

Pieni maa ja täällä on pienet piirit.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat