Seuraa 
Viestejä45973

"Ruotsista löytyi tappajahämähäkkejä - - Erittäin myrkyllinen hämähäkki mustaleski on levinnyt Ruotsiin. Hämähäkin myrkky voi tappaa ihmisen. - - "
Uutinen

Seuraavaksi ne leviävät tietenkin Suomeen. Oletko varautunut tappajahämäkkien varalta? Kysymys "Pelkäätkö hämähäkkiä?" saa ihan uuden merkityksen. Vieläkö uskallat ottaa aurinkoa nurmikolla?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Jakke77
purasee takas jos alkavat pullisteleenTyypillinen suomalainen. Be afraid, be very afraid...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Onneksi nuo mustat lesket eivät ole kovinkaan pelottavan näköisiä. Melkeimpä kuin pitkäjalkaiset hämähäkit. No ei ihan, mutta melkein.

Väitetään että on tullut rahtilaivojen mukana, mutta kuinkahan monta noista löytyneistä hämiksistä on todellisuudessa joiltakin ihmisiltä karanneista lemmikki hämiksistä? Järjetöntä pitää moisia otuksia lemmikkeinä. Kaikille joilla karkaisisi joku ulkomaalainen hämähäkki tai matelija, niin pitäisi samantien langettaa tuntuva rangaistus ekosysteemin turmelemisesta. Tämä on pahempaa kuin öljyonnettomuudet.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Voi kamalaa. Mustaleski on rauhallinen laji, joka elää koko elämänsä tekemässään seitissä(naaraat). Joutuakseen purruksi tarvitsee joko tietoista päättäväisyyttä tai todella paskaa mäihää. Mahdollista se toki on. Myrkyn vaikutustakin on suuresti liioiteltu. Puremasta kuoleminen on erittäin harvinaista, toki aina tuskallista.

TERÄS NALLEPUH
Onneksi nuo mustat lesket eivät ole kovinkaan pelottavan näköisiä. Melkeimpä kuin pitkäjalkaiset hämähäkit. No ei ihan, mutta melkein.

Mustaleski on nimenomaan pitkäjalkainen hämähäkki, ei mitään sen kummempaa. Myös kaikki kotimaiset hämähäkkimme ovat myrkyllisiä, osan purema jopa ihan tuntuukin. Mustanleski nyt vain sattuu olemaan tuon myrkyllisyysasteikon toisessa ääripäässä.

TERÄS NALLEPUH
Kaikille joilla karkaisisi joku ulkomaalainen hämähäkki tai matelija, niin pitäisi samantien langettaa tuntuva rangaistus ekosysteemin turmelemisesta. Tämä on pahempaa kuin öljyonnettomuudet.

Ahaa, siis myös silloin kun puhutaan eläimistä, jotka eivät mitenkään voi selvitä Suomen luonnossa paria kesäkuukautta kauempaa? Sellaisiahan ylivoimaisesti suurin osa lemmikkeinä pidettävistä eläimistä on: monet ovat sademetsien tai Välimeren alueen lajeja.
Ja miksi juuri hämähäkkien ja matelijoiden kohdalla? Koska et satu pitämään niistä? Varsinainen tulokaslajiongelmahan pääkaupunkiseudulla ovat tällä hetkellä ihmisiltä karanneet lemmikkikanit. Nekin lähinnä siksi, että kaivavat tunneleita hautausmaille. Siitä tuskin on ongelmaa ekosysteemitasolla.

Lämpimämmillä leveysasteilla myös noilla lemmikkieläimillä on jonkinlaiset mahdollisuudet selvitä hengissä, ja moneen maahan esim. piraijoiden tuonti onkin kielletty. Suomessa matelijoista, akvaariokaloista tai hämähäkeistä vaahtoaminen on kuitenkin lähinnä turhanpäiväistä pelkoa erikoisempia lemmikkejä kohtaan. Suurin osa näistä eläimistä kun on täysin vaarattomia sekä ekosysteemille että ihmisille. Mustaleskikin on loppujen lopuksi hyvin harvinainen lemmikki. Huomattavasti useammin näkee trooppisia (=kylmänarkoja) lintuhämähäkkejä, joiden purema vastaa muutamaa ampiaisen pistoa.

Enemmän pitäisi olla huolissaan puutarhanhoidon, kalanviljelyn ja turkistarhauksen merkeissä maahan tuoduista lajeista. Ne ovat eliöitä, joiden on tarkoituskin selvitä ulko-oloissa vuoden ympäri, ja niiden leviäminen luontoon ja ekologiset vaikutukset ovat täysin mahdollisia. Minkki, jättiputki ja karppi voivat toimia esimerkkeinä.

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat